icon

Správa Lunacek dostala v Európskom parlamente zelenú

oravese
4. feb 2014
maminuska
4. feb 2014

@warholette zvyčajne ten heterosexuálny pár su jeho rodičia ,asi tak na 99 %. Je to jeho biologická rodina a tá je nepostrádatelná tak pre heterosexuála ako aj homosexuála.

maca_p
4. feb 2014

@mima4 vies kolko ludi na svete nevyrastie v harmonickej rodine i ked je to ten spravny model rodiny? skoro kazdy, len rodinne problemy sa nepretriasaju, pekne sa tutlaju a prikuruje sa pod nimi a dusi sa to tam 😀 preto si myslim, ze ja mam navrch vo vnimani vztahov ako celku.

mima4
4. feb 2014

@zita19 ale homosexualita ktora je vrodena je vyvojovou chybou, tak ako je chybou vo vyvoji, ked sa narodi dieta so siestymi pristami na rukach 🙂 - obe veci nie su OK, su vadou, ale to neznamena, ze ti ludia su menej hodnotni.

mima4
4. feb 2014

@maca_p neexistuje rodina bez problemov, ale vzdy je urcita hranica, kedy to uz zacina byt patologicke a nezdrave pre deti, pre manzelov.

katarinka289
4. feb 2014

Uz sa mi nechce zit na tomto svete.Mam jediny ciel.Do krvy budem chranit moje deti pred takouto zvratenou spolocnostou.Je mi z vas na grc ... Cela EU :/

terezka1947
4. feb 2014

nemyslim si,ze IBA cirkev a uz vobec nie katolicka nariadila nejakym specialnym sposobom,ze tu tisicky rokov funguje klasicka a teda uz daaavno zastarala rodina-otec,mama,dieta...dieta je vychovavane-ak je to mozne muzom a zenou,berie si z nich do istej miery priklad...
jasne,homosexual...atd.....mozu mat problem,ked sa trebars budu informovat o zdravotnom stave svojho partnera,atd....ale da sa to osetrit urcite aj inym sposobom ako manzelstvom-resp.pokojne aj registrovanym partnerstvom....ze chcu deti?ok...adoptujete si ich....
ale nemozme tu tvrdit-iba preto,ze je 21.storocie,ze sme uz IN....ze takyto model "rodiny"je ok...lebo nie je..tak isto a ko nie je,ked je v rodine alkoholik,atd...
nemozme byt liberalni a prijat vsetko,co si kto zmysli....veriacim sa nadava do ovci...a proivrzenci liberalneho prudu ovce nie su????ved nik z vas nevie,kto za tym vsetkym v EUparlamente je....a ake to bude mat vplyvy na ostatne oblasti....nic sa nedeje LEN TAK....a aj toto bude mat o par rokov dovod....takze,kedze sme mysliaci ludia-mali by sme sa aj zamyslat nad vsetkymi PRE a PROTI

warholette
4. feb 2014

@mima4 ale preco je sexualna orientacia Anicky, ktora spava s Ferom, OK prezentovat na verejnosti, no ak chce Anicka spat so Zuzkou, tak to nie je OK? ved Anicka ti to nechce rozpravat, nechce ti vykrikovat o tom, ako je to so Zuzou v posteli, Anicka len chce, aby mohla Zuzka ist k nej do nemocnice, ked bude mat zdravotne problemy, pretoze nie je len "kamaratkou", ale rodinnou prislusnickou, Anicka chce vediet, ze ju sef nemoze vyhodit z roboty za to, ze byva so Zuzkou a nie Ferkom a takisto ze Zuzka po nej zdedi byt, v ktorom byvaju, a ze ho nedostane jej mama alebo oco, lebo Zuzka je len "kamaratka." tak neviem ako si moze Anca zit ako chce, ked su jej tieto prava upierane, ale keby si vzala Fera, tak je to vsetko OK.

maca_p
4. feb 2014

@maminuska a castokrat tato biologicka rodina v spravnom a jedinom moznom tvare odvrhne svojho potomka, svoje mlada 😝
mam kamosa, ktoreho otec umrel v domneni, ze jeho syn je heterosexual.... no a pravda je kdesi inde...

terezka1947
4. feb 2014

@zita19 nooooo,trosku sa zamysli....nie je to porovnatelne....

zita19
4. feb 2014

@mima4 ale vsak ja toto tvrdim od prveho svojho prispevku. Beriem to tak, ze si sa tu rovnako zamotala v odpovediach ako sa mocem obcas ja, nie ako ze mi oponujes 😉

warholette
4. feb 2014

@terezka1947 nie, pred katolickou cirkvou ludia zili v klanoch, kmenoch, tlupach. nikto sa nezenil a nevydaval, vsetci boli velka rodina. potom si cirkev zmyslela, ze treba ovecky sledovat, vediet vsetko o ich pohybe a zrazu bol hriechom predmanzelsky sex a vselijake ine veci. napriklad aj homosexualita. vseobecne akceptovana a bezna v starom grecku ci rime.

maminuska
4. feb 2014

@maca_p ano stáva sa , aj ja mám sesternicu lesbu a jej rodičia to neprijali ale to je už zyhanie človeka ako takého a nie preto že človek alebo rodina je heterosexuálna.
V každom prípade táto pozitívna diskriminácia neprinesie nič dobré. Len to prehlbi nenávist medzi obidvoma skupinami.

terezka1947
4. feb 2014

@warholette ale tu nejde o zenenie,nezenenie...ide tu o "tradicny" koncept rodiny....a co sa tyka Rima,atd....tak tam bolo vela zvratenosti a ako priklad pre dnesnu dombu by som ho nebrala...staci si iba nastudovat historiu tohoto obdobia....ved tu nejde o katolikov....ved su tu aj ine nabozenstva,preco stale utok na katolikov?nemam pocit,ze ostatni by so vsetkym huuufne suhlasili....

maminuska
4. feb 2014

@warholette anča kludne môže napísat závet . A do papiera koho informovat o svojom zdravotnom stave.

zuzitko74
4. feb 2014

@warholette Veľmi tu neobhajuj grécky model homosexuality. Jej dôvodom bolo, že žena nie je mužovi intelektuálne rovnocenná a preto nie je hodná jeho lásky. Žena bola len samičkou na splodenie potomstva, nič iné.

warholette
4. feb 2014

@terezka1947 ano, napriklad papezi? pretoze v tom pripade by som sa velmi tradiciami a krestanstvom neobhanala, kedze vsetci dobre vieme, kto a co boli papezi pred nejakymi par sto rokmi.

@maminuska nuz, ale Anca nechce, Anca chce rovnaky zivot ako keby zila s Ferom. Preco Anca nemoze? Preco je jej zivot komplikovany?

@zuzitko74 presne to je zena pre krestansku cirkev. alebo sa volaco zmenilo a mame fararky, biskupky, kardinalky a papezku?

maca_p
4. feb 2014

@maminuska a teraz ktora skupina nenavidi viac ktoru skupinu... a dostavame sa do problemu nevrazivosti, odmietania, nenavisti... homosexuali nemaju dovod nenavidiet "rodicov z tradicnych rodin"

inak s adopciou deti homosexualnym parom som sa stretla uz pred viac ako 11-12 rokmi, ked somv anglicku sledovala dokument s touto temou. velmi dobry. dovtedy som aj ja bola vo faze, ze v ziadnom pripade deti nepatria homosexualom. po vzhliadnuti dokumentu som sa tiez tak zamyslela s otazkou, teda ze preco by nemohli adoptovat deti? co su horsi? ci su hlupejsi? nemej inteligentni? nie, nic z toho.... to len niekto ma predstavy, ktore vyfabuluju neskutocny scenar...

mima4
4. feb 2014

@warholette
Nech si Anička spáva s kým chce, ale nech to neprezentuje na verejnosti, nech si to drzi v sukromi a nech nevnucuje tento styl zivota druhym. Dedenie a ostatne veci sa daju uz dnes po pravnej stranke vyriesit.

A čo sa tyka postoja sefa, tkory zisti o nej, ze je lesba... no je to o jeho charaktere..či je chrapun alebo nie.

maminuska
4. feb 2014

@warholette rovnako ako anča nechce a nemôže , tak nemôže ani Marína ktorá nie je zosobášená s Jankom mrkvičkom a žije s ním v klasickom heterosexuálnom vztahu .
Anča má možnost dosiahnut svoje ciele , len cesta je iná , dokonca jednoduchšie.
A ja chcem cikat s pipíkom ako je možné že mi to nie je umožnené , ja jednoducho chcem . 🙂.
Ešte raz opakujem - biologická podstata nepustí .

mima4
4. feb 2014

@warholette vztahy muz a zena tu boli od nepamati, napr. Adam a Eva od nich to začalo. Clovek bol stvoreny ako muz a zena od uplneho zaciatku.

terezka1947
4. feb 2014

@warholette hm...ty mas velmi zaujimavu predstavu a aj dost velke skusenosti s nabozenstvami-specialne katolickym....

ja homosexualov,atd...neodsudzujem,ani nepotieram ich tuzby po "lepsom"zivote...

ale preco by som mala ako ovca prijat fakt,ze momentalne je IN byt liberalny vo vsetkom???
mas svoj nazor...ja svoj 😉

maminuska
4. feb 2014

@maca_p nevraživost sa vystupnuje na obidvoch stranách a nepovedie to nikam , homosexuáli sa budu obhajovat homofobiou , často neoprávnenou , heterosexuáli aj tak ich milova nebudu a aj tak sa im to staží .
Ja po tomto ako zamestnávatel ak budem vediet že si mám vybra medzi lesbou a heterosexuálnou ženou , vyberiem si hetero a to už len z ohladu na prevenciu aby som ako zamestnávatel nebola obvinená pri prvom konflikte z homofobie. No je mi to treba ? Nie je .

zuzitko74
4. feb 2014

@warholette Pokiaľ viem, tak evanielici majú aj farárky aj biskupky. Pápežku nemajú, ale ani pápeža, ako hlava cirkvi im stačí Kristus. Ako môžeš porovnávať grécku kultúru, kde verili, že väčšina ľudí je vhodná iba do otroctva a kresťanstvo, ktoré učí, že sme Božími deťmi?

warholette
4. feb 2014

@mima4 co konkretne vnimas pod slovami "tento sposob zivota"? vysvetli mi to.
@terezka1947 ako sa chcu mat homosexuali "lepsie", ked sa chcu mat rovnako ako heterosexuali?

terezka1947
4. feb 2014

@warholette myslela som tym,ze chapem ich tuzbu po partnerskom zivote-legislativne osetrenom....ja ich prava nepotieram....

warholette
4. feb 2014

@zuzitko74 ked sme podla krestanstva vsetci bozimi detmi, tak preco upierame prava jednej (alebo aj viacerym) skupinam obyvatelstva? to sa ti nezda ze je to ako otroctvo bezpravia a nenavisti?

warholette
4. feb 2014

@terezka1947 tak ked si za prava homosexualov, tak prosim ta nepis, ze chcu mat "lepsi" zivot. chcu len taky zivot, ako vsetci ostatni. pretoze ako to nazyvas lepsim, ako by si uznavala, ze sa momentalne maju na h*****

maminuska
4. feb 2014

@warholette v čom maju horší život ako heterosexuáli pokial viem , ustava ich chráni rovnako , trestný zákon sa na nich vztahuje rovnako , občiansky rovnak , obchodný rovnako ... zákonník práce rovanko ....
Čítala si vôbec plné znenie Lunaceku ?

zuzitko74
4. feb 2014

@warholette To, že sme Božie deti, neznamená, že vždy robíme to, čo máme, že sme dokonalí a na všetko máme právo. Ty svojim deťom dovolíš všetko? A ak nie , nepripadáš si náhodou ako nejaký hnusný tyran, ktorý ich núti žiť podľa svojich pravidiel?

mima4
4. feb 2014

@warholette sposob zivota, ze je to OK, ze je OK ked dvaja ludia ziju ako ziju muz a zena. Z mojho pohladu to nie je OK, nevadi, ked tak ziju aj moji priatelia, ale oni poznaju moje nazory a respektuju ich... Nech si vo svojom sukromi robia co chu, ale nech nedava sa na jednu uroven homosexualny par s manzelstvom muza a zeny.
Ja osobne nepodpisujem tie vselijake peticie, co tu baby spamuju, lebo v textoch je vela zavadzania, polopravd a ja nemienim sa podpisat pod niečo take, Nemam rada klamstva a je jedno, ci danu vec prezentuje sekularna resp. krestanska institucia.