Správa Lunacek dostala v Európskom parlamente zelenú
http://www.cestaplus.sk/cestaplus/clanok/hlasov... aky mate na to nazor? dakujem.
@warholette ???a toto,co ma spolocne s homosexualitou? Ja sa na tuto temu nepozeram ako krestan,ale ako nezavysli clovek
@katarinka289 Donedvna aj autizmus bol definovany ako mentalna retardacia a takito jedinci koncili na kraji spolocenskeho zaujmu bud v rodinach alebo zavreti v ustavoch. Dnes je to diagnoza, ktorej sa venuje nalezita pozornost rovnako ako ludom s timto postihnutim. Pozornost na urovni dnesneho poznania...
Lunacek, estrella ... Pochod homosexualov v prahe, kde sa zucastnili aj pedofili a policia ich chranila vlastnymi telami... Nahota, sex az po 22:00??? Kde, v nasich fantaziach iba... Obycajny clovek bez nejakej "uychlky" uz co nevidet bude len drzhubou a otrokom bez naroku na vlastny nazor a prava slobodne sa vyjadrit....
@zita19 Tiez zalezi od rodicov,ako sa zachovaju,ked sa im narodi take dieta.Ty by si ho zatvarala doma? Len aby ho nikto nevidel? Poznam ludi,co maju postihnute deti a robia s nimi aktivity,akoby boli zdravi... Miesate jablka s hruskami
@katarinka289 Mne dojcenie na verejnosti proti srsti nie je. Je mi proti srsti predkoitalne aktivity na verejnosti a je mi jedno pohlavne zlozenie ucastnikov tychto aktivit.
Keba si sa po namesti spacirovala naha a neurazala by si moj cit pre esteticno, vobec by mi to nevadilo. Pokial by tabe nevadili uslintane pohlady ostatnych ucastnikov tvojej prechadzky. Pekna hola baba na namesti je ovela prijemnejsi zazitok ako postaty ozraty chlap leziaci na chodniju... A aby ma neobvinili z nejakej uchylky: Ani pekny holy chlap v parku by pre mna nebol taky hrozny zazitok ako obezna baba, ktorej z bedrovych gari vytrcaju purputove tangace ponad sadlove hurcicky.
@zita19 no vidis ... A uz diskriminujes.Co ma je co po tvojom esteticne. Ja sa chcem prechadzat hola aj ked mam 150kg.Tak stihla pekna moze,ale tlsta uz nie... Bola som na Love Parade v Hamburgu.Po 10 min.som musela odist,lebo mi bolo zle,ked som videla,ako sa tam oblizuju chalani... To je to iste,ako ked sa tebe nepaci tlsta baba...
@zita19 a inak mentalna retardacia a uchylka su dve rozlicne veci...mate absolutne neadekvatne argumenty
@katarinka289 No to mas pravdu. Uplnu. Ano tlustochov diskriminujem. Idem sa zamyslat.
Asi nabuduce pekne vstanem zo sedadla v autobuse, lebo ja som so svojimi 60 kilami a 55 rokmi predsa obmedzovala pravo ovela mladsej 150 kilovej babizne na pohodlne sedenie tym, ze som zaberala sedadlo pri okne a ona sa na to sedadlo pri ulicke nezmastila a polovicka z nej visela do ulicky.
Vdaka, ze si mi to takto jasne vysvetlila.
Ale z ozranov na chodniku mi moze byt bluvno aj nadalej? Alebo len z dazdoviek?
@katarinka289 Nenasla som lepsie priklady na to ako sa pohlady na vec menia vyvojom poznania. Viem, ze su to dve veci. A nie som si ista, ci v dnesnej urovni poznania je homosexualita stale definovana ako uchylka.
@zita19 teraz zasa neviem o com rozpravas.Melies dve na tri...sorry.Tymto komentarom si sa sama diskvalifikovala z diskusie.Prajem pekny vecer 🙂
@zita19 no teraz uz nie,ked ju zlegalizovali (lebo sj vela politikov uz sa k tejto orientacii priznalo.Sama Lunacek vyzera ako lesba).Aj pedofiliu chcu uznat za sexualnu orientaciu.Takze,ked tvoj sused,alebo nejaky pedofil bude ohmatavat tvoju 4rocnu dceru,nebud pohorsena.Ved je to normalne.Nech si ju chyti,aj ked chuda dieta bude mat z toho traumu do konca zivota...vladtne nebude.Uz v skolke ich budu ucit,,nech to ujovi dpvolia,ze je to normalny prejav lasky.Och Boze kam speje tato spolocnost
@katarinka289 myslis tym o 23:56 ? Vsak ja som nikde nedeklarovala, ze som odbornik. Keby som bola tusila, ze toto je diskusia certifikovanych odbornikov, nebola by som sa zapajal. Malo sa to uviest hned na zaciatku temy, ze obycajnym ludom s ich obycajnymi nazormi vstup zakazany.
Mohla by sa ujat edukacnej ulohy MK a dovzdelavat ma.
Zita, Ty si za slobodu a respekt pre vsetkych alebo len pre LGBTI? 😉
Vsetci mame rovnake prava zarucene ustavou, sme predsa ludia.
Lunacek sprava ale dava mensine nadstandart, ktory sposobuje diskriminaciu vacsiny.
Ak budes hladat pravdu, tak lahko zistis v com.
U nas je sloboda, -homosexual nejde do vezenia za svoju orientaciu,
-partnerstvo ludi rovnakého pohlavia je realita, nikto im do sukromia nezasahuje
-pravne veci ako zdravotna dokumentacia a pod sa jednoducho riesia na notariate
-slusny clovek sa nevysmieva nikomu, ani inej orientacii
@katarinka289 Neviem o ziadnej iniciative, ktora by sa pokusala legalizovat pedofiliu, ale zas nemozem vediet vsetko. Mozes dat nejaky link, kde bo som sa to mohla dozvediet.
@zita19 mala som na mysli diskusiu nas dvoch.Tu si dalej diskutuj s kym chces.Ja uz ti nemam co povedat
Na zaver: Zita, Warholette a snad este jeden dvaja, ktori Ste v tejto diskusii hajili zaujmy homosexualov, transsexualov, bisexualov, atd atd..NEBOJTE SA, LGBTI MA V EUROPE, AMERIKE A AUSTRALII NA RUZIACH USTLANE!
My ostatni: Lunacek nam dava nadej ,ze raz za svoje tradicne prorodinne nazory mozeme v buducnosti skoncit vo vezeni pripadne nam aspon odoberu deti ...
A kto hlasoval za HOMO AGENDU V EU? Predsa SMER! 😝
A kto ju presadi v slovenskom parlamente? Zeby SMER? 😅
@livju No ako si narod zvolil, taky parlament ma... Takych ma europoslancov.
Za Smer som nikdy pri volbach cetlik do kastlika nehodila. Mozte kludne spavat. Ani za krestanske hnutia a strany.
Keby sa zastanci tradicnych rodinnych hodnot spojili a hlasovali v den volieb podla toho co hlasaju v takychto diskusiach a bolo ich tolko ako tvrdita, asi by mali v parlamente a vo vlade vacsinu. Niekde sa chybicka vludila, ked je vas vacsina a krestanske strany a hnutia nedostali vacsinu hlasov. Takze do najblizsich volieb sa zamyslite, preco lavica vladne ak sa majoritna cast slovenskeho obyvatelstva hlasi ku krestanstvu?
Zmenit veci treba na spravnych miestach. Nie mlatenim prazdnej slamy na forach, ale vo volebnych miestnostiach. Aku vladu si narod zvoli, taku si zasluzi.
Ked presadite zmeny zakonov podla svojho nazoru, nebudu sa mi sice pacit ale budem ich respektovat, pretoze vyplynuli z demokratickeho principu uplatnovaneho v SR aj v EU.
Kedze teraz sa presadzuju libelarne zakony, mozu sa vam nepacit, ale respektovat ich musite. Alebo aj nie, ale potom musite bez reptania niest nasledky.
Čo dobré môže vzísť zo správy Lunacek
Patrik Daniška
4. februára bola európskym parlamentom schválená správa Lunacek, ktorá výrazne posúva LGBTI agendu ďalej. Správa síce nie je právne záväzná, avšak vytvára tlak, aby EÚ a členské štáty na jej základe postupovali a prijali aj právne záväzné dokumenty, ktoré ju uvedú do života.
Správa môže byť naozaj ďalekosiahla.
- Požaduje, aby prakticky všetky dokumenty EÚ zohľadňovali požiadavky LGBTI aktivistov.
- Požaduje zaviesť zákaz diskriminácie na základe gender identity (to v praxi môže znamenať aj to, že chlap, ktorý sa cíti byť ženou, začne chodiť do ženských šatní a ukazovať sa dievčatám a ženám so svojimi mužskými genitáliami. Tak sa to stalo napríklad v štáte Washington, či v Toronte).
- Požaduje uznávanie všetkých dokumentov o osobnom statuse naprieč EÚ, vrátane registrovaných partnerstiev, manželstiev a určenia pohlavia (aktuálne štáty nie sú nútené uznávať napríklad manželstvá osôb rovnakého pohlavia uzavreté inde v EÚ).
- Požaduje zavedenie trestnosti nenávistných prejavov (hate speech) na základe sexuálnej orientácie a gender identity (samozrejme bez akejkoľvek zmienky o potrebe ochrany slobody prejavu, či presvedčenia).
- Požaduje vylúčiť poruchu rodovej identity (GID) zo zoznamu chorôb vedenom WHO (žeby tomuto politici europarlamentu rozumeli lepšie, ako lekári?). A mnohé iné...
Otázka ale znie: ako môžeme aj tento nešťastný dokument využiť tak, aby to prospelo hodnotám slobody, rodiny a skutočného manželstva?
Jeden takýto pozitívny efekt už nastal – táto správa zaktivizovala európsku verejnosť tak, ako žiadna iná doposiaľ. Proti prijatiu správy sa ozvalo asi milión občanov EÚ. Aj toto môže prispieť k prebudeniu Európanov a vybudovaniu opozície proti novodobým ideológiám.
Pomôže to tiež zvýšiť povedomie o tom, kto nás to vlastne v EP zastupuje a aké hodnoty tam presadzuje. A tak v najbližších eurovoľbách ľudia budú lepšie vedieť koho voliť a koho nie, aj na základe informácií o hlasovaní našich poslancov o správe Lunacek:
ZA: Monika Flašíková-Beňová, Vladimír Maňka, Katarína Neveďalová (SMER-SD), Edit Bauer (SMK)
PROTI: Anna Záborská, Miroslav Mikolášik (KDH), Peter Šťastný (SDKÚ-DS), Alajos Mészáros (SMK), Jaroslav Paška (SNS)
ZDRŽAL SA: Eduard Kukan (SDKÚ-DS)
NEHLASOVALI: Boris Zala, Monika Smolková (SMER-SD) a Sergej Kozlík (HZDS)
Tu treba vyzdvihnúť najmä pôsobenie Anny Záborskej, ktorá už nie je len slovenským, ale európskym lídrom v boji za hodnoty rodiny, života a slobody.
Čo je však najdôležitejšie, prijatie tejto správy nám Slovákom jasne otvára oči, že naša krajina nie je taká suverénna, ako by sme si želali. Že ak si chceme zachovať manželstvo ako zväzok muža a ženy a právo slobodne o tom hovoriť, musíme iniciatívu vziať späť do vlastných rúk a zabezpečiť si to. Či už ústavným zákonom, alebo referendom, alebo inak. Správa Lunacek nám jasne odkazuje: dozrel ten čas.
Podporte článok na vybraliSME (kliknutím na tlačítko hlasuj).
Uverejnené: streda, 05. február 2014, 12:40
| Vytlačiť |
@adman teologia je noo,,mam na to svoj nazor...vymývanie mozgov 🙄
...a vôbec nemá zmysel sa tu vybavovať na túto tému.Idem robiť niečo príjemnejšie.
@livju sexualna vychova na materskych skolach je vymysel ludi ktory tuto spravu alebo podobne ine dokumenty europskej unie citali velmi nepozorne. ak si precitas spravu estrella alebo lunacek, vzdy sa tam hovori o sexualnej vychove primeranej veku. pokial ide o zakladnu skolu, suhlasim s nou. ved "deti", co koncia zakladku, su casto 14-15 rocni tinedzeri ktori by uz mali byt pouceni o sexe.
@katarinka289 moj priklad z biblie ma s homosexualitou spolocne asi tolko, ked sa krestanska cirkev ohana manzelstvom a tradicnou rodinou skladajucou sa z muza a zeny, tak by nemala zabudat na mnohe dalsie pasaze s ich vlastnej biblie, kde sa hovori o inych druhoch manzelstva, ktore sa samozrejme az tak verejne nepresadzuju. biblia nie je bonboniera, aby si z nej ludia vyberali len to, co sa im hodi.
@livju rozsirujes tady akorat lzi.
Prosim si relevantni link na navrh na interaktivni sexualni vychovu predskolskych deti (i s popisem co si pod tim konkretne mam predstavit)
A prosim si vysvetleni, kde v Lunacek reporte je podle tebe diskriminace vetsiny - hlavne by me zajimalo, kde tam pisou o tom odebirani deti a zavirani do vezeni. Dekuji.
@zuhana2 az zprava Lunacek ti otevrela oci, ze SR neni suvereni krajina? 😀
@katarinka289 Vidis. A proto potrebujeme narizeni a reporty jako je Lunacek. Protoze nekteri lide pouzivaji hanebne slovo buzerant, odsuzuji homosexualy jak nejake rozmazlene uchylne osoby, ktere si samy od sebe jednou rano vymyslely, ze je bude pritahovat osoba stejneho pohlavi. Chapes, ze je to jako kdybys nekoho znevazovala za to, ze je levak?
@czechzuzanaba nie, a kde som to napisala?Nerozumiem, ze ako si na to prisla...
@zuhana2 Si necetla, co jsi sem nakopirovala? Cituji: "Čo je však najdôležitejšie, prijatie tejto správy nám Slovákom jasne otvára oči, že naša krajina nie je taká suverénna, ako by sme si želali."
...keby sa tolko energie,co tu a na "boj"za prava jednej skupiny venovalo aj inde...hmmmm,tooo by bolo na svete sveta zit...
@czechzuzanaba je to tam jasne napisane, ze nie mne, ale nam Slovakom... a ked uz chces vytiahnut vety z kontextu, tak preco si nevybrala napr. tuto "Proti prijatiu správy sa ozvalo asi milión občanov EÚ".Z mojej strany je tato debata uzavreta, nediskutujum s ludmi, ktore pouzivaju taketo praktiky.

@warholette mam tomu rozumiet tak, ze ani ty NESUHLASIS SO SEXUALNOU VYCHOVOU V MATERSKYCH A ZAKLADNYCH SKOLACH, KTORA DETI PREDCASNE SEXUALIZUJE SO VSETKYMI DOSLEDKAMI?