Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
noo aspon dobre vediet ze strava nic moc...a ja som este k tomu aj celiaticka amam alrg.,na laktozu takze neviem co by mi to tam pripravili, tak asi radsej do restiky a dam si to overene co viem ze zjem a a budem syta a nic mi z toho nebude, tak ci tak platit stravu musim, takze to jedno ci 8ev ustave abo 4e v restike plus nejaky nakup
@tikalka a ty sa kedy chystas tam?? ranajky tiez budu na izbem zevraj sa da a takisto nejaka sucha vecera naizbe pripadne kasicka nejaka tapla v kuchynke si spravit alebo pizu nejaku kupit dat do ladnicky alebo sunka salalmaa, a myslim ze to pojde skor, ten obed no polievka atd.,
@tikalka aha, my asi niekedy koncom sept, oktober, no uvidime kedy sa ozvu....a ci budu mat 4A volne bo ja na tu za 4.potrebujem trosku klud a zase za 16€ na noc nemam, moja bezlepkova strava stoji vela, si toho musim aj kopec doniest, tak si nemozem dovolit ten luxus na samotke. Mas syna ci dceru? Ake ma problemy ze tam chodite?
Baby ako to prebieha v prvý deň. Prídeme ráno a jasne že za lekárom ale čo potom budeme mať už obed? A budem môcť niekde ísť von. napr. do Smokovca z mm keď nás príde odprevadiť, či ...
A ako to je keď dieťa chodi do školy? Vyšetrenia sú poobede, či nejde do školy, hm...
@dfgabika začína sa olovrant im tak si obed treba doniesť a potom čo sa ubytuješ čakáš na izbe na príjem lekára. Potom do večera je už voľno.
No a ak chodí dieťa do školy tak sú vyšetrenia medzi vyučovaním. Deti začínajú školu o 8:30 a končia o 12:00. Ale nečakaj dáke ťažké učenie aj keď známkujú ale je potrebná príprava aj na izbe a majú aj domáce úlohy
@beka22 hmm..takze prva den nastupu si radsej doniest obed so sebou...dobre vediet...a potom ta skola, ak nebude mat vysetrenia atd., tak ten cas skoly musim cakat pred dverami triedy,alebo mozem ist na izbu lahnut,alebo vybehnut do obchodu???alebo ako to je??, ked aj musim byt po ruke stale.....
@henika81 nepoblúdiš tam je to vyšlapané a nikdy nemusíš čakať pred triedou. Ak nemá vyšetrenie máš voľno a keď má všetko je objednané presne na hodinu nikde nestojíš v rade tak ti povedia kedy a kde a ideš pre dieťa do školy tesne pred vyšetrením. No a keď skončia všetky deti dovedú do jedálne o 12:00 tak si dieťa počkáš v jedálni.
@beka22 no tak to je super, budem moct aspon trosku zdriemnut do obedu, lebo mne maly v noci nespava dobre, a je hore aj 3x....takze ja som nespala celu noc uz 7rokov....a neviem ci nieje prave pricina aj v tom ze ci to nemoze byt reflux..ci v noci ho to nejako nedrazdi,a pije mi stale vela caju a vody, tak uvidime co mu zistia...je tiez alergik sezonny, a viac toho je... tak uz len tam nam mozu pomoct...
Prosim vás tam berú aj krv a robia vyšetrenia aby zistili čo je malej ďakujem

@beka22 aha...su tam niedke v okoli aj nejake restiky? aby som si tam odbehla na obed, kebyze ale nieco lacnejsie...a potraviny nejake ako su daleko???