Šrobárov ústav v Tatrách. Skúsenosti?
Srobarov Ustav detskej tuberkulozy a respiracnych chorob v Tatrach
Mate niektora skusenosti z tohto zariadenia pre deti v Tatrach?
@edit2612 nemusis dceru brat ale mozes😉
Ahojte, nejdete niektora teraz koncom oktobra? Už bude asi dosť zima, že? Netuším, čo pobaliť, ideme prvýkrát :D
@eawynka my sme boli v oktobri vlani a veru brala som všetko, aj zimné bundy. a všetko veru vynosili, každý den tam bolo inak.
@sonah my sme práve tu. Jednoznačne zimná bunda i topánky, rukavice, pršiplášť. Nezabudni lieky,hlavne probiotíka a niečo na hnačku,mali sme tu minulý týždeň črevné problémy 😬
@beruska6412 dakujem,ale to trebalo písat inej maminke,ja zatial do srobara nejdem ,mozno po novom roku😉
@sonah ups 🤣 prepáč...
@beruska6412 ano otravený celý ústav .... už vedia z čoho ?
@ivana2123 Ivka ahoj,to som ja Zuzka 😁 jasné že vedia,ale nepovedia 🤣
@beruska6412
@ivana2123 Po týchto správach sa teda nesmierne teším... :D To je jasné, že bundy šály.... Len mi zavolali menej ako 2 týždne pred nástupom a teraz rýchlo zohnať snehule, oteplovacky.... no o zabavu postarané.... A aspoň na izbách je teplo?
@eawynka na izbach je horuco vzdy 😅
Ahojte mamičky. Nastupuje niekto 25.10?
Na Stránske je uvedené že deti do 3r budú testovat priamo na mieste. Tiež ste čakali na výsledok pol dňa? My máme dosť netrpezlive deti preto sa pýtam 🙂 dakujem
@sillvinkka my sme boli na prelome augusta a septembra. Testovali nás pri príchode aj 2 ročnú, na výsledky sme čakali cca 15 minút
@mata391 ďakujem. No uvidíme teraz by mali pcr robit už. Necháme sa prekvapiť 🙂
@sillvinkka my sme mali nastup v septembri, bolo uz treba PCR, tiez bola moznost dat dietatu do 3r urobit test tam. Sprievodca musi prist uz s vysledkom PCR testu, ak mate moznost dajte dieta otestovat spolu s Vami, a pridite s oboma vysledkami rovno tam, nemusite byt izolovany pol dna. My sme to tak urobili a bolo to ovela lepsie.
@sonah aj ja som bola sept/okt a sli sme uz s pcr a potom na 5 este oni robili AG....neplatis zan,napises si,ze si doprovod na hospitalizaciu
@monkrs ďakujem. Idem s 5 ročnou dcérou to už máme termín na pcr. Len menši syn keďze nemá 3 tak som ho neobjednavala keďže v papieroch je že do 3 rokov mu spravia tam. Verím,že všetko bude ok.
Ešte sa vás chcem opýtať aký rezim bol teraz cez covidovu dobu? Mohli ste ísť na nejaky výlet mimo areálu?
@sillvinkka nam hned po prichode sestricka povedala, ze kazdy pohyb mimo areal ustavu treba nahlasit sestricke na oddeleni. A ze sa nemame presuvat verejnou dopravou a zdrziavat sa na miestach, kde je viac ludi.
My sme sa hlasili, pytali sa kam ideme, ale uz nie ako tam ideme. Mali sme svoje auto, ale platit vsade parkovne by bolo ozaj drahe. Kde sa dalo sli sme peso, a kde nie, tak vlakom alebo autom. Detom 2 a 4r som davala detsky respirator, ale to pouzivali aj vsade vo vnutri okrem izby, jedalne a skolky.
@monkrs ďakujem krásne. Tak sa tešíme ,verím,že bude dobré počasie a budeme co najviac vonku. Budeme mať auto ale zrejme bude na parkovisku,keďže poznáme veľmi dobre ako to funguje v Tatrách 🙂
Baby chcem sa opýtať nechce sa mi to v toľkých stranách spätne hľadať, koľko vás vyšiel 3tyzdnovy pobyt s dieťaťom o 3 rokov ako sprievod ďakujem
@nufinka1985 nas na 14 dni cca 400€,na 21 dni baby pisali cca 600-650€ myslim
@nufinka1985 myslim ze aj vela zalezi aku mate izbu či za 5€,alebo za 15€,ja si pamätam v r.2019 ked som bola s 2detmi ,mali sme izbu za 5e na den,velku aj s umyvadlom,stravu som ja nemala lebo davali mega porcie a najedla som sa pri detoch a vyslo ma to cca 13dni do 200e
@nufinka1985 ahoj. My sme boli teraz 14dni s 5 ročným na izbe za 5€. So stravou , miestnymi poplatkami a pep testom nás to stalo 290,20€
@nufinka1985 ahoj, zavisi od izby ktoru si vyberies.Maju cennik na stranke, aj popis vybavenia izieb. Na vyber je zo 4 moznosti, plati sa 3€/5€/16/18€ na noc, za dieta 3,50€/ den , plus strava pre sprievodcu 10€/den. Ak teda zvolis dlzku pobytu 21 dni pobyt vyjde od 364,50 € do 661,50€ plus su nejake vysetrenia, za ktore sa plati zvlast, ako napr PEP test .

@adriannasvk no myslela som ze tam mozem byt len so synom ktoremu budu robit vysetrenia a ze s malou nie. teda ak som spravne pochopila ze co pisete vyssie ze je tam pani s tromi detmi.