Stále páchnuce vyprané prádlo.
Baby, uz som zufala, moje pradlo stale smrdi..moj muz si uz mysli, ze mi sibe..skusila som:
- rozne pracie prasky a avivaze( gely, kapsule, praskove- cocolino, silan , lenor, tie perlicky)
- kupili sme novu pracku
-pradlo vesiam hned po oprati
-pouzivam ocot raz za dva tyzdne ( na 90 stupnov)
- hadica od pracky nesmrdi, nestoji tam voda, nie je zanesena- je nova
-pradlo vesiam iba vonku a na "riedko", aby nezatuchlo
- davam menej pradla do pracky, aby sa riadne vyplachlo
- skusila som navyse program na plachanie
-- pradlo smrdi, hned ako ho vytiahnem z pracky
- vyprala som vsetky veci v skrini
-skrinu som vydezinfikovala
- v skrini mam vankusiky cocolino
Co robim este zle?
Ahoj, mozno este posledny vystrel - skus ocistit tesniacu gumu okolo dvierok, mozno ona dava ten pach... asi octovou vodou s praskom... inak si podla mna fakt skusila vsetko 😩
A - ak si myslis, ze tvrda voda, su dostat papieriky na testovanie vody. Ak je fakt tvrda, tak pridavat do pracky k praniu Calgon.. ale ci to na smrad pomoze, hm...
mne napríklad veci na cvičenie ktoré sú z tých umelých látok (neviem či sú funkčné či nie) zosmrádli keď som ich oprala v klasickom prášku. Musela som to vyhodiť, lebo ten smrad tam bol stále. Odvtedy kupujem v DM-ke taký ružový gel na ovčie rúno a periem len na 30-ke a super. Všetko voní hoci sú to neustále prepotené veci.
@milionar dobry vecer, mne smrdela pracka a niekedy veci, napriek tomu ze som ju vycistila octom atd. Vsetkym moznym. Pouzivala som gely na pranie. Nikdy viac!!!! Odkedy mi moja mamina poradila aby som pouzivala klasicky prasok nie gely, tak ani raz mi uz nesmrdela ani pracka ani pradlo. A pritom ake jednoduche riesenie mojho problemu. Ako prasok sa mi osvedcil persil krasne vonia aj perie. Uz som takto pomohla aj kolegyni, kt.tiez smrdelo pradlo a tiez zafungovalo tak dufam ze pomoze aj vam.
@milionar gely su jemnejsie ako prasok a preto nevyperu tie casticky koze, mastnoty a potu z pradla tak dobre ako prasok ktory je silnejsi trosku agresivnejsi. Hlavne na uterakoch to citit zatuchlinou. Prasok vam to krasne odstrani a pradlo je vonavucke, pouzivam aj avivaz a to uz na druhu nezalezi. Podstastne je krasne vyprane pradlo. Tiez som sa s tym dost dlho trapila ake ten prasok fakt pomohol.
jednoznačne pomože susička. Nepoužívat gel, iba klasik prášok. Mne prádlo z vonku tiež nevonia. Nesmrdí, ale mne proste nevonia.
@milionar vsetko periem na 50ke (postel 60, uteraky 90) , 2h program, odstredenie 1200, neparfemovany prasok z dm, ziadna avivaz, pracka aj vysusi. Ked sme este byvali v byte, susila som vo vnutri, na jar a jesen (sa nekurilo) zvykli zosmradnut muzove rifle a hrube mikiny, dlho im trvalo uschnut..
Necitala som prispevky ale nam smrdelo pradlo od kapsul
Nečítam odpovede, nemám toľko času... mne tiež smrdelo prádlo, všetko, čo sa dalo, som vyskúšala... nakoniec sme prišli na to, že je problém v práčke, niekde zostávala voda a tá stále vytvárala ten zápach, kúpili sme novu pracku a zázrakom všetko prádlo vôni a je jedno, aký prášok použijem... avivaz nepoužívam, mám sušičku...
@vamajka tmavé prádlo ti môže od prachu vyblednut. ja používam gély a nesmrdi mi nič. Iba ten woolite a perwol :D
@zuzuko 😱 tak to musím vyskúšať
@fefe123 ak máš sušičku netreba používať aviváž?
Prádlo, kde je pravdepodobnosť väčšej koncentrácie baktérií spodné prádlo, uteráky) periem na 60 st.C, používam prášky, gél mám len na čierne prádlo, Raz do mesiaca zapínam čistiaci cyklus na 90 st.C so Sanytolom plus vyčistím filter + pravidelne rizkové miesta okolo tesnení.
@montemotherone do sušičky avivážové prádlo nemá ísť... sú na to také obrúsky na prevoňanie
@fefe123 ja som myslela že je to len jedna z možností. Ja dávam :-/
@montemotherone aj ja davam avivaz aj ked mam susicku a v pohode
Mne manžel, ktorý pracuje v Nay, tiež zakázal dávať aviváž keď sa má prádlo sušiť v sušičke.. ale nepýtala som sa prečo sa nemá dávať
ohladom toho pradla sa aj ja pripojim necitala som komenty ale neviem aku mate skrinu lebo my sme si dali urobit vstavanu skrinu v byte (bytovka je starsia ale byt je prerobeny) ide o to ci mate skrtinu kde je zastena cize ta zadna cast co pokryva skrinu... my sme si to nedali poradil nam svagor ze usetrime... tak sme si povedali jasne v pohode ale ako som tam poukladala veci zacalo to smrdiet taky divny smrad to je ako stuchnute neviem to opisat... neviem ci je to kvoli stenam moze to byt vlhkostou lebo svagor mal taku skrinu bez zasteny tiez a tento problem nemal ale mali suchsi byt predtym tak to moze byt aj preto... ja musim vsetko davat dopredu co sa casto nosi a ked tak to zas vyprat aj ked je to ciste... este nemame skrinu v spalni zatial ale ked ju budeme riesit uz bude so zastenou a tato velka bude nahradny ulozny priestor... moze to byt teda aj kvoli stene
..nie problem je v pracke v pracich prostriedkoch, sposobu prani ale v samotnom pradle ako takom..mozes mi verit..Ja som takto mala problem s uterakmi hlavne a manzelovym oblecenim (kedze pracuje mimo domu, tak nrmam sancu hned prat)..Vsetko som pred pranim namocila na noc do jedneho prasku z lidla (na baze "aktivneho kyslika"). Dala normalne prat a zapach zmizol. Proste sice dobre peries ale pradlo sa kazdym pratim proste "zaprava" a hlavne tieto "nove" textilie nic nevydrzia, proste nekvalita..Vzdy ked nadobudam tento "pocit" pri pradle opat toto urobim..
@bejusicek Ahoj, praveze ked budes mat zadnu stenu na skrini a bude to natisnute na stene tak sa Ti tam este skor vytvoria plesne. Bez tej steny to viac vetra. Takze ak mate vlhkejsi byt skuste sa s niekym poradit. Citala som viac diskusii kde museli odtahovat skrine. Ale ak bude vstavana, bude problem.
@maminecka2 ak má napchatu skriňu tak sa tam nič nevyvetra, ak je tam ale stena, za ňou medzera tak sa to odvetra
Preprala som pracku na prázdno s octom. A pouzivam iba vyrobky z Dedry. Krásne vonaju.deti nemaju alergiu,pradlo nieje pokrčené a je mäkké

@jamika27 iba ked je zatuchnute. najprv operies 1 cyklus s octom a potom hned 1 cyklus so sodou