stali ste sa niektorá z vás alebo váš rodinný príslušník obeťou tohto podvodu? nákup cez internet patrí medzi moje obľúbené a veľmi často ho využívam, vždy si firmu predtým preverím a doteraz mi to vždy vyšlo .. bohužiaľ aj na mňa prišlo a dala som sa nahovoriť na kúpu darčeka pre manžela, teraz by som si najradšej tĺkla hlavu o stenu.. je nás tu viac takých? aký ďalší postup ste zvolili?
@sisaha jj, už som ich našla .. len som si chcela porovnať ďalší postup, totiž môj kupon je stále platný, takže najprv by som ich mala vyzvať na plnenie, potom odstúpiť od zmluvy a potom môžem riešiť trestné oznámenie resp. občianskoprávnu žalobu o náhradu škody.. za to že mi nezdvíhajú telefóny a že zavreli pobočku ich asi žalovať nemôžem... júúj, a to bývam furt opatrná na tieto veci...
@zabka88 ja si myslim, ze tym, ze uz zaloby na nich podane boli, mozes zalovat ich zalovat aj ty. Kde ich chces vyzyvat, ked nezdvihaju? to nevadi, ze kupon je stale platny...oslov tam zopar ludi, ktorí sa tam vypytovali na hromadne zaloby nech ti poradia co dalej, pripadne ci sa mozes pripojit k nim...
@sisaha ale na základe čoho? na základe toho že na iných ľuďoch bol spáchaný podvod? teda aj na mne to už viem ale po právnej stránke de facto podvod spáchaný nebol, mám platný kupón a nikto mi zatiaľ službu neodmietol splniť.. myslela som že napíšem na sídlo firmy žiadosť o plnenie doručenkou (firma de iure stále funguje - je v Obch.registri) zrejme sa mi to vrátni neprevzaté, tak im pošlem rovnakou cestou odstúpenie od zmluvy.. už som ich kontaktovala , ale i tak ďakujem za reakciu 🙂
@sisaha no neviem, ale odstúpiť od zmluvy predsa nemôžem bezdôvodne (keďže sme to nemali v "zmluve" dohodnuté) a v omeškaní firma vlastne de facto ešte nie je .. iba ak to fakt postavím na tom, že nefunkčnosť telefónov a pobočky znemožnila plnenie zmluvy, teda nečinnosť na strane predavajuceho..
OR SR som spominala iba kvôli tomu sídlu..
hm, aj tak je to teraz už len o teorii , neverim že to bude mať nejaky reálny zmysel ale však zabojovať treba 🙂
@zabka88 na FB su viacerí oklamaní - ak robia hromadne žaloby treba sa pridať k nim https://www.facebook.com/pages/Anti-uzi-si-to/2...