icon

Stane sa vám pri nákupe, že dáte dieťaťu rožok a zabudnete ho zaplatiť?

16. okt 2023

Stane sa vám pri nákupe že rožok dáte dieťaťu a zabudnete zaplatiť?

vevesh
16. okt 2023

@anjelicek26 tak takto som to detom nikdy nedavala- zvacsa sedeli v kociari alebo sedacke.

macekovam
16. okt 2023

Keď som dala rohlík tak len polovicu.. Druhá zostala v sacku

yanni
16. okt 2023

@anjelicek26 no jo, tak male deti si strakaju prsty do ust ci nieco jedia alebo nie. Tak to mas zajedno.

pimpa12
16. okt 2023

To koľko tu je odpovedí, že také niečo sa im nemôže stať vôbec nekorešponduje s mojimi niekolkorocnymi skúsenosťami s prácou v potravinách. Denne sa urobilo na pokladni približne 1000 nákupov. Z toho minimálne 10 -15 x sa stalo že rožok prípadne iné pečivo rodič dal dieťaťu a zabudol povedať pri pokladni. Nikdy sme z toho nerobili aféru. Pretože:
1. Všetci sme ľudia - môže sa stať
2. Nepostrehla som že by sa to niekedy opakovalo u tých istých pravidelne
3. Po upozornení sa vždy ospravedlnili a doplatili pečivo
4. Rožkov vždy dodávateľ dodá o niekoľko kusov viac pre prípad že by sa v prepravkach poškodili
5. Zažila som prípady skutočných krádeži, fyzických aj verbálnych útokov a toto sa s týmto skutočne nedá porovnať
Takže autorka, nie si jediná a nič strašné sa nestalo. Nabudúce si proste daj na to pozor.

mirka438
16. okt 2023

Mne sa nestalo zatial a to robim v obchode a moje kolegyne mi deti celkom dost rozmaznali, co sa tyka jedenia pocas nakupu. Zakazdym, co sme isli len okolo pultov so sunkami tak uz na seba robili oci, kolegyne sa ich este opytali, ktoru suncicku si prosia a 1-2 platky im vzdy dali. To som nikdy neplatila, to sa asi ani neda a bezne ludia mozu ochutnat platok a pecivo co k tomu zjedli sme vzdy zaplatili. Starsi skoro 8 rocny uz ale pocas nakupu nejedava velmi davno a mladsia vlastne uz tiez nie.. ta si drzi v ruke co si vyberie, strazi, ako oko v hlave 😀 v "cudzom" obchode si ale nedovolime...len u mna v robote.. si spominam na jednu zenu, co ju odchytil sbs, ze ci sa dietatko dobre napapalo ... Ona prekvapena a na kamere pekne bolo vidno ako dobre ze nie v kazdej ulicke nieco zjedlo ..pekne si musela vsetko zaplatit lebo toho bolo celkom dost a este sa rozculovala, ze vo Svajciarsku by sa take cosi v zivote nestalo... 😀

mima172
16. okt 2023

Nikdy som nedovolila dcére v obchode nič nezaplatené jesť alebo piť (ani počas veľkého dlhotrvajúceho nákupu) a vždy mi vyskočí tlak, keď vidím ako deti žužlú v obchode nezaplatený tovar. Čiže odpoveď je, nie, nikdy sa mi to nestalo. Moja dcéra vydrží a vždy vydržala chvíľu bez jedla.

dudos
16. okt 2023

Starší syn vždy vedel vydržať, bol trpezlivý a aj si dal dohovoriť. Mladšia ako kedy, ak viem že budeme robiť veľký nákup a budeme dlho a odstojíme si dlhý rad pri pokladniach tak jej dáme. Zatiaľ som nezabudla zaplatiť.
Nad psom by sa nikto nepozastavoval ak by mu niekto v potravinách otvoril vodu a dal napiť z dlane. Obrazne napísané. Viem, že do potravín zvieratá nesmú.
Nad dieťaťom alebo konaním rodiča sa bude pohoršovať väčšina.

nyusika
16. okt 2023

Inak ja dúfam, že nikto z "najskôr zaplatiť - potom užívať" nemá byt kupovaný na úver 😁😁

h2
16. okt 2023

@nyusika To je ale úplne iná situácia.

misinka20
16. okt 2023

No stres, mne sa stalo aj to, že som hodila minerálku dolu do kočíka a zistila až doma, že tam je. Na druhý deň som normálne šla do obchodu a ospravedlnila sa a zaplatila. Pani sa smiala, že to sa stáva presne aj s tými rožkami ale, že skoro vždy sa mamičky vrátia a zaplatia... Tuto moralistky sa zase zišli, vôbec ich nerieš...

nyusika
16. okt 2023

@h2 jasné, rozok nepreplatis tak, ako byť

Ja absolutne rešpektujem to, že niekto nechce dávať deťom jesť v potravinách.
Ale netreba argumentovať tým, že "berieme len to, či je už zaplatené"

Proste nechcem a hotovo.
Mne všetky tie obkecavacky prídu ako zbytočné moralizovanie.

ptvw
16. okt 2023

@nyusika porovnávať potraviny a hypotekárny úver je trochu odveci

maranco
16. okt 2023

@nyusika na byt máš uzavretú zmluvu, nenasťahuješ sa niekam a potom ideš riešiť, že chceš aj zaplatiť
keď už v obchode podľa toho by si mala ísť sa spýtať predavačky, dohodnete ústne či môžeš jesť pred zaplatením a vec vybavená 🙂 nie bez súhlasu jesť a ona potom tŕpne či si zlodej čo sa tam prišiel najesť, alebo máš v úmysle to zaplatiť

nyusika
16. okt 2023

@maranco myslíš, že pokladnička preventívne tŕpne, že ja tam prídem a nezaplatim rožok ?
Nemáte pocit, ze zachadzate do úplnych absurdít ?

Veď píšem - nechcem - nedám rožok.
Chcem - dám - pri blokovaní nákupu ho zaplatím.

Vybavené

h2
16. okt 2023

@nyusika Ale veď sama vidíš, koľkým z tých, ktoré to robia, sa stalo, že zabudli zaplatiť. Pri byte sa ti to stať nemôže. Neviem, prečo tak tvrdošinne obhajuješ to konzumovanie potravín a nápojov v obchode pred zaplatením.

nyusika
16. okt 2023

@h2 dobre

Ja nič neobhajujem - chceš - dáš rožok, zaplatia pri pri pokladní s ostatným nákupom
Nechceš - nedáš rožok

Vybavené a bez moralizovanie o "používaní nezaplateného"

Na otázku, či sa mu stalo, že som také niečo nezaplatila - nie, nikdy, nie som trúba a už vôbec nie zlodej.

betulinka1
16. okt 2023

Inak tie co tu hejtujete, ze si dam az ked zaplatim, tak ja som dospela a predstavte si, ze mi raz doslo v obchode tak zle, ze som sa proste v rade na pokladňu, pred zaplatením musela napiť vody, inak by som asi odpadla. Normalne som si tam to pitie otvorila a napila sa. Nesud, ked nevies co je za tym. A viete co, kolko deti nevie v tych kočíkoch obsedieť, proste matka inak nenakúpi, kym neda dietatu nieco do ruky. Autorka na buduce, das pokladnicke trinkelt v cene rožka a bude vybavene. Akoze normalne sa niekto pyta asi ju to trapi a takto sa zase pustit do niekoho 🙈🙈🙈🙈.

nyusika
16. okt 2023

@betulinka1 vyššie kočky píšu, že prinesú z domu. To už nevadí, keď jedia v obchode.

rozpravocka
16. okt 2023

Ano stalo sa mi to ...bezne detom nedavam nezaplateny tovar, ale vtedy boli fakt strasne hladne. ...a uvedomila som si to az doma.....na druhy den aom ale nalozila deti a šli sme sa do obchodu ospravedlnit a tovar zaplatiť. Predavacka bola prekvapena, vraj toto este nikdy nezazila a moje deti dostali cennu lekciu.

henka123123
16. okt 2023

Dala son polovicu do ruky...ale uz 3.5 roka objednavam len cez eshop.nechodime do obchodu

jana_eyre_2
16. okt 2023

@h2 a keď sa to niekomu nikdy nestane, že zabudne zaplatiť, tak to už je dovolené? Aký je rozdiel medzi tým že dieťa zje rožok o 5minut skôr keď to človek tak či tak zaplatí?

vieronika14
16. okt 2023

Ahoj stalo sa

pkgirl30
16. okt 2023

raz sa mi to stalo, nákup už bol zaplatený a vtedy som si spomenula tak som tam nechala ešte 50centov

banalu
16. okt 2023

Stalo sa mi par krat, ze som sa vratila doplatit za lizatko, v DMke za nejaku vec tiez. Mala v ruke napr. zubnu kefku, zakecali sme sa s predavackou, nevsimla si, ja som zabudla a vratila som sa od auta, ze pardon - toto sme nezaplatili...
Ale uz je mala vycvicena, vie ze vsetko musi ist na pas, alebo minimalne musi dat pani predavacke co ma v ruke aby sme zaplatili. Nestava sa to casto a teraz ako je rozumnejsia tak sama uz vie, ze vsetko na pas. A ano rozok do ruky jej dam od doby co som si za vlastny rozok zaplatila este raz - vlastne donesene treba hlasit SBSke (bolo mi povedane) a ta nie je vzdy pri vchode "po ruke".

sheila121
Odpoveď bola odstránená
nyusika
16. okt 2023

@sheila121

V reštaurácii jeme pred zaplatením 😉

bessdonna
16. okt 2023

nestalo sa mi to lebo som nevedela,ze sa to moze.nacat si nieco pred zaplatenim.a ja som posero.normalne som sa zamyslela,ci by to moju velku dceru umlcalo.chvalabohu ja nemusim chodit s detmi do obchodu casto.a hlavne nie sama.ale k veci.ja by som sa necitila previnilo kvoli rohlikom.preboha.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
nyusika
16. okt 2023

@sheila121 tak treba písať exaktne.

Reagujem na výrok
Dieťa učím tomu že jesť sa má až po zaplatení.

A určite ste postrehli, že sa už na tých výrokoch dobre bavím.

Zopakujem x-tý krát -mne je jednu, kto to má ako zaužívané.
Mne sú smiešne len tie moraliaricjw kecy okolo tohto celého.