icon

Štát chce šetriť na energiách: Zatvoria školy v piatky, komu hrozí práca z domu

22. sep 2022

A oni si sami lietajú v lietadlách, majú platy o akých sa nam nesníva. Vymýšľajú jednu kravinu za druhou. A šetriť majú obyčajný ľudia. Vas to vôbec neštve? Môžete si dovoliť nechať deti doma? S kym budú? Mužovi idu v praci zrušiť mikrovlnku a chladničku atď. Akože celý rok sa nešetri pozyva sa pápež nakupuju sa testy na covid potom zase vakciny a teraz nekurte, neumyvajte sa a ani do školy Vám decka nepustime.

mariska1989
23. sep 2022

V prvom rade nepanikár ..ja do práce nechodím nakoľko som na RD a tiež ma to štve ale viac ma štve že aký systém nariadili že v školách v triede sa má kúriť na 18 a na chodbe 15 .preto chcú to učenie aby počas najväčších mrazoch nemuseli dlho kúriť. Boli reči typu že december , január doma .alebo pondelok a piatok doma a učili by sa 2 dní online a 3 dní v škole .akože vieš si predstaviť že deti sedia v triedach 45 min bez nejakého extra pohybu kde je 18 stupňov ...
Vieš čo zaujíma mňa ak takýmto kúrením bude dieťaťu zima a prechladne že kto mi preplatí tie drahé sirupy

sherynkamalinka
23. sep 2022

@mariska1989 jedna vec su lieky, a druha vec, ze s tymi chorymi detmi musi niekto ostat aj doma....

sherynkamalinka
23. sep 2022

ja mam z niektorych zien pocit, akoby sa ich to netykalo, ale ono to este len pride, este ludia maju nasetrene peniaze, ale raz sa minu, ale to uz bude neskoro ..

bela89
23. sep 2022

Drahá autorka,aj keď zdieľam tvoj názor, dám ti múdru radu do života.
Keď budeš mať ešte niekedy potrebu sa porozprávať, poradiť,podiskutovať o REÁLNEJ téme, pobav sa o tom so svojím mužom,susedkou,poštárkou alebo bárs aj so psom... očividne takéto témy sú tu nežiaduce,a aj tak sa to otočí proti tebe 🤷
Hold, modrý koník 🤦

liljana
23. sep 2022

@sherynkamalinka Pri nakazlivej epidemii sa nosia ruska a zbytocne sa nechodi von. Pomohlo to prekonat epidemiu? Pomohlo. Prezili sme covid? Prezili. A lepsie ako krajiny na zaciatku, ktore to nerobili (Taliansko nezavrelo stadiony s futbalom,...) a v prvej vlne tam ludia zbytocne umierali ako muchy. Robili to vsetky krajiny. Ucili sa za pochodu zvladat epidemiu, ktora tu nebola 100 rokov. Proste su znudeni ludia, ktorym vadi a musia vrtat do vsetkeho. Aj to ze vlada nieco urobi, aj to ze to neurobi.
Co sa tyka horsich casov. Koho rodicia naucili pracovat a prikryvat sa takou perinou na aku ma, tuto krizu 1-2 roky prekona v pohode. Ti ostatni sa to teraz naucia tiez, lebo im nic ine nezostane.

ropucha6
23. sep 2022

Tak to je dost na nic zamestnavatel, ked rusi mikrovlnky 🙂)

sherynkamalinka
23. sep 2022

@liljana no ved ano, presne o to ide, "pomohlo" to prekonat epidemiu..ked nas vypnu "pomoze" to slovenskej ekonomike. Ano ano, jaj boze ale ste niektore naivne

autor
23. sep 2022

@bela89 Ďakujem, ja s tým počítam že sa to 🌞 nepáči.

hopsadobrandejsa
23. sep 2022

@viestta

Toto som ja tvrdil uz davno. 100% zavislost na jednom zdroji je najvacsia blbost aka moze jestvovat pretoze ked dojde k odstavkam od dodavatela, v pripade energozdrojov si doslova vydana napospas.

Presne preto by si ludia mali vsimat preco sa aj za sucasnej krizy pcha Fico Rusku do zadku. Nuz preto, lebo je to zapredany rusofil ktory zije svoj komunisticky sen v demokratickej krajine ktora je sucastou zapadneho sveta.....pokrytec ako sa patri, ale co ine by clovek ocakaval od skrachovaneho pravnika.

12 rokov boli pri koryte a za 12 rokov urobili bacov ****. Bohuzial, v tomto maju hlavne povodne vlady maslo na hlave pretoze nic neriesili. Nove kontrakty na diverzifikaciu zdrojov sa nerobia na kolene cize ocakavat od sucasnej vlady aby taketo cosi zbuchali za par mesiacov je nerealne.

Mas pravdu, ale v sucasnosti s tym nic neurobime. Musime kolektivne trpiet a platit za omyly byvalej vlady.

hopsadobrandejsa
23. sep 2022

@panb Veru nebudu...... Rusi budu v priebehu najblizsich rokov odstaveny od europskeho energetickeho trhu vo velmi velkej miere.

Norsko ma druhe najvacsie zasoby plynu v Europe a kontrakty na dlhodoby odber sa uz pripravuju a Azerbajdzan uz ma vybudovanu infrastrukturu az k Taliansku a v okoli Kaspickeho mora su obrovske loziska ropy aj plynu.

Len nech si Vlado ten plyn necha a nech ho palia do vzduchu tak ako to uz teraz robia. Z Finska je to krasne vidiet.

hopsadobrandejsa
23. sep 2022

Heh.....tu kritizujete Americanov za chyby ktorych sa dopustili ( nikto nie je bez viny ), hlavne, ze Rusi su tu svatuskari. Na Katynski masaker sa uz zrejme zabudlo.....no co uz.

Btw, akurat mi blikla notifikacia.......OSN potvrdila, ze na Ukrajine boli spachane vojnove zlociny. Zrejme aj to si Ukrajinci sposobili sami lebo nevinne Rusko by toto nikdy neurobilo.

Sak ked vsetci tak velmi milujete Rusko, preco sa tam neprestahujete? Hlavne pre muzov je to teraz dobre......zaplateny vylet na Ukrajinu a slubene ruske obcianstvo.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
negymama
23. sep 2022

@hopsadobrandejsa aj pri Cypre sa nasli nejake loziska plynu.

negymama
23. sep 2022

@hopsadobrandejsa este aj Cina, "priatel" Ruska, bola dost prezierava aby si robila diverzifikaciu energii, plus rozvijala svoje zdroje, o. i. aj alternativne. Nie je taka hlupa, aby sa urobila zavislou na ruskom plyne vo velkom percente.

mondolina
23. sep 2022

@mamula20
prečo celé?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
123hombre
23. sep 2022

@liljana jajaj.hej rúška pomohli prekonať covid 🙈a to taliansko nezodpovedné, mŕtvoly boli po chodníkoch ako to prezentovala Markíza 🙉 a ja som 20 ročná modelka. Bože Bože

hopsadobrandejsa
23. sep 2022

@negymama Cina v sucasnosti profituje na vojne s Ukrajinou kedze spolu s Indiou odoberaju rusku ropu aj plyn aj s vyraznou zlavou.

Walking the fine line ako sa vravi. Im neutralny postoj momentalne vyhovuje.

abbey1
23. sep 2022

Všimli ste si pri tom obliekaní svetrov, ako posilnil dolár?

autor
23. sep 2022

Každopádne žite každý deň tak ako by mal byť Váš posledný. Myslím že toto bola posledná téma a viac plytvať časom na koníku nebudem....Ďakujem Vám dievčatá ktoré idete proti prúdu....naozaj ste ma potešili ❤.

fajnova
23. sep 2022

@123hombre viem, odkiaľ máš tú hlášku, tiež to počúvam 😁🤫

123hombre
23. sep 2022

@fajnova sa teším že aj tu je niekto rozumný. 👌🤪

liljana
23. sep 2022

@hopsadobrandejsa V Moskve bolo donedavna v mode rychlo kupit lacny byt na Ukrajine zabratej rusmi. Putin slubil, ze to bude nove rusko. Tak ako predtym na Kryme, kde byty potom sli 2-3nasobne nahor. Rusi nesli ani tak "denacifikovat", to bola len zamienka, ako kradnut. Len skoda, kolko tych bytov predtym rozstrielali. Tak sa vsetkym zlodejom neujde.
Cestna vojna neexistuje, iba ta za ucelom niekoho o nieco okradnut. Idealne potom, co je dotycny mrtvy, aby uz nemal ziadne naroky.

panb
Odpoveď bola odstránená
akbara77
23. sep 2022

Toto je diskusia pre tých, čo dovidia na koniec dediny, ďalej nie

liljana
23. sep 2022

@panb Ty si hlavne precitaj pravidla spravania. Bud slusne, alebo nijako. My sme spolu svine nepasli. Nepamatam si ta odtial.

panb
Odpoveď bola odstránená
liljana
23. sep 2022

@panb Jedine po tej svojej.

panb
Odpoveď bola odstránená