Sťažnosť na nespravodlivú kontrolu strážnou službou v obchode
Dnes sa mi stala hrozná vec bola som nakúpiť v jednom obchode iba maličkosť.Keď som zaplatila na samoobslužnej pokladni a bola som na odchode predstúpila predo mňa sbs -karka a povedala aby som jej ukázala vrecká.Ja na ňu dívam že "prosím "?(Nič som nezobrala v živote by som to neurobila,chodím do toho obchodu pravidelne)Tak jej vravím "čo tým chcete povedať že som niečo ukradla?To čo má znamenať čo si to dovolujete"Ukázala som jej" tu máte mám tu niečo?"No som z toho úplne znechutená ako by ste reagovali.Mam v pláne sa na ňu sťažovať.
Ako písal slovakboy, nemá právo.
Ja si vyberám obchody, kam idem nakupovať. Minule som vošla do Tesco a zaviedli tam tieto výstupné brány pri samoobslužných. Pýtam sa SBS, ako mám odísť, keď som nekúpila, čo som chcela. Vraví mi, že by ma mal skontrolovať, aby ma mohol pustiť. 🧐
Tak mu vravím, nech rovno zavolá políciu. A normálne ma pustil. Ale už ma tam nik neuvidí.
Nikdy by som im nič neukázala a kľudne sa sťažovala vyššie. Musia mať nejaké hranice. Pre mňa je hranicou zákon, ktorý neporušujem. Nevidím dôvod, prečo by si mali vytvárať pravidlá nad zákon.
@taktotedanie bolo to neprávom a opakujem chodim tam stále predavačky ma poznajú .Má si robiť robotu poriadne a kontrolovať tých čo ozaj kradnú..
@annm81 aký hulvát som ?že sa mi nepaci ich prístup ?ty si potom tiež taká istá!!
@slovakboy Autorka vo svojom príspevku nijako neopísala nevhodné spravanie SBSkárky, vraj ju požiadala, aby jej ukázala vrecká. Na tom nie je nič neslušné, robila si svoju prácu, ktorá je, vzhľadom na okolnosti, čo som popísala, potrebná. Zato autorka na ňu vyletela, čo si to dovoľuje, čo to má znamenať - to na pokojné slušné riešenie z jej strany vôbec nevyzerá. Alebo aj tebe sa zdá slušné jednanie použitie slov " čo si to dovoľujete"?
Berieš si to nejak osobne.
Ja Ta chapem. Je to neprijemne. Kontrola moze byt, to im neberiem, ale, malo by to mat nejaku "kulturu". Nemozeme za to, ze su medzi nami zlodeji a tak by sa mali SBSkari adekvatne spravat. Staznost podat mozes, ci to pomoze?, pochybujem, tu sa slusnost uz davno prestala nosit.
Mňa raz v Kauflande zastavil SBSkár...ale bol veľmi milý..."Prepáčte pani, môžte ísť so mnou na chvíľu vedľa?"...ja tiež vyhúkaná, že či ďalší muž, čo chce moje číslo 🤣🤣🤣 no a vzal ma k sebe do miestnosti, kde ma pekne poprosil, aby som mu ukázala tašku s nákupom a kabelku, lebo videl na kamere, že niečo do kabelky dávam 🤣🤣🤣 no áno, mala som na papieriku nákupný zoznam a ja hlava deravá, aj 10 krát som sa na ten zoznam pozerala...prezrel si všetko, ospravedlnil sa, zasmiali sme sa a išla som preč....nerobila som z toho tragédiu...veď je to ich práca...
Zase v Kauflande ale iný SBSkár ma zastavil a dcérou, že či tú hračku, čo má v ruke sme zaplatili ...tak som sa ho opýtala, či takú hračku predávajú v Kauflande...kukal na mňa jak na Majku z Gurúnu...tak že on nevie, tak vravím, že nech si zistí, či taký tovar predávajú....a potom nech na mňa vyskakuje...tento bol trocha drzý...ale keďže som tú hračku kúpila pár minút predtým v Dráčiku, mala som pri sebe blok...ukázala mu, ospravedlnil sa a išli sme preč...
Nebol to nahodou lidl? Moju dceru tiez tak kontrolovali.a raz jedneho pana pred nami tiez.vraj maju pokyn ,,nahmatkovo ,kontrolovat..len zaujimave je ze romov takto nekontroluju....
@annm81 áno pretože nič som nevzala bol poloprazdny obchod dve samoobslužne pokladne pri ktorej stála a kukala na mňa ako blokujem a ešte ma išla kontrolovať bol somnou malý syn ktory pozeral čo sa deje
@terina25 predstavte si ze som Romka takže o čom tu tocite bože ľudia by ste vážne zlý niektorý tu dávate príspevky typu že" dobre spravila" ďalšia hneď naráža na Rómov a je tu pár ktorý mi dávajú za pravdu ďakujem za vas
Behajú tam špinavý bezdomovci ktorý otravujú ľudí smrdia na km a ich nechajú pobehovať aj chytať pečivo sú to "biely " im nepovedia nič ale mňa bude kontrolovať
Ja som sa vcera tiez citila zle, isli sme s deckami na vylet a chcela som si kupit farbu na vlasy ze sa poobede nafarbim ak bude cas. Tak kym muz kupoval v bille obcerstvenie na vylet ja som s deckami behla do dm, kam chodim inak furt v nasom meste 😂 a nemali ani moju znacku farby dolozenu ten odtien co chcem. Tak som naprazdno sa otocila ze ideme prec, a 6rocna dcera ako bolo plno ludi poskakovala a proste obisla tie pipace pri vcchode zadnou stranou, nie stredom ako sa ma, tak dieta to ani nenapadne a samozrejme sme zapipali. Tak zacala vrieskat od pokladne ale strasne ze vratte sa , okamzite sa vratte - pritom sme tam stali na mieste, tak som spravila par krokov dnu a vrieskala dalej normalne vrieskala ze podte sem ku mne 😂 akoze ma to aj nasralo v tej chvily lebo vrieskala jak po zlodejoch na celu predajnu jak keby sme utekali 🙈 tak jej hovorim ze dcera prebehla zadom proste poza ten pipac pri vchode ze asi preto to zapipalo, ze sak nech sa ide pozriet mala som len poloprazdnu kabelku pri sebe. A zas tam cosi vrestala a ani sa nepostavila ani nikoho k nam neposlala tak som sa proste otocila s detmi a ukazala jej ze ked sme normalne presli nepipame a sla som prec uz bez slova. Akoze v podstate je to nic oproti tomu co tu pisali niektore baby ,😂 ale tiez na to nasralo ze musela na nas hulakat jak na zlodejov deti len vyvalene pucili oci ze sa deje 🙈
@1mina to je hrozné ako sa vedia správať k zákazníkovi,to si nemala čo dovoliť ziapat na vás
@taktotedanie to nie je o tom, že je bábika z porcelánu. Ide o to, že chceme aby sa spravali k nám slušne a my sa mame správať slušne. Vysvetlil som to dostatočne. Ak je to tak, ako píše
@annm81 , že SBS-kárka ju slušne požiadala a ona na ňu vyskočila, to nie je pekné. Ale SBSkarka len keď požiada pred ľudmi a pred deťmi hoci aj slušne, alebo neútočne, to nestačí. Autorka to vzala ako nespravodlivé. Treba objasniť vopred dôvody. Ako som už písal.
Ja mam pocit ,že čím častejšie chodím do obchodu tým viac som podozrivá 😅 ....tiež ka uz pár krát kontrolovali...tiež vždy od samoobsluznej...
@annm81 😂zase ty a zase zle☢️
Prejdi za cez google po LA, SF... Kramy pozatvarane, asi navzdy. Lebo❓nikto nebude znasat take straty, ze nabehne BLM horda a vyplieni kram... To sa da ustat raz, 2 * na treti sa na cele podnikanie vyondies. Pariz detto. Ale vdaka, ze si nam pripomenula, aki sme kmini a podliaci. Este stale tu byvas? Skoda ta, pre tuto guberniu. Chod do Molenbeku, min..
annm81
•
Dnes o 00:04
Keby sme neboli národ zlodejov, tak by sme nepotrebovali v obchodoch striehnucich SBSkárov. Keby sme neboli národ hulvátov, tak by zamestnanci obchodov a bezpečnostných služieb vedeli slušne komunikovať. Keby sme neboli národ, ktorý má neustále pocit, že nám všetci a všetko ubližuje, zákazník by nemusel hulákať na SBSkara, čo si to dovoľuje, ale vybral by si z normálnych možností - bez pútania pozornosti ukázať SBSkarovi vrecká, alebo ho decentne požiadať o to, aby zašli mimo predajnú plochu, kde mu tie vrecká ukáže, alebo, ak mu je to proti srsti a radšej príde o nejaký čas, požiada "v zákulisí" o privolanie polície. Následne sa zákazník, môže rozhodnúť, že mu nikto zásadne neublížil, alebo usúdiť, že prístup ochrankára pre neho znamená bojkot daného obchodu. Také jednoduché to je.
@bororka ....nech sa páči,ako pre teba.
Podľa § 50 ods. 4 zákona o súkromnej bezpečnosti sú osoby poverené výkonom fyzickej ochrany oprávnené:
a) presvedčiť sa zrakom, hmatom alebo technickými prostriedkami, či ten, kto vstupuje do chráneného objektu alebo na chránené miesto alebo z neho vystupuje, nemá pri sebe alebo na sebe predmety pochádzajúce z protiprávnej činnosti súvisiacej s chráneným objektom, chráneným miestom alebo chránenou osobou alebo nemá pri sebe alebo na sebe predmety, ktorými by mohol spáchať protiprávnu činnosť, a tieto mu odobrať,
@slovakboy nič v zlom, ale tu si myslím, že autorka nie je úplne ok. Ak to brala ako poníženie, že ju niekto zastavil a chcel skontrolovať, ak sa sbskar správal slušne. Ak ju to tak strašne vzalo, že to rieši hodiny po návšteve obchodu - a správanie sbskarky bolo slušne, bavíme sa o tomto prípade - tak autorka by mala vyhľadať odbornú pomoc, lebo toto nie je zážitok, ktorý by mal na zdravom jedincovi zanechať takéto stopy.
Autorke odporúčam metódu 5x prečo. A prvá otázka by mala byť "prečo ma to tak vzalo"
Autorka.Si dospelá osoba? Lebo sa správaš ako rozmaznany pubertiak,ktorému prvýkrát niekto povedal nie.
Sťažovať sa môžeš ísť najskôr v utorok a to dovtedy každý aj zabudne,že si v tom obchode bola.Budes za trapku 2x.
Keď si sa chcela sťažovať,tak si mala hneď na mieste tam a vtedy.
Teraz si naozaj ušetrí hanbu a zmier sa s tým,že pravidlá a zákony platia pre všetkých rovnako
@ahhola Zlatíčko, zasa sa cítiš dotknuto? Prečo to berieš takto osobne? To, že sa kradne ešte aj niekde inde, neznamená, že na Slovensku je to v pohode, že?
P.S.: žijem zvyčajne v krajine, kde sú pred krámom vyložené nestrážené potraviny, SBSkárov bežne v obchodoch nevidno, bio nemusí byť osobitne balené vo vreckách, aby si ľudia neúčtovali nižšie sumy, tovar v samoobslužnej pokladni nie je vážený, nemusím pri východe skenovať bloček, atď. atď... až po také blbosti, že keď som dcére išla kupovať pár eurovú hračku (schleich zvieratko), musela som na SK požiadať predavačku, aby mi odomkla vitrínu.... že ty sa ideš porovnávať s nejakým ghettom, je tvoja voľba, ja sa radšej inšpirujem kultúrnejšími končinami a v západnom civilizačnom okruhu, kam patríme, sme známi ako zlodeji.
@janagem ty si není v poriadku
Ako povieš. Ja ale nemám traumu z toho, že má zastaví sbskar.
@janagem ja traumu nemám len sa mi to nepáči ako zaobchádzajú so slušnými ľuďmi tebe sa to zjavne páči tak nech ťa ďalej prehľadávajú
Ale veď z toho, čo si napísala ti nič neurobili. Spýtali sa ťa, aby ťa ako skontrolovali. Ani ya neurazili, ani na teba nevrieskali, ani tá neťahali od dieťaťa podľa tvojich slov. Teda zatiaľ.
@janagem nič sa má neopýtala rovno že "ukážte mi vrecká "ani sa neospravedlnila ...neťahali má od dieťaťa čo tu splietas navstiv lekara
Ja si myslím, že by si ho mala navštíviť ty. A rovno sa naučiť čítať.
@janagem 😂😂😂 čítať viem ale ty nevieš porozumieť o čo tu ide...choď radšej niečo robiť a už neotravuj aj tak si ničím tu nepomohla 🤭
@macatt a to, že ťa tie predavačky držali pod pazuchami, že ťa fyzicky obmedzili, to je v poriadku? Pokiaľ viem, ani sbs sa ťa nemôže dotknúť, nie to ešte predavačka
Počkaj, idem si urobiť fórum, aké je nespravodlivé, že mi niekto hovorí že mám ísť niečo robiť 😂

@slovakboy ukazala, ze nic nemam, popriala pekny den a isla dalej
Zase nehrajme sa tu na babiky z porcelanu, ktore treba ofukovat a obskakovat
Mozno to vobec tak nebolo ako opisala autorka