Sťažnosť na nespravodlivú kontrolu strážnou službou v obchode
Dnes sa mi stala hrozná vec bola som nakúpiť v jednom obchode iba maličkosť.Keď som zaplatila na samoobslužnej pokladni a bola som na odchode predstúpila predo mňa sbs -karka a povedala aby som jej ukázala vrecká.Ja na ňu dívam že "prosím "?(Nič som nezobrala v živote by som to neurobila,chodím do toho obchodu pravidelne)Tak jej vravím "čo tým chcete povedať že som niečo ukradla?To čo má znamenať čo si to dovolujete"Ukázala som jej" tu máte mám tu niečo?"No som z toho úplne znechutená ako by ste reagovali.Mam v pláne sa na ňu sťažovať.
@janagem ty si úplne mimo🙈
@abbey1 presne tak!
Mňa to prekvapilo nečakala som vôbec takú situáciu.Človek v tej situácii ani nevie ako reagovať.
Dala si do toho prilis vela emocii. Sbskar si robi len svoju pracu. Mne sa stalo obdobne, zaplatila som podprsenku na samoobsluznom pulte, ale zabudla som dat dole ten ich umelohmotny senzor. Treba ist k extra pultu a poziadat predavacku. Presla som von , aj bola v inych obchodoch. No v Dm som zacala pri vychode pipat. Rada ludi, vsetci cumia na mna. Pokojne som cakala na sbs. Prehliadli sme tasku a nasli tu podprsenku. ( od vsetkeho odkladam blok). Bol so mnou syn, prenho to bolo neprijemne a velke poucenie, cela situacia, ale z mojho pohladu sa aspon naucil , ze veci sa nekradnu a ake su nasledky. Skus sa naucit zvladat stresove situacie, o nic nejde. Nic som neukradla, aj som to dokazala a ani to nezanechalo na mne stopu. Treba sa upokojit. Ine komenty som nečitala.
Tocim o tom aku mam skusenost ja. Pravidelne v lidli chodi skupinka Romov a tych neskontroluju. Smradlavi,spinavi, robia hluk na cely obchod. A aj kradnu. A ti prejdu bez kontrolovania. A to,ze ty si Romka.... nemusis byt hned vztahovacna. Su rozni Romovia,tak isto ako aj bieli. Takze tolko k tomu
@jarkap1 ďakujem, no nejako som to predýchala a pochopila a že išlo o omyl.
Bolo to v Tesco(vtedy som podnikala v Galérii) snažila som byť stále nad vecou a usmievať sa, ja som si myslela, že ide o srandu prvú minútu.. pár krát som videla ako tam SBS ľudí naháňajú a šklbú sa s nimi, som to aj porozprávala komu sa dalo, ale keďže som vtedy s riaditeľkou mala stále nejaké naťahovačky tak som to radšej neriešila..
@brankovamama no obmedzili, dostali info od SBS nech ma podržia, aby ma SBS s pupkom nemusel naháňať..
a keď už videli že nemám tie fľaše aj tak sa ma pýtali kam som ich dala🤣 choré to bolo, potom sa rozutekali, som tam stála ako obarená bez vysvetlenia..
Aj na letisku mi večne robía stery na drogy, stretávam sa často, že si ma takto aktívni zamestnanci z nejakého dôvodu vytipujú za nedôveryhodnú, alebo im hneď padnem do oka.. lepšie je byť nenápadný, čo ja moc nie som😆
Ja som minule platila v Kauflande, mali sme ten malý skener, kde si rovno načítava tovar. Poslednú vec čo sme tam dali bola tatárska omáčka. Prišli sme k pokladni, prišla predavačka, že ide urobiť kontrolu. Hovorím, nech sa páči. Ako prvé nasnimala tatársku a hneď na mňa vybehla ako na zlodeja prečo nie je naskenovana. No cítila som sa ako zlodej. Rázne som jej povedala, že naskenovana je a bola skenovaná ako posledná. Keď dokontrolovala viac položil tak jej zrazu vypísalo, že je tatárska duplicitna. Namiesto toho, aby sa ospravedlnila povedala len, no hej stáva sa to aj s kečupom, že ukáže že tovar nie je naskenovany aj keď je. Takže namiesto toho, aby to najskôr preverili hneď na začiatku vybehnúť na človeka akoby to ukradol. Som jej povedala, že nabudúce treba počkať do konca čo ukáže kasa a neobvinovať človeka, že niečo nenaskenoval.
@annm81 ci pana, centrum LA, SF kedysi kvitnuce metropoly su vlastne gheta... Zas som sa nieco dozvedela. Ale nakoniec, preco by by malo byt geto len Bronx, Detroit, Marseille, Lunik😅 Veselu velku noc a peknu sibacku prajem, aj ked tam jde byvas sa asi take primitivne zvyky nedrzia, ako v narode bacov a sibacov. 🍚🍚🍚
@annm81 to je taka ta otazka, ako kolko moslimov poznas, ked nie vsetky 2 miliardy, nevies nic a nevyjadruj sa. Tak ked v tom LA pobyvas, vyvrat vsetkym, co tvrdia, ze chodnik slavy je jedna osr.... plocha, vsade stany, prefetovane trosky na fent., 🔥a vsetko v pohodicke a Sopor, ktory tam byba tiez, byva v nejakom paralelnom LA.
https://www.youtube.com/watch?v=GHo_K3vYiP4Úplne sa viem vcítiť do tvojej koze. Ja som min týždeň bola v Lidl s deťmi, kúpili sme si každý nanuk a balík toaletného papiera. Platila som na samoobslužnéj pokladni, este tam na to dozerala aj predavačka. Pred východom tam saskoval nejaký pan ( bral si letáky alebo co) a vyšiel von tesne pred nami a zapipal. Ešte sa ba mňa otočil ci to my alebo on, vravím, že on, tak sa vrátil späť a pipal znova, neriešila som, chmatla deti za ruku a šli sme von. V tom za mnou vybehla predavačka, že stoj zlodejka. Cele parkovisko očí na mňa, cítila som sa hrozne a ešte pred deťmi. Otočila som sa na ňu, že čo si to dovoluje, ze predsa sme nepipali, ale pán, ktorý tam stále pri tých dverách stojí ( medzitým zapipal ešte 3x), že si vyprosim takéto správanie bez dôkazov a ešte pred deťmi, keď sa pani predavačka zbadala len s otvorenými ústami stala na mieste. Ja som sa zobrala a odišla....hrozne
@macatt pomachrovala? Rozumieš vôbec významu toho slova? Či len ďalšia dotknutá, čo jej ego nedokáže vidieť realitu? Myslíš, že obchody platia SBS lebo nemajú kde inde investovať? Alebo preto, že ich baví buzerovať ľudí? Či prečo vlastne, ak nie pre veľké množstvo krádeží?
Nuž, zatiaľ sa k národu zlodejov vyjadrilo lajkom pár desiatok ľudí. Najskôr tí, čo sú poctiví a pritom nemajú problém vidieť veci tak, ako sú. Od "Kto nekradne, okráda rodinu" až po "Slováci nekradnite!"... od výsledkov volieb až po kradnutie toaleťáku a žiaroviek v nemocniciach... ale pokojne sa tu vy dve utešujte, že kradnú aj niektoré iné národy a menšiny. Ja som si zatiaľ bola natrhať jarnú kyticu na voľne prístupnom nestráženom poli a poctivo zaplatila vhodením sumy podľa cenníka nad pokladníčkou.
@annm81 a to je len zlomok čo si myslíš o Slovači, už tvoje príspevky rovnako preskakujem a škoda sa na ne vyjadrovať..máš priliž veľa času a posledné slovo a nerieši sa nič..
Necestujeme všetci za ,,lepším,, snažíme sa to vytrhnúť tu, byť súčasťou tejto krajiny, ktorú milujeme takú ako aká je.. a porovnávať s neporovnateľným nikam nevedie, buď si tam, kde ti je lepšie a zbieraj like👍
A posledné slovo ti tiež nechám🌝
@slovakboy podla mna to autorka prifarbila a zdramatizovala
@annm81 To je tak smutne nazvat vlastny narod zlodejov. Toto by v tej tvojej super krajine neurobili. A vies preco? Lebo kazda krajina ma svoje nedostatky, ale brizgat na vlastny narod je vrchol ubohosti. Bud tak dobra, vzdaj sa obcianstva s ostan tam kde si. A hlavne sa nevracaj. Poradime si aj bez teba.
@beata_k Bez sebakritiky nepríde žiadne zlepšenie. A práve vďaka takým, ktorí každú kritiku berú ako urážku, ktorí sa porovnávajú zo zásady len s horšími alebo seberovnými a takým, ktorí každého, kto si dovolí kritiku, chcú zbaviť občianskych práv, je Slovensko stále tam, kde je, kým ho všetci okolo obiehajú. Keď nekradneš - ani v obchode, ani neokrádaš zamestnávateľa, ani nekrátiš dane, ani nič podobné, prečo tá vzťahovačnosť? Prečo sa cítiš dotknuto? Alebo naopak, ak máš pocit, že moja kritika je neopravnená, potom máš pocit, že všetko je u nás v v tomto ohľade v zdravej miere a súhlasíš s tým, ako to máme? Alebo???
@bororka vždy je to o ľuďoch určite, všade vidno charakter človeka.. keď urobia SBS z nejakého panáčika čo mu razom narastie ego do abnormálnych výšok tak vidí príležitosť sa ukázať.. rovnako ako mňa držali pod pazuchami predavačky, dostali pokyn zadržať, čo mohli kľudne slovne poprosiť a oni zadržali tak ako pochopili😇
@macatt samozrejme, to súhlasím. Vždy je to o konkrétnom človeku. Ale ja by som sa sťažovala vyššie. Pokiaľ ten človek nemá znalosť ako postupovať nakoľko ho zamestnávateľ nevyškolil, čo keď práve ona dá podnet a zaškolia ho správne.
Príde mi absurdné, že nepozná pracovné predpisy. Však to je základ pri vykonávaní akejkoľvek práce.
A tobôž SBS, ktorý robí skúšky.
@annm81 Preco sa citim dotknuto??? Lebo patrim k narodu, na ktory si tak nabrizgala. Preto???
Ako pisem, kazda krajina ma svoje, ale nazvat cely! narod zlodejov je ubohost. Sama si sa teraz prejavila ako ta najubohejsia spomedzi celeho naroda. Nemyl si sebakritiku s nadavanim na narod.
Do toho naroda naptri aj tvoja rodina. Ste hadam rodina zlodejov?

Pokiaľ som si vedomá, že som nič v obchode neukradla, odmietla by som SBS ukázať tašky či vrecká. Požiadala by som ho, aby mi ukázal kamerový záznam, pripadne vysvetlil svoje podozrenie a pokiaľ na ňom trvá, vyzvala by som ho, aby privolal policiu.
SBS má právo vyzvať ťa, ty máš právo odmietnuť im tašky a vrecká ukázať.