Sťažovali by ste sa na predavačku?
Idem len pre pečivo a salámu. Ok,stojim v rade predomnou 4 ľudia... opýtala som sa predavačky ci je sama na obsluhu väčšinou byvaju dve kedze salámy tam krájajú.ona mi odpovedá: A čo? Ved aj u lekara čakáte..hovorim v poriadku,mate tu kopu ludi, uz vám odišli aj ľudia čo čakali..ked som prišla na rad uz prisla aj druha obsluhovať a ta jej hovorila o mne a normalne som ich počula ako sa o mne bavia ci neviem počkať a ze ludia sa len ponáhľajú
@h2
Napr. "aj u lekara cakate" - ako to co tym chcela pani predavacka povedat? A pritom staci len jednoduche konstatovanie "zial, nateraz ano".
A druha vec, nemyslim si, ze bola natolko sprosta, ze nevedela, ze ju zakaznicka pocuje, ked na nu kyda...
Tak sa stazuj na tie ktore predavaju pokazene potraviny.
@zmrzlinka2021 🤦🏻♀️ Ale ona ňu nekydala! Ja neviem, prečo sú všetci takí precitlivení. "Aj u lekára čakáte?" je úplne rovnako normálna otázka, ako "Ste tu sama na obsluhu?" Ako jedna, tak aj druhá mohla proste povedať "Áno." A povedať kolegyni, že zákazníci sa ponáhľajú, keď sa naozaj ponáhľajú, nie je žiadna urážka.
Ešte by sem mohla napísať kolegyňa tej predavačky a založiť diskusiu, že jej kolegyňa v práci vynadala, že zákazníci čakajú a tým jej dala najavo, že mala byť pri nej za pultom a pritom ona si len robila svoju prácu a vykladala tovar a čo si má teraz o tej hnusnej drzej kolegyni myslieť. V poslednej dobe sa nestačím čudovať, čo všetko ľuďom vadí.
@h2
A je zle, ked ludom vadi nevhodny pristup?
Preco by sme si mali "zvykat" na drze zdravotne sestry? Na casnicku, co zazera a ignoruje hosti? Na zamestnanca v sluzbach, co sa sprava ako "pan velkomozny"?
Staci ist len tu vedla do Ciech, na Moravu a clovek uz ma pocit, ze je v inom svete a normalne nechape, co ludia na slovensku povazuju za "standard"...
A potom sa tu stazujeme na spravanie politikov... no politici su zrkadlom ludi.
Podľa mňa ste obe zle reagovali. Načo si sa pýtala ci je sama, ved vidíš no nie? Určite by aj ona ocenila keby jej nejaká kolegyňa prišla pomôcť. Zrejme sa to nedalo. A je to tlak aj na tie predavačky keď majú veľa roboty.
Ona ti tiež mohla odpovedať slusnejsie.
Nesťažovala by som sa až tak veľmi ti snáď neublížila.
Buď väčšia hrdinka a sťažuj sa na potraviny, kde predávajú pokazené potraviny. To by ale bolo ťažšie ako si sťažovať že si dostala hlúpu odpoved na hlúpu otázku.
Ano, predavačky vedia byť protivne, ale zákazníci sú niekedy horši
@zmrzlinka2021 Ja už neviem, ako to mám napísať. Tak naposledy: nevidím nič zlé na tom, ako sa predavačka zachovala. Ak by som bola človek, ktorému takéto jednanie prekáža, tak by mi vadilo aj to autorkino, ona predsa začala. Najprv s otázkou, či je tam predavačka sama, hoci videla, že je. A potom jej ešte hovorila, že už nejakí čakajúci ľudia odišli. Nepáči sa mi tento dvojitý meter: zákazník môže všetko a predavačka len úctivo, v predklone, pokorne. A pritom nie som človek, ktorý toleruje nevhodné správanie. Len teda toto konkrétne za nič hrozné nepovažujem. A dúfam, že som to už vysvetlila dostatočne vyčerpávajúco a nebudem to musieť znova písať.
V jednej Jednote pokazené salámy, v druhej Jednote pokazené predavačky, no ťažké to musíš mať 🤔
@h2 netvrdim, ze je to doslova hrozne, len ze z jej strany je to neprofesionalne a mozno to nie je chyba ani predavacky, ako skor manazera predajne, ktori nedava zamestnancom treningy.
@h2 co je agresivne na tom ked sa jej opytam ci je tam sama?😂😂😂
@zmrzlinka2021 to len tu na SK si nechaju skákať po hlave...
@mimi2120
bohuzial, vymyslene to nebude. Ja sa pri takychto situaciach cudujem, ze takyto ludia s nedostatkom vnimavosti, egoizmu schovaneho sa “slusne som sa opytala” - su vobec zivotaschopni 😏
Tu skoda vysvetlovat, pomohol by len tvrdy stret s realitou. Teda ze by si pani vyskusala tuto pracu ked uz na to nestaci sedliacky rozum, aby zhruba vedela, co vsetko musi taka “obycajna” predavacka robit a sihat.
Tak v dnešnej dobe keď sa znižujú šťavy ľudí a prepúšťajú sa ty pýtaš prečo obsluhuje sama? A kebyže tá druhá nevyklada tovar tak zas by si hundrala kde je predavačka prečo nevyklada? Však nestala si tam pol dňa .Keď nechceš čakať na krájanu salámu tak kúp si balenu to máš bez čakania.Nabuduce sa nepýtaj a čakaj.
@svetlonos nebuď múdra, ja som tu pracu robila a nedovolila by som si byť sprostá a drza k zákazníkovi...ako som pisala väčšinou su tam dve pretoze tam je vzdy kopu ľudí...ja neviem robite s tych predavaciek bohyne..ked sa nevie správať tak nech to nerobí...uz vas vidim všetky ako čakáte s deťmi v klude 20min na salámu 😂 Ženy zas na MK nesklamali..
Vôbec nič. Písala som, že AK je agresívne to, čo povedala ona tebe, tak aj to, čo si povedala ty jej. Pre mňa na tom nebolo nič agresívne ani z jednej strany.
🤣 sa divím že si dostala takú slušnú odpoveď na takú dementnu otázku 🤣
@hapa133 v obchodoch maju aj viac pokladni, ak tam maju rad ludi, mali by zabezpecit zamestnanca pre otvorenie dalsej pokladne...asi tak to autorka myslela...nie je to chyba predavaciek, ale celej siete konkretneho obchodu a to ze pred autorkou hovorili o nej takymto stylom, tak to je nekorektne, vizitka tych pani...
Nehnevaj sa ale 4 ľudia nie je veľa, hlavne keď majú predavačky aj kopu inej roboty ktorú ty nevidíš. A väčšinou keď chodia z robot, konci práve smena aj im, a chcú si rýchlo dorobiť, nie ťahať navyše, lebo by ta šla obslúžiť. Počkaj si ako všetci alebo sa trep do kauflandu ktorý tak ospevujes. Len nezabúdaj ze kaufland ma na salámy pridelených predavaciek 6, dedinská jednota len jednu ráno a jednu poobede. Plus mohol niekto pnkovat tak nestíhali vykladať a nepose*u sa lebo došla panička ako si ty.
@madeline1 poviem ti to tak. Dnes je doba keď stavy znižujú, nie pridávajú, takže tak.
@danielinaa ja som nepisala o tom aka je doba...ja som poukazala na to, ze nie je ok stat trebars 30 min v rade pri pokladni, v bezny den
@madeline1 to je ale problém vedenia nie predavaciek ako takých. Nám maroduju teraz 4 sily. Myslíš že nám dakoho dali hoci sme prosili? Prd makový. Takže bohužiaľ si musia ľudia počkať, lebo je to nezvladnutelne a vedeniu je to sumafuk. A to nám jednu silu ktorú sme mali roky odobrali, takže je to dakedy o hubu aj bez tých pn. Co uz, my to neporiesime.
@madeline1 ale papalasov v kanceláriách je 3krat toľko ako 15 rokov dozadu, ked som tu začala robiť. Oni na zákazníkov ako takých podľa mňa kašlú, ked im je jedno ze predavaciek je malo a ľudia čakajú.
Nehnevaj sa,ale ty si ju svojou provokacnou otazkou vyprovokovala... videla si,ze je tam sama,tak naco si do nej este rypala? Takyto ludia by mali mat zakaz chodit do obchodov,ked nevedia pockat! Mozno by si si mohla vyskusat taku sichtu aspon jeden den..najradsej by ste podaktori boli,aby mali tie predavacky 100ruk,50 oci a 20 usi a vsetko aby robili nadzvukovou rychlostou,aby milost pani necakala ani 5min navyse..
Kam si sa tak ponahlala strasne?
Tu by som sa skôr opýtala, keď sa chcete sťažovať a bonzovať "čosi" strašného na predavačku, koľko pochvál ste už adresovali na predavačky. Lebo v dnešnom svete poďakujú či vyzdvihnú adresnou formou predavačku či niekoho v službách málokedy. Ale sťažnosti, tie človeku idú jedna strofa. 😉
@danielinaa no ved ano, pisala som vyssie, ze to nie je chyba predavaciek...
Jezis maria, detom bolo teplo v obchode. No hotova katastrofa, chudatka. Tak to rozhodne podaj staznost.
Niekde inde vo svete nemaju ludia co jest, ale ty si cakala 15 minut na nejaky mastny salam. 😀
Práca s ľuďmi no 😒😒😒😁 ... Skoro v každej službe je zákazník háklivý na čas/čakanie.. Sťažujeme sa na uponáhľanú dobu, ale trpezlivo si počkať, to nieeeee... Predavačka sa síce nezachovala profesionálne, ale viem ju pochopiť. Keď dennodenno tie isté akože slušné otázky, ktoré vo výsledku slušné nie sú, len sa tak na prvý pohľad tvária...
tak v tom pripade sa asi treba ist stazovat prave na tuto predajnu a nie na predavacku

@zmrzlinka2021 Ale tá predavačka to hovorila svojej kolegyni. Možno v zmysle, že je rada, že už jej prišla pomôcť, lebo má veľa ľudí a sú netrpezliví. Ja naozaj na tom, čo povedala, nič zlé nevidím.