Strácam zmysel života
Ahojte baby. Mam pocit, že sa neviem v živote zaradiť v práci naprd. Doma ešte ako tak ale mám pocit, že som na všetko sama. Chcem ísť na nákupy niečo na seba? sama. Chcem ísť pozrieť nejaký pekný nábytok do bytu zase sama. Rada by som šla aj von niekde na vylet niečo zažiť ale sama? môj partner nie je spoločenský typ ma svoj koniček ktorý ho baví a nepohne sa od neho. Tolerujem mu to lebo sa pri tom odreaguje ale ja mam pocit, že vlastne načo mam žiť keď nič z toho života nemam. Nemám robotu ktorá by ma bavila a zarabala som dosť v nej, chcela by som cestovať lenže na to treba peniaze a chcem s partnerom ktorý zas na to neni. Mam pocit, že som v začarovanom kruhu. Čo mam robiť?
Som divna?
@janulka2811 myslím, že otázka viery je taká osobná a citlivá záležitosť, že je priam neetické hadať sa s niekým o tom a nehovorím o zosmiesnovani. Trosku chochmesu by to chcelo. Tiež nie som veriaca, ale takéto čo tu ty predvadzas som si nikdy nedovolila.
Okrem toho, autorka si pýta radu, nie nejaké blbé hádky. To sa v kazdej téme musí nájsť niekto, kde si príde iba rypnut?
@bielavlcica máte spolu deti? Lebo odkedy mám deti, nákupy osamote si priam vychutnávam a kebyze môžem vyberať nábytok sama, to by už bola paradicka 😀. Ale je pravda, že predtým som si pripadala divne, keď som bola niekde sama.
A čo kamosky, kolegyne, rodina? Nenaviazala si sa na toho svojho chlapa príliš? Na výške som s jedným chodila, postupne som sa vzdala svojich kamosov, už som mala iba tých jeho. Vtedy mi to prišlo ok, ale keď sme sa rozišli, ostala som takmer sama a musela som popracovat na nových priatelstvach. Odvtedy neexistuje, aby som kvôli chlapovi dlhodobo zanedbavala kamosky. Ani ten môj so mnou nechodí na nákupy, ale potraviny aj tak radšej kupujem sama a na ostatné nákupy mám kamosky, ak potrebujem.
@janulka2811 ja tiez nie som veriaca, ale je naozaj neempaticke urazat veriacich. Je jedno, ci veris v Boha, spravodlivost, vyssi princip, v samu seba, jednoducho v nieco veris a nemas pravo urazat ostatnych. Aj v praci by si povedala sefke/kolegyni, keby si sa dozvedela, ze chodi do kostola, ze je idiotka?
My mame roky opatrovatelku, pani na dochodku,velmi milu, zlatu, deti ju zboznuju a je velmi silne veriaca a ked je mladsia dcera u nej, chodia spolu do kostola a ja nemam nic proti tomu, dokonca som rada, ze ma moznost spoznat aj svet, ktory jej ja neukazem. Nesud a nehodnot druhych, bude sa ti tak lepsie zit.
Nech sa nik nebojí priznať svoju vieru a stáť si pevne pri nej, veď kto dôveruje Bohu je pevný ako strom, ktorý nezlomí ani najsilnejší vietor. Kto má pevného ducha je hlboko zakorenený vo viere, tá mu vždy ukáže cestu a smer, nebude zahanbený, ale pri každej životnej skúške aj zdanlivo nepremožiteľnej vytrvá a po búrke vyjde slnko, pochopíme, prečo sme museli prejsť tou ,,bažinou,,..je vzácne dokázať si vážiť ľudí rovnako.. tak ako veriacich tak i ateistov, nikomu nič nenanucovať, ak tak napomínať a radiť, každý má svoj čas na to, aby zistil kde je pravda. Uvedomelosť nám pomáha pochopiť prečo sme museli prežiť to, čo sme prežili, čo nám to dalo a hlavne akých ľudí z nás vykresali tie kľukaté nevyspytateľné cesty životom. Toto nie sú rozprávky, toto je život.
@janulka2811 kazdy normalny? akoze ty sa ratas do skupiny normalnych? myslim ze ziskala zan viac lajkov ako ty za vsetky tvoje "normalne" dokopy
@bielavlcica velmi dobre viem o com pises, moj chlap ma tiez svoje konicky a akoby zabudol ze ma 2 deti, venuje sa nam velmi malo a veru velmi mi chyba jeho laska ale medzi mnou a tebou je velky rozdiel, zenska pre pana ved ty mozes robit co len chces, ja som invalid a velmi malo ma deli od invalidného vozíka, cokolvek by som dala za to moct vstat a vybrat sa na nakup, ty mozes, mas na prd pracu? Tak ju zmen, na co cakas, ked pridu deti uz to take lahke nebude, zenska zdvihni hlavu a zi! Mozes chodit tak chod, najdi si konicek aj ty, usmievaj sa a priatelia sa najdu. Ty nemas dovod na depky, mas len nespravny pohlad na zivot. Hlavu hore
S partnerom sa porozpravaj. Môj tiež nakúpi nemusí, ale tak 2x krat do mesiaca sa premôže a nakupi si aj on čo potrebuje 😊 My sme cez týždeň spolu minimálne, keď aj sme doma ja beham koko domácnosti a on kolo domu. Skúste si nájsť spoločný koníček. Obaja milujeme spoločne rybačky a tak si aspoň 2x do mesiaca vybehneme zachytat. A práca je veľmi dôležitá. U nas sú v robote rôzne náročné pozicie a nie každého ta praca baví, no väčšina kolegýň hovorí, že by nešli inde už len kvôli kolektivu 😊 Ja keď som prechadzala obdobím vyhorenia v práci, tak som si popri nej urobila rekvalifikáciu, no nakoniec som ostala v tej istej praci no zmenila som poziciu. A nabytok vyberám ja cez internet, ukážem mu fotku a hľadám kym sa niečo nezapači obydvom, potom už len objednam.😊
necitam diskusiu, len pridam.. mam za to, ze ked jeden zo vztahu toleruje druheho a nechava ho uzivat si nejaky konicek, ktoreho ho sameho nebavi, mal by aj ten druhy obetovat cosi zo svojho casu a prisposobit sa partnerovi.. cize najst kompromis a cas si rozdelit tak, aby boli spokojne obe strany..
takze napriklad jeden den z vikendu si moze partner robit svoj oblubeny konicek a druhy den z vikendu ist na vylet..
a na cestovanie netreba vela penazi, svet sa da vidiet aj za normalne peniaze, teda ak si clovek trocha upravi naroky..
my nemame moc penazi, ale teda doma nesedime, vypety, cestovanie je moja psychohygiena.. tak zajtra si kupte spiatocny listok na vlak napriklad do viedne a dajte si tam kavu.. a hned mas zmenu.. ak ta partner lubi, snad prezije jednu nedelu bez svojho konicka..
aprca? tam treba zmenu ak ta feustruje..
@danula.ch to nieje rypanie,ale ked jej niekto radi aby sa prihovorila k bohu,akoze sorry ...
@romanovic mne sa zije luxusne,nezijem v iluzii ale v pritomnosti.
Namna to akusala moja mama ako na male dieta tieto sprostosti,neuspela ani u mna ani brata,skusala to na moju dceru raz a naposledy ...
A ked tebe nevadi,ze jej niekto blbne hlavu hlupostami tvoja vec ... ja radsej ukazem mojim detom realitu a ze spravodlivost neexistuje bohuzial smutne ale realne.
@janulka2811 neprezen to s tou realitou.
Tuna pani vidi realitu jasne a je pre nu dost neutesna, co ti iste neuniklo.
Skus hodit pre zmenu nieco pozitivne, co ju povzbudi.
Na tvoj celozivotny problem a boj s nabozenstvom si zaloz svoju temu. Ocividne ta poznacil hlbsie, nez mnohych ludi ich viera.
@janulka2811 pozri sa na p. Boha ako na obrovskú energiu. Je všadeprítomná, nemá pojem o čase. Energia sa šíri vlnami. Všetko je vlnenie. S rôrznou frekvenciou. Vlnenia s rovnakou frekvenciou sa spájajú. Aj myšlienka je vlnenie. Myšlienky rovnakej frekvencie sa tiež spájajú, stretnú sa. Preto modlitba je silná. Prvé bolo slovo podľa Biblie - teda informácia. A potom sa všetko tvorilo tak ako je v Biblii - zem, evolúcia - v prenesenom význame. Biblia je vlastne historická kniha. Veriaci vedia, že p.Boh nie je bradatý starček
@moonlight1210 tomu never ... jediny poznaceny kto xostane,su ti co tu melu melu a pritom ho.no ho.no zlata rybka ...
@janulka2811 ja teda nie som veriaca, nebola som k tomu nikdy vedená a tu som označovaná za poriadne rýpavú. Ale ak niekto je veriaci a poradí v dobrom úmysle niekomu aby to skúsil (nemôžeš vedieť či autorka nie je rovnako založená) nie je to najmenší dôvod na to aby som do neho skákala. Práveže takí ľudia majú v mnohých smeroch o niečo jednoduchší život. Ty si kúpiš novú kabelku aby si sa cítila lepšie a niekto ide zasa do kostola. Ako sa budeš cítiť keď sa niekto bude vysmievať tvojim hodnotám?
@janulka2811 no, zatial sa tu ako najviac poznacena prejavujes prave Ty, len je to asi este horsie, lebo to ani nevidis.
@matazirafa to nieje vysmievanie,to je bohuzial pravda ... vsak sa pozri vsade okolo seba ... myslis ze by to svaty keby ozaj bol dovolil???To je na zamyslenia sa.Ja mozem kaslat kupu kabelky,radsej si pojdem zasportovat 😁😜
@dskjhfdlkdjhl no skor naopak,ale kazdeho vec,yo ze som vyjadrila svoj nazor je moja vec a to ze tu reagujete na moj nazpr akp ja na jej je tiez smiesne

@janulka2811 aj hlupy nazor, je nazor😉