Strach z vodičáku
Cawte.
Mam 28rokov a vzdy som tvrdila, ze vodicak nikdy. Netrufala som si, vlastne stale mam obavy. Ked vidim ten pocet aut, ked vidim tych blaznov niektorych ako jazdia...Ale vlastna pohodlnost ma nuti uvazovat a uvazujem uz dost intenzivne. Do prace dochadzam a spojmi mi to zaberie hodku a pol co mi dooooost lezie na nervy.
Zaujima ma ma to, ci ste tu niektore take, ktore sa total bali, ktore si mysleli, ze na to nemaju alebo proste isli do toho iba z takeho dovodu ako ja...ako ste to napokon zvladli a ci vobec. Obavam sa najmä toho, ze vyhodim prachy a fakt zistim ze do frasa, nemam na to 🙂
Dalsia otazka, co taky vodicak v dnesnej dobe asi stoji...
Ď.
@sosanna88 myslim si ze takych ludi je viacej ktory si robili vodicak iba z takeho dovodu ako mas ty. Ja som sa toho tiez velmi bala, aj som si vytrpela, mala som niektore zle jazdy kedy instruktor stale na mna krical a mala som sto chuti s tym prastit. No potom som sa zatala a teraz ma dokonca soferovanie velmi bavi🙂
s tym strachom je to uz omnoho lepsie,ale urcite tam stale bude-je to pocit zodpovednosti..so zaciatku budem len s muzom chodit..ty ako?
To ano oblepit najlepsie cele auto z-tkom🙂
@grenka ahoj,no ja mam vodicsky od piatku,takze len 4dni..zatial som bola jazdit len raz-vcera..ale poviem ti,musela som si asi po pol hodinke nachvilu odstavit auto,aby som sa rozdychala..potom sme pokracovali..uz by som chcela do toho prist a prestat sa bat,snad ten moment raz pride..sama by som si netrufala..uvidim ako to pojde dalsie razy..
@grenka,my sme sa v autoskole ucili tak,ze rozbiehat sa len na spojke a ked sa auto pohne az potom pridat plyn a na nasom aute sa rozbieham s pridavanim plynu..trosku ine,ale da sa..ja mam hrozny strach pri odbocovani do lava z hlavnej na vedlajsiu,tak to zatial budem vynechavat..ach dnes prsi tak z jazdy nic nebude..
@grenka tak dnes som nakoniec bola jazdit..mam zo seba aj lepsi pocit,ked tu cestu zvladnem..ozaj plati vela jazdit,aj ked nie vzdy budem mat na to cas..chcela by som byt v tom jazdeni samostatna,muz mi zatial radi co a ako,ale som rada ze aspon toto zvladnem..drzim palce ,nech ti vyjde zajtrajsia jazda..potom napis 😉
@grenka mam dalsiu jazdu za sebou,ja chodim zatial len po meste..som rada,ze mam muza pri sebe,dodava mi vacsiu istotu..niekedy mi pomoze trochu s volantom ,ale len minimum..vozis aj svoje deti vzadu?nevyrusuju ta?ja im vzdy hovorim pred jazdou,aby boli ticho,lebo ich maminka neodvezie a funguje to zatial 🙂
Tak to je este dobre,mne sa vcera vzadu zacali hadat a potom rev..uz som chcela,aby ma muz prestriedal a v tom momente prestali..bavi ich,ked som ja za volantom 🙂 ..s tym snezenim by som si ani ja netrufala..inak som rada,ze este nechodim do prace,mala by som menej casu na zdokonalovanie v jazdeni..nie ze by ho bolo teraz vela,no v ramci moznosti..
ahoj @grenka ako si na tom s jazdenim?ja si to z-tko nakoniec nedam,teda aspon zatial som sa tak rozhodla.mam zo seba dobry pocit,ze jazdim aj ked to nie je casto..a este nie sama..cez vikend pojdeme na cintoriny,tak to si tiez odjazdim,dufam,ze to zvladnem a posuniem sa trosku dalej..ked sa zamyslim ako som este nedavno stresovala a neverila,ze namiesto muza budem ja za volantom,tak som stastna,ze sa mi to podarilo..teraz ked mam maleho prvacika,sa mi zda,ze ten cas mi este rychlejsie uteka,este ze som doma..mladsi sa mi uz naucil celu abecedu a to je so mnou este doma,takze aj z deti mam radost,teda ked ma nejeduju 😉
dievčatá, dnes som mala prvu jazdu.
KATASTROFA!
nevedela som ani ako sa volam, na nic som sa nevedela sustredit, co hovoril, islo mimo mna, co sa pytal, som nevedela, hoci to uz davno viem...proste strasny stres, chcela som iba vystupit. nic ine, len vystupit a nikdy viac to uz neskusat.
pripadala som si ako totalny debil. pritom instruktor je chodiaca trpezlivost....
asi sa na to vys***m
@grenka obavam sa, ze bude uz len horsie.
ved ja nechapem zaklady.
a najmä nedokazem davat pozor na blbe preradovanie, sledovat otacky, sledovat premavku predo mnou, za mnou...plus udrzat sa vo svojom pruhu...
tak ked neviem toto, co je podla mna to prve a zaklad, tak ako k tomu pridam este aj sledovanie znaciek atd....v utorok mam dalsiu jazdu ale silne uvazujem, ze uz na nu nejdem.
jednoducho si myslim, ze kto sa nechyti hned, sa nechyti uz vobec. az mi je na vracanie ked si pomyslim, ze mam zase sadnut do auta.
@sosanna88 ako keby si hovorila o mne..ja som bola na tom tak isto ako ty a zvladla som to.Este teraz mam zo seba dobry pocit,ze som sa na to nevykaslala..Instruktor to urcite chape,
nie si prva ani posledna.Viem,ze sa mi to lahko pise,ale viem o com hovorim.Drz sa a drzim ti palce nech ti ten stres z teba opadne

@amsi ano nie mam odklad.kvoli dovolenke vcera sme prisli dnes volam instruktorovi