Strašne závidím a ničí ma to
Ahojte,
Pre zaciatok - pisem anonymne, lebo ma tu asi niektore poznate. V prvom rade sa sama hrozne hanbim za to, co citim, takze prosim nebudte moc tvrde. V podstate je to tak ze citim nieco co strasne nechcem a prisla som sa ako keby vyrozpravat.
Moja niekdajsia kamaratka zo studentskych cias sa asi pred polrokom vydala, zistila som to pred par dnami. Vydala sa do jednej z najbohatsich slachtickych rodin sveta a zije v nadhernom zrekonstruovanom kastieli. Fakt si nevymyslam. No a mna to uz 3 dni neuveritelne zoziera. Len pre objasnenie - nie sme ziadna elita a ona je obycajne dievca z normalnych pomerov ako ja. Ani to nie je bohvieaka krasavica, skor seda myska. Proste pribeh na styl Popolusky. Ani netusim, ako sa vobec dostala do spolocenskych kruhov, kde spoznala niekoho takehoto.
Ani nejde tak to, ze ma peniaze - peniaze vie dnes zarobit kazdy tvrdou pracou a sikovnostou, a ja mam uspesne podnikanie, aj ked samozrejme nezijem v kastieli. Lenze tym, ze ona teraz patri vyslovene k hrstke absolutnej svetovej elity, ma moznosti, ktore ja nikdy nebudem mat, nech makam ako makam. Niektore veci su skratka pristupne len privilegovanym, a bez pozadia vplyvnej rodiny ich "bezny smrtelnik" nikdy nedosiahne.
Ako som uz povedala, nenavidim sa za tieto prizemne emocie. A neviem, ako sa ich zbavit. Cely den si opakujem mantry, ze peniaze nezarucia stastie, ze ja sama mam krasny a naplneny zivot, ze kolko ludi nema ani zlomok toho, co ja, ze generacne bohatstvo je zalozene na otroctve a vykoristovani a do niecoho takeho by som nechcela patrit. A furt dokola mi to ide v hlave cele. Neviem, co mam robit.
Sak ju vymaz z fb a unfollow jej pinterest 😂ze existuje Este som aj zabudla uz su ine popularnejsie socialne siete. Ved nech si zariaduje hrad nech si foti nech sa tesi ze mà manzela. Nemohla si ju mat nikdy rada ked jej nevies dopriat. Ale skodis len sebe tou zavistou.
Prečo sa porovnávaš práve s nou? Za to že sa okolo Teba suchla? Prečo nezavidis aj Kate Middleton a podobne?
Zabúdame na to, že šťastie neprichádza ako niečo čo nemáme, ale ako uvedomenie si niečoho, čo máme už dávno. F. Keonig
PS: skús sa nad tým zamyslieť... peniaze sú prostriedok, ktorý v mnohom uľahčuje život, môžme si dovoliť viac...Nezabúdaj však, že ak raz stratíš zdravie, a bude ti súdený odchod z tohto sveta, zaplatíš tú najvyššiu cenu, tou najtvrdšou menou na svete... Vlastným životom. Aj keby si žila v Tádž Mahal(e) obklopená zlatom, nezachráni ťa to... Takže?
@mk1111111111 ináč aj ja prajem a fandím, napr. keď počujem, alebo čítam, že niekto vyhral v lotérii, poviem vždy: Nech ich užije v zdraví a vitalite. PS: napr. také Euromilióny výhru cca 60 - 80 miliónov € a viac by som ani nechcela, rozdelila by som ich napr. financovala by som výcviky psov pre nevidiacich, terapeutické dielne, postavila sociálno-rehabilitačné centrum pre osoby s rôznym znevýhodnením atď... Do hrobu by som si ich určite nevzala 😉
Tiež poznám takú šľachticnu, aj keď len v našich pomeroch.
Šťastie na chlapa, šťastie na dom, hneď v hotovom, kariéra jej starého rozprávková. Vždy sa vie nalepiť na tých správnych ludi, ktori ho udržia v top podnikateľských sférach. Toľko k jej rozprávkovému životu, lebo musela spraviť veľa veci dobre, keď sa jej tak darí. Ale jednu spravila zle, ukázala dcére, ze ľudia sa len používajú a ked už nemaju pre nich hodnotu, odkopnu sa. Napr. brat bol vydedeny a zabudnutý, však čo z neho, zo slabocha, co si nechá ukradnúť dom. Mladej ťahá na 30.a nejak šťastie s chlapmi ju obchádza... Ze by si mamička všetko šťastie už vybrala a dcérka bude musieť veľmi prevelmi zlavit zo svojich nárokov... No peniaze zvyknú poriešiť aj takéto veci. Výhra firemnú súťaž a bude odoslaná na stáž niekde do Indie, tam ešte nebola a nejaký maharadza sa jej ujde💦
Ahoj, prepac, ale asi by si si mala pozriet serial Koruna, alebo precitat knihy princa Hanryho. Neviem, preco jej ten zivot zavidis? Zije v kastiel no a??? Ma kopu povinnosti, vies kolko sa bude musiet ucit, aby do tej rodiny fakt zapadla? Myslim, tym etiketu, politiku...
No ja by som taky zivot nechcela.
A myslis si, ze si peniaze moze utracat na hocico??
Bud rada, ze si slobodna nie si viazane, slachtickymi predpismi. Mozes si obliect teplaky a dat vlasy docopu hocikedy sa ti bude chciet. A svoje zarobene peniaze si mozes utratit ako chces, bez toho, aby sa pol krajiny starala o tvoje danove priznanie.
pointa je ze ty vobec nemas tusenia ako zije,ake ma moznosti,co bude a nebude robit...nikdy by som nehcela zit medzi slachtou ved to ju nieco ako IF infuenceri...vsetko je v tvojej fantazii
Ale to naozaj?Nemas jej co zavidiet,ja by som taky zivot nechcela,podla mna to bude skor zivot kde bude robit to,co jej povedia ini.Bud stastna ze si sama ,sebou a nik to nerozkazuje.
Od mala som nechcela byť princezná, pretože som sa bala, že mi bude v zámku zima. Vždy som sa zamyslala, ako to ľudia zvládali v tých obrovských kaštieľoch s vysokými múrmi. Známy kúpil kaštieľ, bývalí v ňom 3r a po neustálych zápaloch pľúc to radšej predali. Jeho syn má silnú astmu.
Tvoja závisť má podľa mňa oveľa hlbší koreň problému.
Komentár @kristinapetronela by ti mal byť dostacujucim vystraznym prstom. Ak ti ani toto neotvorí oči, tak potom si to ty, co si lepší život nezaslúži, nie kamoška.
A mamičke @kristinapetronela prajem veľa síl!
Ano, pises anonymne, lebo si tu uz znama - ako autorka romanov 🤣
Ja teda tu autorku chapem. Mozno nejde o princa, ani o kastiele, ale o tie moznosti, a tych nespocet otvorenych dveri...robit to, co "chces" bez ohladu na peniaze (lebo priznajme si, financna stabilita nam niekedy strasne zvazuje ruky a rozhodnutia), stretavat ludi o ktorych my mozeme len snivat (a zavidiet 🙂), cestovat, skusenosti, obchody, rozhodnutia, o akych my ani len netusime.
Ja ta, autorka plne chapem, a mas moj sucit. Neostava ti ale nic ine, ako si zopakovat, ze zivot nie je fer, nikdy nebol a nikdy nebude.
A porovnavat sa radsej s menej stastnejsimi ludmi, ako s tymi viac stastnymi.
By ma zaujimalo ake su tie moznosti, ktore ona ma a ty nie? Co je to co jej zavidis? Ako vravis peniaze to nie su, lebo tie si mozes zarobit sama. Zatial si spomenula ako zavidis ze si zariaduje kastiel. Ale ved ak si zamakas, tak kastiel si mozes kupit aj ty. Neviem si predstavit co je to co ona moze robit a ty nie.
Inac nieco ako hrstka bohatych ludi neexistuje. Na svete su obrovske mnozstva milionarov. Nepotrebuju zit v palacoch. Toto je taka naivna predstava o bohatych ludoch.
A ak sa vydala do skutocnej slachtickej rodiny, tak ten sukromny facebook by nemohla mat.
Tak aj dedicka rodiny Swarovski mala svadbu ako z rozprávky, miliónové šaty a do par rokov bola rozvedena. Tym nechcem predpovedať, ze tvoja znama sa rozvedie, ale nie je vsetko zlato, co sa blysti...
Neopakuj si ty žiadne mantry prosím ta. Myslím, že by úplne stacilo, keby si si uvedomila, čo si ty sama dokázala, čo vieš a čo máš. Chodím do práce na 4 ročnom aute, kolegyňa na novom mercedese. A co? A nič 🤷♀️ žijem svoj život a som spokojná. Všetko je v hlave 🙂
aa je pekny,ten jej muz?Lebo co ak je to skaredy,starsi pan?To jej potom nemusis vobec za idiet😉
@simona20201309 pekne napísané .tiež radšej byvat v menšom ,zbytočne v zámku 😊
Ďakujem za tie pekné slová ,dcéra má cukrovku .teraz je veľa takých deti ,ktoré majú toto ochorenie .ale musím napísať ,že odvtedy sa mi poriadne zmenil život ,priority atď ...
Ono isto by som o nej rozmýšľala , že ako malá toľko šťastia ale za 3-4 dni by ma to prešlo... Človek rieši denne toľko problémov že na toto by som už čas po pár dňoch nemala
Podľa mňa je to príliš čerstvé, chce to len čas. Dobre, že s tým pracuješ, aj tie mantry sú fajn 👍. Ale nechci zázraky za pár dní 🤷. Myslím si, že časom to spracuješ a bude dobre 🙂. Ak by to fakt po dlhšej dobe ťa oberalo o komfort (znížená sústredenosť, zatrpknutosť, zlý spánok, atď.), potom by som to možno skúsila riešiť s nejakým terapeutom. Ale keď je to len pár dní, tak podľa mňa je to jednoducho len príliš čerstvé...
Myslím, že to nevieš spracovať, možno práveže koli to.u, že je typ ženy, od ktorej by si nečakala, že to takto vysoko dotiahne.
@miadi to si mylis so stredovekymi hradmi. Zrejme je americka neznalost vsetkeho historickeho nakazliva 😃 navyse predpokladam, ze zrekonstruovany kastiel ma podlahove vykurovanie a take technicke novinky, o akych sa nam ani nesníva.
@babulkomale nemusis ma zhadzovat . Kukala som nedavno kusok filmu noveho o lady Di a tam sa stazovala ze palac je nevykureny. Tie obrovske budovy stare je tazke vykurit. Ved aj Meghan ked dostala nejaky palac v uk tak museli rekonstruovat.Na rozdiel od teba som mala dejiny umenia na Svk a tam sa dost riesila architektura. Ak je to ozaj šlachticka rodina tak podlahove kurenie je uplny nonsense. Si to myslis s novodobim palacom oligarchov.
Keby ma nejaky muz z velmi bohatej a nebodaj takejto rodiny chcel, zjezia sa mi chlpy a uteciem.
Presne preto, ze chtiac-nechtiac je to zlata klietka s istymi danymi pravidlami, ktore sa musis naucit dodrziavat a zit s nimi (do istej miery ti ulahcuju ten ich zivot, do istej strpcuju) a musis sa stretat s ludmi, o ktorych nemas zaujem, ale aj tak musis.
Ja introvert by som tam trpela ako kon.
Ibaze by som bola tam sikovna, ze by som ho presvedcila, ze kvoli mne chce zit normalny zivot mimo toho vsetkeho. Co silno pochybujem, ze by urobil, i keby chcel. Lebo by nemohol.
Dievca, miesto zavist si najdi obycajneho chlapa, co tie miliony nakoniec zarobi. Nebude ich najskor az tolko, ale i jeden by ti stacil na spokojny zivot. Nie?
@babulkomale americka neznalost vsetkeho historickeho je nakazliva 😂.. Dufam ze si niekedy bola v Amerike ked si taky expert . Nemusis zhodit cely kontinet ked chces zhodit jednu osobu. Podlahove kurenie v palaci 🤣no dobre snivaj dalej . 😉
Autorka ja ťa chápem. Ja som prajný človek v podstate. Ale zatiaľ som za vyse tých 30 rokov života nemala šťastie byť v správnom čase na správnom mieste, zažiť nejakú náhodu, ktorá by mi výrazne pomohla a tak a to sa týka všetkých oblastí môjho života. Skôr naopak zisťujem, že veľa okolností čo sa udiali v minulosti idú teraz proti mne. A teda ak sa dozviem že niekomu koho poznám sa takto pošťastí, tak ma to vie aj potlačiť dole, že iným sa daria také okolností čo im pomôžu a mne nie.
@miadi skoda ze si nemala aj slovensky pravopis.
Pol rodiny mame v USA ale take hrube chyby nerobi nikto v pisomnom prejave.
čudujem sa,že tu ešte nezaznelo že si autorka vymýšla a je to celé len výmysel.Teda môže aj nemusí🙂 A závidí skoro každý to je normálka.Niekto viac,niekto menej

Sama otroctvo a vykoristovanie tiez podporujes... vsetci podporujeme. Niekto viac,, niekto menej... a? Kazdy ma svoju karmu. Mozno tebe zavidi niekto z Azerbajdzanu.