Stratili ste pri deťoch nervy?
Ahojte mamičky. Ani neviem ako začať. Dnes som sa pri malej neovládla a vyletela som na ňu 😔 . Stalo sa to pri raňajkách. Malá je zlý jedák a zasa nechcela raňajkovať. Vôbec sa nechcela nechať nakŕmiť. No a keď mi rukou capla po tanieriku a všetko sa vylialo na zem, tak som nevydržala a nakričala na ňu. Aj som jej prvý krat v živote capla po ritke 😔 . Malá ostala v šoku, ani neplakala, bola úplne vyplašená. Je mi zo seba zle. Proste to všetko na mňa akosi doľahlo. Už nevládzem. Sme skoro stále samé doma. Manžel sa síce moc snaží, ale dlho pracuje. No a malá je veľmi aktívna. Veľmi zle papá a mňa už nebaví ju zakaždým naháňať s jedlom. Keby ju necham tak, tak neje aj celý deň. Je to občas pre mňa veľmi náročné. Mamičky moc ma to trápi, že som sa neovládla. Stalo sa to niekedy aj vám, že vám praskli nervy? Cítim sa ako najhoršia matka pod slnkom 😔 . Hlavne sa bojím, aby teraz nemala mala ešte väčší problém s papaním ☹ .
s mojim nejedakom mi praskali kazdy den 😝 casom som zistila ze to nikam nevedie....vnutorne sa vytacam dovyvrtky vzdy pocas jedla no navonok ked vymysla sa snazim zachovat chladnu hlavu uz a predychavam.... jedlo odoberiem prec dam kontolnu otazku ci naozaj nebude... vecinou je to ze nebude 😅 a tak sa "trapime" kazdy den..... 😝 .. takze pevne nervy iba napisem kto taketo cosi nezazil nepochopi co je to mat nejedaka.....a tu je kazda rada draha..... 😎 aj ked uz asi neexistuje nic co by sme nevyskusali... 😉
Sme len ľudia, keď každý deň ten istý kolotoč - vstať, hygiena, najesť, hrať, spať...a pritom to nie je tak dokonalé, ako to píšu v "múdrych knihách", tak je normálne, že občas takto reagujeme, lebo inač by sme skončili na psychiatrii 🙂 Ja som svoju malú ešte neudrela, ale viackrát som to už predýchavala. Keď sa už nedá, tak sa proste otočím a nechám kŕmenie na manžela.
Na nás žiadne rozprávky, hry, alebo hračky nezaberajú, proste, keď sa jej niečo nepáči, tak nebude jesť a búcha mi po tanieri, alebo sa otočí chrbtom ku mne, najnovšie vypľúva, čo má v ústach.
Pomôže asi len trpezlivosť, alebo čo najskôr ich naučiť samostatnosti pri jedení 🙂
ano aj ja som nedavno stratila nervy: uz som sa nemohla ovladat a nakricala som nan a prislo aj na buch po ritke lebo tobik stale mi len plakal ked som mu davala jest a nie len pri jedeni potom som zistila ze to bude trvat este dlho lebo mu zacali razt prve zubky 😒 vobec si snim uz neviem rady ale stale si hovorim ked som to zvladla pri prvom aj druhom dietati tak to zvladnem aj pri tretom 🙂
ja stracam nervy pravidelne 😅 moja dcerka prechadza obdobim vzdoru, okrem toho nechce jedavat, ma na vsetko svoj nazor, vyzaduje si vacsinou len to,co ona chce atd atd..mohla by som tu napisat cele litanie..uz sa len modlim,aby isla do skolky, ze ju tam trosku okresu 😀
keby len raz...
volám ich demolačná čata.... 😀
zlatko taketo vyčitky má každá matka , lebo nervy prasknu každej, a vobec sa nemusíč cítit ako najhoršia matka, treba sa ventilovat nejako , aj ked to v danej situácii nezvládne človek....lenže sme len ludia 🙂
a čo sa týka jedenia , ja som pri staršej dcera stratila 5 rokov života kvoli jedeniu , a poučenie?? aj tak do dietata nič nedostaneš ked nechce, od hladu neumrie, a ked bude hladná tak ti to dá najavo už v tomto veku ,hovorím z vlastnej skusenosti , nestojí to za tie nervy, treba to riešit formou nechceš -nechaj tak...inak dosiahneš len vačší odpor k jedlu , pri každom jedle pojdeš do vyvrtky a bude to len horšie
za to čo som si s nou užila mám asi druhu dcerku taku jedáčku , čo sa velmi teším , a tá staršia dodnes nezje všetko ale už si s tým starosti nerobím, prajem pevne nervy 🙂
ja jedine kedy nestrácam nervy je jednie respektíve nejedenie. Moj názor je všetky deti sa naučia jesť a raz budeme pred nimi utekať, inak nás ,,zožerú". S najstarším synom sme boli aj v nemocnici pre nejedenie. Narodili sa ďalšie deti a nieje toľko času sa venovať ich výstrelkom. Zjedia všetko. Takže pokoj 😉 Všetko sa zlepší v školke, kolektív je mocný a z nejedáka sa stane obrovský žrút. Nám pomáha ovocie, ak nechce jesť dostane ovocie, nie banán a samozrejme dostatok tekutín. Žiadne rozprávky, televízor, krik. Nás rodičia nútili jesť, som rada, že tú istú chybu nerobím pri svojich deťoch.
Mne tečú nervy pravidelne. Hlavne ak ich upozorním, aby niečo nerobili lebo to skončí zle a neubehne ani minúta a presne to čo som im predpovedala sa stane.
@katka123456 ja mam tak isto staru dceru ako ty a vyletela som na nu uz neraz 😒 sme tiez skoro stale same doma, mm pracuje 7 dni v tyzdni a ja tiez nie som stroj ani robot a nemam nervy zo zeleza. Nastastie si to hned vyjasnime, ona vie, ze sa hnevam, pride ma pohladkat a tak. Napr. minule mi povedala: "pjepač, nepjač, jubim ťa" 🙂 no ako sa mozem dalej hnevat? 😀 ale stalo sa uz aj to, ze ked som citila, ze by som jej mohla dat uz aj na zadok, tak som ju dala do postielky, zavrela dvere, sla si dat nieco sladke, predychat a potom som sla za nou. S jedenim sa netrap, moja tiez nechce jedavat, ma take obdobia.. ze niekedy okrem mlieka asi 3x za den nezje nic a potom zase laduje do seba maso, cestoviny 😀
Ja by som to oddelila ako dve veci: 1. riesit problem s papanim. 2. vyletenie na svoje dieta.
To druhe si treba asi sama sebe odpustit, len tak sa da ist dalej.
To prve by som riesila niekde v diskusiach s mamickami s podobnymi tazkostami.
Podla mna deti vedia z nas dostat aj to, co sa este nepodarilo manzelovi🙂 Dava nam to o nas nejaky obraz, viac sa spoznavame ake sme (moze nas to ucit pokore alebo pomoct nam stavat sa zrelsimi).
K jedeniu mi este napada, ze som minule pocula, ze "priestor/ oblast jedenia", je jednou z mala, o ktorej dieta samo rozhoduje. Mozno moze pomoct vytvarat dietatu ine take priestory, v ktorych by ono rozhodovalo (ktore z 2 nohavic si oblecie, ci chce ist radsej na ihrisko alebo do bazenika atd.) a potom by sa mozno mohol zredukovat problem s odmietanim jedla.
Mnozstvo jedla by som neriesila, iba ci je alebo odmieta. Lebo pocit sytosti je subjektivny a treba ho podporovat.
@katka123456 Katka netrap sa...nebolo to poslednykrat co ti prdnu nervy! To je normalne....aj matky maju len jedny nervy..."drobne chyby vo vychove nie su na skodu" 😉
@katka123456 katka bud uplne v klidku. Ked som prvykrat vyletela na svoje dieta tiez som bola v soku a utrapena zo seba ze co som to za matku. Dnes ich mam dve, zlostia ma od rana do vecera a o svojich vybuchoch zlosti by som mohla vydat encyklopediu 😁 ani jedna mamka ti nemoze povedat ze by obcas neprizabila tie svoje milovane ratolesti aj napriek tomu ich lubime. Urcite sa netrap a vitaj v klube vychovavajucich matiek hihi

stáva sa to aj u nás..väčšinou mi prasknu nervy ked vymýšla pri prebalovaní a reve akoby som ju z kože drala..vtedy sa už neovládnem a nakričím na ňu,alebo jej šuchnem pod riťku.mám aj ja výčitky,pri každej ,,bitke,,ale máme len jedny nervy.aj ja som na malu sama,kedže muž ćhodí na týž..ja obdivujem mamy ktoré dokážu byť kludne,ale ešte viac obdivuje kludné detičky 🙂