Sú lepšími vodičmi muži alebo ženy?
U nás je to tak, že manžel hoci jazdí technicky dobre, občas mám pocit, že ide zbytočne rýchlo, hlavne keď sú v aute deti mi to vadí. Ja zas jazdím opatrnejšie, predvídam situácie a dávam si väčší pozor, držím odstup. Nie preto, že by som sa bála, ale preto, že mám zodpovednosť – za deti, za nás všetkých.
Možno je to len môj pohľad, možno len stereotyp. Ale nemôžem si pomôcť, keď vidím, ako niektorí muži „šoférujú ako na okruhu“ a niektoré ženy zas až príliš váhajú v križovatke. Každý máme svoj štýl, svoje dôvody, prečo nejako šoférujeme.
Alebo to záleží skôr od povahy človeka než od pohlavia?
Videla som rozhovor s inštruktorom autoškoly, on napr. hovoril, že ženy majú problém s odhadom vzdialenosti, také technické veci. A muži že sú hlavne súťaživí, že si tým šoférovaním niečo dokazujú.
Toto vôbec s pohlavim nesúvisí. Poznám fantastické soferky a aj príšerne a soferov tak isto
mam kamaratku, ktoru povazujem za najlepsiu soferku, aku poznam. cize je zena a je v tom fakt expert. ci uz v reagovani, dodrziavani rychlosti, znaciek atd, proste uplne top. a ked idem s mojim chlapom, tak vidim, ze malokedy aj na stopke zastavi, len pribrzdi 🙈 nervy mam vzdy, uz sa s nim aj bojim chodit autom 😀 takze ano, aj zeny mozu byt dobre soferky a dokonca lepsie ako muzi 😉
@dada_99 Môj napr. nedáva smerovky napr. na kruhovom objazde, mňa ide úplne rozhodiť :-/
Presne tak to je. No poistovne a policajti maju data ze zeny robia viac tukancov,skrabancov. Totalky a vinnici smrtelnych nehod su viac muzi.
Toto je zas téma! Jasné, že to nezávisí od pohlavia. Snáď si nemyslíš, že tvoj muž nedáva smerovky na kruháči, lebo je chlap. 🙄
Určite nie je rozhodujúce pohlavie. Aj niektoré ženy sú extrémne súťaživé a majú dynamický štýl jazdy a aj medzi chlapmi sa nájdu takí, ktorí sú pribrzdení a radšej by ani nemali vyjsť z garáže.
Ja zvýšim ostražitosť skôr podľa značky a typu auta alebo donedávna pri niektorých ŠPZ.
Technicky vzaté je lepšie tú smerovku na kruháči nedať ako dať ju príliš skoro a tiež si treba uvedomiť, že rýchlosť neznamená automaticky nebezpečenstvo. Často sú väčšou hrozbou na cestách tí príliš pomalí, ktorí vlastne tvoria prekážku v premávke.
Ahoj, zovšeobecňovať sa to celkom nedá, ale ženy šoférujú viac pri krajnici, muži pri stredovej čiare. Muži viac riskujú, predchádzajú, aj keď nemajú dostatočný rozhľad, nedávajú smerovky (on vie,kde ide), nepredvídajú.... Ženy viac zmätkujú. Na semafóre zasvieti žlté svetlo a... brzdím, nebrzdím? Nemajú odhad pri parkovaní i v úzkych uličkách, ale zase zbytočne neriskujú. Neplatí to samozrejme na všetkých, som dennodenne na ceste v plnej premávke v meste a idem si oči vyočiť, čo dokážu niektorí jedinci vytrieliť.
Toto je zas téma! Jasné, že to nezávisí od pohlavia. Snáď si nemyslíš, že tvoj muž nedáva smerovky na kruháči, lebo je chlap. 🙄
@ha_ha Podľa mňa aj hej - lebo ide ON "pán tvorstva" 🙂 a všetci hádam vedia, kam ide.
To sa nedá paušalizovať.Poznam dobrých aj zlých vodičov aj mužov aj ženy.
Mne stačí,že ma minule pochválil ujo z STK cky,že vidí,že jazdím dobre.😄A že muz je hrdý,že jak ma to naučil.😃
neviem, čo na túto tému napísať, asi len toľko že nezáleží či je to muž alebo žena, keď raz nemáš dané do vienka ísť za ten volant, tak sa môžeš aj na hlavu postaviť a je to jedno či si muž alebo žena..v dnešnej dobe neviem, čo ide ľudom hlavou pri jazde, ale je to čím ďalej, tým horšie, škoda že si viacerí z nich neuvedomujú, že v aute máš len raz premiéru, repríza už nebude ☹
K tvojej vete kde píšeš,že inštruktor vraví,že ženy nemajú odhad napíšem len toľko: celý život nám chlapi hovoria,že toto. 🤏🏻je 20cm, tak nech sa nečudujú 😁 .
Ale prosím ťa! Kopec žien som videla, čo na kruháči mali v paži nejaké smerovky! Neposudzuj podľa vlastného manžela všetkých chlapov.
Ide o osobu, nie pohlavie. Niekedy asi paltilo, ze muzi lepsie soferovali, lebo viac jazdili, dnes ide o kotnkretnu osobu a je jedno ci muz, ci zena 😉
Kazdopadne, teba stve manzel a jeho spravanie, nie to, kto je lepsi sofer 😂
nedávno som išla Flixbusom a šoférovala žena, excelentná šoférka... a muži za volantom sú rôzni, aj dobrí aj zlí podľa mňa to záleží aj od povahy
Mne je jedno, ake pohlavie sedi za volantom, pokial neohrozuje svojou jazdou ostatnych- som alergicka na nedodrziavanie odstupu ("ja to ubrzdim"), na nerespektovanie premavky a ostatnych ucastnikov (napriklad cielene dobrzdovanie, lebo je dovolena len 80tka ci jeeeeej pumpa v pravom pruhu z troch a sup do lava v 150tke, co tam potom po dalsich vodicoch) a na preteky a predbiehanie v zakrutach. A tieto veci najdes u oboch pohlavi - nasa suseda uz po 10ty krat naburala to iste miesto na dodavke a dalsi znamy zdemoloval uz par firemnych aut kvoli svojej nepozornosti....😵💫😵💫😵💫
Absolutne to nezavisi od pohlavia
Čo riešite s tým kruháčom viacerí? Keď vchádzam do kruhového objazdu, smerovku nedávam, keď z neho vychádzam, bliknem smerovkou vpravo.
Keď u nás boli vodičky autobusov, nebolo ich veľa, možno dve tri, ale jazdili oveľa plynulejšie ako všetci ostatní vodiči dokopy. Ten rozdiel bol cítiť len čo sa autobus pohol.
Som lepší šofér ako môj muž, ale ked vidím niekedy tie blonďavé telce za volantom, tak by som asi povedala, že lepší šoféri sú muži.
Podľa mňa to je o egu. Ženy si skôr neveria idu opatrnejšie takže aj keď mnohé možno nemajú dobrú "techniku" tak spôsobujú menej kolízií. Muži si prehnane veria, idú rýchlo neobozretne a tak to aj častokrát dopadá. Mrzí ma, že táto mužova neobozretnosť však ohrozuje vaše deti. Ja to pozorujem na svojom otcovi a bratovi. Brat si prehnane verí a jazdí dobre ale neplynulo - mne to neskutočne vadí. Môj oco bol učený prísne a techniku má v malíčku. Nikdy nič neriskuje, dodržiava sa presne ako sa všetko má a verím, že by odšoféroval aj v spánku haha. On je presne taká combo typickej ženy a muža. Dodržiava pravidlá ( predstavuj si, že keď je niekde 50tka nejde presne 50 chápeme sa, proste niekedy rýchlejšie niekedy pomalšie ale v rámci normy), dáva si pozor a neprecenuje sa ale zase ako typický muž - proste si verí a nepochybuje. Asi si musíme proste všetci uvedomiť svoje schopnosti a veriť si v nich ale zároveň si aj prijať to, že na tých cestách nie sme sami, a že tie pravidlá z nejakého dôvodu existujú. To, že tvoj muž dáva svoje ego nad bezpečnosť detí je naozaj zláštne hlavne keď na konci dňa asi nikdy som nepočula nikoho povedať "wau on jazdí rýchlo a zbesile" ten je ale cool.
V Britanii mali kedysi zeny lacnejsie poistky na auto, lebo statisticky sposobovali menej nehod. Ci to znamena, ze su zeny lepsie soferky? Asi to skor zavisi od cloveka.
To ale zavisi na jednotlivcovi ,nie celkovo.
Napriklad frajer mojej kamosky je neschopny ist dalej ako 3 cesty v ich meste, vsade inde sa trepu vlakom hoci maju auto a on vodicak. 💁🏻♀️
To je rozne, neda sa to pausalizovat na pohlavie. Vidim ludi z oboch kategorii robit super, ale aj hrozne veci v premavke. Mozno je to aj o povahe, talente. Logicky bude ale napr lepsi aktivny vodic/ vodicka, co kazdy rozne trasy, ako ten, co jazdi bud 10 km tu istu trasu, pripadne sviatocne. Nielen talent , ale aj prax je dolezita.
V Britanii mali kedysi zeny lacnejsie poistky na auto, lebo statisticky sposobovali menej nehod. Ci to znamena, ze su zeny lepsie soferky? Asi to skor zavisi od cloveka.
@simsalabim zeny maju casto deti v aute a tam Podla mna priroda veli svoje. Ja jazdim inak bez dietata a s dietatom v aute. Predsalen je to vacsia zodpovednost a nejak automaticky idem opatrnejsie.
Jasné, že je to individuálne, ale štatistika predsa len niečo naznačuje (štatistika Polície, ktorá eviduje vážnejšie nehody: 78% vinníkov sú muži + štatistika poisťovní, to zn. aj ľahšie nehody: 75% vinníkov sú muži). Čítala som dávnejšie, že aj pri parkovaní sú lepšie ženy, ale už si nepamätám presný výsledok.
V tomto by som skôr ženám nahral. Myslím si, že sú oveľa lepšie šoférky.
Muži
Samozrejme, že ženy. Videla si už aby žena rozbila auto na minďár ako chlap? žena väčšinou auto šuchne pri parkovaní, no chlapi to rovno na strechu otočia.
Nuž kvalita vodiča nezávisí od pohlavia, ale od najazdených km, schopnosti sústrediť sa a pod. Mám najazdených viac než 800 000 km bez nehody. A som žena.....

mam kamaratku, ktoru povazujem za najlepsiu soferku, aku poznam. cize je zena a je v tom fakt expert. ci uz v reagovani, dodrziavani rychlosti, znaciek atd, proste uplne top. a ked idem s mojim chlapom, tak vidim, ze malokedy aj na stopke zastavi, len pribrzdi 🙈 nervy mam vzdy, uz sa s nim aj bojim chodit autom 😀 takze ano, aj zeny mozu byt dobre soferky a dokonca lepsie ako muzi 😉