Sú lepšími vodičmi muži alebo ženy?
U nás je to tak, že manžel hoci jazdí technicky dobre, občas mám pocit, že ide zbytočne rýchlo, hlavne keď sú v aute deti mi to vadí. Ja zas jazdím opatrnejšie, predvídam situácie a dávam si väčší pozor, držím odstup. Nie preto, že by som sa bála, ale preto, že mám zodpovednosť – za deti, za nás všetkých.
Možno je to len môj pohľad, možno len stereotyp. Ale nemôžem si pomôcť, keď vidím, ako niektorí muži „šoférujú ako na okruhu“ a niektoré ženy zas až príliš váhajú v križovatke. Každý máme svoj štýl, svoje dôvody, prečo nejako šoférujeme.
Alebo to záleží skôr od povahy človeka než od pohlavia?
Videla som rozhovor s inštruktorom autoškoly, on napr. hovoril, že ženy majú problém s odhadom vzdialenosti, také technické veci. A muži že sú hlavne súťaživí, že si tým šoférovaním niečo dokazujú.
Môj muž, vynikajúci šofér tým že jazdí ako jazdí už mal 3 nehody. On proste jazdí pomerne rýchlo (ale stále v medziach zákona) a ostatní šoféri si ho ani nevšimnú a následne do neho vrazia :D
Väčšinou sú to také situácie, že v kruháči si ho niekto nevšimne, že sa tam zjavil a nadrbe ho zboku.
Alebo že prifrčal muž za niekoho, následne išiel obehnúť dve autá a ten aktuálne priedbiehaný si nevšimol, že my sme už zahájili predbiehanie a chcel predbiehať tiež a zas do nás nadrbal zboku a pod :D
V podstate, vždy máme rozbité auto vpravo vzadu :D

Zlý vodič je hlavne ten ťažko predvídateľný, co paradoxne sú väčšinou tí "opatrnejší".
Nebojím sa vodiča ktorý ide 150km/hod keď viem odhadnúť co spraví.
Bojím sa vodičov pri ktorých neviem co spravia. Brzdí lebo odbaca alebo preto ze pred ním 300m je semafor?
Brzdí do križovatky lebo chce auto odstaviť alebo preto ze nepozná značky a nevie ze je na hlavnej?
Bojím sa vodičov co sa na diaľnicu pripájajú v 50ke lebo nebiem ci sa stihneme obaja pripojiť alebo si to len nedokáže vypočítať a na konci pruhu dupne na brzdu lebo sa nestíha pripojiť.
Bojím sa žien co sa v aute za jazdy maľujú lebo ráno doma nestíhali.