icon

Sú merania tepu na smart hodinkách presné?

19. apr 2025

Ako velmi je tento udaj v skutocnosti pravdivy?

Strana
z2
petamich
19. apr 2025

Zalezi aj od hodiniek, inak meraju Garmin Fenix a inak z Aliexpress (schvalne prehanam) a aj tie profi nemeraju na 100% presne 🙂 preto napr. sportovci pri behu pouzivaju aj hrudny pas, ktory meria najpresnejsie

autor
19. apr 2025

@petamich no muz ma presne tieto garmini fenix, a tiez mu tam ukazoval celkom vysoky.. ale hej, ci je to 100%, netusime

lukbe
19. apr 2025

Neviem, ako tep, ale tlak je iný ako na normálnom tlakomere, aj Dr. povedal aj vysvetlil, prečo nemerat na zápästí. Už som to zabudla preco🙈

pl2y
19. apr 2025

@autor ja by som sa zas nebala ísť k lekárovi a povedať, že sa mi niečo nezda a spomenúť aj hodinky..napr môjmu bratovi sa tak zistilo spánkové apnoe..v noci mu začali applewatchky pipat lebo mal zrazu veľmi vysoký tep..kamarátka zas mala garmin a jeden čas mala take, že len presla na wc alebo po schodoch a veľmi jej vyskočil tep a zistili jej že ma prechodeny zapal a už jej to chytalo srdce..mne zas po pôrode veľmi nizko klesol tep a mala som aj take, že 38 a podobne a tiež som to konzultovala na endokrinologii pri kontrole..takze podľa mna ta nikto nevysmeje

biba_18
19. apr 2025

neviem ako vy máte hodinky dievčatá, teraz sú hodinky čo sa týka krokov prepojené s gps, takže pri sedení a rozhadzovaní rukami vám už kroky nenamerajú …

autor
19. apr 2025

@biba_18 urcite sme sa vsetci bavili o hodinkach za par susnov..

autor
19. apr 2025

@pl2y dakujem pekne, urcite pojdem a veru aj mu to spomeniem 🙂

biba_18
19. apr 2025

ja som peniaze nespomínala - som spomínala technológie…

quaxi
19. apr 2025

Ak máš zvýšený tep dlhšiu dobu a neprechádza to, tak to nie je odveci riešiť s lekárom. Pozeraj si dlhodobé priemery (napr hodinový priemer), nie okamžité hodnoty. Ten kludovy je väčšinou najviac výpovedný. Keď neznesies hodinky v noci tak stačí aj počas čítania, nebude to až tak presné ale hlavne záleží či sú to stále približne rovnaké hodnoty alebo je tam posun - zmena o viac ako 15 ktorá neprejde behom dvoch týždňov je už väčšinou spojená s nejakým problémom.

quaxi
19. apr 2025

@biba_18 kroky na hodinkách neráta gps, ale akcelerometer. Gps sa zapína iba keď zaznamenavas aktivitu, lebo míňa veľmi veľa batérie a navyše vnútri nefunguje. Napr keď kočíkuješ a držíš kočík tak ti hodinky kroky nenameraju ani ak máš pustené gps. Rozpoznávanie krokov na kvalitných hodinkách vychádza z presného pohybu rukou smerom ktorý je typický pre kroky, zatiaľ čo na nekvalitných je to nastavené na prakticky akékoľvek zrýchlenie hociktorym smerom, preto rátajú blbosti.

biba_18
19. apr 2025

@quaxi buď chcem aby mi počítalo reálne údaje a zapnem gps alebo nechcem. ja som nepísala o tom, ako to máš alebo nemáš zapnuté. ale či to hodinky dokážu.
ja osobne kroky nepočítam, tak ma to netrápi. čo počítam sú km a zaznamenávam trasu, a na to si zapínam gps…

lubossi
20. apr 2025

takmer presne byvaju hrudne pasy, nestoja az tak vela a mozte si to porovnat.
nedavno som videl jeden technicky test a garminy a apple watch vychadzali dost presne s realitou nameranou ekg pasom. vsetky hodinky meraju na zaciatku skor nizsie cisla, lebo chvilu trva kym sa prejavy vyssieho tepu prenesu na kozu.

quaxi
20. apr 2025

@biba_18 písala si citujem
"teraz sú hodinky čo sa týka krokov prepojené s gps" na toto som reagovala - nie je pravda to čo tvrdíš, že hodinky merajú kroky cez gps. Na to odpovedáš že kroky nepocitas, ale kilometre. Tak neviem prečo sa vyjadruješ ku krokom keď ich nepočítaš a ešte sa aj vyjadruješ nesprávne. Na meranie trasy v kilometroch sa používa gps, ale na kroky nie. Teraz to vyznieva že nemáš jasno v tom aký je rozdiel medzi krokmi a kilometrami 🤣 pritom my sme si len pre pobavenie písali aké hovadiny vedia tie hodinky namerať keď sú nekvalitné, vôbec nebolo treba na to reagovať.

biba_18
20. apr 2025

@quaxi no tak pardón. že som vám pokazila pobavenie… ale že hodinky s gps prepojené sú, si potvrdila aj ty… ale ak teraz vravíš že nie sú, tak nie sú 🤷‍♀️

quaxi
20. apr 2025

@biba_18 fakt nechápem prečo to potrebuješ prekrúcať. Kde prosím ťa vravím že hodinky nie sú prepojené s gps? Jediné čo vravím, že gps nemá nič spoločné s krokmi 🙄 gps meria polohu, preto vie merať dobre prejdenu vzdialenosť, ale z gps nikdy nezistis či si tú vzdialenosť prešla pešo alebo ináč. Preto gps nezabráni tomu aby hodinky namerali neexistujúce kroky pri gestikulacii, ako to tvrdíš ty.

biba_18
20. apr 2025

@quaxi mňa kroky nezaujímajú, to je pravda - napriek tomu to kroky počíta. dokonca apka prepočíta priemerné kroky na minútu podľa rýchlosti. teda ak viem že hodinky akcelerometrom merajú blbiny, zapnem si gps… to je všetko čo som tým chcela … 😉

avanka
20. apr 2025

Záleží aj od kvality hodiniek. Manžel má Garmin za skoro 500 € a všimol si, že tep v pokoji máva okolo 42.Spomenul to na preventívnej prehliadke lekárke,ťa ho poslala na EKG, 7 dní nosil holter a áno, vyhodnotili to lekári, že je ok, tep v pokoji mal najmenej 38. Je však športovec.
Takže..oplatí sa ísť k lekárovi,ak sa ti niečo nezdá, bežné si tep nemerias,ale hodinky ho ukazujú pomerne presne.
Ja mám tiež v pokoji 49- 52, avšak tiež športujem,tak je to v poriadku

autor
21. apr 2025

@avanka aj moj ma garminy, verila som im viac ako mojim, tiez nie celkom lacnym, ale skor stylovym hodinam, nie vyslovene na sport, a teda ukazovali obe to iste, idem to hned v utorok riesit. Hrozne mi skace ten tep, 140 a pod, potom sa ale rychlo da do kludu, 80-85-90, aj tak strasne vela

autor
21. apr 2025

@quaxi mala som ich teda aj v noci, tep cca od 74-85 (raz vyskocil aj na 101, raz ukazoval aj 68).. mam tam aj ten priemerny tep, minule mesiace mi ukazoval 64 ccav teraz primer 77, ale ja nechapem z kade berie tie udaje, je to priemer za den, pricom vcera mi pod 95 pomaly ani nesiel cez den 😏

quaxi
21. apr 2025

Keď ti z cca 64 v noci stúpol na 77 tak to je dosť, tam môže byť nejaký problém. Necitiš sa unavená? To si človek ani poriadne neoddýchne keď srdce v noci maká akoby si ani nespala.

autor
21. apr 2025

Vobec, vobec sa necitim nejako zle, akurat som uz podvedome z toho nervozna..

majka879742
22. jún 2025

Ahoj prosím ta bola si s tým u dr.? Alo si to vyriešila? Ďakujem

lubossi
23. jún 2025

Variácia tepu o 30-40 hore nie je nič nezvyčajné. Dôležité je poznať svoje bežné hodnoty od do počas spánku a cez deň (ale pozor je rozdiel ci sedíš na gauci, stojíš, alebo kráčaš) a zamerať sa na to, ak sú tieto hodnoty vyššie o 20+ voči normálu

Strana
z2