icon

Šu tieto šaty vhodné na ples?

30. dec 2019

Ide o obecný-dedinský ples.

Šu tieto šaty vhodné na ples?
autor
30. dec 2019

@jdvorka áno sú to šaty z Miadressess..sú kvalitné, nie sú to žiadne lacné letne šaty. Stáli 80€. Mala som ich v lete na svadbe.

simsalabim
30. dec 2019

Na letnu svadbu su super 👍 No na ples urcite nie.

iveta7677
30. dec 2019

Urcite nie.😀

stanulienkat
30. dec 2019

Na ples nevhodne, su to letne plazove saty.
Na ples by som volila nieco elegantne bez tych mega razporkov.

jdvorka
30. dec 2019

Ja mám asi vkus ako ty, mne sa páčia. Aj na stránke majú fotky od zákazníčok, našla som tam jednu slečnu v obdobných a super. Asi by som volila podľa toho, čo ti hovorí "vnútorný hlas". Ak si sa v nich cítila dobre na svadbe, prečo nie na plese?

stanzi
30. dec 2019

@jdvorka 😀 mozno preto, lebo ples ma svoj dress code?

77daniela77
30. dec 2019

Na svadbu sa oblieka vselico,rozne dlzky,len biele saty nie.Na ples je dress code ako bolo hore spomenute.Zaver:tieto saty sa podla etikety nehodia na seriozny ples,aj ked su kvalitne.

jdvorka
30. dec 2019

@stanzi Prepáč, pani sa pýtala na názor, tak som ho vyjadrila. Nejde sa ples v opere, kde niektoré "celebrity" chodia v nohaviciach a podobne, ide na dedinský ples, kde ti Fero skáče na päty, Gita zvracia na záchode a Božena si to snaží rozdať so slobodným mládencom za rohom KD. Ja chápem, čo tým dresscodom chceš vyjadriť, ale pre mňa je viac spol. udalosť svadba ako ples, a keď ich mala na svadbe, prečo nie na plese? Veď tam sa skôr snaží človek "zapôsobiť" - kamaráti, rodina a spol., cudzí ľudia sú ti skôr v paži a dáš si to, "co dum dal".

vendulka80
30. dec 2019

Sama si povedala, ze tvojmu muzovi sa nepáčia. Ak si ich chces dat preto, lebo stali 80 evri a na dedinský ples stacia, tak si ich daj. Ale ja osobne by som sa cítila trapne. Ono nie kazdy dedinský ples je dedinský. A my Slovenky mame tendenciu opicit sa po druhých. Ved henta mala take šaty a henta zase krátke tak preco ja nemozem mat kvietkove. No preto, lebo mozno dotyčným dámam nema kto ukazat, ako ma prist par oblečený na ples. Ja som tiez bola na plesoch, kde sa to hemžilo gýčom ale vdaka tomu, ze som sa obliekla tak ako sa ma, som bola zapamätateľná. A pritom som spoločenské šaty objednavala z manzary na par desiatok EUR. Zladis s účesom, doplnkami a si za dámu. Teba tu presviedčajú podaktoré aby si si sice obliekla šaty za 80 EUR ale vyzerajú ako za 15. Nehovoriac o tom, ze na ples v zime a celkovo na ples absolutne nevhodne. My Slovenky bohuzial strácame vkus. Doobliekane na opicu len preto, ze sa to nosi. Ci to pristane alebo nie, vsetko jedno. Ukrajinky su v tomto daleko pred nami.

alyn
30. dec 2019

nie
prečo:
nevhodný strih
vyzerá, ale to sa nedá samozrejme, takto posúdiť - lacný materiál
vzor je letný, až príliš,
chýba im elegancia
ramienka ako na podprsenke podľa mňa nevhodné.

to už radšej krátke šaty (na dedinský ples) ALE elegantné.

chýba im elegancia

macik34
30. dec 2019

@sissy27 mam pred 40tkou... A veeeela plesov pochodenych... Na ktory je predpisany dress kode? Kolko si ich mala na pozvanke? Ked ma ides poucovat? Videla som uz vselijake saty... Je to iba jej vec!!!! A bude kocka. Isto lepsie ako dlha sukna od cinanca a body s cipkou..

jdvorka
30. dec 2019

@macik34 už som si myslela, že neexistuješ :D presne, keby tie baby chceli, tak si pozrú ich stránku, ktorú aj autorka spomínala a videli by, že predávajú kvalitné šaty. Dlhá sukňa je pekná, ale už ju majú všade a je to taká klasika. Kvetinových šiat je už tiež celkom dosť, preto mi je divné, že to mnohé tak zhadzujú. Pridávam foto z ich stránky. Hlavne dievčatá kľud, žijeme vo svete možností, 100 žien, 100 šiat - kvetinových, jednofarebných, s ramienkami, bez ramienok, krátke, dlhé, s rozparkom, bez - to preto, aby sme si všetky vedeli vybrať.

zuju2
30. dec 2019

Na ples nie

tinka_24
30. dec 2019

Skôr na záhradnú party alebo možno svadbu v lete

fokuska
30. dec 2019

@macik34 Na skutocny ples ta ani nepustia ak nie si oblecena podla dress codu. Samotny nazov "ples" znamena, ze ma dress code. Nie je to potrebne osobitne pisat na pozvanku.

Ale ano, je pravda, ze mnoho udalosti sa nazyva plesom aj ked absolutne nesplna plesove "atributy", cize v skutocnosti su to kadejake zabavy a tancovacky.

lussyl5
30. dec 2019

@jdvorka Krásne ale naozaj vyzerajú viac ako letné nie ako plesové šaty.Skôr na letnú svadbu alebo záhradnú párty ako baby píšu.Že sú pekné a kvalitné je vidieť nikto nevraví že nie ale nie na ples.

vendulka80
Odpoveď bola odstránená
sissy27
30. dec 2019

@macik34 ja mám tiež pred 40, a čo teraz? 😃
Že na ples je dress code daný aj keď nie je uvedený na pozvánke, to vedia aj o polovicu mladšie, tak prestaň vyskakovať. Na pozvánke býva upresnené akurát tak či sa vyžaduje dress code black tie, white tie alebo formal. A ver mi, pod žiadny z nich nespadajú letné šaty, aj keď sú dlhé.
@jdvorka Tej dvojici na fotke to sekne, ale ani jeden z nich nie je oblečený na ples. Vyberať šaty, vzory, farby, strihy si každý môže, ale patrí sa brať do úvahy kam idem. Teda ak nechceš byť za tú, ktorá sa nevie obliecť. Ale zas je pravda, že také sa vyskytnú na každej akcii a svet sa nezrúti.

macik34
Odpoveď bola odstránená
macik34
31. dec 2019

@vendulka80 a Ty si bola na plese v opere? Ked posudzujes druhych? Je to jej vec..

macik34
31. dec 2019

@jdvorka pekne si to napisala

ibrunova
31. dec 2019

Ja som na dedinskom plese videla už aj nohavice od kostýmu a bielu blúzku a iné pohromy, ak sa jedná o dedinskú veselicu, asi by som zvažovala, či budem kupovať ďalšie šaty..

vendulka80
31. dec 2019

@macik34 a to existuju iba plesy v opere?🤣🤣🤣V každom kraji existuju plesy kde je nutne dodržiavať etiketu ale tazko vysvetľovať tomu, kto nikdy na takej udalosti nebol. A ved mne to je jedno v podstate. Ja sa obliect viem adekvátne k udalosti, vyžaduje to aj moje povolanie aj povolanie mojho muza a simplexnym jedincom postačí ked sa uchlacholia, ze to tak maju aj druhe🤣na druhej strane na plese nemôžu byt vsetci tip top, musia tam byt aj zeny, na ktore sa potom dlho s úsmevom spomína.

daniela2227
31. dec 2019

Votriem sa do témy.. snáď to autorke nebude vadiť 😏 len ma zaujíma názor na toto.. ja som na plese ešte nebola 🤣 na valentína nám muž kúpil lístky na ples..A ja zvažujem niečo také.. len doplním.. nie som absolutne satovy typ..ani postavou ani chôdzou 😏

iva812
31. dec 2019

Sú to veľmi pekne šaty, ale bolo by ti v nich chladno, ta sukňa je dosť vzdušná. 🙂

lussyl5
31. dec 2019

@daniela2227 toto by už bolo vhodnejšie na ples,aj keď na môj vkus moc čierne,chce to nejaký výraznejší šperk alebo na šaty niečo aby to nebolo také čierno čierne.

daniela2227
31. dec 2019

@lussyl5 jasné.. doplnky by som dala..pravdepodobne strieborné.. keďže zlaté nemusím.. ja len či to nie je "blbe"..ísť v "nohaviciach" 😏

ibrunova
31. dec 2019

@daniela2227 mne sa veľmi páči, krásny je.. Ja by som si ho dala. Len aby ti perfektne sadol, mne osobne sú všetky nohavice krátke 😂

daniela2227
31. dec 2019

@ibrunova ja mám 165cm..tak možno opačný problem budem mať 🤣 ale mám kamošku krajcirku 😉

ibrunova
31. dec 2019

@daniela2227 ja 177..