Sú tu na Modrom koníku ľudia, ktorí nie sú bohatí?
Divná téma, viem, chcem sa len spýtať.
Za poslednú dobu (2-3 mesiace) som si tu všimla, že vždy keď sa niekde riešia finančné možnosti niekoho, tak som až ohromená tým ako "bohatí" ľudia tu sú. To naozaj pomaly každá tu má manžela, čo zarába 3000 v čistom a dva dvojizbáky, ktoré prenajíma?
Je toto naozaj "bežné" a ja len žijem v nejakej bubline?
Necítim potrebu závidieť ženám, ktoré sa majú dobre. Pýtam sa však čo robím zle. Mám 29 rokov, hypotéku na krku s manželom ale teda 3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja. Nehovoriac o tom, že by sme mali nejaké nehnuteľnosti nazvyš.
@petulda333 ale bavme sa o rodinach s detmi, nie o luzroch
Ľudia, kt.su ozaj bohatí, nemusia pozerať na peniaze, takí tu také diskusie viesť nebudú, nakoľko je to ich štandard a nemajú potrebu sa chvastat 😉
Však aj písali tie ženy že už majú svoj vek,vzdelanie ,vypracovali sa ,nesedeli na vavrínoch
.určite tú prácu nevykonavaju na východe. Slov.enska.tam by toľko nemal ani it-pracovnik
To môže byť jedine západ Slovenska alebo zahranicie-i to sa mi zdá že písali
"3000 v čistom zarobíme ledva dokopy dvaja"
Tak teraz neviem, ale Ty sa ešte sťažuješ ?
Však štatisticky priemerná mzda je +/- 1200 € brutto, t.j. 2400 € pre dvoch v hrubom, nie čistom. Ach jaj.
@paulinam99 toto si tu vsimam, ze najviac sa tu ľutujú ti, ktorí na to nemajú najmenší dovod....
Máme 2 zdravé deti a strechu nad hlavou.
Obaja sme spolu, šťastní a taktiež zdraví.
- Teda, áno, toto vnímam ako svoje najväčšie bohatstvo.
🤍🙏🏽
A prajem podobné každému ☺️☝🏼😊👋🏽
@elizita tak on rodinu mal. A kazdy kt sa necha zivit rodicmi je luzer
@elizita ale dobre,mame jedneho kamosa. Ma zenu,dieta. Obaja pracuju. Jeho rodicia im kupili pozemok a financuju stavbu domu. A davaju im ,,vreckove,, kedysi to bolo 500 mesacne,teraz neviem
@elizita neviem ale na Slovensku aspoň môj muž platí mesačne odvody 290€ a daň čo tu spomínaš raz ročne na základe daňového priznania. Slečna sa opýtala že či je tu každý kto zarobí v čistom 3000€ . Tak ano môj zarobí. Aj ten čo pracuje ako policajt alebo lekár mu príde v čistom nejaký plat tak ako môjmu mužovi. Ona sa nepýtala aké náklady z toho platu ľudia majú.
@petulda333 to akoze fakt? asi sa s tym nik nechvali, ale mne to pride az nerealne ze rodic posiela samostatnemu decku vreckove... mne by bolo kokotno, hoci nevravim, ze by sa peniaz nazvys nezisiel 😀 ale bolo by mi trapne
@elizita nechápem čo si uťahuje mimo papier. A načo by mal platiť vyššie odvody keď stačia minimálne. Môj muž nema firmu. On je živnostník zvárač ak vieš čo to znamená. Koľko hodín odrobi dá faktúru toľko mu zaplatia. Neviem ty si účtovníčka? Môj muž riadne platí každý rok daň z príjmu.
Autorka asi naraza na vcerajsiu diskusiu, vcera som tu zazrela temu ohladne uspor… tiez som sa cudovala ake imanie maju podaktore 😃 tiez sa ale maloktora pochvali ze napriklad podedila, ze rodicia vypomahaju atd. Pretoze su taki ludia, ktorych chovaju rodicia aj ked sa uz osamostatnia, par poznam tiez 🙂 Netrap sa, keby vsetci boli taki bohati ako sa tvaria, tak nie su nepokoje a nezhody medzi ludmi, povysovanie/ponizovanie, zavist a tak 🙂
Nie si sama. My žijeme na takom mieste kde je bieda čo sa týka práce . Ja z určitého dôvodu nepracujem. Moja polovička na živnosť zarobí mesačne cca 900-1100€ v čistom. Platí odvody, účtovníčku , zo zostatku žijeme štyria .
Hej tiež mám ten pocit, občas sa aj zle cítim za to keď to čítam, že niekto ide aj 8krat do roka na dovolenku a my sme boli akurát tak na tri dni v tatrach, ale nevieme co je za tým, či vôbec to je pravda.. poviem napr svoju skúsenosť, keď som pracovala v jednej gastro prevádzke v zahraničí, tak mi majiteľ povedal, že mám väčšiu výplatu ako on, keď zaplatí nájom,energie, tovar, a výplaty niekedy je rád keď mu ostane tisicka😃 takže nič nieje také ružové ako sa zdá.. možno dnes má niekto plat 3tisic , možno pred 5rokmi mal 500 a možno o ďalších 5 rokov bude bez práce. Nie každý môže byť podnikatel, manažér, itckar..niekto musí byť aj robotník aj predavacka aj upratovačka.. sú to tiež veľmi dôležité pozície, keby ich nemal kto robiť tak co.
@sardinka32 jasné, len výdavky keď plat jasné pokryje (myslím teraz účty, hypo atď) a niečo málo ostane tak je to vždy lepšie ako zmena ktorá by spočiatku nepokryla ani tie účty čo už by bol riadny prúser.. v tomto prípade je lepšie nájsť niečo popri, ale tak aby sa to oplatilo v zmysle že to reálne aj človeku ostane a nie že viac prejazdi ako zarobí 😏 preto by bolo ideálne niečo popri na HO.. uvidíme.. snáď sa podarí.. 🍀
@85miska vidim ze sa velmi "vyznas" Zjavne neovladas zaklady odvodovej problematiky... laicky - odvody sa pocitaju podla prijmu... na to nemusim byt uctovnicka... a ten, kto ma prijem kazdy rok cca 3k mesiac a je pausalista, zaplati z toho len cca 250Eur mesacne do zdravotnej.. mne je to suma fuk, kolko kto zarobi, ale prave takouto neznalostou tu ini dost zavadzaju... napises ze ma 3k a este plati odvody a dane... takze 3k nie je cista "mzda" ako sa autorka pytala
Aj ja som si to všimla, že sa tu ženy chvascú. Ale ja to beriem s rezervou, a stále si hovorím ze môže to byť pravda len na 50%
A po ďalšie, tie ktoré majú menší príjem, jednoducho tu písať nebudú. A sú aj ženy, ktorým to je v riti ako si žijú ostatní ľudia. Ako napríklad mne 🤩
Nech si majú aj raketu do vesmíru, je mi to jedno
Presne viem, čo myslíš. Ja som s malým sama, mám malý 2-izbový byt, neprerobený 😱, lebo na to jednoducho nemám, aj hypotéku... Malý má podozrenie na Aspergera, takže robím iba na čiastočný úväzok, vyskakovať sa nedá. Na dovolenke v zahraničí som bola 1x v živote a mám 46 rokov... Stačí? A nech si všetci nechajú blbé komentáre, že si mám nájsť dve, tri roboty a podobne. Tiež mám občas pocit, že niečo nie je v poriadku, kde sa stala chyba..
@mahuliena_biela nezávidím
Není umenie robiť veľa hodín za minimálku, ale menej hodín za viac.. Teraz mi 1 baba hovorila,že má 2 roboty - 10 denných 10 nočných,keď má voľno, ide do druhej roboty. Byva mimo Ba. ráno vstáva o 3.00 večer dôjde o 21.00 ďakujem pekne voľno nemá a koľko jej to spraví mesačne viac ako 1000 nie Život nemá ziadny..Toto už je fanatizmus
Moja sestra nemá nijakú extra prácu a chodia 3x do roka na dovolenku k moru a do Tatier .Tiež mi to vŕtalo,že ako je to mozne
@elizita no ja sa v tom nemusím vyznať. Nato platíme účtovníčku. Ja neviem kde ty na tie sumy chodíš. Muž platí toľko koľko mu sociálna a zdravotná poisťovňa vyráta. Ja zato nemôžem že neplatí 700€. Možno raz bude. Tak sa ospravedlňujem že som zavádzala. Môj muž zarába 2710€ lebo 290€ platí odvody. A keď v septembri bude mať len 1940€ lebo sme boli na dovolenke pri mori tak nebol toľko hodín v robote. Takže prepáčte že som zavádzala a klamala že zarába 3000€.
@eskop Presne tak. Moj muz je IT-ckar, pretoze sa od detstva rypal v pocitacoch, vela veci sa naucil sam, ma dlhorocnu prax,ale o 3000€ sa mu len sniva. A zijeme v BA. Kedze ja tiez robim za PC, hoci v inej oblasti,viem,aka je to otrocina za tym cely den sediet,ako trpi chrbtica,oci,travenie,krvny obeh,ze to nie je taka skvela praca,ako si mnohi myslia. Muz ma chrbticu poskodenu na 3 miestach,ani moja nie je ok, a preto syna od takychto profesii odhovaram, kde bude len na zadku 8-10hod.kvasit ,lebo tiez vidi za tym len €€. Radsej nech aj menej zarobi,ale aby si s tou pracou neuhnal zdrav.a psychicke problemy a rodina ho aj doma videla. Podla mna je najpodstatnejsie,aby cloveka ta praca bavila, ci uz je kuchar,smetiar,predavac. Kolko ludi ma 2-3 vysoke skoly,ale musia zavolat cloveka s ucnovkou,lebo si ani luster nevedia namontovat.
@karolinakr My sme zili z jedneho priemerneho platu cele moje detstvo,lebo mam ZTP surodenca a tiez sme chodili kazdy rok na dovolenku do hotela do Tatier. Mama vedela velmi dobre hospodarit a hlavne vela veci si obaja vedia urobit sami od pokladky koberca,dlazby, maloviek,calunenia,sitia, nechodili sme po restikach,varilo a pieklo sa doma. A to urobi vela,ked nemusis za pracu platit inym.
Ilúzia sa dá vytvoriť na internete strašne jednoducho...🙂 Len toľko k tomu
@tenerifka A čo opatrovateľky ktoré sa starajú a o našich seniorov v domovoch dôchodcov, či osobný asistenti pomahajucim osobám so zťp alebo zdravotné sestry v nemocniciach, matky a otcovia s postihnutými deťmi, predavačky sú tiež potrebné, záchranári, policajti a veľa veľa iných
,, obyčajných,, povolaní. Myslíte si, že majú plat 3000€ a niekoľko bytov? Sú to užitoční ľudia a my všetci ich k životu potrebujeme. Tvoria väčšinu našej spoločnosti A ja im ďakujem.

nie, nezijes v bubline. nemam dovod im to tu neverit, len si pozri napr profesiu ako su platene profesie, kde je nedostatok a pozaduju riadnu odbornost. tiez je mnoho remeselnikov, ktori priznavaju minimum, takze ano, fakt krasne zarobia. lebo ked niekto prizna 4tis a odcita si vsetky odvody, dane a vydavky, bude rad, ked mu zostane 2tisic. Plus su to ludia co si to fakt vydreli a vela tomu obetovali a tiez ludia, co doteraz vela obetuju nervov aj casu. kolki by sme mohli zarobit raz tolko, keby ideme na fusky, ale kolki sme ochotni to robit? kedysi som robila 6x12h v tyzdni, ale teraz mam rodinu, teraz mam ine hodnoty.. cielom nie je vela zarobit, ale vytazit maximum z casu, ktory travis v praci a dostat sa do komfortnej zony praca-zaluby-rodina-peniaze.. a posledne: neskutocne vela ludi nevie hospodarit... hlavne preto, ze chcu vsetko hned