icon

Sú tu opatrovateľky či au-pairky?

kathynka
14. feb 2010

ahojte dievcata...nie som na MK dlho, ale aj vdaka nemu som uz opatrovala dietatko...teraz opatrujem maleho chlapceka a chcela som sa spytat, ci su tu tiez medzi vami take...najma tie, co este nemaju vlastne deti...

teuflerin
14. feb 2010

ahoj...jasne hlasim sa.....mam 22, som studentkou a vlastne dieta este teda nemam, a uz pomaly tri rocky opatrujem malu slecnu..predtym som opatrovala dalsie deticky ale len prilezitostne.....no toto je uz trvala brigada...a onedlho mi pribudne aj chlapcek...:D

kathynka
autor
14. feb 2010

super, to sa tesim, ze si sa ozvala 🙂 ja som uz vysku skoncila...vtedy som mala tiez jedno dievcatko, ked som koncila vysku, tak sa odstahovali z BA, ale obcas ich chodim pozriet...a potom som uz mala stastie len na samych chalanov...teraz mam 4-mesacneho francuza Yoana a po veceroch 2-rocneho Lea...

sue
14. feb 2010

No...tak ja som okrem svojho bratančeka,ktorého som vychovala prakticky od narodenia do cca 9.mesiacov 🙂 😵 som opatrovala dievčatko od dvoch mesiacov do jedenástich mesiacov... bolo to na plný úväzok v BA, teraz 12.júna bude mať slečna štyri rôčky. Veľmi často a s láskou na ňu spomínam. Dúfam, že sa má dobre, je zdravá a krásne rastie.

Týmto jej posielam veľa veľa pusiniek.

kathynka
autor
14. feb 2010

ja mam yoana tiez na plny uvazok, tak som zvedava, co z neho vychovam 🙂 mna by tak zaujimalo, co s detickami robievate, kam chodievate, aky mate s nimi vztah, aky mate vztah s rodicmi...taka mala diskusia o vymene skusenosti s touto super pracou 🙂

sue
14. feb 2010

Kathynka, my sme mali krásny vzťah - aj s babkou dievčatka, aj s dievčatkom, s jej maminkou po čase ťažší...nakoľko to mala ona sama veľmi ťažké ako slobodná mamina a malá bola na mňa veľmi upnutá, trávievali sme spolu veľakrát aj 15hodín denne času...

A chodievali sme všelikde... aj materské centrá, aj ihriská, prechádzky, brávala som ju na výlety, na stretnutia s kamoškami - mamičkami v okolí...

Priznám sa, že až po čase mi došlo akú obrovskú zodpovednosť mám - nie len za to, aby malá so mnou prežila a bola zdravá, ale aj za to,aby z nej vyrástol citlivý človek... pretože hoci sa veľa ľuďom zdá, že opatrovateľka takéhoto drobčeka len prebaľuje a kŕmi,tak je to veľký omyl...

teuflerin
14. feb 2010

sue...mas pravdu, vela ludi si mylsi ze to je nic..ale je to velmi namahava a zodpovedna robota...nemoze to niekto len tak robit, musis mat k tomu dietatku vztah a ak aj zo zaciatku nemas urcite si ho vytvoris..ja malu elisku vlemi lubim,dala by osm za nu aj zivot.....na zaciatku som ju strazila len tak na kocikovanie,potom som zacala chodit denne aj pat-10 hodin podla toho ako bolo treba...teraz zase chodim trosku po menej, a priznam sa ak ju nevidim den dva tka mi je uz za nou smutno.....je to taky moj malicky poíkladik.....

sue
14. feb 2010

Teuflerin, tak tak...ja by som za ňu tiež dala aj život 🙂 bolo to krásne obdobie a rada naň spomínam a bolo veľmi tažké sa rozlúčiť.

kathynka
autor
14. feb 2010

s tym uplne suhlasim, ze mame obrovsku zodpovednost...a o to vacsiu, ze to ani nie je nase dieta...ale ked to robime, tak si to urcite uvedomujeme a cim dlhsi cas travime s tym dietatom, tak mu chceme odovzdat toho co najviac a zabezpecit mu krasne detstvo a 100% starostlivost, aby aj rodicia boli spokojni...
ja som mala vzdy neuveritelne stastie na rodicov, co bola vzdy aj velka pomoc pre mna...nikdy sme nemali ziadne konflikty pre to, ze by som ja nieco zle robila alebo mne by sa nepacil ich pristup ku mne...proste paradicka...
deticky ma vzdy strasne lubili, to moje prve dievcatko malo 6 mes., ked som sa zacala o nu starat, teraz ma uz vyse 3 rokov, doteraz si ma pamata a strasne sa tesi, ked pridem na navstevu 🙂
a tiez som vzdy trafila na rodiny, pre ktore som bola prva opatrovatelka, tak boli aj opatrni, ale vytvorili sme si vzajomnu doveru a bolo to tak dobre...

teuflerin
14. feb 2010

je to tak..a odkial ste baby?ja som zilincanka.....inak od vas pre dnesok odchazam..zajtra idem ku mojmu drobcovi tak sa idem prespat...ozvem sa zajtra...paaaa

kathynka
autor
14. feb 2010

teuflerin: moj leonko ma tak lubi a ja jeho, ze ked som dostala ponuku na celodenne opatrovanie yoana, tak jeho maminka aj uvazovala, ze si najde niekoho ineho, ale nakoniec sa rozhodla, ze cez den si to uz nejako poriesi, ale bude stastna, ked nadalej aspon 2-3krat do tyzdna budem vecer s nim ja...leo je proste super, na 2-rocneho chlapca je strasne popredu a sikovny, takze si s nim uzijem kopec srandy...tuto sobotu ho chcem vziat do divadla na snehulienku a 7 pretekarov, tak som zvedava ako sa mu to bude pacit...

kathynka
autor
14. feb 2010

ja som z bratislavy a tiez idem rano k drobcovi...cize 7.30 budicek...leonko tu ma tento tyzden babku z vychodu, takze ho uvidim asi az v sobotu v tom divadle...

sue
14. feb 2010

Kathynka, len to predstavenie je dosť dlhé - takmer dve hodiny...s prestávkou vyše dvoch hodín. Môj syn má vyše dvoch rokov a ešte na ňom nevydržal... aj keď je to fajn spravené...

kathynka
autor
14. feb 2010

ja viem, ze je to dlhe, ja som v divadle robila...moja neter to videla uz asi 5x (a ja s nou, a predtym som to videla aspon 10x, kedze som tam robila a je to fakt super predstafko) a furt sa ma pyta, kedy to bude znova, ale je pravda, ze ona to videla 1.krat ako starsia...ja by som tiez 2-rocne dieta este nebrala, ale leo je fakt popredu...vzhladom aj inteligenciou je tak na 3-4roky...bezne mi spieva pesnicky (ticha noc, v hlbokej doline...), skladame si puzzle a rozne psychomotoricke hry, ktore jeho mamina pokupila na mraky...a malemu to ide super...tak dufam, ze aj ta snehulienka ho zaujme..ved potom dam vediet...

sue
14. feb 2010

Kathynka a čo si robila v divadle? Lebo ja som toto predstavenie robila v BB ako scénograf 😀 svet je malý 😀

kathynka
autor
14. feb 2010

coze? no to je super 🙂 ja som tam bola 4 roky hosteska...tatko je tam huslista, takze to tam mame take rodinne...super casy to boli 🙂

mirka414
15. feb 2010

ja som opatrovatelka vo Svajciarsku a je to moje hobby.robila som si aj kurz a momentalne sa pripravujem na pokracovanie kurzu.

teuflerin
15. feb 2010

no ahojte babule.....kathynka..aj nasa eliska je teraz ako trojrocna velmi sikovnaaa.....vie uz ratat, pismenka celu abecedu......a na svoj vek velmi mudra vymenuje ti svetadiely, ukaze na mape.....a podobne veci..dnes je to uz tak.....decka su velmi popredu....

kathynka
autor
15. feb 2010

teuflerin, parada, mala geografka 🙂 leo pocita do 20 po slovensky a do 10 po anglicky...ono je super, ze dnes sa da detom fakt pokupit strasne vela hier, na ktorych sa toho vela naucia...a ked maju ich rodicia cas sa im venovat, tak o to lepsie...akurat, ze v nasich pripadoch je to nasa uloha 🙂

teuflerin
15. feb 2010

no ano v nasom pripade nasa uloha...ale aspon mame bohate skusenosti a vlastne deti budeme mat uz akoby sme mali nejake druhe tretie v poradi, bude menej stresov a podobne...bo ja sa niekedy citim ako zena na materskej:D ale je to prijemna robota a milujem ju,....

kathynka
autor
15. feb 2010

no napodobne, len s tym, ze sa cely den venujem len dietatku, cize domace prace ma dost minaju...ale ked uz budem, vediet presne co a ako s dietatkom, tak pri tom vlastnom si to budem vediet zabezpecit asi aj lepsie s domacnostou...ja to tiez milujem, inak by som to nerobila...a hlavne je parada, ked si uz dietatko na teba zvykne a citis, ze ta ma rado a tesi sa, ked prides...

kathynka
autor
20. feb 2010

tak dnes sme boli s Leuskom na Snehulienke a 7 pretekarov a dopadlo to super...napriek tomu, ze ma len 2 roky, vydrzal to cele, aj si zatancoval a na konci aj cukrik dostal... 🙂