icon

Sú všetky sestričky členmi Slovenskej komory sestier?

tiriel
15. jan 2010

Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?

ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.

Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.

najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?

denisocka
21. mar 2010

na ich stranke su tlačiva - je extra žiadosť o zemnu mena a adresi,extra žiadosť o dočastne pozastavenie kvoli MD a extra o zrušenie členstva

mimi73
21. mar 2010

ahojte

tak ja uz neplatim asi od roku 2006,chcem sa spytat ci vam chodili nejake seky na zaplatenie,lebo mne vobec nic,uz dlhsiu dobu nerobim v zdravotnictve,tak som na to aj zabudla,no dufam,ze raz mi nepride sek na dost vela penazi 😠 😠 😠

denisocka
21. mar 2010

Sek prisiel toho roku 1x

beaska
21. mar 2010

Ahohojte sestricky no ja dufam ze tam maju taky bordel ze nevedia a nemaju prehlad kto plati a tak , ved jak je na tom doskolovak , katedra vzdelavania,. Je to strasne ze nemame ziadne socialne vyhody, napr, dovolenka,program pre rodinu....... ale peniaze aby som platila len zato ze chcem robit to co som sa vyucila je fakt chore. 😠

denisocka
21. mar 2010

beaska,lenže bordel maju asi taky,že čo si zdokladuješ že si zaplatila,tak to akože maju a čo nemaš doklad,tak si akože nezaplatila. ja mam 1doklad - potvrdenku a potom už iba v preukaze 2x pečiatku za členske za rok 2004 a 2005 a toť vsio ,ale viem,že som platila ešte 1x asi 2003,ale to mi už nik nedal pečiatku

beaska
21. mar 2010

Ahojcek denisocka a vymahaju od teba tie peniaze? Ja sa tiez chystam na matersku, no a potom aj ked mi to bude luto asi do zdravotnictva asi nepojdem. Mamdve stredne s maturou, plus este nadstavbu s diplmovou pracou no a plat mensi jak kamosky s ucnovkou, som z toho velmi sklamana. Niekedy mi to bolo suma fuk, no pri rodine je to ine.No asi ja to nevyriesim, ved vlastne mam na vyber. Bud robit to co ma bavi a po com som tuzila od detstva, alebo nieco ine 🙄

denisocka
21. mar 2010

no ešte nevymahaju, toho týdžna zaplatím tých 5€ akože zato,že som na MD a pošlem papiere o tých zmenách priezviska,o zrušenie člensva a poprosím o "šek" kolko som dlžna.... tak uvidime, 😖

martina_sekacova
22. mar 2010

Milé dámy.

S akýmikoľvek otázkami sa môžete obrátiť na komoru, buď prostredníctvom e-mailu: sksapa@sksapa.sk alebo na čísle 0240202066. Overiť si informácie môžete tiež na web stránke komory www.sksapa.sk, keďže sa v tejto diskusii vyskytuje množstvo dezinformácií.

denisocka
22. mar 2010

mila pani martinka,ja som sa obratila na uvedeny mail pred 10dnami a nič

denisocka
23. mar 2010

tak dievčata,
dnes k vám idem dobrou správou 😉

pani Martinka Sekačova sa mi dnes na moj mail ozvala,asi ten prvý pred 12 dnami bol adresovany zle , teda na sksapa@sksapa.sk .

Dufam, že to teraz dotiahnem a konečne uzavrieme,teda to zrušenie členstva a ostanem len registrovana, čo sa mi páči je jedno, že aj ked som neoznámila MD v 2007 ,tak to spätne beru a za ten rok dalšie zaplatím ako na MD a RD . takže toto ma potešilo,možno sa zmestím dokopy aj do 30€ ,uvidíme

denisocka
23. mar 2010

ináč,ja soms tým svojim nickom taka priehľadná , mna každy spozná potom už všade 😀

som rada , že pani JUDr.Martinka aj napriek tomu,že nás asi prečítala tuna na MK sa velmi pekne vyjadrila v maily 😉 ... som sa bala že ma tam skarhá 😅 čo tu píšeme

denisocka
23. mar 2010

tak a mam vyslednu hodnotu - vyjdne ma to 26€ a budem vyčiarknuta a kvoli MD pozastavena registrácia

p.Martine Dakujem za bleskove vyriešenie 😉

denisocka
23. mar 2010

😀 jaj a ešte , treba napísať len na jeden mail ,ja napísala na 4 dokopy ,no to som cela ja .... že zvyknu do 5-10 prac.dni odpísať

modrastuzka
26. máj 2010

My sestry zdravotné sme už len ako ovce. Niekto si tu zriadi prosperujúci finančný podnik a my bez akéhokoľvek
zaváhania platíme čo nariadia.Na najnovšom snem sa uzákonilo, že členovia budú po piatich
rokoch platiť 10 E za spočítanie kreditov a nečlenovia 100E . Okrem členského.Takáto drzosť ma
vytočila ako dávno už nič. Vravia tu o nejakom vzdelávaní. Veď na to je predsa zamestnávateľ
a ten vidí či je jeho sestra odborne schopná alebo je pozadu. A ak zváži, doporučí nejaké
doškolovanie. Komora si vymyslela tému vzdelávania a teraz budú na tom ryžovať.
V posledný rok sa vyhlásilo z komory 12000 sestier, čiže im chýbajú príjmy. Vyhrážajú sa disciplinánym
konaním ale v podstate nič nemôžu ja by som im tam vôbec nešla. Čo ma zavrú? Alebo mi
nedá zamestnávateľ plat? To nie je právne podložené.
My sa musíme spojiť zorganizovať petíciu a vyjadriť nesúhlas s takouto buzeráciou. Je to horšie ako
za socializmu. Musíš držať hubu a platiť. Nejaká pani sa tam dáva oslovovať pani prezidentka komory.
Zvedáva som na jej príjem za naše peniaze a ršte bude buzerovať a vyhrážať sa . Odpovedzte ak so mnou súhlasíte
Musíme sa dať všetky dokopy a zorganizovať petíciu, ktorú posunieme, možno aj do parlamentu.

denisocka
26. máj 2010

no ja stale čakam na šek 😝

mimom
26. máj 2010

no ja som sa im tiez ozvala mailom a do dnesneho dna mi neprisla ziadna odpoved.

janinah
26. máj 2010

ja som zvedavá ako budú tie kredity počítať a čo urobia s nami ,čo nemáme dostatočný počet,asi nás rovno vyhodia z roboty,nie? 😀 neviem ako budem nejakej kontrolujúcej osobe vysvetľovať,že makáme na oper. sále do konca prac.doby a častokrát aj po nej,kým všetko nachystáme na ďalší deň resp.pohotovosť....a nestiháme nejaké semináre a ak náhodou áno,tak tam od únavy sa snažím nezaspať....alebo ako s nadšením cestujeme do iného mesta na odbornú akciu a bez mihnutia oka platíme z našich super platov poplatky,nocľah atď....a že sa nehlásime do školy? a načo?zamestnávatelia neppotrebujú ani bakalárky nieto ešte magistry,platy sa dávajú asi podľa krásnych očí,milion problémov.....od reality sú funkcionarky z Komory vzdialené na sto honov...

denisocka
26. máj 2010

inom,ja som im písala a nič a až ked som napísal tu,tak ma odhalili a hed to poriešili,že nemam nabuduce písať na MK 😀 ale počkať na ich odpoved ... odvtedy prešlo 2 mes. čo čakam na šek

denisocka
26. máj 2010

ale asi im zajtra napíšem,nieže mi tie 26€ zavadzalo na učte,ale chcem to už mať z krku

justina
27. máj 2010

Baby, klud, ja som z dosť veľkej nemocnice a tu si kredity zbierajú akurát tak sestry z ambulancií, vrchné a staničné. Žiadna oddelenská sestra nebude mať tých 100 kreditov, som sa pýtala niekoľkých desiatok, tak snáď dobrá vzorka 🙂 aj ja mám tých 50 kr za prácu, 25 (myslím?) za štúdium na VŠ, a okrem toho 3 kredity za účasť na vzdel. akciách.
Modrástužka, máš úplnú pravdu, sama som to niekoľkokrát hovorila, a ak nejaká petícia bude, ja sa pridám a rozhodím to aj po špitáli!!! Ak je pravda, že sa bude platiť 100 ečiek za spočítanie kreditov, tak ma trafí šľak, čo už je možné v tomto štáte...odkiaľ máš tú info? dá sa to niekde zistiť? na stránke komory som donedávna nič také nenašla, ale mohlo mi to uniknúť.
Ja som členstvo z komory odhlásila pred 3 rokmi.

denisocka
27. máj 2010

ja som o zrušenie požiadala teraz + dala som aj tu registraciu pozastaviť

justina
27. máj 2010

Som nevedela, že registrácia sa dá pozastaviť 😲 aby si potom neplatila nejakú nehoráznu (ale zákonom stanovenú) sumu za opätovnú registráciu, keď nastúpiš do práce. Radšej si to zisti.

denisocka
27. máj 2010

da sa,ale to musiš mať dovod - byť na MD alebo že momentálne nepracuješ ako zdravotník tušim

justina
27. máj 2010

hej, ja som skôr myslela, aby si si zistila, koľko budeš platiť za opätovnú registráciu, keď už budeš chcieť pracovať. Ale možno len tých 5e, no čudovala by som sa 🤐

denisocka
27. máj 2010

myslím že nič.to za zrušenie či pozastavenie členstva sa plati vela

justina
27. máj 2010

My sme posielali na komoru petíciu, nech sa neplatí za každý blbý hodinový seminár 5-7 eur, ako doteraz, že to nemá nikde obdobu, aby si VLASTNÁ organizácia nechávala takto platiť, aby boli kredity aj za oddelenské semináre (to je tiež vzdelávanie) a pod. Bolo tam toho viac...len neviem, či prišla odpoveď, asi ešte nie, predpokladám, že by z toho bol tiež obežník, ako bola aj tá petícia.

lubu
27. máj 2010

Baby my sme s manželom obaja zdravoťaci manžel zachranar ja zdravotna sestra na materskej 😉 , ked som sa vydala posielala som sobašny list zmenu adresy...nič ani dakujem za upozornenie...potom ked som išla na matersku tak som im napisla že som na MD vobec nič....sumy som uhradzala poctivo na ich učet...podla pokynov na ich stranke aminule som dostala list že nemma vlanajšok vyplatený...no do mna sto čertov udrelo hned som zobarla z učtu vypis a utekla som do kaneclarie k pani dotyčnej aj smanželom že maju v tom pekny bordel...ale najvačšia sranda je že šek si ma novy našiel...parada nie...ja s alen chcem spýtat že čo mi dava komora??? to že si financujem školu z vlasneho vrecka??? že manžel si urobil 2 školy teda usel tiež z vlastneho vrecka kedže terajšia firma vlanidokončene školy neuznava??? keby aspn niečo preplatili keby aspon zabojovali za nas setsry nepoviem ani makke F ale toto je arogancia najhrubšieho zrna ked za nič beru peniaze od sestier ktore maju velkarat problem vyžit z toho čo dostanu za svoj ťažku pracu v nemocnici...že sa nehanbia..keby sa konali nejake vikendove seminare čo by cvakala komora pre nas sestry...keby ich bolo aspon sem tam počut v mediach alebo novinach čo pre nas robia...ale ja som asi slepa a hlucha pretože za nimi žiadnu pracu nevidno...čo by moje dieta mohlo mat z tých poplatkov čo my dvaja v domacnosti musiem davat komore... 😠

janinah
27. máj 2010

lubu,máš pravdu,ak sa niečo deje,tak Komoru nevidno,aby sa postavila za sestry,v r. 2006 sa štrajkovalo,ale to začali odbory a Komora nič 😒 ,teraz zvýšenie platov o tuším 2,5% čo má byť,tak tiež je to cez odbory a Komora kde je? čo vybavili pre sestry? Kedy nejaká prezidentka došla do niektorej okresnej nemocnice napr. na východe,aby podebatili so sestrami? nič,nič,nič....a veľa by sa dalo písať,okrem šekov a jednej biednej www stránky,z ktorej sa nič podstatné nedozvieš, ich nevidno...a veľa by sa dalo písať,ale zbytočne si tu nebudem dvíhať tlak...

mimom
27. máj 2010

presne tak,dalo by velmi pisat,cele je to chaoticke,teoria komory ina,prax a realita ina,a nic sa neriesi.tiez sa pridam k peticii.

denisocka,ja som vtedy citala,ako ta odhalili 😀 ved preto som im tiez opisala svoju individualnu situaciu,nech mi poradia a nic.

denisocka
27. máj 2010

Vobec nic?sa neozvali?mne rovno ta JUDr.