icon

Sú všetky sestričky členmi Slovenskej komory sestier?

tiriel
15. jan 2010

Slovenska komora sestier a pôrodných asistentiek. Chcem sa opýtať sestričiek, či ste všetky členkami, alebo iba registrované ? a či pravidelne platíte členské poplatky a poplatky za aktualizáciu registra ?

ja som skončila SZŠ v 2002 a ako som sa hned zamestnala,tak na mna zautočila veduca registra v našom okrese, teda jedna pani sestrička,ktora to mala na zodpovednosti a nelutostivo ma donutila zaregistrovať sa aj napriek tomu,že som ešte nemala absolvensku prax . vynadala mi v telefone,že ma uda,že robím bez praxe a že musim byť registrovana. tak som hned pekne zo svojho prveho platu utekala zaplatiť okolo 2000sk zapisne + členske . za nejaky čas mi zavolala opäť pani sestrička a zas sa na mne vybujačila,ako som si dovolila byť členkou,ked nemám prax a doslova ma vyšvala z práce na obvode,že tam robím bez prave a tak som musela odísť v 2003 do Ciech urobiť si absolvensku prax . V 2005 ,ked som už opät robila na SK aj s praxou , mi znama vybavila tu registračnu kartičku a certifikát a zaplatila som druhý krat členske na rok 2005. Odvtedy sa po komore zem zlahla,teda aj predtým bola zlahnutá.

Nik ma nikdy nepýtal členske, ani len poštou mi neprišla poukážka,žiadne info o komore,žiadne výhody len chaoz v mediach. a tu zrazu včera ŠEK so sumou 19€ za členske na rok 2010 a vzadu dopísane,že členstvo je dobrovolne,vystupiť sa da kedykolvek ale ---- treba uhradiť všetky členstvá dozadu -------- tak sa pýtam,je toto normálne? a je to povinné? máte to uradene? da sa prosti tomu nejak odvolať,postaviť sa tomu? ako nemám najmenšie tušenie kolko je členske ,ale cca tých 500sk každy rok, a to teda nemám chuť teraz cely jeden rodičovsky prispevok dať do komory aby ma boli schopný odhlasiť.

najde sa niekto,kto sa v tom vyzná? možno nejaka aktívna členka?

Strana
z9
nekoska
5. okt 2015

@adrianuska80 Ahoj, mala si si prerušiť registráciu, keď si nastúpila na materskú. Ja som na materskej od októbra minulého roku, tento rok som mala mať hodnotiace obdobie. Keďže som otehotnela a som na MD, pozastavila som si tú registráciu- písomne, aj vydokladovala a teraz nemusím zbierať kredity ani nič platiť, ani som nebola vyhodnotená. Keď nastúpim do práce, znova sa prihlásim a pre mňa začne nové päťročné obdobie, kde budem musieť už platiť poplatky a zbierať kredity. Skús si to dodatočne vybaviť, pošli im potvrdenie od kedy si na MD.

adrianuska80
5. okt 2015

@nekoska Jej dakujem za odpoved,ja mam vsetko vybavene,pozastavenu registraciu,len som este nikdy nezberala kredity a neviem ako ich mam zberat.ze vraj v Kosiciach to ma na starosti nejaka pani,mam sa jej ozvat?A nebude problem,ze preco som nezhanala kredity po minule roky,ked som pracovala?ja som inac na materskej platila len 5 euro namiesto 19 eur.A ze vraj v roku 2012 sa trebalo preregistrovat.Poslat potvrdenia o doterajsich zamestnaniach a nejaky poplatok zaplatit.Ja to urobim teraz ,ked nastupim do prace a obnovim si zaroven registraciu.Len neviem aky poplatok zase mam zaplatit,hrozne s tou komorou

zuzka213
27. okt 2015

Dievčatá, kto mi da potvrdenie o registrácii v komore sestier? Potrebujem to pre nového zamestnávateľa

nekoska
29. okt 2015

No komora 🙂

kniha24
11. máj 2016

Poraďte mi. 9.5.2016 som nastúpila na MD. Chystam sa pozastavit činnosť. Koncom júla 2016 mi ale vychádza hodnotiace obdobie a ja neviem,či sa ide na hodnotenie aj keď budem na MD. Alebo pozastaviť činnosť až po zhodnotení?
Pisala som aj do komory,ale tam sú také ochotne,že som sa nič nedozvedela. Tak poraďte. Vopred dakujem

nekoska
13. máj 2016

Ja si myslím, že na hodnotenie nepôjdete, lebo ste nastúpila na MD a odvtedy Vám pozastavia členstvo. Prihlásite sa znova, keď pôjdete pracovať a vtedy sa Vám začne počítať nové 5-ročné obdobie. To si myslím ja, ale ešte to prezistite

kniha24
13. máj 2016

@nekoska ved aj ja si to myslím,ale nechapem či sa mi moje kredity ktoré som tam horko ťažko nazbierala vynuluju. Keď oni sú v tej komore strasne "ochotne".
Este mi to má zistiť moja vrchna. Dakujem 🙂

nekoska
14. máj 2016

Kredity sa vynulujú, aspoň mne teda ich vynulovali.

zuzanalumnitzerova
14. máj 2016

Ja so nazbierala kredity, potom som musela naraz nazbierať asi za tri roky..no to bolo. A členské som neplatila žiadne cca 10 rokov, a minulý rok mi prišiel sek na tuším 165 eur, ktorý som musela zaplatiť pod hrozbou vymáhania súdnou cestou.. Oni dajú dlhú dobu pokoj, ale nič im neujde!

kniha24
15. máj 2016

@zuzanalumnitzerova celá komora stojí za veľké.....

nekoska
17. máj 2016

To áno, ale nič si nepomôžeme...

anuska74
28. jún 2016

Ahojte, možno mi niekto odpovie 🙂 , požiadala som s teraz o registráciu, nikdy som registrovaná nebola, pracovala som ako sestra 15 r. do roku 2007. odvtedy nie , dajú mi spätne niečo doplatiť alebo ako?

nekoska
4. júl 2016

@anuska74 nemali by

cristi
17. aug 2016

@kniha24 zdravim, prosim vas, ako ste dopadli s tym hodnotenim? ja som bola od 2009 MD na materskej ,hodnotiace obdobie som mala od 2005 do 2010, nemala som pozastavenu registraciu (nie som clenka ) a v roku 2011 som bola pre hodnotiacou komisiou.Nasledne na to som si prerusila registraciu.

kniha24
17. aug 2016

@cristi no činnosť som pozastavila a po skončení rodičovskej dovolenky mam poslat ziadost na obnovu a začne mi nové registračné obdobie. Čiže tie kredity čo som dovtedy zbierala sú mi na prd

zuzkazarka
5. sep 2019

@veronikapp tiez som skoncila v roku 2002:a kazali mi to ignorovat seky po odoslani mojej ziadosti o vyradenie z evidenie...po 10 rokoch chceli doplatky aj penale vraj nemaju ziadnu ziadost. A nemali ani moje doklady o zmene priezvyska a ich vysvetlenie... Ano mame v tom neporisdok robili sa zmeny bla bla..ake zaplatit za ich neschopnost a ich chybu som musela ja. Ked mi.otom poslali to penale este aj nastarenmeno a adresu uz som z nich bola zuuuufala..same vyhovorky maju. Len povinnosti a ziadne prava. Dobrovolne by tam asi ani nikto nebol.

Strana
z9