Suma 500 eur za servis 6-ročného auta
ahojte to je normalne platit pri 6 rocnom aute 500 euro servis auta? ( mame klasicke auto, nic extra)
kazdy rok platime viac a viac ...
ako zistim ze naozaj co menili trebalo aj menit a vobec, je rozdiel servis autorizovany alebo mozeme pouzit hocjaky iny, je to velky rozdiel v cene ci praci?
existuje niekde daka tabulka kde je spisane co sa po rokoch ''ma menit''?
aku mate skusenost.
vdaka za kazdy postreh
@avanka No presne, olej sa mení každý rok, aj filter olejový, ale ostatné filtre sa nemenia každý rok, niektoré raz za 2 roky a teda tie prehliadky kolíšu tak 130 až 180 eur napríklad. Ale tá 6 ročná ak má auto remeň nie reťaz je finančne oveľa náročnejšia, tam to ide okolo tých 500-600 eur komplet.
@marsmykkok presne tolko sme platili 500 eur
za Castrol nam uctovali 100 eur
minyly rok sme platili zas cez 350 euro nieco sklimou...kazdym rokom viac a viac.
No to vobec nie je zla cena, co potom ked bude treba menit brzdy, turbo, spojku a ine veci? To este len bude palka.
@aaao to sa kedy meni ...ci podla opotrebovania?
nabuduce si to dohodni tak, ze si svoje veci donesies... a usetris. zaplatis si len pracu a dorbnosti, ktore nedosnesies. Vybavene. Castrol bezne sa da kupit cca 11EUR liter, filtre lacnejsie kdekolvek, rovnako diely... niekto si da brzdove kotuce, platnicky menit za 500EUR, iny si ich donesie za 100... servis ma na vsetkom fajnu prirazku a potom si este naucutuje kopu eur za hodinu prace.
To este niekto v servise leje olej znacky Castrol? 😲😅
@duunlo ano, preco ?
@simca06022011 ja sa v tomto vobec nevyznam co sa tyka zhanania dielov zial.
@duunlo malokto ale su este experti :DDDD stale zhanaju... moze byt, ze leju nieco, a na fakture sa to vola castrol.
Tak len preto lebo to bol najviac pancovany olej na trhu. Kupila si “Castrol” a realne tam bol tak kuchynsky slnecnicovy olej na vyprazanie reznov 🤣 O jeho vysokej cene ani nepisem a kvalite… su stokrat lepsie znacky na trhu a lacnejsie.
@duunlo najhorsie je ze ja ani muz sa do toho nevyzname. preto jasne ze nas mozu lahko odzubat.
No a potom pytas radu na fore pre “mamicky” 😅… tu asi vela odbornikov na auta nezozenies 🙃😝
Posli fakturu s dielcami, ktore Vam boli menene.
@duunlo toto by som zase netrvrdila, pracujem s tym dlhe roky a pancovany olej sme nestretli (tak je mozne ze niektori domaci majstri maju.. ale autorizovane servisy pochybujem), poculi sme iba v reklame na castrol v telke :DDD a este od mudrlantov, ktori su smutni, ze sa im nedari predavat liter oleja za 30EUR :D
@duunlo ale tak su aj matky soferky a pytala som sa na skusenost.
@simca06022011 no Castrol sa dost pancoval, kvoli tomu zacali davat aj hologram znamky, lebo uz nikto si nemohol byt isty co vlastne kupil. Prepredavalo sa to jedna radost. Autorizaky ani by som sa necudoval, keby tiez, ved predsa cena. Na Ukrajine sa predaval vedla kuchynskeho oleja za par korun.
Aj dnes ti autorizak preda olej na dolievanie za 25€ liter.
Aspon takto som kupoval snad pred 5 rokmi.
Ako som pisal, posli fakturu so zoznamom dielcov, ktore ti menili, o ake presne auto sa jedna a hned ti napisem za kolko si mohla kupit nahradne diely na nete. Z toho budes vidiet kolko si preplatila
Ano podla znacky su nastavene limity na roky alebo na km. Volvo meni po 180tkm, VW niektore modely po 120tkm - na roky neviem, ale tiez je to 5-6 rokov. Ano je to odporucanie vyrobcom. V kazdom pripade si ale pytaj cenovu ponuku. Seriozne servisy nemaju Problem ju vystavit a ty sa rozhodnes berem alebo nie.
@olimuc nabuduce budeme mudrejsi. mali sme obehat viac servisov nasa chyba.
@duunlo ale vobec nie... hologramy zacali davat preto, ze obchodnici zacali dovazat lacnejsie ten olej zo zahranica, o mnoho. takze potrebovali hlavne konkurenciu nejak eliminovat, tak prisla tato uzasna znamka originality :D Ale to je na dlho debata a neaktualna, pomohli si k tomu, ze ten olej sa naozaj postupne prestal tolko predavat, ludia kupia radsej ine znacky.
autorka, staci vam, ked sa budete objednavat, opytat sa co presne sa bude menit, aky diel, aky olej, ake filtre... jedna cenova ponuka. Porovnas si s netom, co vies si objednas, co nevies nechas tak, vyhoda je aj to, ze ak si objednas online, nepouzijete, lebo pridu na to, ze nebudu menit nieco este, tak to vratis...
@jozinzbazin2 to co za crep si kupil, ze za opravu si vysolil 4000€? To nebolo by rozumnejsie si kupit lepsie auto o tych 4000€ drahsie, ktore by hned po kupe nepotrebovalo servis? To chlap nevie kupovat auto? 😉
@oli18 tolko dal byvaly majitel do opravy toho auta za 2r.Neni to nove auto,tak je jasne,ze aj rozdvody,brzdy a vsetky tieto veci platil,a dal si to do nakladov na firmu,takze jemu bolo jedno kolko co stoji.
@jozinzbazin2 ked mu bolo jedno co kolko stoji, tak to je dost zly podnikatel 😅
@duunlo tak mal servis kde chodil s autami a co bolo treba to dal opravit,ci akoze mal este okrem svojej prace zhanat lacne suciastky,aby to mal lacnejsue,ci ako.Niektori na toto nemaju cas.
@jozinzbazin2 aha, chapem uz. To muselo mat to auto velmi vela km. Take vychalovane auta je odvazne kupovat. Aj my sme mali auta v podnikani, chodil muz mimo republiku, ale predavali sme ich po 150 000 km, aj menej, v bezchybnom stave, bez vacsich oprav.
@oli18 tieto auta sa bezne predavaju aj s 500tisic km,ked sme pozerali recencie firmi nemaju problem najazdit aj milion km.Jedna firma za 4r tak najazdila,a ze tam sa menili len vodici.Takze ked sa clovek stara tak ako ma vydrzi vela.
@jozinzbazin2 ktore auta sa predavaju aj s 500kkm?

Autorizovany servis ma strasne palky za pracu na hodinu. Samozrejme je to kazdy rok viac, lebo material je drahsi a tiez to nebudu robit za menej, aby ceny zostali. Najlepsie by bolo, ak mate v rodine uz overeneho mechanika, ale tiez to nic nezarucuje. Menit olej a filtre vie aj moj muz, ale rozvody si uz netrufne. Tam len material remene a tie kolecka su drahe. My sme dali menit len jeden remen, lebo uz to hrkotalo a 280€ v obyc garazi.