icon

Suma za zúženie kabátu

11. nov 2022

Ahojte,

Pred 2 tyzdnami som si dala zuzit kabat, sako a opravit zips na rifliach. Dnes mi prisla sprava, ze UZ je to hotove a cena je 45€. Chcela by slm pocut vas nazor, ci je to podla vas v pohode suma, pretoze mne teda prislo az do placu, ved to aj nove kupim za taku cenu pomaly a nie len uprava …. A este po 2 tyzdnoch co teda podla mna nie je nejako malo…

Strana
z3
bashawelle
11. nov 2022

to je ale velmi jednoduchy podhlad. v zahranici su castokrat daleko vyssie najmy, mhd... nie celkom rozumiem tomuto porovnavaniu so zahranicim, lebo zvycajne zvelicuje, co je pozitivne a ignoruje, co je negativne. plus neviem o tom, ze by sa v ramci shengenu bolo zakazane presuvat - kazdy moze odist, ale malokto to urobi. lebo porovnavat z domu je jednoduchsie.

kristina2412
11. nov 2022

Pred piatimi rokmi som si dávala v BA zúžiť vlnený kabát , vyšlo ma to už vtedy na 60 €, ale pokorne som sumu zaplatila lebo kabát bol dosť drahý a obehla som predtým 3 krajčírky a žiadnej sa do toho nechcelo. Ja si vždy dobre premyslím, kedy sa do opráv púšťať ,pri lacnejších kúskoch sa to niekedy naozaj neoplatí. Napríklad detské rifle , samotné stoja 20€ a skrátenie by stálo 12 € to radšej obehnem o 5 obchodov viac.

monillia
11. nov 2022

@breeenda A pritom z vymenovanych sa až tie peniaze krajčirka natrapi asi najviac

simiis
Autor odpoveď zmazal
fopardi
11. nov 2022

Presne pre toto som sa prestala venovať tejto práci. To že sa dajú veci kúpiť lacno v niektorom obchode neznamená že to má kraj irka robiť zadarmo. Nite ,ihly, čas, energie atď..., Skúste si niekedy vyoart zips z riflí keď pri ňom strávite xyz času si poviete že to môžete kašľať. Nie je to ľahká práca a už ju naozaj nikto nechce robiť. Nemyslím si že je cena neprimeraná veď cena zipsu je niekde okolo 2-3€. Toto som zažívala aj ja . A dokonca si ľudia mysleli že sa vždy pousmejem a poviem že nechajte tak to je dobre veď to nič nie je. A keď som si popytala nejakú sumu tak začali hľadať chyby, boli aj také čo sa prišli hádať. Nestojí to za to. Som rada že som šla robiť inú prácu.

21mirka21
11. nov 2022

Ahoj autorka tejto diskusie, chcem ti napisat, ze ma prekvapilo kolko,, milých,, odpovedi sa ti dostalo za tvoju nevinnu, neútočnu a čisto informatívnu otázku. Prajem ti nech ti zuzene veci slúžia co najdlhšie, 🤗🤗

zaba21
12. nov 2022

Autorka, áno tá cena je dosť, ALE... absolútne ti chýba ekonomické povedomie a žiaľ nemáš ani potuchy o tom, koľko práce obnáša úprava odevov. Ja som dlhé roky šila aj náročnejšie odevy, ale už šijem málo, lebo sa to naozaj neoplatí. A to platí aj pre háčkovanie, pletenie a podobne, keď kúpiš kvalitný materiál, tak to nie je lacné, aj keď si to urobíš sama.
A naozaj úplne odveci je porovnávať cenu za úpravu odevov s cenou odevov v sekáči. Občas kupujem odevy aj tam, tak viem, koľko stoja.
No v každom prípade, v takom prípade sa vždy pýtam vopred. Minule som sa informovala napríklad, koľko by stála výmena zipsu na pomerne veľkej taške z hrubej koženky - 18 eur... Dám si to urobiť, lebo taška má rok a sama si to neurobím...

stanulienkat
12. nov 2022

No je to cena za 3 veci. Ak by mi tie veci stali za to, tak je cena ok. Ak to boli lacnejsie kusky, tak by som do toho neinvestovala. A ja sa cenu vsetkeho pytam vzdy dopredu, aby som nebola prekvapena. A ano, niektore krajcirky nevedia, co maju pytat. Ja som chcela asi 7-8 rokov dozadu vymenit zips na nohaviciach do prace. Pani pytala 12e. Podakovala som sa jej a kupila som nove pekne gate vo vypredaji za 10e. Takze tak.
A niekto pisal na margo kabatov- ano da sa vo vypredaji kupit aj za 30e pekny kabat.

autor
12. nov 2022

@bashawelle myslim si, ze na modrom koniku vobec nepotrebujem vysvetlovat cudzim ludom v nejakej teme nesuvisiacek so stahovanim preco som sa musela zial z osobnych a rodinnych dovod vracat 🙂 takze taketo sproste komentare na margo mojho zivota a stahovania si prosim odpustite, vdaka

bashawelle
12. nov 2022

Precitala som si svoj komentár niekoľko krát a stále som nenašla, kde ta žiadam o vysvetlenie pohnútok na sťahovanie, celkovo o tvojom živote som sa nevyjadrila, minulosť nepoznám. písala som úplne všeobecne o porovnavani so zahraničím a idealizovani života tam. Nevidím dôvod, aby bol ten komentár braný osobne, nieto ešte útočne.

autor
12. nov 2022

@bashawelle asi sa nemusime teraz tvarit, ze tie posledny riadky neboli vobec podpichovacne

bashawelle
12. nov 2022

Neboli podpichovacne, bolo to konštatovanie. Prečo si sa rozhodla mq obviňovať zo sprostych komentárov, kde od teba žiadam vysvetlenie tvojho života? Ved nežiadam ja ani nikto iný v celej diskusii. Väčšina sa ti snaží vysvetliť, že vysoká cena ma svoje dôvody a je fajn pýtať sa dopredu. Pri porovnávaní so zahraničím treba povedať aj B, keď sa povie A. Nikto nechcel zdôvodnenie trvalého bydliska ani životopis.

paulinadreamy
12. nov 2022

@derdia 31€ za prefotenie? Koľko strán ak môžem vedieť?

eeffka
12. nov 2022

Ocividne nevies sit, zmensovat a vyparat a davat novy zips je taka j....čka, ze ked to robim doma dviha mi dekel. Vyskusaj si a s radostou zaplatis .
Sitie je ovela jednoduchsie ako presivanie a opravy

bashawelle
12. nov 2022

@paulinadreamy neviem, kde dávala prefotiť a koľko, ja som pred pár dňami zaplatila 20 centov za stranu - len čierna a jednostranne. Tiež mám pocit, že to zdraželo.

paulinadreamy
12. nov 2022

@bashawelle pýtam sa,lebo rodičia majú 30 rokov firmu, a tiež dvíhali ceny, bohužiaľ, z 0,05€ na 0,10€, tak ma len zaujíma, že aké sú ceny v iných mestách

derdia
13. nov 2022

@paulinadreamy pol pracovneho zosita, a farebne.
Ja sa uz radsej vzdy navsetko spytam. Raz asi pred 7 rokmi som poslala mamu dat zalepit podrazku... Panko to zobral fakt zodpovedne a stare adidasi zalepil za 25eur.
Vtedy mali este inu hodnotu.
Uz viac krat aom sa poucila, ze takto clovek uz bohuzial neusetri....
Pardooon este to dal zviazat. Ale aj tak.

paulinadreamy
13. nov 2022

@derdia farebný list ide od 0,50€ a viac. Niekedy sa oplatí nová učebnica či kniha veru.. bohužiaľ všetko išlo hore, komplet všetky služby.

renab
15. nov 2022

45 eur stoji upravenie saka v predajni. Takze suma, ktoru uvadzas, premrstena nebola. A zial, casom to bude este drahsie.

hendikep
15. nov 2022

“ Bohuzail situacia v dnesnej dobe nie je vobec lahka a dovolim si povedat, ze pre vacsinu ludi s nizkym platom ke 45€ len za upravenie, nie kupenie, oblecenia naozaj dost…” a to si ma vyratat cenu podla toho ze pre Teba he to dost? no jej sa rovnako zvysili naklady, a tiez nemoze robit zadarmo.. al si nato nemala mala si sa nato vykaslat 🤷🏼‍♀️

kabinka11
15. nov 2022

Kočky, aká cena by sa Vám zdala prijateľná, keď si zákaznícka dá ušiť návlek na matrac. (materiál aj zips si donesie.)

animus
16. nov 2022

Zamýšľala si sa niekedy nad ekologickým hľadiskom?? "Opraviť" to oblečenie a dať mu druhú šancu je na nezaplatenie. Planéta je aj tak už dosť zahltená odpadom. Ja mám kabát, ktorý nosím už 15 rokov a veľmi rada doňho investujem aby mi poslúžil ešte čo najdlhšie. Celkovo sa snažím do vecí investovať a mať ich na dlho ako kupovať každú sezónu nové. Príklad, kedysi som stále menila ruksaky/kabelky/batohy pretože sa mi vždy začali pátrať alebo lúpať koža. Teraz mám ruksak z pravej hovädzej kože a mám ho už 5 rokov. Investícia sa mi už dávno vrátila a stále je ako nový. Ak je ten kabát kvalitný, tak tá investícia sa ti isto vráti.

sinusoida
18. nov 2022

S kabátom je veľa práce a najmä, keď sa zužuje. Keď sa skracuje, to je jednoduchšie. Preto je asi niekedy lacnejšie kabát vrátiť a kúpiť menšie číslo. Tiež vymeniť zips a najmä na rifliach je náročnejšia práca.

aniele
18. nov 2022

@kabinka11 Závisí od veľkosti, spôsobu šitia (ako je všitý zips, či dávam výpustok alebo nie...) a teda času, ktorý pri tom strávim.

simca06022011
18. nov 2022

Ano cena je to v pohode, zvlastne je ze ste sa nedohodli vopred.
A inak len vymenit zips na rifliach je zabava... a nie to este sako a kabat zuzovat, ved to je cela veda, treba to rozparat, zuzit, zasit, to nie je ako gate zahnut. Kto nevyskusal, nevie.
A teda neviem kde by si toto nakupila za 45eur... mozno v sekaci..

kabinka11
19. nov 2022

@aniele Chcela som pohľad ľudí, čo ani nevedia co to obnáša. Ty sa asi vyznáš,ale vďaka za reakciu. 😊

judar
19. nov 2022

Milujem takychto ludi co mrncia ked maju platit za sluzby a hlavne si neuvedomuju kolko casu, namahy s vymeriavanim ci predpripravou alebo vselijakymi inymi ukonmi za tym je ked je treba nieco opravit, prisposobit ci prerobit ...laikom sa proste lahsie mrnci nez aby chapali co za realitu to obnasa

mk1111111111
19. nov 2022

@judar jj, slovensky sport... kazdy chce zarobit v robote vela, ale ked ma zaplatit druhemu , tak " to az tolkoooo?", ako keby ten drumy mal robit zadarmo a este by bodlo, keby ani za material nepytal

wilagrande
1. apr 2024

Ja som vyuc.krajcirka a kabat tych 20-25e by som pytala to je prplacka a sako tych 15€ zalezi ci ma podsivku a zipsy som neznasala 🤣za zips by som aj 30€ pytala prplacka hnusna a skryte zipsy nenavidim!☝️🤣 najom, energie, nite, cas no neviem neviem ci sa krajcirkam oplati byt krajcirkami

Strana
z3