Susedia vyhadzujú stavebný materiál z okna

somdaria
2. sep 2022

Ahojte,

dnes začali naši susedia na 4.poschodí prerábať. My bývame na 1.poschodí. Je to starší dom. Asi prerábajú izbu, ktorá je do dvora. No a začali vyhadzovať zbytky zo stavebného materiálu len tak von z okna. Máme kompletne celý balkón od polystyrénu a omietky. Z balkóna nám pokračuje ešte terasa, o ktorú sa snažíme starať v rámci našich možností, aby aj susedia nad nami mali krajší pohľad z okna, pravidelne ju čistíme, udržiavame, na leto tam vysádzam rastliny. Aj táto terasa je kompletne znečistená stavebným odpadom. Videla som ako to suseda normalne zotiera handrou a vyhadzuje von z okna. Ja naozaj neviem či je toto normálne. Myslím si, že sme dosť tolerantí, vždy máme pochopenie, keď niekto prerába, nikdy sa nechodíme sťažovať na hluk, chápeme, že každý chce mať svoj priestor na život pekný. Ale toto už mi príde naozaj cez čiaru. Máte podobnú skúsenosť? Ako by ste reagovali? Nechcem byť zase nejaká problematická zlá suseda, ale mám pocit, že toto sa skrátka nerobí.

nyusika
2. sep 2022

@somdaria
Slusne by som ich poziadala, aby to nerobili.
pokial by s tym neprestali, kludne zavolaj mestku/poriadkovu policiu.

pokial by to bolo len take nieco jednorazove, asi by som to neriesila vobec, pokial by to robili pocas celej rekonstrukcie - postup ako pisem vyssie.

kaktusik007
2. sep 2022

@somdaria pod tym oknom to aj zbieraju?

ono na to su take tunely, cez ktore sa to vyhadzuje do pristaveneho kontajnera ---- asi nebudu chodit s kyblami zo stvrteho poschodia, nie?

deti95060810
2. sep 2022

kým tu píšeš už si mohla vybehnúť o pár poschodí vyššie a s majiteľom sa porozprávať... popr. ho dotiahnuť k vám na balkón nech vidí ...
ak ani to nie - tak smer OU stavebné odd.

somdaria
autor
2. sep 2022

@kaktusik007 nemaju to pod ním ako zbierať keďže tam je prístup len z nášho bytu. A nie sú tam žiadne tunely na pristavný kontajner, vyhadzujú to len tak z okna.

tanikka
2. sep 2022

každopádne by to mali mať nejak zabezpečené a najlepší by bol na to ten tunel. veď hocikoho na ulici môžu takto aj zraniť. proste by som za nimi vybehla a poprosila ich aby boli k tebe ohľaduplnejší a hotovo

daniela2202
2. sep 2022

@somdaria nedávny som videla prerábku asi tiež zo 4. poschodia a oni mali z toho okna taký plechový tunel až po zem vonku a tam to do toho hádzali a dolu pozbierali.... asi tak by to malo byť

somdaria
autor
2. sep 2022

@daniela2202 tak u nás to tak bohužiaľ nie je, tunel nemajú a prístavný kontajner si spravili z našej terasy asi

somdaria
autor
2. sep 2022

vďaka za vaše reakcie, ja viem, že im môžem ísť jedine zaklopať hore ale potrebovala som najprv pustiť paru a frustráciu zo seba

jaroe
2. sep 2022

@somdaria nie je to normálne. Upozorni ich, možno si stoja na kábli a neuvedomujú si, že vám znečisťujú terasu.

amy2807
2. sep 2022

u nas jeden pred rokom takto vyhodil z okna tiez akusi dosku alebo co to bolo.trafilo to suseda ktoremu to sposobilo vazne zranenie..dotycny sused ktory to vyhodil ma koli tomu doteraz opletacky so sudmi..takze treba ich informovat aj takto

0silvia0
2. sep 2022

@somdaria jedine zaklopat a spytat sa kedy vam pridu upratat terasu a okolie😉

pribinak
2. sep 2022

@somdaria normálne by som im zaklopala a požiadala ich aby prišli po sebe upratať
Ak by sa ro zopakovalo, tak volám 158. Oni nemôžu znečisťovať prostredie okolo seba

jaroe
2. sep 2022

@amy2807 aj toto samozrejme, náhoda je blbec. Ja mám z tohto normálne fóbiu😁. Keď mám ísť tesne popri paneláku vždy som nervózna, že mi niečo spadne na hlavu. Že nejaké dieťa niečo vyhodí napr. alebo niekomu niečo spadne..

julish
2. sep 2022

@somdaria tak ich popros, nech Vám to prídu pozametat. Či ničia aj niečo iné?

denden77
2. sep 2022

u nas tak vyhadzuju z okna smeti 😁

nyusika
2. sep 2022

na mna raz pri venceni psa pristali zvysky z nedelneho obeda.
proste niektori jednoduchsi ludia maju pocit, ze okno sluzi na vyhadzovanie zvyskov jedla

somdaria
autor
2. sep 2022

@nyusika asi ľudí nezaujíma ako bude vyzerať priestor, ktorý nie je ich, tiež tomu nerozumiem

mufka1
2. sep 2022

Ja by som tam išla predstavila sa a povedla by som že som suseda bývam na 1p a že či si uvedomujú ,že hádžu bordel na vašu terasu ,ze kedy to prídu odstrániť .Ohlásila by som Dominika a následne MP aby s auto začalo riešiť .Osobné asi ako s spoznám tak by som im riadne naložila 😂neviem či by to bolo správne ale proste nedám si zastať celu terasu kvôli takým neprisosobyvim ľuďom .Ako to kde žijú preboha ,my sme prerábali a všetko ručne sme boli vyhodiť s 4 p bez výťahu .Držím palce ale určite to ries nedaj sa 😊

h2
2. sep 2022

@somdaria Prepáč, ale zase ďalšia osoba, ktorá má problém sa ozvať, len aby nebola za zlú a nedaj bože, aby išla do konfliktu. Hádžu ti bordel rovno na tvoju terasu! A ty sa pýtaš, ako reagovať?!

nyusika
2. sep 2022

@somdaria niektori su tak normale z domu nauceni...aj moja babka bezne z kuchynskeho okna hadzala zvysky - ze ved macky zozeru 😀

miriam11
2. sep 2022

@somdaria išla by som im povedať a zároveň ich požiadala o upratanie môjho balkóna, terasy a zároveň aj bordelu pod oknom. Nie, nie je to normálne.

deti95060810
2. sep 2022

@nyusika ak si vyhadzovala na svoj dvor tak je to ešte Ok...

marca12
2. sep 2022

@somdaria ona si to asi neuvedomila,ze to vsetko ide k vam a ak si uvedomila a vie o tom,tak je to riadna ignorantka

somdaria
autor
2. sep 2022

No už som bola klopať, vyzváňať pre istotu neotvárajú

somdaria
autor
2. sep 2022

@marca12 ta terasa je tak veľká, ze keď človek niečo vyhodí z okna môže to dopadnúť len na ňu, a aj keby nebola a bol by to nejaky verejný priestor tak tiež nerozumiem ako tam môže niekto vyhadzovať len tak odpad.

h2
2. sep 2022

@somdaria Zvoň, alebo trieskaj na dvere, kým neotvoria. Keby ti na terase spalo dieťa a hodili by ti naňho kus stavebného bordelu, tiež to necháš tak? Ak si si istá, že ťa počuli a naschvál neotvárajú, zakričím: "Susedia, otvorte, prosím, je to súrne! Ináč budem nútená volať políciu!" A keď aj tak nič, tak by som tú políciu pokojne zavolala.

0silvia0
2. sep 2022

@somdaria skus sa zatial informovat u mestskej policie ako sa toto riesi.

lenkakravcova
2. sep 2022

@somdaria určite chod a upozorní ich. Možno tam ani nie sú majitelia. Niekedy si robotníci chcú ušetriť robotu a robia takto bordel. Majiteľ o tom nemusí ani vedieť. Zistíš keď pôjdeš z nimi hore..

bluka2
2. sep 2022

Mala si si tu paru vyventilovat na nich... Hneď pri tretej smeti riešiť, prvé dve mohli byť povedzme náhoda. Pripomína mi, ako začali tuto v nedeľu ráno vŕtať ako zmyslov zbavení. Prestali a možno aj ľutovali po tom škandále, že začali...presne, robotníci to boli, po majiteľoch ani chýru ani slychu.