Susedove deti či stádo slonov?
Ahojte baby potrebujem radu lebo uz ozaj mi asi prasknu nervy. Mame maly utulny 1 izbacik kde si spokojne nazivame, oddychujeme. Nad nami byval sused ktory chodil domov kazdy druhy tyzden a jeho zlozvyk bol ze dupal a to chodil hore dole po byte. Dupal a to doslovne. Potom byt predal a teraz sa tam nastahoval chlap zo zenou a dvoma detmi. Jedno moze mat tak 10 druhe 14. Rodicia spavaju v obyvacke a decka maju zvlast izbu kedze ten byt je mensi od nasho. Ale k veci. Zozaciatku kym tu nebyvali bolo fajn ale poslednu dobu mam pocit, ze tam zije stado slonov a nie ludia. Ich deti permanentne dupu ale nie, ze len dupu to sa normalne plafon otriasa jak dupu. Teraz si naslu zabavu dupat z izby do izby. Toto mame od rana do vexera a kolko krat aj do 10, 11 vecera. Potom ja neviem co tam robia ale akoby premiestnovali vkuse nabytok. A to neni ze len vecer ale kludne aj rano kim sa chystaju prec. A cez vikend to ani nevravim to sa otriasa cela obyvacka az opadava omietka. Vcera sa partner uz tak vytocil, ze im pobuchal zospodu nachvilu to ustalo a dnes znova.
Uz som rozmyslala zajst za nim a slusne ich poziadat ci by deckam nemohli vysvetlit, ze po izbe sa da chodit aj bez toho aby susedom padal strop na hlavu ale nechcem aby vznikali hadky. Co mam robit
@bielavlcica Ahoj. Pisem Ti ako architektka. Vas byt ak je prerobeny s budovy COOP, tak nema v podlahe krocajovu izolaciu, v minulosti sa nedavala, resp.nebola v takej kvalite a hrubke ako dnes. Preto stare panelaky rezonuju, dieta moze prejst a sused pod nim si vizualizuje slona. Ak to bola naozaj pred tym obcianska budova, tak problem budees mat vzdy , nech by hore byval hocikto. Niekedy pobyt v panelaku posunie k myslienke byvania v RD. Susede pomozu koberce, ale skor kozmeticky, a nutij ju nemozes. Ale sucitim s tvojimi nervami, ale aj s nervami obyvatelov nad vami. Obe strany ste v buducom spore ,, nevinne ,,
@sorciera24 prosím ta netrep a netahaj do toho malé babatko.to je ine ze ak ma problem tak ho dava najavo plačom ved to nevie povedat v 3 svetovych jazykoch.to sa da pochopiť a blbec je ten kto nevie. Obcas hlucna hudba ci navsteva, je niečo ine ako sustavny opakujuci sa hluk
Dieta vo vedlajsom byte ma byt ticho, deti nad vami zas nemaju chodit... tu pomoze jedine rodinny dom
@sorciera24 a okrem toho hluk ma eliminovat pôvodca, nie aby si poškodený bol nuteny kupovat stuple, platit izolaciu ci kupovat dom na samote...
@cacianka Ale veď ona nepíše, že robia párty či púšťajú hudbu.Ide o bežné kroky, bežný domáci hluk.Tak isto môže majiteľ bytu hore povedať, že nebude kupovať koberec a to, že odstrániť hluk má ten, kto ho spôsobil je vtip nie?jej vadí hluk nech sa odhlucni.Ono bola chyba aj kupovať byt, ktorý nebol byt.Veľa x ľudia, ktorí nemajú deti a sú tichší majú radi svoj kľud berú akékoľvek narušenie ich pohodlia zle.14 r a 10 r dieťa sa už určite po byte nenahana.
@cacianka ja som len vychadzala z tvojich slov, lebo moj fakt skoro stale plakal, cize pre susedu to bol asi sustavny hluk .... ja sa pytam ako som mala eliminovat tento hluk (je jedno, ze to je dieta, suseda zjavne nechapala)
pani architektka inak vysvetlila hoe v prispevku, rpeco vznika takyto hluk....ze on nie je nadmerny, je normalny, ale proste to tak vyznieva (vo vacsine panelakov to tak je)....
takto by sa s nad sudil kazdy, skoda, ze nie je pochopenie vzdy z oboch stran.....
@bielavlcica si naučená že tam bol jeden chlap,a teraz rodina..si zvykni,je to v norme,odhlucni si strop a Nep***
@bielavlcica pises, ze prerobena jednota ... teda to ani nebolo projektovane ako byty - aj ta moze byt chyba. dalej - pocujes susedov, o com sa bavia, ale oni su korektne ticho - prepac, ale aby som sa ja roky nerozpravala hlasnejsie len preto, aby sa suseda nenahnevala - no nie. ono pri bytovch je to tak - pocujes, ked si sused prdne. oni nemusia dupat - oni normalne chodia ale ozyva sa to. detto nabytok - ty mas pocit, ze presuvaju skrine a on zrejme len posubu stiolik a roztiahnu gauc. cez den je normalne, ze posuvas stolicky atd. mna muz cepuje, ze dupem, ze sa to ozyva, ale ja normalne chodim, mam papuce, no nebudem naslapovat po spickach ... deti/teda starsieho tiez upozornujem, aby nebehal, aby sa hral na koberci, ale ked mu kocka padne na plavacku, susedom sa moze zdat, ze padol kvetinac. nrhovoriac o mladcom, co kolenackuje ...
ked teda pocujes vedlajsich aj hirnych susedov, podla mna ta stavba nie je dobre odhlucnena. zvaz nejaku investiciu na odhlucnenie stropu, pripadne stien. mozes za nimi ist a povedat, ze sa to dole velmi ozyva (mohla si to riesit skor, ako ste zacali im ajvy buchat) - oni to vpbec nemusia tak vnimat. mozes ich poprosit, ci si nemozu dat koberce - ale je to ich byt.
@bielavlcica vy máte deti?
@bielavlcica A to máte zasa nový byt, či ten, ktorý vám už pred rokom po kúpe hneď plesnivel? Ak ten pôvodný, vysvetlovalo by to tu opadavajucu omietku. Lebo neverím, že bežný hluk môže spôsobiť opadavanie omietky. Blbosť. Tam sú problémom zjavne stavebné úpravy a nie susedia.
@bielavlcica skúsila by som sa slušne porozprávať 🙂
a ak nezaberie, tak ja neviem, ako u nás predošlí majitelia robili rekonštrukciu - máme prízemný byt - spálňa a predsieň majú stenu so spoločným vestibulom a v izbách máme znížené stropy - nepočuť tu okrem veľkého hluku pri výťahoch nič... aj ten hluk od výťahov jedine cez vchodové dvere...
nad nami žije manželský pár okolo 50tky so synom tak cca 23 ročným - ja netuším, že oni tam existujú... nemyslím, že chodia po špičkách, ale nepočuť ich... a špeciálne odhlučnenia tu nemáme - len obyčajným sadrokartónom znížené stropy...
@bielavlcica zial po podlahach holych to dupoce..keby mali koberce je to ine....s tym nic nenarobis...nemozes im povedat aby si ich kupili ze jo<? a tiez kazdy asi inak vnima dupot...ja mam deti ,dcera je dospela...mamem podlahy ale byvame v dome a manzel stale deti upozornuje aby nedupali ako slony...mne sa nezda ze dupocu....jemu vsak naopak...a ak aj dupocu nerobia to naschval...jednoducho niekto ma tazsi krok...treba si zvyknut ,lebo ak ich aj upozornis ...mozno tyzden davam tomu ze si budu davat pozor a potom to bude rovnake....nenaucia sa inak chodit....nebudu po spickach predsa stupat...
ono by uplne stacilo, keby sa susedia nad vami unuvali dat si papuce na nohy. ja tvrdim, ze pokial im toto nik nad hlavou nerobi, nevedia, co je to dupot slonov, inac by sa spravali inaksie. tiez mam takych susedov, ked prisla navsteva, pytali sa, ci tam byvaju male deti. a veru nie, to len trieskaju vsetkym, co im pride do ruky a dupu jak fras. pomohlo par krat zabuchanie a doplo im, asi uz nosia papuce... 😉 ale je to veru castokrat utrpenie, clovek si potom hovori, preco by mal brat ohlad na inych, ked ini neberu... a potom to tu vyzera tak ako na tomto fore. zakladatelka tiez nemoze za to, ze susedia nemaju krocajovu izolaciu v byte. a pritom staci tak malo, trochu ohladuplnosti, staci si fakt dat tie papuce a nie sa prehanat po byte dupotom s dovetkom "vsak ved len chodim"... veru nie je chodza ako chodza...
@zuzkamp predstav si, ze sadrokartonom znizene stropy mame aj my. otazka je, ci ste v panelaku. lebo my ano a dupot jak fras, pokial sa neunuvaju dat si papuce. mozno ti nad vami ich nosia bezne ako aj my doma.. ved ta podlaha zas nie je az taka tepla a zaroven nedupem susedom nad hlavou ako slon...
išla by som im povedať....poniektorí ľudia potrebujú hranice aby vedeli odkiaľ pokiaľ -ako keby im nehovorilo nič slušné vychovanie....😉
Máme 16 mesačnú dcérku a tiež problém so susedmi pod nami. Vadí im hádam všetko, čo sa nášho bytu týka. Malá plače, jeduje sa, už počuť hundranie zdola. Je velmi živa, neposedi dlho na zadku, ale dávame ju hrat sa do ohradky, no samozrejme sa jej tam uz veľmi nepaci, tak sa hra pomimo. Miesto chodenia zvykne pobehnut, aj ked ju stále upozorňujeme, na take male to nema ziadny vplyv. No a akonáhle dcérka trochu pobeha, hned počuť zdola pekné slová k****y v******e. Dcérka sa hlasno smeje, uz dole pridajú telku na plné gule, ze ju hadam počujú aj tí nad nami. Akože mi povedz, co mame robiť? Naucit sa lietat, alebo dceru priviazat a zavret do skrine a ani nerozpravat?
Snažím sas ňou chodiť co najviac von, ale ked prsi, alebo je chorá tak sa von neda a ja mam hádam tiez pravo uzivat svoj byt a nie byt pomaly šikanovana debilom pod nami
P.S. dcera nema ani nemala nikdy v byte ziadne odrazadlo, pavúka ani podobne hlucne veci.
@bielavlcica ich byt je mebsinod vášho... Mate útulný jednoizbacik a ich rodičia spia v obývačke a deti majú zvlášť izbu... Nie je to dvojizbový. Nuž keď spia v obývačke asi rozkladajú gauč a ráno skladajú. Vy nepracujete? Tie deti nechodia do školy?
@akcul13 a čo by robili susedia keby mali susedia autistu? Vieš ako sa vedia zlostiť, kričať , supať.....?
Tiez mame tsky problem, raz sme za nimi boli. Na chvilu bol pokoj , ale zase to iste. Najhorsie na tom, ze jej muz je asi nejako postihnjry alebo co, nonstop je doma, bucha a vyspevuje si akonpomatenec,,..
@sorciera24 "Mas vediet ze mas byt potichu"...
@zltalienka izbový je kuchyňa a obývačka, garsónka ma jednu izbu....
Ked ziju 4 ludia v takom malom byte je jasne že ten hluk tam je aj bude. To vysvetlujd aj ten nabytok. Neviem kolko m2 ma ten byt ked spomynate ze je mensi od vasho jednoizboveho. Ale zial vela ludi na malom mieste rovna sa tento vysledok. Zrejme si rozkladaju postele odsuvaju nabytok a tak dalej.

@cacianka z tohto mi vyplyva, ze ak napr. moje dieta (babtko rozumej) do roka vkuse plakalo - den -noc (nic nepomaha, kto zazil chape) a suseda sa stazovala, ze co furt place, ze mu nedam jest a podobne zvasty (lebo vysvetlit si nedala....), tak aby ona bola spokojna, ja som mala svoje dieta zadusit alebo co (aby neplakalo)?
osobne si myslim, ze ten hluk, ako sme tu mnohe pisali je prirodzeny a normalny a nie nadmerny! (preco si ma dat niekto koberec, ak chce podlahu).....a to mam tiez susedu, p. dochodkynu, kt. ma podlahu a akoby valala bowlingove gule (ale viem, ze to tak nie je).....