Sušenie detského prádla vonku
Mamičky sušíte prádlo vašich detičiek aj vonku, alebo len na sušiaku doma? ja zatiaľ len doma, avšak keď teraz nekúrime prádlo schne nenormálne dlho 😒 a preto som rozmýšlala, že by som ho vyvesila vonku. kamoška vraví, že by som nemala lebo vonku lieta prach a kopu alergénov, čo môže malej ublížiť. Mama mi zase hovorí, že je to normálne a nech ho dám vonku, že ona stále dávala a nič nám nebolo! tak ako to riešiť???
@exupery ani ja nezehlim, nemam na to nervy 😀 naposledy som zehlila priatelovu koselu na svadbu a unadavala som sa ako pohan 😠 z jednej strany ozehlena z druhej zase pokrcena a tak dookola, proste hroza! ale periem na vyssom stupni aby to bolo OK
@danusskaaa ja periem na 40ke,vyvesim von,vetrik prefuka,zvesim,hned ponatahujem a poskladam,a nevidim velky rozdiel,ci bolo zhlene alebo nie 😉
takze pradlo sa susi na balkone a uz je skoro suche 🙂 to je fajn, lebo dnu by schlo 2dni... Ja viem, ze sa to nejakym maminam zda ako uplna somarina sa pytat na taketo banalne veci, ale ja som bola zyvknuta robit si vsetko podla seba a potom na mna ostatni len tak kukali, ci som normalna. kedze mam prve babo, neviem vsetko najlepsie, ale skusam sa riadit logicky a pocitovo. a asi to aj nadalej budem tak praktizovat! napriklad dnes ma jedna mamicka poriadne poohovarala lebo mala mala len leginy a saty s kratkym rukavom-mame tu 29stupnov! ona mala maleho vo fusaku!!! 😒 nepovedala mi to priamo, ale hovorila to kamoske tak aby som to pocula, tak mi to nepadlo moc dobre, lebo si myslim, ze ked je vonku tolko stupnov tak aj malej je teplo ako nam... ale asi sa mylim, kedze na to tak reagovala ☹
@leeenka26 ja som zehlila a zehlim stale, okrem ponoziek a gatiek vsetko. Zehlim preto, lebo ma to bavi. Co sa tyka hygieny, zehlila by som kvoli dietatku tak do pol roka, potom uz nie. A aj to iba veci prveho kontaktu (tielka, plienky). Inak, mimo temu, blahozelam ti k babatku, citala som aj tvoje predchadzajuce prispevky v inych, smutnejsich temach a velmi ti maleho prajem, urcite budes vyborna mamicka a konecne si uzijete spolocne stastie.
baby, ja tiez nic nezehlim....naco??? ked sa to ususene posklada, tak je to ako pozehlene.....svagrina neme dokonca ani zehlicku.....svokra tiez zehli len kosele svokrovi 😉
@danusskaaa ved o nic nejde, vela z nas tu zbiera rady. K tej jednej pani si mala zareagovat dostatocne nahlas tak, ze jej dieta musi byt uvarene v tom fusaku...a nech sa stara o svoje a nie o tvoje... 😉
no ked vetras,mas doma ten vzduch co je aj vonku. od narodenia vesiam vsetko vonku,okrem ineho,slniecko dezinfikuje (my latkarky preto rady vesiame plienky von 😉 )
a nezehlim nic,poriadne vytrasiem,dobre vyvesim a ked to schne vonku netreba zehlit.
@danusskaaa nic si z toho nerob....moji dnes chodia iba tricku a Michal v kratkych bodoch........
a teraz som si spomenula, ze som malej nedala plienku na spanie....takze budeme susit aj matrac 😕 😀 😀 😀
daj von,nekasli sa s tym.v byte ak susis pradlo,mas taky tazky vzduch po prasku.ak mas moznost sup s nim vonku.ja mam vonku susiak a pradlo mi rychlo schne.
@leeenka26 ja vsetko zehlim, okrem materialov,ktore sa nezehlia, teplacky z flisu, ale vsetko co ide na telo zehlim, a aj program pri prani nastavim na extra plakanie, aby vyplavilo, vsetky zvysky avivaze a prasku.... ja mam tiez betara, ale zehlit stiham, zehlim rada 😉 maly bude mat rocik,,,
@danusskaaa ja som vonku susila pradlo čo som chystala pre maleho este pred porodom,a veškere pradlo jeho sušim prave vonku.Vnutry len ked vonku prši.
Napriklad co sa tyka žehlenia -ožehlila som len 1veci a aj plienky a všetko,ale to bolo 1 a posledny krat.Nežehlim je to zbytočne,malemu to nijak nevadi.
Lebo ked budes dietatko stranit veškerim vplivom ,tak prave kvoli tomu bude nachylne na alergie atd...

@leeenka26 daj jedno plachanie navyse, pekne to vysus vonku a skus neozehlit. (Ja som sice zehlila pevy mesiac, ale pri druhom by som nerobila ani tolko... teda, ak by sa nieco neobjavilo.)
ak nebude mat babo problem, tak zehlicku odloz niekde do kuta. Je to nesmierne unavujuce babrat sa s tymi mini-vecami. Ja uz ani neviem, kde mam zehlicku... 😎