Svokra ma nerešpektuje - poraďte mi
Ahojte baby čo by ste povedali nato keby vaša svokra bez vášho vedomia a súhlasu dala vášmu 2 mesačnému dieťaťu med, kryštálový cukor a ovocný čaj? Už raz mu dala krabicové mlieko a povedala som to manželovi že si to neprajem a teraz znova využila našu neprítomnosť keď malý spal a odbehli sme si k lekárovi. Myslela som že ma porazí keď sme sa vrátili a išla som malého prebaliť a mal na krku kryštálový cukor a ešte sa priznala že mu dala med a ovocný čaj k tomu.
@alaguema no mám pocit že autorkyna svokra nerešpektuje a iného vychodiska niet, ako jej dať prikaz. Ale opäť vravím. Každá mame na to iný názor a inak by sme to riešili. Čo sa tu obuvas do iných. Vyjadrila si sa tak ži a nechaj žiť
@taka_ivana nie, nemôžeš dávať príkazy ľuďom. Môžeš si akurát tak vziať svojho farfnka a strážiť si ho sama. Svokra by mala rešpektovať, ale NEMUSÍ. Rozumieš tomu?
@alaguema Ježiš jasne rozumiem. Nikdy nebudem svokre nič prikazovať Ok. Tebe asi svokra nestratí deti vsak a si na ne sama
@taka_ivana celú rodinu máme ďaleko, áno s deťmi trávime čas my a v útlom veku som sa starala len ja, manžel pracoval. Preto keď čítam podobné témy, adrenalín mi stúpa. Poniektoré princezničky by mali pochopiť, že nikto z rodiny, absolútne nikto nie je povinný starať sa im o decká. Ak sa im metódy svokry, alebo mamy nepáčia a nevedia to primerane vysvetliť, tak nech sa starajú o svoje deti samé...veď sú ich.
@alaguema aha tak ruke pes zakopaný. A okrem toho nejde o stráženie ale aj o to aby si predsa starí rodičia vyrvorili vzťah s vnúčaťu
@taka_ivana tie deti,čo do troch rokov nepoznajú sladké sa idú potom za sladkým v školke zblázniť a sú na najlepšej ceste k obezite.....
Ktosi tu písal,že chodí stále aj s dieťaťom k lekárom....to ozaj radšej štipku medu ako chodiť po čakárňach bacily zbierať.....Kto nemá nikoho na postráženie ten je vrcholne nezodpovedný,v sekunde rodič môže mať úraz či náhlu príhodu a potom čo s dieťaťom? jedna mi raz odpísala,že by dieťa brala aj na operačku,no,nebrala,pracujem tam a o dieťa sa starať nik tam nebude.....
@simca92 Staraj sa o svoje dieta sama, bez jej pomoci a nebude sa ti montovat do zivota 🙂 Ked to nevies bohuzial ... tak isto ako tebe vychovala muza, tak isto sa stara o svoje vnuca, urcite pouziva tie iste "overene" metody a urcite svojemu vnucatu nechce ublizit ..
By som jej navrhla az mu da kapustnicu zo suda este, Ved je chripkove obdobie.. Potrebuje predsa vitamin C.. 😂😂😂
Nie, zartujem... Narobila by som taky cirkus, ze si to za pamataju raz a navzdy!
Mňa tiež vytacaju takéto postupy a to som ani nedávala dieťa strážiť. Proste sme na návšteve a starká strčí 6 mesačnej dcére klobásu, svokor slaninu.. jedlo v kuse, len nech furt dačo zuje ( my sme od mala režim nastavili, jeme vtedy kedy sa má, žiadne chrumkacjy a napchavacky) a potom ešte hlavne jedla do nej do dnes pchaju v takom neprimeraným množstve že nechápem. Hlavne mäso, vnútornosti. Nepochodila by som rozhovormi a zákazmi a príkazmi. Prestala som tam chodiť, nech sa nerozculujem. Dcéra má výborný vzťah so všetkými starými rodičmi, návštevy ale minimalizujem. Rokmi sa už zmenil ajnhedalnicek svokrovcov, a dcéra si už povie čo zje a čo nie... Na tvorenie vzťahu máte čas. Teraz sa staraj sama. Mne napr takéto veci s čajmi robila moja mama... A aj umelým mliekom, nedržala sa vôbec riedenia atď. Našťastie rychlo som na to prišla a zatrhla. Tiež recicky typu koľko deti vychovali atď... najlepšie je si dieťa v tomto veku opatrovať bez pomocníkov. Keď sú na návšteve a si doma nevidím vôbec dôvod aby mu dávali piť/jest.
Dnešné svokry to majú dnes veľmi ťažké ..aj keby sa mnohé na hlavu postavili nevyhovejú . Chcú pomôcť zle je , zaujímajú sa o vnúčatá zle je, dajú darček lacný ..zle je, dajú drahší..vnúčatá si kupujú..., nestarajú sa ešte horšie. No sú aj mrchavé svokry ,to je pravda..ale neverím že také množstvo bežných žien čo vychovalo mužov, ktorých mnohé z vás milujú, sú také beštie.
Dala dvojmesačnému dieťaťu cukor a med do čaju, bežná vec pred 30-40 rokmi. Deťom sa na zuby dávali aj kožky zo slaniny aby žuvali , bežná vec pred 50-100 rokmi.. veď mu nedala do úst kus surového mäsa , alebo surové vajcia . Moja bývalá svokra, dala môjmu 6 mesačnému synovi, ktorého obložila vankúšmi aby sedel do rúk arašidovú tatranku , no a ten s nadšením žmolil holými ďasnami. A to stihla ,než som vybehla do auta pre plienky . Mňa síce rada nemala, ale vnuka ľúbila a neverím že to chcela urobiť mne naprotiveň, jednoducho mu chcela urobiť radosť .Samozrejme sa mi to nepáčilo , ale teda takéto hysterické scény , pomaly zakazovanie styku s deťmi a ešte by bolo najlepšie keby tam aj muž nechodil ABY JEJ teda ukázal, som nestvárala. Mnohé z vás tu máte albumy synov , popísané pod nimi môj život ,moja láska ale raz vám ten syn odíde z domu za inou ženou , alebo si tu ženu privedie k vám domov a budete z kola von. Všetko čo urobíte bude trápne, čo kúpite bude hrozné, zavoláte synovi ako sa má už sa staráte ,nezavoláte nezaujímate sa .Keď si syn tú ženu privedie do vášho domu a tá bude vyžadovať rešpekt, vnúča vám do ruky nedá lebo nemáte " umyté paprče dezinfekčným prostriedkom" ( to mám priamo z MK od jednej prispievateľky ). vo vlastnom dome budete musieť klopať ..potom možno pocítite ten úžasný život svokry.
Ja by som jej povedala, ze ked to este raz spravi, tak tam viac maleho nenechas a hotovo. naco ho tam vobec nechavas, ked je taka nezodpovedna? 2m decku dat cukor? naco?? a kravske mlieko? ved dostane hnacky preboha.... ach jo...
a ani med uz neni to, co bol kedysi, ked ona mal amale deti.. nestriekalo sa tolko chemie na rastliny a vsetko je to v peli a nektari... a okrem toho hrozi dietatu z medu do 1r otrava... najdi jej nieco o BOTULIZME:..
Med v !!!ŽIADNOM PRÍPADE!!! pre také malé bábätko!
@taka_ivana určite tomu vytváraniu vzťahu ohromne napomôžeš, ak budeš na starých rodičov štekať príkazy a chovať sa ako gestapák, keď ich porušia. Naozaj krásny príklad pre deti. Aspoň keby si netrepala sprostosti. Tebe figu záleží na vzťahoch so svokrou ako starou mamou tvojho dieťaťa (čítala som tvoju tému, netreba doktorát z psychológie, aby človek čítal medzi riadkami). Ešte aby bolo jasno - absolútne nespochybňujem, že rodina by mala rešpektovať spôsob, akým sa rodičia rozhodli viesť svoje deti, ale teória je jedna vec a reálny život ide často krát trochu inak, alebo aj celkom inak, než by sme chceli.
@alaguema ja sa neprestávam diviť, ako môžeš na základe napísaného súdiť ľudí. Ešte raz: autorka chcela počuť názory iných matiek. Vyjadrili sme sa. Čo sa tu do každého obúvaš. A mimochodom ja tiež nemusíš citát medzi riadkami aby som si povedala že keďže tvoji svokrovci a asi aj rodičia sú ďaleko a nemal ti kto pomáhať, tak teraz zavidis, že niekto má takúto pomoc po ruke. A ty ideš akým príkladom keď tu deti nazyvas fafnkovia? A ešte aj cudzie. Sa už spamätaj.
Tým ktoré so mnou súhlasia ďakujem a tým ktoré nie tak vám názor neberiem. Moja svokra vychovala 4 deti ale určite sa stávali situácie kedy tiež nesúhlasila so svojimi rodičmi alebo svokrovcami a stála si za svojim a myslím si že každá matka má svoj názor ako vychovávať svoje dieťa a kedy začať s prikrmovaním a kedy v akom období života dieťaťa napr. určite žiadna z vás nezačala prikrmovať so slaninou alebo neviem kapustnicou ale počkala si na obdobie kedy by už aj mohla začať s tým a tak ako každá jedna matka z nás (aj moja svokra) nechceme "návod" nato kedy s čím začať. Moja svokra už vychovala svoje deti a vychovala ich podľa seba tak aj ja chcem svoje vychovať podľa seba a dávať mu všetko podľa seba. Napr. keď mu dala prvýkrat čaj ovocný a krabicové mlieko malý plakal vkuse od 16tej do polnoci sme sa s manželom striedali čo sme ho nosili po rukách lebo nepomáhala ani masáž bruška ani kvapky ani teplý obklad na bruško ani rektálna rúrka a najlepšie mu bolo s pokrčenými nožičkami na rukách.
Dvojmesacnemu dietatu cukor med atd??? To kde toto videla?
myslím, že mu nechcela uškodiť... možno jej len nedošlo, že dnes mamičky inak stravujú deti... netreba jej za to hneď "vykrútiť krkom", stačí slušne požiadať, aby dieťaťu nedávala nič iné, než to, čo mu aktuálne dávate vy... myslím, že to neublíži svokre a vy budete spokojná... netreba hneď na všetko reagovať prchko a zbytočne vyvolávať v rodine dusno, neviete, kedy ich budete ešte naozaj potrebovať a oni sa vám potom obrátia chrbtom, lebo sa budú báť, že im zasa niečo vytknete ....
@lavender273 Ani ja sama neviem kde to videla.
@alaguema ja tiez krutim hlavou nad niektorymi reakciami. Ja keby spustim "cirkus a randal" na svokru tak mi muz asi tam priamo pred nou jednu zavesi, ze co si to dovolujem. A to nemam ziadneho mamickara. Ale aby som ja kricala a prikazovala, zakazovala na starsiu zenu, mamu mojho muza tak to by som sa musela nacisto zblaznit. Ved trochu ucty pre Boha.
Ja neviem, keby stále svokra dávala to čo som jej predtým povedala nech nedáva, tak tiež by som už asi mala nervy. A dvojmesačnej dojcenemu netreba nič pripravovať, maximalne tak odsate materské mlieko.

@taka_ivana aký chceš rešpekt, keď sama ho evidentne nemáš? Ty nemôžeš svokre dávať nič príkazom. Môžeš ju poprosiť, aby ti postrážila dieťa a aby mu nedávala to a to. A ak to ona nerešpektuje, tak môžeš zohnať au pair, ale nie dávať staršej žene príkazy, lebo ty si prvá a posledná žena planéty, ktorá porodila hotový zázrak a celý svet sa z toho musí posrať...Normálne som sa vytočila, ako tu čítam tie vaše primitívne kraviny!