icon

Svokra ma nerešpektuje - poraďte mi

simca92
7. feb 2018

Ahojte baby čo by ste povedali nato keby vaša svokra bez vášho vedomia a súhlasu dala vášmu 2 mesačnému dieťaťu med, kryštálový cukor a ovocný čaj? Už raz mu dala krabicové mlieko a povedala som to manželovi že si to neprajem a teraz znova využila našu neprítomnosť keď malý spal a odbehli sme si k lekárovi. Myslela som že ma porazí keď sme sa vrátili a išla som malého prebaliť a mal na krku kryštálový cukor a ešte sa priznala že mu dala med a ovocný čaj k tomu.

simca92
autor
7. feb 2018

@lenkakravcova Ja už malého s ňou nenechám po tomto lebo ona si aj tak urobí svoje keď tam ja nebudem a bude sa ospravedľňovať tým že vychovala 4 deti.

simca92
autor
7. feb 2018

@hettinka U nej asi moje dieťa bude chodiť so mnou na toaletu už odteraz.

simca92
autor
7. feb 2018

@beky1813 Nebývame spolu my sme tam boli len na návšteve.

hettinka
7. feb 2018

@simca92 no ono je to tak, že ak im dieťa zveríš na starosť a svokra má takéto starosvetské maniere, tak si môžeš byť istá, že mu dajú veci, ktoré sa dnes už deťom nedávajú - nemusí to robiť naschvál, proste sa to deťom tak dávalo a ju ani nenapadne, že by sa mala pýtať. Však vychovala svoje deti a prežili to, tak na tom nevidí nič zlé.
Takže máš 2 možnosti, nebudeš tam dieťa nechávať osamote, alebo sa nebudeš zaujímať o to, čo
tam jedlo a robilo.
Ona sa nezmení a pokiaľ to budeš riešiť, budeš sa len nervovať a hádať.

Ja osobne by som také malinké bábo nenechávala nikde na opatrovanie, keby som vyslovene nemusela. Manžel si k doktorke musí nabudúce ísť sám,a lebo naložíte malého do kočíka a kým sa on bude ošetrovať, ty sa prejdeš.

Mne staršiu opatrovala mama a veľa som toho musela prekusnúť, aj sme sa pohádali, ale nakoniec som si povedala, že je to moja chyba, mala som si to zariadiť tak, aby ju nemusela baviť. A pre pokoj v rodine som to prestala riešiť, keďže som chodila do roboty a niekto s malo byť musel.
Synovi zasa dávali párky, no neraz som zúrila, však také nevhodné potraviny ... a otec to zaklincoval, že ale ked on ich má tak rád. No tak nakoniec som to uzavrela tak, že OK, doma párky nejeme a raz za čas u dedka hádam prežije.

cacianka
7. feb 2018

Boze moj ze prevarat med! Zohriatim na vysoku teplotu ho uplne znehodnotis je to len sladka voda uplne bez hodnoty.med je sam o sebe konzervant v poriadku vydrzi desatrocia.dokonca ho nasli v pyramid

cacianka
7. feb 2018

De a bol v poriadku.deton ho treba davat podla pravidiel tak ako lepok alebo huby jahody a pid..

simca92
autor
7. feb 2018

@hettinka Malý ide na operáciu my sme boli za jeho lekárkou. Manžel chodí po lekároch sám so sebou hehe.

simca92
autor
7. feb 2018

@hettinka A už nabudúce vezmeme aj malého a manžel s ním počká v aute kým ja vybavím čo treba.

janinah
7. feb 2018

Kolko toho medu zjedol?celú fľašu? moje deti sú dospelé a med ochutnali a nie raz,kým mali rok,vtedy sa z toho nerobil strašiak a nie sú alergičky ani nijaký problém nebol.Cukor nie,a čaj si jej nechala nejaký detský? či čo jej mala dať? možno dieťa plakalo.....dala čo mala....nerob somára z komára a nabudúce sa zariaď inak,ak sa ti také stráženie nepáči

janinah
7. feb 2018

nový pohlad na potravinovu alergiu u deti....kniha
http://www.topky.sk/cl/10003/1687737/Deti-bez-a...

bodkolienka81
7. feb 2018

uz som tu raz ohladom medu pisala..nejde len o to, že med je silný alergén, ale môže obsahovať spóry baktérie Clostridium botulinum, ktorá spôsobuje botulizmus. Tráviaci trakt dospelého človeka môže bez problémov zabrániť rastu týchto spór, ale tráviaci trakt dieťaťa to nedokáže. Výtrusy môžu v detskom tele rásť a produkovať život ohrozujúce toxíny. Taktiez si neviem predstavit, zeby som syna najskor naucila na med a cukor a potom mu podavala ''neochuteny" zeleninovy prikrm alebo nesladene kase..

alaguema
7. feb 2018

@simca92 Nič v zlom, ale nikoho nemôžeš prinútiť, aby sa choval, ako ty chceš. Keď vidíš, že to so svokrou nejde, tak sa musíš asi zariadiť inak. Vyhrážky by pre mňa boli asi posledné v poradí. Svokra nech vnúčika navštevuje, ale keď si doma. Netreba kvôli troške cukru podpáliť všetky mosty s mužovou mamou a s babkou tvojho dieťaťa. Okrem toho, príde mi to trošku smiešne, že zavoláte svokru, aby strážila (rozumej robila vám službu, nie vy jej) a následne sa jej povyhrážaš, že ju teda už žiadnou úlohou nepoctíte? 😂 Svokry sú proste svokry...Treba brať s nadhľadom a s humorom. A hlavne nezávisieť od nich, kým je to aspoň trocha možné, ak sú vzťahy takéto.

simca92
autor
7. feb 2018

@janinah Zariadim to si píš že sa zariadim inak!

simca92
autor
7. feb 2018

@alaguema My sme boli u nej a nie ona u nás a už ju žiadnou službou nepoverím ... radšej.

alaguema
7. feb 2018

@simca92 tak to je snáď jedno, kde sa ti o to dieťa starala.

taga
Autor odpoveď zmazal
kammik
8. feb 2018

@alaguema najviac názor si dala 😉 Úplne mi hovoríš z duše. Podľa mňa netreba z toho robiť nejako vedu a keď už mám potrebu z toho robiť vedu, tak sa zariadim inak, keď viem, že svokra je taká. Ale svet sa pre trošku cukru teraz nezrúti

annaanna
8. feb 2018

@simca92 tak jej ho nedavaj.

annaanna
8. feb 2018

@simca92 urcite tie deti vychovala dobre, ved jedneho z nich si si vybrala. Som troska starsia matka ale teraz vsetko riesite a deti su alergicke. Nepamatan sa ze my sme boli takto chore deti ako su teraz. Snad ty budes lepsia svokra

marikap18
8. feb 2018

Nemam precitanu celu diskusiu, ale ja by som ho uz jej varovat nedala. Ona byva s vami? O to je to horsie.. Proste, ked niekde potrebujes ist, ber maleho so sebou i k lekarom. Ja to robim stale a to uz ma maly 15 mesiacov. Popripade zober so sebou k lekarovi aj svokru a poveraje tu chvilu, ked budes napriklad v ordinacii, vtedy snad nestihne dat ani cukor, ani med 🙂
Ja naozaj beriem svojho syna vsade, akoby som ani nemala na vyber.A to mam, moze vyrovat aj mamina, ci svokra.

madamcoco
8. feb 2018

@simca92 a to na zaklade coho mu dala cukor? Akoze len tak narvala take mimi krystalovym cukrom?
To musi byt dobry hnus..
Podla mna je to divne. A nabuduce by som jej ho nedala. To je fuk aka svokra budes ty a tiez je fuk co sa robilo kedysi.
Keby sme robili vsetko ako "kedysi" ,doteraz lozime po stromoch. V dnesnej dobe mame dostupnost informacii.
A med a cukor dietatu nepatri do ust.
Nie takemu malinkemu.
A tiez ze svokra ti robi sluzbu a strazi dieta.. a co? Kto ti strazi dieta si moze robit co sa mu paci?
Snad ma respektovat matku, nie? Stale moze povedat, ze ti babo nepostrazi..

peter2404
8. feb 2018

nechaj si dieta zverit do svojej starostlivosti a rozved sa, inak to nezmenis. svokre zakaz styku

maminuska
8. feb 2018

Moje deti keď sú u svokry ,nikdy som sa nepýtala a ani sa nepýtam čo jedli . Pre istotu 🙂 . Je pravda , že im ako dvojmesačným nedala cukor a ani med, ale s obľubou im kupuje farebné želatinové cukríky , super kyslé , berie ich do cukrárne..jednoducho mnohé veci z ktorých by mnohé maminy dostali asi mŕtvicu . Neriešim to , pretože je to zlomok z toho čo zjedia a deti ju milujú . Naštrbovať vzťahy a zakazovať , prikazovať, vzdelávať ..prinesie viacej bordelu do vzťahov ako samotný prínos z nejedenia takýchto chuťoviek .
Mám dvoch synov, jeden je už dospelý a druhý ešte malinký , ale začínam sa skutočne báť byť svokrou .

taka_ivana
8. feb 2018

Ona je kompletná? Ako ona vychovala deti? Ale to je jedno. Povedz jej fakty: dieťa do 12 mesiacov nemôže med z dôvodu možnosti vzniku botulinizmu, cukor nemôže približne do takého istého veku a niektoré matky nedávajú cukor aj do troch rokov, aby si dieťa nezvykli ta sladkú chuť a nedohadovali sa to. A ešte aj kryštálový?? Veď to dieťa nemá zuby?! Chce, aby mu to zabehlo? A ďalej ak je kojene, tak caj sa nedáva. Dala by som jej to direktívne príkazom. Sú to fakty a nič osobne. Nech to tak láskavo neberie. Ona je asi trochu primitivna, nie? Nezáleží jej na zdraví vnuka?

alaguema
8. feb 2018

@madamcoco poniektoré reagujete ako úplné hysterky, vrátane autorky. Uvedomuješ si, koľko toho cukru asi tak mohlo požiť dvojmesačné dieťa??? Nie som toho absolútne zástancom, ale predstavujem si, že mu dala maximálne olíznuť cumeľ, alebo prst, na ktorom bolo pár kryštálov. Niektoré dnešné matky sú fakt horšie ako stádo fanatických šialencov.

jumaspal
8. feb 2018

Tiez som mala taketo boje s mamou aj svokrou ale nakoniec som im to vysvetlila, ze same sa snazia zdravo stravovat tak preco by chceli do rocneho dietata tlacit kinder cokolady a ked mu chcu nieco dat, nech mu daju ovocie. A takisto pomohlo vysvetlenie, ze niektore veci neochutnal a moze mat alergicku reakciu a co spravia ak sa im nedajboze zacne dusit. Ked bol mensi takisto som sa napocuvala o cajikoch a cukre s medom ale nastastie sme sa tomu vyhli. Raz sa stalo ze mu dali cucoriedkovy kolac a drobec ma alergiu na cucoriedky tak vracal a mal vyrazky- boli taki vystraseni ze sa radsej uz vzdy pytaju ci to moze. Stalo to vela nervov ale zmenili sa obe mamy.

alaguema
8. feb 2018

@taka_ivana direktívne príkazom? A ty si kto? Riaditeľka zemegule? Tak si seďte pri svojich deckách doma a nikoho neotravujte, starajte sa o ne non stop samé a nemusíš dávať nikomu direktívne žiadne príkazy, na ktoré sa ti svokra môže akurát tak vybodnúť. A to opakujem - sama som prísna na to, čo moje deti zjedia, ale čo tu čítam za výplody, pomaly treba tú svokru asi zlynčovať.

taka_ivana
8. feb 2018

@alaguema veď každý to svoje. Čo sa rozvulujes. Pýta sa na názor. Koľko matiek toľko názorov. Veď rešpekt .

taka_ivana
8. feb 2018

@alaguema a ty si čoho riaditeľka keď nerespektujes názor iných?

yoxinka
8. feb 2018

@simca92
Keď moja svokra robila s deťmi veci s ktorými som nesúhlasila, resp. dávala jedlá, ktoré som in nechcela dávať, povedala som jej to. Raz som spravila strašný bordel, lebo ona deťom dala všetko, čo si povedali, aby mali. Kvoli tomu malý skoro došiel k úrazu a to bola konečná. Takže bol krik a ona, že jej dom, tak jej pravidlá a moj muž na to, že OK, v tom prípade tam musíme prestať chodiť. To akoby jej dal facku. Odvtedy je kľud. Pokiaľ ide o jedlo, vždy keď sme tam, povie, že iba ak ocko/mamička dovolí. V tomto je dobre, keď ste s mužom zajedno.