Svokra ma nerešpektuje - poraďte mi
Ahojte baby čo by ste povedali nato keby vaša svokra bez vášho vedomia a súhlasu dala vášmu 2 mesačnému dieťaťu med, kryštálový cukor a ovocný čaj? Už raz mu dala krabicové mlieko a povedala som to manželovi že si to neprajem a teraz znova využila našu neprítomnosť keď malý spal a odbehli sme si k lekárovi. Myslela som že ma porazí keď sme sa vrátili a išla som malého prebaliť a mal na krku kryštálový cukor a ešte sa priznala že mu dala med a ovocný čaj k tomu.
@taka_ivana závidím? A čo, prosím ťa? Že sa rozvádzaš a že nevieš normálne vychádzať s matkou muža, ktorý je otcom tvojho dieťaťa? No, to skutočne je čo závidieť. Ostanem radšej pri tom, že mám fungujúce manželstvo a vzťahy v rodine z oboch strán v poriadku. Bude to asi tým, že podobné priťahuje podobné.
@zarao myslím, že rešpekt k veku a k istému poradiu v rodine (najprv toho muža musel niekto porodiť, aby som si ho mohla vziať), už dnes u mladých ľudí, neexistuje. Mladé mamičky si myslia, že snáď objavili teplú vodu, lebo sa im podarilo porodiť dieťa. Akoby milióny pred ňou nerodili a nevychovávali deti.
@alaguema snáď si sa už na dnes vybujačila a bude ti stačiť ;)
Do tak malinkeho skoro novorodenca pchat take humusy ked ho dojcis...to mu uz rovno mozes dat ten sunar a preco ide maly na operaciu ak sa mozem spytat?kojenie si si uz poriesila?ci budes cely cas s nim v nemcnici?
@vanesanova Veď to že malý ma potom aj bolesti bruška.
@vanesanova Budem s ním v nemocnici a ide preto lebo má nádor nezhubný.
@simca92 okej, ja to beriem a nezastavam sa spravania Tvojej svokry. Samozrejme, mas pravdu, pokial si nieco nezelas tak by to mala respektovat, ale narazala som na niektore reakcie inych zien, ako by zamedzili styku s vnucatom, alebo robili cirkus a prikazovali alebo ju "zabili"... Toto je podla mna uz za ciaru,takto sa spravat ku komukolvek.
baby, baby... svokra dala cukor ci med 2 mesacnemu. no, aj mna to zaraza, to je fakt. ALE kedze chodim okolo detskej nemocnice, to len odpadavam, kolko oteckov (aj zopar mamiciek) vlecie deti od doktora za ruku ci v kociku - v druhej zapalena CIGARETA. no ale to je asi v pohode podla mamiciek ci manzeliek, to dietatu vobec neublizi? 😠🐷
@zarao ale ta ucta by mala byt na oboch stranach, alebo z tej starsej strany aspon respekt, nie su vsetky mlade zeny sproste pipiny, ktore nic nevedia a treba ich poucovat, pre nieco si ten syn danu nevestu vybral a matka by ju, pokial sa nic vazne nedeje, mala ako kompletnu mladu zenu respetovat a vychovu, domacnost a rodinu nechat na nu 😉 Zlate svate "radu len na poziadanie"
@maminuska ja svokru beriem ako "skolu zivota", zbieram skusenosti, ako sa mam a hlavne nemam v buducnosti k potencionalnej neveste spravat. len neviem, kde nacerpam to, ako sa mam spravat k zatovi, kedze tu ulohu nezastavam 😀 ale proste vidim, co sa mi nepaci a pevne verim, ze take spravanie nebudem nikdy opakovat. ja som mala kolegynu, co mala zly vztah so svojou svokrou a preto si vztah k neveste nastavila ako kamaratsky, pokial viem, tak im to fajn funguje. tiez by som chcela mat svokru, ze mozeme ist spolu na nakupy, kavu, ale tak co uz...
@simca92 ok tak uz aj kvoli tomu pre boha by mala davat nan pozor ako na oko v hlave a nie mu este viac ublizovat na zdravi!chrustik malinky drzim vam palce nech vam to dobre dopadne a nech ste zdravi a staraj sa on najlepsie ako vies si jeho mama a chces pren iba to najlepsie tak ho ochranuj pred takymi ludmi teraz potrebuje hlavne co najviac tvojej lasky opatery a tvojho mliecka.
@zarao no ak by mojmu synovi daval hocikto taketo chujoviny v dvoch mesiacoch a este ked dotycna vie ze ho potom boli brusko place a nemoze z toho spat a este ide maly aj na operaciu ja by som ho zabila ci svokra ci nesvokra ci brat ci mama ci sestra!to je hazardovanie so zdravim malinkeho ved este nema taky zaludok ani traviaci system aby mohol nieco take stravit ked pozna len mliecko
@maminuska
presne ako píšeš... tie biopresnidávky by som im najradšej dávala na ranajky, obed, večeru.... tiež máme v rodine jednu takú super matku.... čo svokra urobí = všetko je zlé a čo urobí ona = všetko len to najlepšie. Malý im v 5 rokoch nerozpráva, všetky hry na tablete ovláda, o fajčení a strave nebudem ani písať, svokra im balí domov plné poháre a krabice jedla... och bože. Keď svokra potrebuje umyť okná, tak jej syn a dcéra povedia, že to nie je drahé.... ale keď malý potrebuje kúpiť boty, tak chodí o číslo v menších.... svokra nie je ani moja svokra ani mama, proste rodinná známa. Nie som zaujatá. A to im dala zrekonštruovaný dom v bratislave. Len jedno je pravda, že karma je zdarma
@zarao Ja si ju vážim inak je to matka môjho manžela ale rešpektujem ju a myslím že by mohla aj ona rešpektovať nás v tomto že si to neprajeme lebo je nato naozaj ešte malý. Ja som alergická aj na niektoré potraviny tak bojím sa jednoducho. Keď bude väčší a že bude papať už naozaj všetko tak nebudem mať s tým problém.
@vanesanova Ďakujem aj tebe veď áno starám sa oňho ako najlepšie viem aj pekne priberá za 3 týždne mi pribral 950g a to ho len dojčím. 🙂 To sa stalo len raz že sme ho nechali u svokry a odbehli sme si k jeho lekárke inak som s ním stále ja. 🙂
@zabina27 ja ešte nie som svokra , ale doslovne sa mi dvíha žalúdok z konania mnohých neviest. Nie ,nie sú všetky pipiny, ale mnohé z nich sa správajú k matke svojho muža hrozne. Ja keď čítam niekedy príspevky typu... stará prišla , zas sa dotrepe mužova matka, s akou škodoradosťou píšu že mužovi viac chutí od nej , deti sa jej boja. S kľudným svedomím manžela dajú medzi dve mlynské kolesá , pričom tajne mnohé dúfajú že tam prestane chodiť...a bude len na jej strane , nech to bude akákoľvek sprostosť.. Mnohé nevesty hľadajú problém aj tam kde nie je, matky neviest môžu prísť kedykoľvek a aj bez ohlásenia , svokra len raz za čas a aj to sa ohlásiť pomaly mesiac dopredu .
Dobré vzťahy v rodine sú nesmierne dôležité, zbytočne sa kazia kvôli absolútnym hlúpostiam a postoju kto z koho a kto komu ukáže, kto viac toho druhého zatlačí do kúta, ku komu sa postaví syn a manžel.
@simca92 reagovala si správne ak si nekričala a nehysterčila a snažila si sa to slušne vysvetliť. Ak to jednoducho nepôjde , je potrebné si niekoho iného zabezpečiť na opatrovanie ale bolo by absolútnou hlúposťou prerušiť všetky kontakty a nechodiť tam, ak je len toto problém . Malý vyrastie a svokra môže byť úžasnou babinou.
@simca92 moje dvojicky maju uz 2 roky. Moja mama mi toto iste zacala robit od 6m dvojiciek. Lebo podla nej uz po pol roku mozu deti vsetko. Takze viem ako sa citis. Poviem ti len jedno. Mamu ani svokru uz nezmenis. Ani ked ju poprosis ani ked jej to tvoj muz povie hoc aj 100x. Mas dve moznosti. Chodit so syncekom ku svokre a byt tam s nimi a budes mat istotu co mu dala, ak ti na tom zalezi. Alebo jej ho nechat strazit a zmierit sa s tym ze si aj tak spravi po svojom 😉
Podla mna je rozumne riesenie mat 2 mesacne dieta stale na ociach, ked ho kojis o to viac, ved ta moze kedykolvek este potrebovat. A ked bude vacsi a bude uz moct viac veci papat potom jej ho az nechat sameho (ale zmier sa s tym ze aj potom mu da to co ona uzna za vhodne 😉 )
@maminuska Nie nekričala som a poprosila manžela aby jej to vysvetlil on tiež pekne aby to nezobrala v zlom že ešte má malý čas na takéto veci. Nikdy by som si nedovolila zvyšovať na ňu hlas a ani na nikoho staršieho tak som bola vychovaná že povedať si svoj názor a to čo sa mi nepáči ale vyjadriť ten názor s úctou voči tomu druhému.
@simca92 teraz trochu meníš svoju rétoriku z prvých strán, ale napísala si toto: "poviem jej už aj že si to neprajem a že keď sa chce s malým stretávať tak nech rešpektuje čo poviem. "
To je čistá vyhrážka. Tak neviem, kde je ten tvoj obrovský rešpekt. To je skôr prístup z pozície silnejšieho v zmysle hurá, mám na ňu páku. Môžem sa povyhrážať, že si neuvidí vnúča. Aby ti raz nepovedala, že si ho môžeš strčiť za klobúk a pôjde radšej hrať bingo. Nie je dôvod hneď zakazovať stretávanie. Stačí, aby svokra chodila, keď si doma. V ten deň nič nejesť a nepiť, aby si nemusela na wc 😂 (to je nadsázka - pre tie, čo berú všetko doslova..)
@alaguema Áno chcem aby to rešpektovala a tento názor nezmením ja rešpektujem ju tak ona mňa nemusí iba preto že som mladšia? To že s ňou nezdieľam niektoré názory neznamená že si ju nevážim a áno ak posledná možnosť bude jej povedať že tam s malým nepôjdem tak jej poviem aj to a nemyslím si že je to znak neúcty voči nej ako som písala vyššie chcem svoje dieťa vychovávať podľa seba a začať mu dávať potraviny podľa toho kedy to ja uznám za vhodné nie kedy sa jej zachce že mi ho nakŕmi somarinami a potom malý plače hodiny čo ho bolí bruško a nič mu nepomáha.
@alaguema pre boha co do nej tolko rypes?podla mna to nie je vyhrazka a je celkom normalne ze je z toho zhrozena a este ked ju uz raz prosila aby to nerobila a ona ju nerespektovala
Ja som najprv tiez napisala nieco one, ale ved vlastne nevieme, preco mu ten caj/med/cukor davala? Maly sa zobudil a plakal? Nenechala si mu vo flaske mliecko? Kolko ste boli prec? Snazila sa ho utisit a dala mu to v dobrej viere alebo to bolo skor 'naschval'? Ak to tu niekde vyssie je tak sa ospravedlnujem, necitala som vsetko
@vanesanova bohužiaľ to je vyhrážka. Je to pozícia silnejšieho , ak má svokra vzťah k vnúčatám. Cielene sa ide na slabé miesto... rodinné väzby, syn môjho syna.
@simca92 áno mala by ťa rešpektovať. Ale ruku na srdce, skutočne si myslíš že by mu cielene chcela ublížiť alebo tebe urobiť just na protiveň ? Možno skutočne konala v danej chvíli ako najlepšie vedela. Toto je tá situácia , ktorá by mala postaviť syna proti matke , odcudziť vnuka od babky? veď má jednoduché riešenie ..opatrovať bude niekto druhý , na návštevy kým je malinký budem chodiť aj ja.
Tiež si myslím že si rétoriku zmiernila, čo ja vnímam ako skôr pozitívnu reakciu , uvedomenie si určitých vecí, čo ti je len k chvále.
@vanesanova Ďakujem ze si sa ma zastala 🙂

@simca92 uplne zamedz tomy aby bola s nim sama pokazi mu len zdravie a dojcenie!pre boha ziveho dojcenemu dvojmesacnemu babatku toto urobit jej drbe!?chce ho otravit?ved moze mat koliky chudatko z toho zapecie ho a o alergiach ani nehovorim!ja by som ju zabila!ako toto moze urobit svojmu vnukovi!