Syn nechce zimné topánky kvôli hrubej podrážke. čo robiť?
Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.

Mojmu synovi som od narodenia obuvala baregoot obuv minulu zimu sme ale kupili superfity a su super ohybne malemu sa v nich velmi dobre chodi a on je tiez fajnovka na topanky. Este by som odporucala bobux,
Skus Freycoo, mne to isté robil môj krpec a v barefoot krása, behal ako zajko. A nie, určite mu nebola zima, mával teplucke nôžky.
@hapipa kriste pane o akom zametani???? Co ak dietatu nesedia na nohe??? To je zametanie ked dieta vyjadri ze ho napr topanky tlacia?? Rezu? Su mu tazke??? Vy mate doma robota ktoreho si nastavite pofla svojich predstav a tak funguje lebo MUSI?? Alebo mate dieťa -LUDSKU BYTOST ktora dokaze vyjadrit svoje pocity????
@983, bf obuv je na zimu ok. Aj nas ma a v pohode. Merino vlozka dnu a bez problemov. Drzim prsty nech sa podari vybrat vhodnu obuv ;)
@wieruska1 suhlasim dnesna vychova idem si riadit zivot podla toho co povie dieta no dovi... potom to aj tak vypada v tom svete 🤔
@983 Ja ta upland chapem a aj tvojho maleho. ja mam barefootove deti. V lete chodia takmer stale bose. Nasa starsia dcera mala v jej prvu chodiacu" zimu tiez ca. 1,5 roka (letne dieta) a normalne zimne boty ani nemala. Sa tym detom ani necudujem, ze v tom nechcu a nevedia chodit. Su tvrde, tazke, neohybne. Ja barefoot mas v zimnom prevedeni. Neviem co vsetko je dostat na Sk ale napr. take Feelmax su siroke, cize aj na tu sirsiu nozku mu budu perfektne. Su super ohybne a lahke.- Nie 100%tne waterproof ale ked ich naimpregnujes vydrzia vela a na to, ze on je este malicky a vela toto nenachodi, tak stacia. Je vela vyrobcov, treba len vyskusat. Filii, uz tu spominane Affenzahn ale poor, obe znacky su skor na uzte az normalne nohy, co tvoj pri 7 c,m nema. Timez Affenzahn cizmicky su dost tvrde, aj ked poddrzaka nosenim ømäckne ale nie vyrch cizmicky. Dost siroke su DDStep. Pozor len 015tsky su kompromis k barefoot. Mäkke, ohybne a siroke. Tiez k dostaniu v kamennych obchodoch na SK, cize mozes aj vyskusat.
Alternativa su Pepino (pozor nie vsetky su dost ohybne). Pepino ma aj topanocky s kozucinkou, ktore nie su vysoke ako cizmicky, tie by boli asi skor pre neho. Ale neviem ako by mu boli na sirku.
necitala som vsetky komentáre - ale je mozne ze ak je zvyknute dieta na "barefoot" obuv, len velmi tazko si zvyka na obycajnu. Dovod moze byt neohybnost podrazky - zle sa mu v tom chodi, ale aj ze ho obuv tlaci. Bezna obuv totiz nebyva dostatocne siroka, najmä v oblasti prstov. Potom sa mi zda normalne, ze obuv odmieta, mne by sa tiez nechcelo chodit v topánkach, ktore ma tlacia. Skusila by som aspon alternativy ako DD step...ak vyslovene nechcete barefoot.
@marcelkaemmka Ja som nebrala do uvahy "staznosti" môjho syna na topánky ked bol malicky...výsledkom boli prekrizene prsty na nohách - nozka sa mu v úzkej obuvi zdeformovala. Trvalo cca 3 roky kym sa mu prsty zase dali normalne vedla seba...
Ako necitam diskusiu,ale hadam ti nebude rozkazovat 1.5r dieta, co si obuje..co budes robit v puberte.🙈
Ano,je rozmaznany,ako si napisala... a kqzde dieta si mus8 zvyknut, moja sa tiez chvilu zakopavala v traktorkach ale zvykla si... aspon sa nauci obratnosti a zdvihat nohy.
Moj je podobne stary..a kupila som dd step rada 029 a uplne su makke ohybne super..v nich beha....mame aj take obycajne tvrde z deichmanu..v tych sa mu beha tazsie ale to ma len led tie dd stepy su spinavena a podobne... 🙂
A pozri si eshop jezkobezko
@983 my sme mali podobný problém minulú zimu celé leto jeseň nosila barefoot topánky do snehu som jej kúpila protetika čižmy ani za svet ich nechcela nosiť zrejme kvôli podrážke nenutila som ju nosila barefoot kožené vyššie čižmy keď prišla zima dala som jej protetiky keď zbadala sneh aj zabudla co ma na nohách.. Neviem ci je správne nútiť dieťa ešte dostane nejaký blok a prestane chodiť.
@983 ahoj, skús sa poradiť (podľa rozmerov nohy) v skupinke na FB: Bosé nôžky bez prekážky.
Ale ak má takú šírku (neviem dĺžku), tak Froddo určite budú úzke.
Širšie sú Feelmax Napaa, Zeazoo, Fare bare, Babybare, Jonap. Držím palce
@sashenocka007 bobux sú na veľmi úzke chodidlá
@983 nesuhlasim s nazorom ze si obuje a hotovo.
Moja takmer dvojrocna odmieta napriklad nosit snehule, resp som ich musela ist vratit, lebo v tom nevedela chodit.
Urcite tvoje dieta nie je rozmaznane, len treba najst vhodnu obuv.
My sme napriklad kupili zimne trosku na clenky, aby vedela ohnut nozku a vsetko je vporiadku.
Ziadny cirkus.
Riad sa vlastynim pocitmi a nie diktaturou😉
@983 aj ja by som ostala pri BF, naša mala má cez rok a tiež vkuse padala v klasických s tvrdou podrážkou, my máme zimné littlebluelamb a akosi som neuvažovala, žeby jej v nich mala byť zima, veď koľko nabehá kilometrov po snehu... väčšinou bude sedieť v kočíku, skúste pozrieť aj tu značku 😊
Tiez som si myslela, ze bf na zimu ma prilis tenku podrazku az kym som sama nevyskusala. V tuhsej zime som len pridala merino vlozku a v jednych botach som prechodila od jesene do jari a to aj sneh a sanky... ked ma nozicka dost priestoru, tak pri chodzi pracuje a tym sa zohrieva
@marcelkaemmka tak radsej nech si 1.5 rocny rozbije papulu 2x denne. Ale bude tak ako mamicka povie 🤦♀️
Ja mam 14 mes syna a v lete odmietal topanky, vyzuval ich. Tak bol bosy az do septembra (v ponozkach). Teraz mu sadli froddo botky a little blue lamb-tieto su ultra lahke.
@aleshka_supermama protetiky su tazke pevne topanky. Vela detom nesadnu.
@983 barefoot topanky mu mozes kludne dat, aj moj syn ich nosil roky a ked je v tom dietatu zimsie, staci dat vlozku z ovcieho runa a hotovo. Robis velmi dobre ze ho nenutis nosit nepohodlne a tvrde topanky, na co trapit dieta ked to nie je nutne...tu na koni su az tri barefoot skupiny, pridaj sa tam a baby ti uz poradia. Pre tak male deti je docela slusny vyber 🙂
@983 v bf topánkach chodíme celá rodina aj v zime. Sú výborné zateplene. Tie detské väčšinou ovcou vlnou. Dcéra bola v tomto veku min zimu. Nosila zateplene filii a ani raz jej zima nebola. Nemusítw sa báť. Kľudne mu kúpte bf topánky na širšie nôžky. V fb skupine bosé nôžky bez prekážky vám určite aj poradia, akú značku hľadať na ten typ noziciek 😊
@983 na tych beznych topankach je vacsinou mega tvrda podrazka zle sa v tom chodi hlavne ked je zvyknuty na barefoot. Skus najst zimne topanky s makkou ohybnou podrazkou vacsinou snehule a pod.
@v_alika12 ved toto mam pocit ze Este aj vojenske vibramy su oproti protetike balerinky... Potom sa cudujeme ze nase deti nevedia chodit a capcu ako kacice....
@v_alika12 s tým súhlasím naša ich mala na nohe možno 2x v snehu pred panelákom.. Našťastie bývame v BA a nie na Orave 🤣🤣.

@zuzkaa1991 sú otrasné, strašne sa v nich dieťaťu potí noha, je to neoprén, absolútne nedýcha....
@983 affenzahn sú fakt výborne a do zimy určené a barefoot a ešte aj chutný detský dizajn. My mame aj ruksak k nim