icon

Syn nechce zimné topánky kvôli hrubej podrážke. čo robiť?

983
11. nov 2019

Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.

Syn nechce zimné topánky kvôli hrubej podrážke. čo robiť?
nightrover
13. nov 2019

Ahoj, necitala som ostatne odpovede, ale mozem z vlastnej skusenosti povedat, ze sa naozaj nemas coho bat so zimnymi barefoot topankami. Tiez som sa nevedela s tym pred rokom stotoznit, ale dala som tomu sancu a syn nikdy nemal studene nozky a chory bol za celu zimu len raz, aj to sa nakazil v detskom centre. Zimne bf topanky maju teplu vlozku, a tiez tym, ze ma nozka priestor a moze pracovat, sa sama zohrieva.
Ja som tento rok na jar presla takisto na barefoot topanky. Teraz sa ochladilo, tak som vytiahla jesene/zimne topanky z predoslych rokov a je mi v nich otrasne! Strasne ma tlacia a bolia ma nohy, vobec sa v tom neda chodit. Nieco podobne zaziva aj tvoj syncek prave. Netrapte nozky a radsej ozaj skus bf. Ak nechces investovat, bazare su plne a iste si vyberiere nieco super.
Este posledna vec - na zimne topanky je este skoro a pokojne este mozete nosit celorocne bf topanky. Ak chces mat este viac dusu napokoji, kup syncekovi merino ponozky. Urcite sa bf neboj a daj na to, co ti syncek "hovori" ;)

hnedoocko0909
13. nov 2019

@jenny257 hlavne M a W ...nieje v nich rozdiel v šírke, iba jedny sú na vyšší priehlavok. Filii sú na úzke nohy

v_alika12
13. nov 2019

@katrin21 zacal chodit v oktobri. V lete iba stvornozkoval. Vdaka za starostlivost 🤦‍♀️

evkarab
13. nov 2019

Odporúčam barefootky Filii

zuanach
13. nov 2019

Vezmi ho von v papuciach, mozno si to potom rozmysli.....akoze dobre kraviny riesime......

bibenka1991
13. nov 2019

Moja sestra akurat kupila malej taketo, dizajn nic moc, ale makucke, ohybne a teple

olifcek
13. nov 2019

@983 necitam odpovede... Skuste freycoo, tie su super...makka podrazka, zateplene, bf, ohybne... A navyse maju i piskacie (da sa to lahko zrusit)

karolinka1991
13. nov 2019

@983 Ahoj,

nečítala som všetky komentáre, lebo už tých prvých sprostých pár ma odradilo, ale dnes som bola v predajni detských topánok Beni (v BA-Kramare), lebo moje baby majú zase extra uzucke nohy a jedine Superfit najuzsi model im ako tak sedí a viem, že mi tam predavačka ponúkala aj kvalitou minimálne tak dobre a vraj na štýl barefoot - značka Ricosta, tak vyskúšaj.

Držím palce :*

zuzuliennka1
14. nov 2019

@983 pokym nebude snehu po clenky, a v tomto vam zatial chodit nechce, dokupte len merino vlozku zateplenu a pripadne stucne a osetrite poriadne topanky, ktore nosi aktualne a moze v nich byt aj pokym nenasnezi, zatial je dokonca na november aj dost teplo

matrix87
14. nov 2019

Skús normálne barefoot topánky preňho. Áno moje deti nechcú pevnú a hrubú topánku. Nosia napríklad mckinley rock, sú zateplene. Starší v nich vlani celú zimu prechodl a nikdy mu nebola zima ani nohy mokré. Sú síce hrubšie, ale sú ľahké. Možno mu to vadí, že topánky sú ťažké. Alebo Bogs čižmičky, Froddo prewalkers, liliputi čižmičky. Kľudne mi napis do správy rozmery nôžky a aký má priehlavok a aké mal doteraz bf topánky. Poradím s výberom

yanni
14. nov 2019

@evkarab Filii su skor na uzke nohy. On podla opisu potrebuje siroke hlavne v prstovej oblasti, co Filii nema. Dcera mi roky nosi Filii, ma uzku nohu. Na freizehn.de su ku kazdej topanke a kazdemu modelu od roznych vyrobcov presne miery (aj sirka).

yanni
14. nov 2019

@983 Este Moses skusit ceske Beda. Tie su velmi siroke v prstovej casti. Tie by mu mohli byt. Maju aj zimne.

yanni
14. nov 2019

@karolinka1991 Superfit maju od barefoot na mile daleko a su velmi uzke. Tam jeho nohu nevtlaci ani nasilu. Ricosta ma pre chodcov-zaciatocnikov radu Pepino ale tiez nie vsetky sa priblizuju barefoot. A tiez su na uzke nohy. Pri piatich detoch sme uz toto mali a vyskusali. Radsej sa ani rozpisovat nejdem.

janna88borin
14. nov 2019

@983 jasnee, barefoot zimne su ok, nozka pracuje, hybe sa, nie je zima v nich, je kopa BF zimnych topanok (aj do snehu, nepremoknu), jack and lilly zrovna do mokrej zimy nebudu, ale mas baby bare, jonap, beda,atd, co su 100% barefoot

lune
14. nov 2019

V detstve sme nosili normalne pevne topanky a tu sme a bez plochych noh. Potom niekto vymysli marketingovy tah a vsetky matky davaju detom barefooty. Ved nech chodia deti v lete bose...vtedy to ma zmysel..takto oplieskate vyse 50 Eur za jedny topanky ktore ma 2-3 mesiace... Myslim, ze treba trochu realne uvazovat a nie ist ako ovce. S vynimkou deti, ktore ich ozaj z vazneho problemu potrebuju po odporuceni doktora...

bubumichaela
14. nov 2019

@983 áno sú BF vhodné na zimu 🙂 poprípade nejaké alternatívy .. my máme zatiaľ osdskusane na zimu značky froddo a ddstep ,dajú sa do nich dať aj Merino vložky a bude nízke teplo . Mala som doma aj klasické snehule z Deichmannu jeden druh majú ľahký a ohybný a mala ich obuté na celú zimu 2x.. úplne sme si vystačili z bf koženými topánkami

nastasias
14. nov 2019

Čím skôr dáš dieťaťu bf topánky, tým rýchlejšie si zvykne a konvenčnú obuv odmieta... Hlávka mu to proste neberie, prečo má zrazu "zaseknutu" nohu a nemôže ju ohýbať. Moje deti dostali na zimu tiež alternatívu, ale to skôr preto, že väčšie čísla sú už ťažko dostupné a nechcelo sa mi to riešiť... No ale starsie nadšene tiež nie sú a 2 ročný ich vyzul a odhodil. Na slobodu (noh) sa zvyká ľahko 😬 ešte by som podotkla, že ak mamičky nepoznajú barefoot, teda ani ich deti bf topánky nenosia, tazto pochopia, že dieťa nejaké topánky nechce. A nemusí to byt dieta, ani dospelý človek sa po pár mesiacoch v bf už v inej dobre necíti, môžem ti potvrdiť minimálne za mňa a muža a to nie sme žiadni fanatici 😁 takže určite by som mu Jack and lili kúpila plus vložka poprípade, krásne bude bežkať a aj menej padat.

lune
14. nov 2019

@nastasias Mozno Vase deti nemali este pripinac v nohe, alebo klinec..aj o takom pripade o bf viem. Aj o zlomenom palci. Obuv ma nohu chranit.

yanni
14. nov 2019

@lune Neviem ake topanky ty kupujes detom ale dobre topanky aj nebarefoot maju svoju cenu. Ved sa pozri na ceny Superfit, Ricosta, dokonca aj Protetika obycajne zimne cizmicky stoja okolo 40 E.

yanni
14. nov 2019

@nastasias presne tak. Uplna pravda, co pises. ja sama nosim barefoot a minute som si obula moje stare lodicky, ze budu na rodinne fotenie. No hroza. Vydrzala som v nich tak 5 minut.

lune
14. nov 2019

@yanni Moja uz je vacsia. Nevyberam podla znacky, ale aby sedeli a boli funkcne. Su aj topanky za normalnejsiu sumu a nie na topankach nesetrim.

yanni
14. nov 2019

@lune Klasicke topanky nikdy nebudu dobre sediet. Nie su ergonomicky spravne site. Len ak samozrejme mas, alebo tvoje dieta, stredny prst na nohe najdlhsi. Ani spicate ani okruhle spicky topanok nie su spravne (take alebo take spicky ma väcsina klasickych topanok, ci uz pre deti alebo pre dospelych). Taketo topanky nikdy nebudu spravne "sediet" na nohe.

Viem o com hovorim. Obuvam 5 deti. Starsi pubertiaci maju uz velke cisla a im zohnat dobre topanky, ktore by spravne sedeli a boli pubertiakovi aj pochuti, je neskutocne tazke.

alabla
14. nov 2019

@lune A co v pripade ked bezna obvu na nohu proste nesedi? Ked ma dieta siroku nozku? Ina alternativa obuvania ako barefoot obuv aktualne proste neexistuje. Tiez by som bola radsej, keby som si mohla topánky vyberat v beznom obchode a za polovicne ceny. Ale v zasade cenu topánok neriesim, mamicky by mali radsej setrit na obleceni, ako na obuvi. A dalsia vec je, ze barefoot obuv sa da vyhodne predat v bazari, vacsinou za polovicu ceny. Cize vlastne to vôbec tak draho nevychadza, ako to na prvy pohlad vyzera... Necitim sa ako ovca... A nevidim tak ani matky co obuvaju beznu obuv a tiez sa da povedat, ze idu s davom...

yanni
14. nov 2019

@alabla tu neide ani tak o sproke nohy. Nas najstarsi a nasa prove dcera maju uzke nohy a klasicke topanky tiez boli vzdy problem. jednoducho bezne topanky su v prstovej casti aj pre uzke nohy nespravne formovane.

lune
14. nov 2019

@alabla Je to vec nazoru, kto a ako sa cim necha strhnut. Ak Ta donuti zdravotny stav je to nieco ine..

alabla
14. nov 2019

@yanni ano...to je druhy extrem. Tvar spicky u beznych topánok proste nemoze sediet nikomu. Ziadny clovek nema nohu tvarovanu do spica.

katrin21
14. nov 2019

Rozmýšľali ste niekedy nad tým že možno tie vaše dievčatká budú chcieť raz nosiť aj lodičky keď vyrastú A keďže im noha zostane takáto široká a tak do ničoho sa nezmestia a budú akurát tak nadávať??
Áno jasné že keď je človek zvyknutý na širokú topánku tak po obuti normálnej to cíti že je to iné ale nejde Podľa mňa ani tak o podrážku, Veď sú aj ohybné topánky s hrubšou podrážkou.
Napríklad ja teraz na materskej väčšinou som chodila v takých platených teniskách z Deichmanu ponožkových, či ako sa to volá a veľmi mäkká podrážka dobre sa v to chodilo.. A jasné že keď si dám teraz do roboty normálne topánky čo len na jednom opätku tak sú tvrdšie, veď to dá rozum, ale tá noha si zase po čase zvykne.. Lenže Moja noha nie je siroka rozplasnuta po barefoote..🤦‍♀️ žiadny lekár vám neodporučí mat nohu na rovnom preto aj škodia tak baleríny a že nám padajú klenby priečne.. idealny je 2-3cm opatok.
Však Každý nech si robí podľa seba ale teda nemôžem čítať iba tie jednostranné argumenty a pritom pravda bude niekde u prostred😉

nastasias
14. nov 2019

@lune neviem síce ako to súvisí s mojim komentárom, písala som o tom, že deti obúvajúce si bf topánky neguju iné topánky. Ale ďakujem za info... Aj keď z druhej ruky.

sandri
14. nov 2019

@katrin21 😂😂😂 ty by si si rozumela s mojou mamou, ktora mi raz zadrela, ze syn ma taku velku nohu preto, lebo mu kupujem prilis velke topanky (1,2 cm nadmerok). Tak som sa jej na to spytala, ci mam velky zadok preto, lebo mi v detstve boli siroke nohavice 😂 siroka noha vdaka bf, hm,co na to povedat - asi len tolko, ze syn mal valgozne clenky do 4 rokov, v 3 rokoch nam ortoped predpisal ortopedicke papuce do skolky. Namiesto toho som investovala do bf obuvi (hoci penazenka riadne zaplakala) a cuduj sa svete, do roka bolo vsetko ok. Citala som zahranicnu studiu, kde bolo povedane, ze valgozne clenky ma 70% deti do 4 rokov a ze z toho vyrastu. Obaja synovia maju uzku nohu, rovnako kamoskine deti obuvane len do bf. Takze tato tvoja teoria nie je spravna.

zuzuliennka1
14. nov 2019

@alabla moj syn ma sirsiu nohu aj vyssie nart a perfektne mu sadli teraz na zimu topanky froddo, nie su barefoot