icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

janemari
27. júl 2011

Inak baby myslím, že vy ste tu riešili padanie vlasov, mne začali nenormálne padať vlasy, podľa mami sa mi robia až plešinky a ževraj aj šediviem. Myslím si že je to zo stresov, ale kedže ste to riešili aj vy tak to môže byť aj tehotenstvom resp. popôrodnym stavom. Ako ste si s týmto problémom poradili. 😅

crazybabenka
autor
27. júl 2011

@pohodacka joooj tak len nech chutí Nelinke....ja mám pocit, že som si "poriekla" tak som si vychvaľovala ako malá dobre papá a posledné 3 dni do nej nič iné ako mliečko nemôžem dostať ☹

buba78
27. júl 2011

@anita12 ja mam odsavacku na vysavac a je to superpre nas...........tu co sa dava do ust som nevedela tahat a nadrapovalo ma

crazybabenka
autor
28. júl 2011

no kde je tá naša sliver?

tinara23
28. júl 2011

@sliver už tu na teba a Soničku celé napäté čakáme 🙂

pohodacka
28. júl 2011

@buba78
@crazybabenka baby,dnes som dáavala Nelke výživu-sunárek od 4.mesiaca.No ako moje dieťa keby nekrotím,tak uje polovicu pohára 😀 ,koľko jej toho môžem dať?A napríklad môženm pár lyžičiek doobeda a potom poobede zase?A tiež zeleninu so zemiakom-tiež viac krát za deň dávate?Nechcem pôsobiť ako nejaká mantaňa,ale vždy mám radšej názor čerstvých,dobrých mamín 😉 ako nejaké "voľakedy" sa to tak...čo sa týka odsávačky,ústnou mi nič nešlo,máme na batérky,ktorá vyhráva melódie,takže Nelke to najprv pustím,potom kmeď sa s tým baví,rýchlo šup do nosa a ťahhám 😀 😀
@janemari,stále viac a viac mi padajú,som na nervy a nič neužívam,bojím sa.Veru,sliver čo je s vami?Sme nedočkavéééé.

crazybabenka
autor
28. júl 2011

@pohodacka mne dobrý prehľad napísala nellymn....šupnem ti ho do IP....sem je to dlhé 😀 ale ja to robím približne takto.....ráno má mliečko.....na desiatu tiež mliečko....sem tam jej k tomu pichnem nejakú maškrtu....ako piškótku ale detskú sušienku.....momentálne fičíme na zmrzlinových kornútkoch.....na obed zeleninka s mäskom.....olovrant (14.00).....mliečko........... prvá večera.(16.00)...banánik (to je jediné svieže ovocie čo mi zje...ale nesmie byť sladký) alebo výživku....(dávame hamánek, ten nie je sladký) 19.00 druhá večera mliečko 😀

buba78
28. júl 2011

@pohodacka nad ranom dojcim.........okolo 9h dam polovicku presnidavky , lebo mi nikdy nezje ani tu polku a sup druhu do ladnicky.........do nej davam piskoty obycajne okruhle.....za hodinu zas mliecko od smadu...zaspi....o 11-12h zeleninku....zas za hodinu mliecko....zaspi....o 15h zas pol presnidavky......za hodinu mliecko........o 18h kasu..........za dve hodiny mliecko, niekedy aj po hodine.......nikdy nedodrziavam presne hodiny......davam ako si pyta........a ty ako davas.......tvarohove dezerty nedavam, az po roku aj jogurty pretoze je dojcena........este som zabudla obcas jej dam banan, aj to mi zje z maleho ledva polku......presnidavky davam hamanek a to len jablkove, vanilkove, malinovu........broskynove a marhulove su pre nu kysle......na obed nema vzdy masko/ davam len kuracie kridielka/

buba78
28. júl 2011

@crazybabenka ak mozes posli mi tiez ten jedalnicek do IP od Nellymn.........diky

crazybabenka
autor
28. júl 2011

@buba78
@pohodacka máte ho tam....jediné čo je u nás iné....že mne doktorka kázala dávať jogurty od 7meho mesiaca

pohodacka
28. júl 2011

@crazybabenka
@buba78 no čo vám poviem baby,ste bohyne 😀 😀 ,ďakujeeeeeeeeem 😀 😀 napíšem večer,idem kúpať,už je nbervózna krpaňa..

crazybabenka
autor
28. júl 2011

no už ma tá sliver začína hnevať.....kde siiiiiiiiiiiiiiii??????????????

tinara23
28. júl 2011

@crazybabenka ktovie dokedy ju nechali len tak ležať

buba78
28. júl 2011

veru chuderka Sliver.......snad ju nenechali trapit.......neviem co sa stalo, ale my uz spime..........nechcem prerieknut.......pekne spinkaj Oivka, ale aspon 5 hodin..........minulu noc sme to natiahli na 3,5h.......konecne nie uz kazde dve hodiny

buba78
28. júl 2011

@tinara23 ako sa citis po IUI.......vau ty uz mas dospelu dceru....veru Ti bude mat kdo pomahat....drz sa

pohodacka
28. júl 2011

@buba78
@crazybabenka ja ju kojím tak zhruba každé dve hodiny.Včera som prvý krát dala -keď malo nasledovať kojenie mrkvičku a zemiačik-to jej veeľmi chutilo,len neviem koľko som jej mala dať,aby ju nebolelo bruško.Ale tri lyžičky?Dnes to isté s výživou,ale zase som to nechcela peháňať.Nech to nemá veľa na prvý krát.Myslíte,že tiež len nejaké 3-4 lyžičky?

buba78
28. júl 2011

@pohodacka ja som jej dala vzdy tri lyzicky z noveho jedla a na druhy den uz kolko chcela.........vzdy som nove jedlo davala tri dni a potom zas dalsie....vyzivu som jej dala az po mesiaci zeleninky

pohodacka
28. júl 2011

@buba78 mne dr kázala výživu-tú čo je od 4.mesiaca.Že potom v 7.nám dovolí ďalšie veci-lepok-piškóty.Zajtra jej dám zase mrkvičku-teda koľko jej bude chutiť.Kámoška mi zase radila aj brokolicu a cuketu.

pohodacka
28. júl 2011

@buba78 ozaj a už ti Olívia povie mama? 🙂

buba78
28. júl 2011

@pohodacka rozosmiala si ma s tym "mama".........nieeeeeeee.........do kedy budem cakat na to slovo.... a tebe?.......ak dojcis lepok sa dava uz od 6 mesiaca........pozri na nete..........ja som kazde tri dni dala novu zeleninku.......najprv mrkva, zemiak, brokolica, karfiol,spenat, kalerab, petrzlen..........obcas dam aj kel......od 6.mesiaca davam aj varene zltko......uvarim cele vajcie 25min. a dam jej zltko

pohodacka
28. júl 2011

@buba78 no,presne ,to mi vravela dr niečo o varenom žĺtku-no poviem ti,nikdy predtým som to nepočula.Mne mama?Niee 😀 😀 ,tá tak akurát piští na celý dom 😀 😀

tinara23
28. júl 2011

@buba78 veru tak dcéra dospelá, tak prežíva všetky vyšetrenia, výsledky so mnou, máme veľmi pekný vzťah 🙂
no pocity po IUI ani neviem, podbruško ma bolelo dosť intenzívne tesne po IUI, teraz ho tiež stále cítim, trošku také tlaky, inak vôbec nič. Ale ja mávam aj dosť silný PMS, takže veľmi ťažko hovoriť o pocitoch 😒

buba78
29. júl 2011

@pohodacka nie ste same.......nasa krici vecer.hovori baba,nana,tata........snad bude aj mama....inac s tym zltkom je to dobre.....ozaj a mixujes?

buba78
29. júl 2011

@tinara23 super, ze dcera ma pochopenie......podbrusko ma bolelo tiez po IUI.....ja som bola tri krat a nakoniec nas neminulo IVF 2krat............vsetko ma svoj cas.......som rada, ze som nasla docenta lebo predtym som bola v inom centre a tam po IUI povedali, ze sa mam dat do kopy..ist na dovolenku, dat si kavu a vylozit nohy.........hlavne , ze predtym vraveli, ze ked sa nepodari 3krat IUI ide sa na IVF a potom nas nechceli dat na IVF..hned som zmenila centrum......drzim palce nech Ti to vyjde

janemari
29. júl 2011

Ahojte kočky ako čítam tak vy už veselo prikrmujete, od koľkých mesiacov? Lebo aj ja sa chystam na tie kaše od ukončenia 4mesiaca ,ale bojím sa ked všade píšu že najskôr prikrmovať od 5-6 mesiaca. Ale tento môj hladoš mi zje aj hlavu 😅

crazybabenka
autor
29. júl 2011

@janemari my sme začali od 4teho mesiaca....a keďže je Laurika na UM kľudne začni aj ty

pohodacka
29. júl 2011

@janemari sme dve čo majú také hladošky.Dnes sa napratala zemiakom a mrkvičkou a spustila plač-normálne som ju na to nakojila ako keby sa nechumelilo 😀 .Crazy má pravdu,deti na umelom mlieku sa prikrmujú skôr ako naše,čo sú len kojené,tak veselo do toho 😉

@buba78 hej,rozmixovala som ten zemuiak a mrkvu ponorným mixerom v tej vode,kde sa to varilo-na takú akoby až zemiakovú kašu.

tessinka
29. júl 2011

Ahojte, babule, tak som k vám na nakukla, po dlhom čase... Vidím, že bábätká vám krásne rastú 🙂 . A že už všeličo papajú., to je krásne obdobie. Ja sa mám fajn, novú prácu mám už zazmluvnenú a od septembra nastupujem, v starej som dala výpoveď... Veľmi sa teším. Hoci teda tým pádom musíme IVF odložiť, napísala som už aj do centra, a dohodli sme sa o rok, keď mi ubehne prvý rok v novej práci - a dúfam, že mi predĺžia zmluvu na neurčito. Najprv sm bola z toho odkladu smutná, ale čo už, na tú prácu sa veľmi teším a aj pracovná doba bude oveľa lepšia, ako čo som bola doteraz, takže som rada, kvôli sebe, aj rodinke. A dúfame, že ten braček alebo sestrička sa kvôli tým pár mesiacom nenahnevajú...

Dúfam, že aj sliver sem o chvíľu napíše radostnú správu.
Tak sa všetky držte, nech vám bábätká rastú do krásy a pre radosť, a ja sem občas ešte nakuknem 🙂 .

sliver
30. júl 2011

ahojte, som tu len na skok lebo nemám net... a prave vyuzivam net od navstevy...
Sonicka sa narodila vo stvrtok po vyvolavacke... bolo to trapenie... nakoniec po termine s prenasanim a to ako ma strasili....
Sonka mala 3830g a 50cm, cierne vlasiska no a samozrejme je krasna ako kazde mimco...
Dufam ze nas pustia coskoro a isto popisem viac co ako.... teraz je hlavne ze mame potom zdravucke a krasnucke...

Vsetkym dakujeme co na nas mysleli a drzali nam palce!!!

crazybabenka
autor
30. júl 2011

@sliver joooj moja tak sa s tebou teším....no Sonička je poriadny kus ženy 😀 😀 😀 😀 tak sa len pekne držte 😅