Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@buba78 presne to bol dôvod nervov-mala som ešte žehliť a ona ako keby vedela..nie a nie spať.A do mňa jedy keď som sipredstavila,že musím ešte žehliť.Teraz už spí,dnes zaspala o ôsmej,ale je mi jej ľúto.Cez ten soplík sa jej nedá dýchať,tak sa budí-poplačkáva a búva ďalej.O jedení mi hovor-nič zjesť,všetko dočahuje,naťahuje sa a keď ju odtiahnem ešte sa jeduje,začne pišťať,vrešťať.Tak musím počkať kým ju niečo zaujme,nech ma nevidí a rýchlo niečo zjem.AA to také jedenie-lyžička,odbehnem,ďalšia,zase bežím,
Bože stále sa mrví,asi ju ďasienka bolia.
@pohodacka jéééé gratulujeme k prvému zúbku...mne sa včera zdalo...že som namacala 4tý....ale ešte som nekontrolovala 😀
@buba78 dokyna nám povolila....resp....nakázala chodiť na pol hodinku von....ak nebude mať veľké teploty a nebude liať.....lebo, že je to na predýchanie na tie pľucka lepšie.....ako suchý panelákový vzduch....je to susak KAISER je perfektný veliký a teplučký
@pohodacka tak zaspali sme o 22h, a to osm ju nechala revat 7minut..............to bolo este horsie........nevedela sa ukludnit...musela som s nou odist zo spalne,aby sa ukludnila...ked sme isli spat do spalne zas rev.........asi sa musim zmierit,ze zaspavanie bude az okolo 22h..........len si neviem predstavit ked bude chodit do skolky v 2rokoch
@buba78 no naša síce zaspala o tej ôsmej,ale 2x papala v noci.Čo už malaaj noci,že prespala celé.Ale v poslednej dobe pravidelne 2x vstáva.To ani nehovorím o sobote..ráno,ani nie 5 hodín a ona v dobrej nálade vyspatá,debatovala tu,ja reku toto nemyslíš vážne..a mm aké prekvapko-zobral ju do obývačky,že nech si pospím.Prišli o siedmej,malá hladná,napapala sa a zaspala,tak sompo dllllhej dobe spala do trištvrte na 9.
Čo sa toho plaču týka-naša,keď reve a to môže byť akokoľvek hladná,nechytí sa prsníka ani keby jej ho pchám na silu,odťahuje sa,vreští ešte viac a to viem,že reve za to,že je hladná.Musím ju zobrať,utíšiť,potom keď sa ukľudní,vyškerená grófkamôže začať papať 😀
@crazybabenka hej,hej,tiež som čítala aaj čo viem,že aj silný mráz je pre deti oveľa lepšíako suchý byt.Ten mráz "vyžerie" bacile.Proste akýkoľvek čerstvý vzduch-i keď je zima,ale nie sychravo...to je joršie.
no kontrola dopadla lepšie....dobre sme zareagovali na lieky....ale už odpálilo aj mňa.....už sa teším....keď začne maródovať aj mm, aby sme boli na kompletku.....neznášam toto hnusné počasie....inak baby aj my strašne zle spávame....odkedy nám idú tie vrchné zubáky....tak o prespatej celej noci môžem len snívať.....jaj už aby boli vonku
@crazybabenka to mi hovor,inak diki za gratuláciu k zúbku 😀 ,ale prosím ťa-ako si dávala ten citrón?Ja somsi trošku potrela prsty tou šťavou a behalapo ďasienkach-aj keď mi tam behá jazykom,no ale aspoň niečo.Teraz sa zobudila zo spánku,natrela som jej to abúva ďalej.
@buba78 baby moje,dnes moje dieťa zlomilo svoj rekord!Ráno vstala osiedmej,potom išla o pól 11,o 11 bola vyspatá.Potom zaspala o druhej-20 minút a odvtedy nič-zlomilo ju po kúpaní o pól 7,no a teraz čo sa zobudila kôli zúbkom,uvidím ako to bude pokračovať... ☹ ☹
@pohodacka presne tak ako si napísala.....najprv....som sa trápila s vatovou tyčinkou.....a potom som sa na to vykašľala a dávala jej to prstom....tak sa mi to dáva najlepšie
No čo,,,,,,ako v noci?My zle,stále hore s plačom.Práve som prišla z lekárne s nejakýmnovým gélom,vraj je dobrý s harmančekom,volá sa ZÚBOK.Som zvedavá..
@buba78 toje tiež gél?Aj vidíš,že pomáha?Lebosomsa stretla s názormi,vraj to ani nepomáha,že tie detiplačú tak či tak.Inak naše dieťa pokračuje vo včerajšom trende-spala dnes raz od pól 12 do 12.Teraz zaspala..dávam jej 20minút..už to bude asi bývať takto.Budúci týždeň ideme konečne na poradňu,strašne som zvedavákoľko váži.Vy ste mali myslím cez 10 na osem mesačnej,nie?Jej kolega z pôrodnice tak mal na 7 -mesačnej-taký bucko malý zlatý.
ahojte,
tak sa hlasim po piatich dnoch....
v piatok sme isli na to ockovanie, povedali sme ze nam este hnisa pupok a uz sme boli v nemocnici.... som nechapala ze co??? prijem??? ostat tu??? ale nakoniec to islo vsetko v poho a rychlo, vcera mala operaciu a dnes nas uz pustili domov, bozinku ako som rada ze mame potom!!!
co tu noveho? neskor si precitam ked bude lepsie lebo Sonka je akasi nesvoja... v piatok bola nervozna z toho ze je v nemocnici, potom si zvykla a teraz je nesvoja zase doma...
@sliver moje zlatíčko...posielame pusinku...statočnému dievčatku
@tinara23 no ako sa máš naša tehuľka 😀
@pohodacka
@buba78
@janemari.....babule už začínate baby pripravovať na zmenu času? v mama a ja som o tom čítala článok....tak začíname prípravu....no uvidíme či to bude mať nejaký efekt
@sliver bože,držkajte sa,malinká moja,toľko si vytrpí,ale už bude len dobre..
@crazybabenka jéé,a ako,daj námet 😉 😉 kedy sa vlastne mení presne čas?
@pohodacka na 9mesacnej 10170g,nam pomaha,ked place hned natriem asi 5krat denne
@sliver moja,tak predsa to bolo operacne.........myslela som si to......neboj teraz to bude uz dobre........rychle zotavenie
@tinara23 vau ty si uz v tretom? ako sa drzite
@crazybabenka coze?...........to zas zmena casu?........no to bude katastrofa........uz spime,lebo spava len raz 1-2hodiny..............a ako sa to pripravuje........vobec nemam cas citat casopisy,musim sa s nou hrat
@pohodacka
@buba78 mení sa poslednú októbrovú sobotu....my robíme tak, že Paulínka sa pýtala spať o pol 6tej.....teraz jej každý druhý deň pridávame 20minút.....napríklad dnes som ju išla kúpať až o pol 7.....takto keď sa bude meniť čas....budeme na siedmich hodinách........takže keď sa nám posunie čas....tak sa mi malá bude pýtať spať o 6tej...a bude stávať o šiestej....teda dúfam
@sliver tak si si užila svoje,ale hlavne ,že už bude malá v poriadku. A neboj doma sa zvyká lepšie ako v cudzom prostredí.Rýchlu regeneráciu a potom už žiadne choroby a problémy 🙂
@crazybabenka ešte som o tom ani nerozmýšľala a pravdupovediac ešte som nestihla čítať novú mama a ja. My si len zvykáme na režim,takže snád to nebude problém.A koniec koncov ked bude chcieť ísť Laura spať tak ju nebudem nútiť byť hore.Bude chodiť spať skôr no a?Ved potom sa čas zase zmení a budeme tam kde sme boli 😀
@janemari veď ja sama neviem...čo s toho robím takú vedu....veď jednu zmenu času sme už prežili....len keď som si predstavila, že by chodila spať o 5 a vstávala o 5 tak mi nebolo všetko jedno
😀
@crazybabenka detičky si aj tak urobia po svojom 😀
@crazybabenka
@janemari
@buba78 ako píše janemari,aké tam prípravy?Aj takpôjde spať kedy si ona povie 😀 😀 .Buba,tak to ste dobré,naša po novom spí dva krát za deň po pol hodine,čoje za celý deň teda hodina a má energie za dvoch.Crazy,máš zlaté dieťa keď stiháš čítať časopisy.Ja keď aj nejaký mám,tak tu stojí do vtedy,že všetky info sú neaktuálne 😀 😀 ,tak potom to len tak narýchlo prelistujem a vyhodím.Tiež sa malej dtále venujem.Keď je v bežke,tiež po nej,lebo sťahuje na seba všetko čo má v ceste.
ahojte babuľky 🙂
@buba78
@crazybabenka zatiaľ sa cítim v pohodičke, občas trošku pobolí podbruško, zle mi zatiaľ nebýva, iba občas ma chytí taká ťažoba na žalúdok, ale to sa dá vydržať 😉 Do prvej poradne idem až koncom 11tt (24.10.), takže mám trošku aj strach, lebo naposledy som bola u doc. v MT koncom 7tt. Mali tu trošku chaos u doktora, nemal svoju sestričku a tak sa objednávalo cez net a toto bol najbližší voľný termín, ale idem si dnes po recept na utroš, tak sa spýtam, či stačí tá prvá poradna v 11tt. Inak PN-kujem aj kvôli tomu hematómu, dúfam, že na poradni tam už nebude. Bruško už trošku rastie, nezapnem žiadne nohavice, takže tehu nohavice sú už na ceste 🙂 Tak držkajte sa s babuľkami, ja si Vás vždy prečítam, len nemám ešte veľmi s čím prispievať 😀
Ahojte.chcem sa opyata,ked ste isli centra prvy krat co sa tam dialo?
@tinara23 si zata ze citas 😉 presne to tak bolo so mnou ze som len citala a nevedela co napisat a teraz aj ked by bolo co tak nemam cas 😀 😀 😀
aj by som ti napisala co sa mi presne robil dr. v tom case lebo som si pisala tehotensky dennik no mam ho v MT a este stale nie sme prestahovani 😒
posun casu neriesim, tiez som to videla v Mama a ja, som ju citala v nemocnici 😉 lebo tam som nemala ziadne starosti ked mala spala, praveze to ticho v izbe... no hroza, rovno na depresiu ako vezenie... este ze sme tam boli len tak kratko
inac neznasam elektrarne, isli sme k rodicom na dva tyzdne a uz sme tu dva a pol mesiaca lebo nie a nie nam zapojit elektriku 😖 😖 😖 v dome uz vsetko, veci vybalene, normalne by ste si mysleli ze tam uz ludia normalne byvaju, kuri sa tam, voda tecie... no vsetko len elektriky nikde....
@kuspitka - pokec s docentom 😉 a sono a zobrali mi krv, drzim velmo palce nech vkrocis tou pravou nohou 😉 mozes sa popytat aj kociek co tam teraz chodia ci nemaju nove zvyky 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/asistovana-reprodukcia/iscare-vo-fn-martin-mate-niekto-skusenosti/
@crazybabenka hroza pomylsiet vstat o 5h

@crazybabenka to ste uz ok,ked ste boli von? my este nedavame fusak,mame deku z emitex na jesen.......je v nej zabalena ako vo fusaku.......ako pekne vykuka,ani rucky nevyberie..........co je to za znacka
@pohodacka moja mna chytaju take nervy teraz........spala len raz.......zaspala o 19H a po 45 vyspata......sme same........mala som rozzehlene.......musela byt v stolicke........pozerala rozpravku.........nemozem s anajest v klude........vsetko chce........uz jej davam aj z nasej.....vsetko jej chuti........tesim sa kedy zaspi.......a tak som si chcela kuknut telku..........a tie hadky poznam s mm.......dufam, ze Ti uz spi........dobru noc