icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

sliver
6. feb 2012

@janemari - je krásna, netrap sa, nemusí byť tá najdrahšia, je krásna a isto bola dobručká a to je najdoležitejšie...

@buba78 - ako fakt ťa nemože oslužiť??? a čo...

babenky takže príšerný víkend za nami... nedela bola tiež príšerná.... ešte horšia ako sobota, ráno som sa nevládala postaviť tak ma boleli nohy, v hrdle peklo, plný nos... no koniec... neviem ako to vydžím pri malej... ako ste to robili vy? čo ste si dali na posilnenie? vobec neviem čo mam robiť, nič nemožem lebo kojím a ked prídem k dr. tak mi zase povie že mi nič nemože dať lebo kojím... to mi povedal aminule tak sa tam nejdem ani trepať... to je hrozné, neviem čo mám robiť...

crazybabenka
autor
6. feb 2012

@sliver mne pomohli také cucacie pastilky....môžu sa aj keď sa kojí......pôjdem pohľadať ako sa volajú....a do nosa pinosol.....ten sa tiež môže.....aspoň mne ich dovolil aj môj doky....a pre istotu som volala aj Pauluškinej doktorke.....tá tiež nemala námietky......ale môžeš skúsiť homeopatiká.....keď som bola tehu.....tak mi dali oscilokokcínum.....neviem ako sa to píše 😀 a to som bola v 1 trimestri....a ten mi tiež dobre zabral

buba78
6. feb 2012

@crazybabenka ved obsluhuje cez vikendy a po tyzdni som nejaka zmagorena

crazybabenka
autor
6. feb 2012

@buba78 ja som dnes nejaká mimo....normálne som stála 10 min v kuchyni.....a nevedela som....po čo som tam vlastne prišla.....potom som naložila práčku....a nezapla som ju....po pol hodine nadávam....že prečo práčka neperie 😀 😀 😀 😀

sliver
6. feb 2012

@crazybabenka - budes poklad ked mi kuknaš tie cmulačky 😉

pohodacka
6. feb 2012

@sliver určite homeopatiká PARAGRIPPE!!Už som si ich dávala druhý krát a zabrali.Prvý krát ma boleli už aj vlasy-ako keď si chorá a teraz minulý týždeň zase hrdlo,hlava,kloktala som slanú vodu-akú najviac vydržíš-je to humus,ale zaberie a tieto homeopatiká každú 1-2 hodiny cumleš dve tabletky,na druhý deň mi nič nebolo.Fakt,bež si kúpiť.Držím palce..
@buba78 ja mám tiež niekedy pocit ,že čím som dlhšie doma tým viac osprostievam 😀 😀
Dnes som obehala konečne úrady a sociálne kôli tým daniam.Nelka čakala s babkou doma,nezoberiem ju viac ani náhodou do tej zimy,konečne zmizli omrzlinky..

buba78
6. feb 2012

od soboty sa pyta kakat........pride ku mne a ukazuje mi ako tlaci...........posadim a je nalozene hned v nocniku........dnes to zacala zneuzivat a skace na nocniku,ale uz dva krat kakala.........musim ju posadit,ked sa pyta

sliver
6. feb 2012

@buba78 - to je šikovnica, parádička
ja akurat zajtra idem dať prvý krtá na nočníček a som zvedavá čo bude ;) ona kaka raz denne iba ráno ked vstane ju rozbalím na pult, tam ležká a do 10 min sa mi tam vykaká, tak ju chcem vtedy posadiť na nočník len ešte nesedká tak ju budem musieť držať... to by bolo super keby sa naučila nan...

kočky čo myslíte kedy je čas na detsku izbu? kedy začať dávať mimčo spinkať do jeho izbičky? nechcem aby to bolo priskoro no ani neskoro ked si moc zvykne u nas 😉

@pohodacka - slanu vodlu kloktám už druhý den, trošku mi to pomohlo na hrdlo ale aj tak som slabá ako mucha, nohy ma strašne bolia a ruky tiež... slabosť ako pri chrípke... ale lieky som dala kupiť mm, dakujem poklad

buba78
6. feb 2012

@sliver vraj od pol roka je to ideal

sliver
6. feb 2012

@buba78 - som tiež počula 😉 len ked mne sa moc nechce behať v noci ku nej ked kojím do inej izby... božinku ale som lenivá... ale zase sa bojím že ked si moc zvykne že si začne uvedomovať že spinká s nami tak tam bude plakať... vlastne ona to bude mať jednoduchšie o to že ona ostáva v izbe iba my sa odsťahujeme 😀 😀

pohodacka
6. feb 2012

@sliver neni zač..hlavne nech pomôžu!!
@buba78 supeer,šikulka jedna..

sliver
6. feb 2012

kočeny odkedy može papať mimčo jogurt?

crazybabenka
autor
6. feb 2012

@sliver my papáme od 7. mesiaca

janemari
6. feb 2012

@sliver aj ja ti odporúčam homeopatiká,tie môžu aj tehulky aj kojacie ženy a neviem ako je to s čajmi,ale pokiaľ môžeš npr.materinu dúšku,šalviu a podobne tak litre čaju a utopiť bacily 😉 Ja ked som sa pýtala na mliečne výrobky tak dokina povedal jogurt najskôr od 10 mesiaca+tvaroh a mlieko až oveľa neskôr.
@buba78 ty máš ,ale šikovnicu,za chvíľu budete bez plienok 🙂
My sme boli dnes na poradni a máme 9500g a 77,1cm takže kus ženskej 😀 Zajtra ideme na kardiologiu,som zvedavá ako dopadneme.A už sme aj dohodnutý na ďaľšej poradni očkujeme ach jaj už teraz mám strach ☹

pohodacka
6. feb 2012

Baby.idem sapochváááliťťť,Nela dnes prešla sama bez držania skoro celú obývačku,zase som topokazila ja,nechcelasom na mm kričať nech sa nezľakne,tak som sa mudraňa rozbehla za nim do kuchyne,ale rozbehla jak stádodivých koní,samozrejme že sa zľakla,otočila sa a spadla na prdel.Uvidíme či sa do narodenín rozbehne 😉
@janemari krásna váha ,super,ja mám pocit,že malá teraz pribrala namiesto jej 300 gr/mesačne/ minimálne 600gr.Stále niečo žuje,chlebík,jogurt,polievky,proste hocičo a zapíja mliekom samozrejme.Ledva ju unesiem.Už by mohla aj spomaliť trošku 😉
@sliver biely jogurt od piateho,ovocné ale od desiateho sa mi zdá,dávam normálne aj miláčik a pribináčik.Biely už môžeš určite,u nás sa osvedčila biela activia,ale tá sladká.

janemari
6. feb 2012

@pohodacka máš doma šikovnicu 🙂 Tak Laura pribrala myslím za mesiac 500g

pohodacka
6. feb 2012

@janemari no,Nela určite ešte viac,nejak sa rozjedla..a to nerátam tie nočné jedenia 😒

buba78
6. feb 2012

@sliver inac si neviem predstavit ju dat do inej izby a dojcit do roka ako som ja..........ale by som sa nachodila na kilometre..sestra dala v 2 rokoch a nic nezmeskala
@janemari sice ste starsi ako nasa v 9mesiacoch mala 10170g a 73cm...riadne je dlha
@pohodacka bozinku aj vy sa uz chytate?......to len my nebudeme este chodit.......v chodeni sme pozadu,ale v nocniku popredu......dnes sa 4 krat pytala a aj urobila potrebu aj ked mala trosku ciknute v plienke......aj nasa chcela len aktiviu sladku...teraz zje konecne banovecky vanilkovy.....ovocne nechce,ale dlho som nedavala......tie tvarohove sa nedavaju pred 1 rokom,lebo su tazke na zaludok a zatazuju oblicky vysokym obsahom bielkovin.......tebe sa zda tazka?...kolko teda ma.....co mam ja povedat pri vahe 11,5kg v 14 mesiacich..dnes mame 15mesiacov a uz urcite 12kg

buba78
6. feb 2012

dnes mame 15 mesiacov......ani sa mi nezda........uz zacina viac hovorit,len porozumiet je tazke

pohodacka
6. feb 2012

@buba78 gratulujemeeee,
je mi veru ťažká,včera sme boli v baumaxe,tato niečo riešil s predavačkou,som ju držala na rukách,ešte takú naobliekanú a skoro mi ruka odpadla.
Čo sa týkachodenia,radšej keby ešte počkala,lebo ako má lepšiu stabilitu,má aj viac odvahy.Pred 3 týždňami sme v obývačke dali zavesiť tv nech po ňom nebúcha a čo myslíš?ona sa dnes vyliepala na tie poličke a trieskala do nho aj tak.Asi ho už musíme zavesiť jedine na luster 😀 😀
tiež jej nechutia ovocné jogurty,maximálne okrem bieleho bánovecký-vanilkový.Papáte každé tri hodiny?Lebo u nás nehrozí,tak každú jednu 😀

janemari
6. feb 2012

O tom jedení mi niečo hovorte,včera na krste dala si polievku,po nej ryžu s kuraťom a plnkou,potom zaspala na 30 minút a prvé čo bolo ked vstala čo budem jesť?Tak si dala koláč,pagáčik,vodičku a ked uvidela moju krsnu s plnkou otvorila ústa a že davaj.Skrátka kým nemala plné ústa nedala pokoj,iba vtedy ked chodila,alebo sa fotila.Som myslela,že už ju rozdrapí a že večer už nedostane papať a hádajte pred spaním plnu fľašu mlieka s kašou a potom sa po polnoci zobudila na ďaľšiu fľašu. 😀

buba78
7. feb 2012

@pohodacka teda si ma pobavila s TV......a co si myslela..deti sa vynajdu.....nasa bezne lezie na TV stolik,ked bola pri nom fotelka.....hned sme ju zrusili........prave vcera som pocitala kolko papava za 24h-8krat.......az sa hanbim napisat.....8h rano pol chlebika........11h na desiatu 150ml mlieko.........ide spat,spi 1,5h.........na obed polievku pol kompotovej misky a druhe z mojho taniera........na olovrant jogurt alebo presnidavku.....ak je umrncana za 1,5h dam 120ml mlieka.....vecer o 19h krupicova kasa zo sunaru 150ml.......a slavne noci 2 krat mlieko po 120ml az 150ml...........vela co.

buba78
7. feb 2012

@janemari som rada,ze nasa nie je sama taka pazrava,lebo len pocujem z okolia ako stale papa

pohodacka
7. feb 2012

@janemari nápodobne 😀 😀 😀 ráno o štvrť na 8 vstala,dala si mlieko,pol chleba a už piští a cucá si ruku-to znamená daj jesť mamaaaa 😀 😀

crazybabenka
autor
7. feb 2012

@pohodacka no ty máš ale šikovnicu šikovnú.....gratulujem.....my spravíme tak 3-4 kroky a bác..... 😀

crazybabenka
autor
7. feb 2012

baby ja som dnes zistila, že moja túžba po druhom dieťatku je silnejšia ako zdravý rozum....čo chodím do inej témy....(januárovky).....už je 6ta baba znovu tehotná.....a ja keď som to čítala skoro mi odtrhlo srdce....revala som ako tur....a závidela....ale nie v dobrom ale v zlom....zasa ma to chytá....ony majú a my nie......prečo zase ja.. 😖 😢 😢 😢 😢 ....normálne sa za seba hanbím....už zase to na mňa ide....a neviem si pomôcť.... 😖 😢 😢 😢 😢 ☹

crazybabenka
autor
7. feb 2012

normálne uvažujem o tom....že prestanem chodiť do tej témy a aj na koníka...a aj do "januárovej skupiny" na FB

sliver
7. feb 2012

@crazybabenka - ale no Zuzka, ved si už veliká a už si si týmto prešla tak hlavu hore a vieš že sa tým trápiš iba ty sama... no... a už sa snažíte o druhé babatko? neboj ved to príde... poznáš to aj z predtým... už máš také skusenosti že toto by ťa nemalo trápiť, no hlavičku hore a kuk na Paulínku 😉

crazybabenka
autor
7. feb 2012

@sliver veď ja viem.....a práve to ma zaskočilo....že je to tu znovu.....veď už mám Paulínku....tak neviem čo mi šibe

pohodacka
7. feb 2012

@crazybabenka moje..neboj,ono to príde ani nebudeš vedieť ako.Hlavne sa tým netráp a nestresuj sa,lebo just sa nepodarí-veď to poznáš.Podarila sa Paulínka,podarí sa aj druhé.Uvidíš.
Čo majú hovoriť tie čo nemajú ani jedno bábo,snažia sa roky,všetky IVF sú neúspešné..všelijaké horšie prípady sú..ty máš zdravú,krásnu babu,tak máš dôvod na radosť,nie na smútok,pekne snažilkuj a ja verím,že o chvíľu Ti budem dávať otázky typu..."no čo,vracala si ráno?" 😉 😉
@sliver ako ti je,máš tie homeopatiká?