Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
baby my máme v prsíčku hrčku :( pod bradavkou 😒
asi skočím v štvrtok k dr. do poradne aj ked som sa na nete dočítala že to je normálne pri kojení, že to je hormonálne či čo... ale aj tak som z toho na prášky....
@sliver neboj....mi sme si s tým prešli tiež vlastne prechádzame....a myslím si že aj pohodacka mala niečo podobné s Nelkou.....prinajhoršom ťa pošlú ako nás na endokrinológiu....neboj sa
@sliver áno,áno,neboooj,ako píše crazy,máme to za sebou,ale verím Ti..myslelasom,že dostanem infarkt keď som jej to nahmatala.Mala dokonca červený kruh okolo celej bradavky a hľuzka bola tvrdá ako kameň.Boli sme na detskej endokrinológii,zobrali krv-fú,hnusná spomienka a bolo to.Výsledky na 1.Dr nám vysvetlila,že to má strašne veľa detičiek,že žliazky reagujú..je to z hormńov vlastne,že žliazka môže byť stiahnutá alebo roztiahnutá ako karfiol-vtedy to ty cítiš ako hľuzku..takto nám to vysvetlila-dokonca keď Nelku pozerala,povedala,že už to má aj v druhom prsíčku..ja somnič necítila.No a dnes nemá po hľuzke ani stopu.Naozaaaaj,nebooj,ale pre pokoj v duši to ukáž dr,ale nič to nie je...
@crazybabenka ja to asi risknem,ak to bude malé,tak ma porazí,lebo to je fakt zlaté,dúfam,že aspoň klobúčik využijeme ak už šatky nie.Ak ccheš,počkaj,potom ti poviem aké to je..síce ty chceš kraťasy a ja šatky..neboj tá veľk.12-18 bude sedieť ako riťula na šerbel 😉 😉
@crazybabenka no..a je to..30 evri v prdeli 😀 😀 neodolala som tým šatkám + klobúčik a kraťasky,ale tie ružové na traky-tie som dala 86-92 ,keď budú dlhé,budú ako trištvrťáky a hotovo 😀 😀
@pohodacka no tak som zvedavá na rozmery 😀
@crazybabenka dám Ti vedieť 😉
baby ....síce trošku od našej témy....ale mám nervy....pomáham nájsť prácu pre moju maminku....katastrofa....ako 50tnička nemá šancu nájsť si niečo.....ja neviem...či už dovolím si povedať v najlepších rokoch majú ísť rovno ľahnúť na cintorín...a tam počkať kým to na nich príde???? vrrrrr moja mamina doteraz stále robila....a keď dostala výpoveď ....tak si otvorila vlastný obchod.....no ale minulý rok postavili tesco....a bolo všetko v riti....ľudia nerozmýšlali....že síce rožok v tescu kúpia o pár centov lacnejšie.....ale to že dajú peniaze na autobus....to nerátajú
@crazybabenka Hm tak ja mám 40 (tri malé deti) a manžel 48... Nápodobne s robotou.... Ale bude hádam raz lepšie 😝
@crazybabenka - to ti verím že je tažké nájsť prácu pre staršieho človeka.... kamošova mama to mala tak ito, 50 rokov a dostala výpoved... no bolo to hrozné lebo nič nemohla nájsť, už bola celá rodina z toho na nervy ako nakoniec sa to podarilo ale bolo to hrozné na psychiku, najma ona to ťažko prežívala.... rok jej trvalo kým si našla prácu 😒 takýto ludia maju šancu iba po známosti a aj to je ťažké ked má človek známosti....
@crazybabenka veru,ľudia v tomto veku to majú ťažké,moja mamina síce robí,ale chce odísť ,len zisťuje,že asi tam zostane až do dôchodku,lebo nikto nemá záujem.S maminami ,čo majú malé deti to máš to isté,boja sa ,že budeš s deťmi často doma.Čo Ti poviem,slovenský národ 😠
@crazybabenka strasne a potom clovek nema z coho zit a dochodok si ani neuzije
Babyyy,dajte tip na polievku 🙂 😉
@crazybabenka tak s mojou mamou je to rovnaké a kedže tvoju a moju mamu delí pár km a pár rôčkou tak si prechádzajú tým istým.U nás je to hladová dolina a ked máš robotu tak ťa len vykorisťujú 😖
@pohodacka pre koho pre malú,alebo teba 😉 Ja som robila cesnačku/kedže som chorá/,ale nepohrdla by som špenátovkou,paradajkovou,aleboooo kapustovou 😉
@janemari no vlastne tebe nemusím hovoriť....mamina skoro zomrela....keď mala ísť na úrad práce....nikdy tam nebola...a rovno ju dali k tomu....sa mi vidí....že sa volá Čunderlík.....čo má tú hordu cigáňov....tak mamina s plačom prišla.....kam tento svet speje????
@crazybabenka ☹ ☹ ☹
kočky tá naša herečka zlenivela.... ako vie sedieť tak už chce len sedieť a hrať sa, ked ju dám ležať na chrbát tak sa jej nechce pretáčať samej, bude ležať a vyvrešťovať kým ju bud neotočím na bruško alebo neposadím ☹ ☹ ☹
@sliver
@janemari ste zlaté,určite niečo vyberiem 😉
@janemari skôr pre všetkých.Už pomaly nerobím malej zvlášť,jedine ak je fakt obed,ktorý zásadne nesmie.Dr samapýtala na kojenie..že ak chcem,môžem pomaly odstavovať..že ma nenúti a pokiaľ ma to neobťažuje môžem v kľude kojiť ďalej.Rada by som keby je to len tak.jedna kamarátka mi "poradila"-proste jej nedaj a hotovo,nech reve.Noo,jasné,ako keby som bola krkavčia mater!!!
Ja nehovorím,že nie je čas prestať,aj sa snažím,vždy keď si pýta papať,dám jej rýchlo niečo iné,aby to nebolo MM.Ale má proste deň kedy nespapá nič,len sa ku mne túli,líha si na mňa,vyhŕňa tričko a chce proste mlieko.Srdce by mi roztrhlo keby som jej nedala keď sa na mňa tak pozerá.Niekedy ani nepapá,len si tak "dudká",možno je to tým,že od narodenia nemá,resp.nechce dudlík.Skúšam to obmedziť na ranné a večerné kojenie,lebo najmä večerné mi absolútne vyhovuje,keďže tak rituálne po kúpkaní zaspí.Švagriná kojila obe deti do 2 rokov,potom proste vysvetlila,že má "bo" a bolo.Dúfam,že sa nám bude dariť..
ahojte babizne...blaznim z bolesti okolo lopatky 😠 neskutocna bolest pomooooc
@petuska123 nemáš zaseknutý nejaký nerv?Ja som tak bláznila tiež,,aleskôr v dolnej časti chrbta,keď som dokrývala na poradňu a ledva som sa tam hýbala,skoro ma nechali v nemocnici.Dr spravila sono a nedialo sa nič,len mi malá pricvikla nerv,fúúú,to boli ale bolesti.si pamatám ako som sa nevedela otočiť na posteli..rukami som sa zaprela a tak..no hrúza..potom to samé prešlo..držím palce aj Tebe 😉
@pohodacka fu tu je každá rada ťažká.....keď sa mi nedalo dojčiť....bola som strašne nešťastná....že odsávam a nedojčím.....ale aspoň jednu výhodu to malo....nemusíme si od toho odvykať....ja by som nedokázala "nedať" plačúcemu dieťaťu....a mohlo by to dopadnúť aj tak....že by sme išli aj do prvej triedy a ešte by bola na didinke 😀 ale nie robím si srandu.....dojči dokedy chceš....a dokedy to obom vyhovuje.....ak ti to teraz neprekáža....tak dojči ďalej....a keď bude straršia skôr pochopí
@pohodacka no vyzera to ze asi sa daco zaseklo vo mne
@crazybabenka ďakujeeem..presne tak to cítim aj ja..
@petuska123 - aj ja som mala presne to ako pohodacka.... seknutý nerv, aj ma chceli niekam posielať ale nakoniec sa nnič nevyriešilo a maličká sa akosi poposuvala a ustupilo to...
@pohodacka - vklude dojči ved je ešte maličká....pokial to tebe vyhovuje a nevadí tak by som dojčila
takže nám dr. dnes povedala s tou hrčkou na prsíčku že ak chcem možem ísť na endokrinologiu ale že nie som jediná a že do jedného roku ani tam tomu nevenuju velku pozornost, že ak chcem ísť pre moj pokoj.... tak teraz neviem či mám ísť alebo nie....
@crazybabenka on má všetkých na starosti,nielen cigáňov aj moja mama k nemu chodila. Budem držať palce mamine,aby čím skôr našla prácu.Ja som myslela,že vy už patríte pod BS.
@sliver aj moja bambula zlenivela.ako robila krásne pokroky,tak zastala a dosť.Neexistuje,aby sa dvihala či už do sedu,alebo stoja a nieto ešte loziť. Ked je na brušku skôr sa pretáča,alebo sa nejako prešúcha tam kde chce,ale žeby lozila tak to nie.O mesiac ideme na kontrolu a ak sa nič nezmení tak neviem čo urobím.
@sliver diki,aj ja si myslím,že ju netreba nasilu odstavovať..budem jej dávať našu stravu a keď si vypýta mliečko,bude mať mliečko..ja som pre pokoj bola u dr,resp.na endokrinologii,ale keby viem,že jej budú brať krv,tak som mohla zostať doma 😀 😀 😀 keď ccheš mať istotu,tak behni,ale určite je to to,čo má skoro každé druhé bábo,hlavne sa neboj.Nelka už fakt po hrčke ani chýru ,ani slychu.
@janemari a neplazí sa?Naša Neluša keď ešte neštvornožkovala,tak sa plazila.šúchala sa ručinami ..aj keď dozadu,ale dostala sa kde cchela 😀 😀 neviem či od 5alebo 6 tich mesiacov..

@pohodacka keby sa mi to tak nepáčilo...tak sa na to vykašlem...ale tie puf kratasky sú úžasné