icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

sliver
3. sep 2012

@pohodacka - to má z toho Očka 😉
naša tancuje tiež vkuse, na dovolenke sme boli v pizzerke a ona tam stredom pomedzi stoly tancovala ako keby bola na disco 😀 všetkých pobavila 😀 😀 😀

pohodacka
3. sep 2012

@sliver presne ,u nás na dovolenke-každý večer robili animátori detskú diskotéku a tam no..to by musel človek vidieť.Ona nemala hanby,vybehla na pódium,inak na mňa naviazaná,tu vôbec nezájem kde som,išla medzi deti,tam tie tance ,no tie animátorky neviem či už sa niekedy tak schuti smiali.každá ju brala za ruky a tlieskali..strašne milé to bolo.Len horši,e,že papať sme museli len v reštike,lebo ke´d sme boli na terase,tak tam videla na to pódium a hotovo,už bolo dojedené,vreťla,že ona ide tam,tam a to bolo vysvetľovania na raňajkách,že ešte nie je večer 😀 😀

pohodacka
3. sep 2012

@sliver presne ,u nás na dovolenke-každý večer robili animátori detskú diskotéku a tam no..to by musel človek vidieť.Ona nemala hanby,vybehla na pódium,inak na mňa naviazaná,tu vôbec nezájem kde som,išla medzi deti,tam tie tance ,no tie animátorky neviem či už sa niekedy tak schuti smiali.každá ju brala za ruky a tlieskali..strašne milé to bolo.Len horši,e,že papať sme museli len v reštike,lebo ke´d sme boli na terase,tak tam videla na to pódium a hotovo,už bolo dojedené,vrešťala,že ona ide tam,tam a to bolo vysvetľovania na raňajkách,že ešte nie je večer 😀 😀

pohodacka
3. sep 2012

@sliver a tie fotočky nebudeš dávať??

sliver
4. sep 2012

@pohodacka asi budú 😉
popravde po poslednom fiasku s fotkami na FB nemám vobec chuť tam nejaké dávať (kvôli svokre) už som uvažovala že urobím album tu kvoli vám a hodím tam z 10 fotiek len sa k tomu akosi neviem dokopať....

pohodacka
4. sep 2012

@sliver múdro,múdro,aspoň pre nás 😉

sliver
4. sep 2012

kočeny máte to tam 😉

sliver
4. sep 2012

idem sa bavkať.... a malej robiť prekvapenie 😉
http://www.presporkovo.sk/pdf/domcek.pdf

pohodacka
4. sep 2012

@sliver dobrý nápad 😉

renataolcakova
5. sep 2012

nevie niektorá z vás ked môžu byť hotové výsledky na výter z dupy? Dakujem 😉 a neozval sa vám teraz niekedy docent?

buba78
5. sep 2012

@sliver nezdas sa

buba78
5. sep 2012

@renataolcakova kultivacia trva 3 dni,ale ak tam nieco rastie ,tak aj 5-7 dni

sliver
5. sep 2012

a mám novu vychytávku len aby som mala čas to všetko robiť 🙂))))
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4360088...

pohodacka
5. sep 2012

Tak babyy,tretí deň kakáme už len do nočníka,alebo veľkého záchoda.Horšie je,že cikanie je stále do plienky 😀
S kakním to bolo jednouchšie,teraz ju ešte naučiť vypýtať sa cikať 😉
Nemyslím náhodné kakanie,že ju posadím na nočník v časekeď treba kakať,lebo ona kaká každý deň inak.ale pekne povie mama,kakať,utekáme a keď sa vykaka,tak povie kakala..ešte to cikanie.

crazybabenka
autor
5. sep 2012

@pohodacka šikovnica jedna.....Palka sa pekne vyciká do šerblíka alebo záchodu....potom si aj sama zatlieska....keď ju dávam stále....tak aj celý deň sme so suchou plienkou....ale pýtať sa nepýta

sliver
5. sep 2012

juj babeny závidím... aj ja by som veľmi chcela aby chodila na šerblík 😒
no môžem ešte snívať lebo to moje trdielko je ešte maličké a nič si neuvedomuje, som rada že mi začína aspon niečo rozumieť ked poviem... no a nehovorí ešte nič, teda "svojou" rečou kecá až moc (vkuse) ale nerozumieť jej 😀

crazybabenka
autor
5. sep 2012

@sliver kľud a nohy do tepla....Pauluš vie tiež len pár slov....ale svahilsky vie perfektne 😀 😀 😀 inak vieš čo som práve zistila....že som Palke objednala takú istú bordúru...ako má Sonička 😀 😀 😀

pohodacka
5. sep 2012

@crazybabenka bože ja sa bavím na tých tvojich výrazoch,že bordúru 😀 to je čo?
@sliver neboj,ešte má čas na šerblík.ja som sa s tým ani nezapodievala,nedávala som ju vôbec na šerblík..len asi mesiac dozadu vždy keď tlačila-kakala,tak sa jej pýtam-kakáš?A ona áno..potom začala sama,že áno,vždy keď tlačila.Bez toho,abysom sa jej niečo opýtala.Takže vždy keď odniekiaľ kričala áno,áno,tak som vedela,že kaká.No a pred tými tromi dňami vždy keď okríkla áno,tak som ju schytila,posadila na WC alebo šerbel a ..najprv sa stalo,že kým som ju vyzliekla,tak bola dokandená a potom sama nejak automaticky kričaka kaka,tak som ju dala a potlačila a vykakala.Už tretí deň..dokonca dnes ráno ešte ln oči rozlepila hovorí,že kaka a ja že áno,pojdeme potom..reku ved nekaká tak zavčasu ráno,aj ked je pravda,že každý deń inak,ja som si ju stále nevšímala,ona zase,že kaka,ano a rukou ukazvala WC.Ja om si ˇ´dalej robila svoje a ona začala tlačiť chú´da,aj sa pokakala.Takže chúďa aj sa pýtala,ale múdra maminka načo by ju dávala veď zavčasu ráno sa nekaká 😀.So slovami,snaží sa celkom pekne,základy sú-teda pýtať jedlo,pitie a také,snaží sa,vie celkom pekne,ale niekedy keď jej kážem zopakovať,tak je to taká hatlanina,že nerozumie ani ona sama čo vlastne chce 😀

crazybabenka
autor
5. sep 2012

@pohodacka trubka 😀 to je normálny výraz bordúra 😀 http://detskaizbicka.sk/bordura-macko-pooh-–-n...

sliver
5. sep 2012

@crazybabenka - hej hej to je tá istá...

@pohodacka - dobry návod, začnem jej hovoriť to kaka 😉 lebo to vidím, no kým by som ju vyzliekla tak by bolo po.... uvidíme čo časom z toho bude...

pohodacka
5. sep 2012

@crazybabenka jááj,no bože,ja som mantaňa 😀
@sliver no,aj my sme s mm hovorili,že ako dobre sme na to išli,úplne sa jej zafixovalo to slovko kakanie,lebo stále som sa jej pýtala kakáš?No a pekne sa naučila čo je kakanie..len neviem ako vystihnúť a opýtať sa jej cikáš? 😀 😀 to bude náročnejšie..

buba78
5. sep 2012

@pohodacka my mame na oboje len kakat........a ked to urobi do nocnika krici kakala.........sila,ze to vedia rozlisit aky cas pouzit.....
@sliver co ty chces od nej......ja som ju od 11mesiacov vzdy posadila rano a poobede po spanku a ked tlacila a prislo to vsetko samo
@crazybabenka neboj aj pytanie pride

pohodacka
6. sep 2012

@buba78 veru,presne aj ja som sa zamýšľala nad tým,že fakt ako sa to dieťa postupne vyvíja,či už sučením slovíčok,alebo teraz to pýtanie na nočník.Ja som si tak hovorilaa,že som zvedavá ako ju naučím na šrblík keď ja som ju skúšobne nedávala nikdy,raz,ala okolo roka,sadla tam,ušla,akoby sa bála,tak som ju viac nedala,nech nemá z toho strach.A teraz aha,ani som nečakala ,že tak rýchlo.Po prvých razoch ako sa tam vykakala sa jej nejak zafixovalo,že to treba robiť tam..aj keď určite sa jej stane,že ej ujde,keď budeme vonku,v aute alebo tak.Teraz ešte to cikanie,budem musieť vymyslieť tiež niečo rýchle a účinné.A môžme kupovať malé gaťušky pomalinky 🙂

pohodacka
6. sep 2012

@crazybabenka moja,boli ste tam pri vás v tých Habakukoch?Je tam pekne?My chystáme Tatry na víkend ,síce je to v období vš.svätých,ale tak majú tatíkovia jedine voľno,takže by sme to okukli.Ak to vôbec v novembir ešte býva otvorené,musím pozrieť.

Inak baby,ďalšia z nevydarených nocí za nami,viac mrnčala než spala,pred pol nocou sme dávali paralen,ale po 2 hodinkách zase mrnčala,každú chvíľu,no úžasne som vyspatá..jáj bože,aj so zubami 😠

crazybabenka
autor
6. sep 2012

@pohodacka ešte sme neboli....ale čo sú tam herci....tak tam mám bývalého kolegu....tak ti pozisťujem.....nejak sme sa tam ešte nedostali 😀

buba78
6. sep 2012

@pohodacka my tiez obcas mrncime.......zuby bola hnusne....boze mi este 4 stolicky a jeden ocny

crazybabenka
autor
7. sep 2012

takto sme mi dnes išli od doktorky ....celú cestu sa rehotala....aj keď neviem na čom....ale také záchvaty smiechu ešte nemala 😀 😀 😀 😀

pohodacka
7. sep 2012

Tak dnes sme boli za p.riaditeľkou v MŠ,takže nástup január 2014 s možnosťou adaptačného týždňa,takže prvý týždeň nástupu môže ísť na hodinku,dve môžem tam byť s ňou -ako chcem buď celý čas,alebo hodinku a potom odísť..takže uvidíme,nechcem ju tam "bachnúť" hneď na celý deň,zabuchnúť dvere a odísť..aj keď možno to je pre dieťa najlepšie-aj keď pre maminu nie,už sa vidím ako nariekam doma a rátam minúty kedy mžem ísť pre ňu 😀
Akurát sa vonku na piesku hrali detičky s 2 p.učiteľkami a zavolali nás medzi ne..tak sme vybrali z bedničky všetky formičky,deti sa vrhli na Nelkinu motorku,či bicykel či čo to je ,Nelka sa rozbehla na kolotoč,ani nevnímala,že som tam,no bodaj by to bolo aj potom tak.Ale našťastie akonáhle je s deťmi,tak má veľký strach o mňa 😉

sliver
7. sep 2012

@pohodacka
kamoška tak bola včera so synčekom v školke, vydržal tri hodiny, teda aj ona tam a ked chcela odísť revy ako koniec sveta... dovtedy sa mu tam fest páčilo, hral sa so všetkými (v máji mal dva roky) a spokojný, že je tam krásne, kamoši sú super ale musí tam byť aj maminka....
ked odišla revy a musela sa vrátiť, kým nešiel spať sa od nej neodlepil, to ho večer kupe, krmi a uspáva tatino, včera to musela robiť maminka, vlastne si s ním musela aj lahnuť a spinkať, nepustil ju vobec nikam....