Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@sliver fu...a to som tú podložku chcela zajtra objednať Pauluš pod stromček 😀
@crazybabenka - isto objednaj, je super, ja som dnes skúšala 😉
len pouvažuj od koho a akú....
@pohodacka - presne mne sa nechce naťahovať s tým...
@buba78 Všetko najlepšie Olivii ....veľa zdravíčka....šťastíčka....lásky.....nech maminka a tatinko poslúchajú....a nech si stále také krásne usmievavé dievčatko 😀
za dobrotu na žobrotu....
zase sa mi to dnes potvrdilo 😒
@janemari
@crazybabenka
@pohodacka
@sliver dakujeme velmi pekne...mame zly den..doobeda mis tale ukazovala,ze ju boli brusko ci hrudnik..do kelu nevedela som..boli sme v kociku dve hodiny...jedla roztek..potom mlieko pred spankom...spala len hodinu a plakala,ze boli..este hodinu si polezala pri telke a potom jedla 4 lyzicky polievky...po pol hodine plakala a kricala Mami..zobrala som ju na ruky tvarou k sebe a sup celu ma obgrckala..cestou do kupelky chodbu a koberec..hned do vane..ja seba do hola..obidve nahe a sprchovane..keby niekdo zoklope neviem co skor...kym som to poriadila..lezala do pol piatej na gauci smutna..trosku caj a piskoty...prisiel tato...ozila,vraj chebik..zahryzla a zase plac a mami...nastastie negrckala..osvedcilo sa mi,ze nas zachranila vakcina proti rotavirusom..inac grciame az skoncime v nemocke...vecer uz ok..spala suchu ryzu a pecene kura..mlieko nedostala a ani nepytala...chvalabohu..snad je to za nami
@buba78 no moja krásna princezná.....takto si "spestriť" narodeninkový deň.....moje zlatino ☹
@sliver čo sa stalo????
snažím sa vždy dať každému to čo môžem... jednej "kamoške" dávam všetko čo sa dá... veci od Sonky pre jej dcerku, ked som vonku a zbadám niečo čo sa mi páči pre jej deti hneď to kupim, mám na nich slabosť, Sonka ich miluje, vkuse sa s nimi hrá, napálila som jej Spievankovo 1,2
no a poslednú dobu je fest divná, chodí von s deckami a ja o tom ani neviem len ich zrazu niekde stretnem... ale som si stále hovorila že si to nahováram... no a perla čo ma včera dorazila... má Spievankovo 3 a že mi ho nedá
ako nemám slov... bola som včera z toha taká mimo že som iba ticho sedela a kukala TV...
chápete že mi nejde o to DVDčko ale o princíp.... asi jej už leziem na nervy 😀
@sliver noooo stáva sa....aj ja som sa už viac krát takto prekvapila 😒
@crazybabenka - ja pravidelne, najviac v puberte ked som mala kopec "super kamošiek" no už sa mi to dávno nestalo tak ma to zaskočilo, myslela som že už žijem v svete dospelých 😀
@sliver to tak býva,za dobrotu na žobrotu...alebo za dobré nikdy dobré nečakaj!!! Je to smutné,ale je to tak..
@crazybabenka čo si malá??Nestresuj sa,myslíš,že naša sa pýta?Nedávno som sa tu pýšila,že tri dni kaká do šerblíka..ale trvalo to fakt len tie tri dni.Síce mi vždy oznám,mamaaa,kakaám,ale už býva často neskoro.Teraz sa od včera zase pýta,teraz ju mám len v gaťkách,zatiaľ od rána suché..možno jej to vydrží do zajtra..NOAČO???!!!Kde je napísané,že v 20 mesiacoch musí byť bez plienok???!!!!
Minule bola v dámskom klube pekná téma " odplienkovanie"
Detská dr hovorila..NIKDY NEPOROVNÁVAŤ DIEŤA S INYM DIEŤATOM!!!
Každé dieťa je iné a to vo všetko..že ono samé si musí vo svojom mozočku uvedomiť,že "teraz je ten čas" čím viac je nútené,tým väčší akoby odpor k vaci bude mať...že je dieťa,kt.je bez plienok v roku 1,5..a druhé zase v 3 rokoch..a že obe je správne..pokiaľ má dieťa 5 rokov a má plienku,to je dôvod riešiť to.Ja som ju preto ani nedávala skúšobne v nejakých 6 mesiacoch..lebo to nemá s cikaním nič spoločné,je to náhoda,nie to,že si to uvedomuje..
Takže sa netráp,ako povedala tá dr,je to prvý veľký krok v živote dieťaťa..chce to čas a trpezlivosť.
Keby bola celkovo nejaká "zaostalá",tak ma to trápi...ale pyšne sa dokážem pochváliť,že je veľmi šikovná.Aj v centre kde chodíme povedala vychováv.,že je vyspelejšia,rýchlo si zapamätá,vie už dosť slovíčok..podľa obrázku povie aká je to pesnička-na youtube jej ich denno denne púšťame..a podobne.Nebudem ju tu vychvalovať.Ale ja viem aká je a som na ňu pyšná.A to,že má plienky v jej 20 mesiacoch ??Do škôlky ide o rok aj dva mesiace,dovtedy to hravo zvládneme 😉
@crazybabenka - Aďka to napísala krásne, fakt sa netráp!!!!
no a čo že má plienku, každé dieťa je výnimočné niečim iným a tvoja princezná ako ju poznám je isto výnimočná, veď je užasná tak nech má plienočku, no a čo...
mne práveže začínajú vadiť tie chválenkárske mamičkovske reči, ako moje dieťa si umýva zubky dvakrát denne, umýva si ruky pred a po každej činnosti, chodí na šerblík a je bez plienok, vie povedať to a to... ako na jednej strane chápem mamičky aké sú hrdé na tie svoje deťúrence že dokázali to a to ale niekedy si neuvedomujú ako tej druhej ktorej dieťatko to nedokáže ubližujú...
Každé dieťatko je výnimočné, hlavne nech je zdravé!!!
@sliver veď si aj hovorím, veď to asi aj vzdám....nestojí mi to za to....aby ešte v mokrých gaťkách a tepláčikoch dostala nejaký zápal močákov.....neprestanem sa jej pýtať....budem ju brať na šerblík.....dodržím náš "rituál" ráno po zobudení....pred a po spaní....a večer pred kúpaním...a hádam jej raz dojde.....len každá maminka je taká....či si to priznáme alebo nie.....moje dieťa musí byť najlepšie.....a nepomôžeme si.....viem, že Pauluš je vo veľa veciach šikovná....teraz začína kecať...veľa vecí opakuje....je strašne vnímavá
@crazybabenka - vzdaj to 😉 pokračuj krásne dalej v rituále a úspech sa časom isto dostaví, neboj
viem že každá mamička je taká a preto treba brať iné mamičky s rezervou ked povedia že oni v tom a tom mesiaci už robili to a to... mne napr. moja mamina tento týžden že či dávam Sonku na šerblík a ja že nie a ona že prečo, že ja so sestrou sme už v tomto čase chodili a ja len to že si to neuvedomuje a odnaúčať ju ked je zima je naprd že si počkám na jar a teplo... nebudem sa zbytočne stresovať že je mokrá v zime....
@pohodacka uz sme ok..inac pekne slova..kazda si pozname dieta najlepsie a vieme v com je sikovne a ine dozenie vekom
@sliver no tak to je sila....to ma mrzi...a to si clovek mysli,ze aku ma dobru kamosku...ja som sa tiez uz sklamala a povedala som si,ze ved uz nie sme male deti a budeme si robit napriek..hned som si to s tou dotycnou vyriesila..strasne pocasie...zase som bola von v kociku a s dazdnikom...ak chces prid nas v piatok doobeda pozriet..snad sa baby pohraju..ak mas vlastne chut...mas pravdu,ze kazda si vychvaluje svoje dieta,ale len pri prvom a pri druhom to uz vnima inac..tak to ber...mna naprv hneva preco sestrina dcerka zle rozprava a to ma 3 roky 5mesiacov a to od zaciatku hovorime zrozumitelne,Olivia hovori uz lepsie ako ona,ale zas je vnimava pri zapamatani si niecoho..chce riesit ulohy..knihu pozera aj hodiny a vie pekne kreslit...a moja sa nevie pri nicom zabavit
@crazybabenka kasli na to..nestresuj ju..u nas to bolo fakt spontanne..este sa to moze kludne pokazit a plienky budu naspat..ved Paulus je taka vnimava pri cinostiach,ze nasu bavi vsetko par minut alebo sekund
@buba78
@sliver
@crazybabenka jééé,ako sme si to pekne vysvetlili a upokojili sa..tak to má byť..nato sme tu 🙂
Fakt tá dr zvýtazňovala-deti nesmiete porovnávať,to nie je vec,to je osobnosť aa každá svojská,každá niečím výnimočná.
Naša Nelka chodila v 11 mesiacoch,spolužiačkyn syn sa teraz prvý krát pustil-na deň svojich 15,mesiačikov..ačo?Nelka možno doštuduje učňovku,on možno tri vysoké školy 😀 😀 Bude to mať súvislosť,že kedy začal cikať do nočníka a kedy prvý krát chodiť bez pomoci?
(p.s.-ja jej dám takej učňovky,pekne bude študovať 😀 😀 😀 )

@pohodacka - ale poštovné mi nik nevráti :(
ja to nechápem, hlavná vec že má 2000 pozitívnych hodnotení, čo som iba ja mala takú velikánsku smolu, či čo....