Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
denne citam co si pisete...v utorok ma Olivia nechtiac v posteli uskrabla do oka.....myslela som,ze mi ho vypichla az som nevidela.......boli sme same.....bolo to vecer pri uspavani,ked sa prevracala....slzilo mi o zavod aj rezalo.rano lepsie,len ked som isla von vadilo mi svetlo a mala som zahmlene videnie.....nedalo mi to ......po obede som volala na ocne ci ma pozru..esteze bol svagor doma a sestra mohla prist k malej...nakoniec mam poskriabanu rohovku a dve maste za 7eur......skoro ma svihlo.....poistovna uz skoro nic nepreplaca...dnes uz omnoho lepsie....v sobotu kontrola...aby nebolo malo odislo mi sitko na rezance...ked som zistila cenu skoro som odpadla-5eur......pre boha ved vsetko je tak drahe,ze coskoro sa pojdeme past na luky....... 😢
@buba78 - ty páni, chúďa... to musí bolieť ☹ fakt nezávidím, nech si čo najskor OK
jojo všetko je drahé ako svina... akurát minule sme sa nad tým rozčulovali s mm... príklad len trápne žuvačky, od nepamäti si pamätám že balíček stál 10Sk, minule sme kupovali a hovorím mu, všimol si si koľko stoja, no že 0,50e, no hovorím že to je 15Sk, to je o 50% viac ako stáli vždy, to je hroznéééééé
@sliver odpadnem,si bohyňa,objednávam!!!Naše dieťa ti bude povďačnéééééé 😉
@buba78 bože moja,drž sa..presne sa mi to stalo v nedelu,Nelka bola rozkokošené,skákala po posteli jak besná až mi pichla do oka..tiež som ho nemohla ani otvoriť,len slzavelo a slzavelo,nepríjemná bolesť..ale za dve hodky už bolopo všetkom,teba horši trafila..bože tie deti..tá naša začína byť jak z divých vajec,ona fakt neobsedí ani polsekundy,ústa sa jej nezavrú celý boží deň...po kom to dieťa je.
@sliver
@pohodacka diky......nebojte dnes je to uz ok....o 17h sme isli von.nechcela do kocika,ze motorku......po 5 min.padla a bola cela cierna......susedia vedeli,ze ideme domov.tak revala,ze som ju musela prezliest......1,5h zavodila na motorke celym mestom.ja,ze bude KO...to urcite.ledva zaspala o pol 9
ja som ju na mmb nakoniec neobjednala....ani sa mi neozvali....nakoniec som to našla tu....povedali mi....že tie podložky sú beznádejne vypredané....ale objednali ich a o 10dní by im mali prísť.....len teraz rozmýšľam či to nedopadne ako s tou čo sme mali na autosedačku.....vydržala cca mesiac....postupne sa tá vrchná biela vrstva drala.....a ostal len ten farebný spodok 😠
@buba78 no teda...to muselo riadne bolieť....ja som tak minule dostala kolenom do nosa....a veru....videla som všetkých svätých....aj niektorých navyše 😀 😀 😀
@crazybabenka to fakt?No bože..teraz čo?Mne z MMB odpísala hneď,poslala č.ú.,len mm ešte nezaplatil,nemal čas,že dnes,tak teraz neviem či sa to teda vôbec oplatí 😲 😲 😲 😲
@pohodacka ja to mám objednané...no uvidíme....na autosedačke to síce drala aj ručičkami...no uvidíme...@sliver to už má....tak uvidíme čo ona napíše ja mám zatiaľ skúsenosť len s touto http://www.babytrend.sk/kategoria/autosedacky/p...
@crazybabenka ja to objednám teda tiež..veď aj ostatné hračky zničí kewď chce..zničí si,nebude mať 😎
ja to mám doma a nemaluje na to (lebo až na Vianoce 😀 ), či to zoderie netuším... ale neviem čo by tam zodrala, je to taká látka alebo plátno, ja jej to vystriem na stolík čo má, ešte uvažujem ako jej to tam pripevním, asi štipcami a nech si kreslí... hádam to hned nezničí ale to môže zničiť všetko, niektoré hračky zničí, niektoré nie... čo už, to je osud hračiek, musím ju učiť nech si dáva na veci pozor 😀
kamoška to má a jej dcerka to má rok a je s tým spokojná....
my sme boli dnes na takom cvičení - hraní s deťmi
no to bolo, prišla som domov a mm sa ma cez ICQ pýta ako bolo a ja som mu len napísala "30 detí sa jašilo v telocvični" ako ušlo aj keď tam bolo veľa detí tak sa to nedalo ovládať... teta sa snažila aj sme robili hada a kolo kolo a kadejaké riekanky no bolo to ťažké... ale ja sa nevzdávam a isto budem chodiť, veď možno niekedy príde menej detí a bude to lepšie 😀 😀 😀
@sliver to máš pravdu,veľa detí...to je fuška..my čo chodíme do centra,tak vychoška berie maximálne 10 mamín s deťmi,aj to vždy niekto nepríde,niečo mu do toho príde,takže v priemere je nás tam tak 6-7 ľudí..ona sama tvrdí,že to nie je dobré,že je potom veľakriku všade,že prekrikovať sa nie je dobré..a tiež že chorobnosť je pravdepodobnejšia čím je viac detí..
@pohodacka - no len toto nie je nijak organizované... v Žiline su takéto kurzy obsadené polroka dopredu, tuto u nás nie je nič takého, iba jedna pani ktorá je ochotná si v piatok doobeda prenajať telocvičnu ale dnes som nad tým uvažovala že keď nás tam bolo toľko tak musela pekne aj zarobiť...
@pohodacka - no a to je to... platíš skoro za nič...
kedysi by tam nikto nešiel lebo by si povedali mamičky že nedaju 30Sk zato že sa dieťatko hodinu pohrá... že zabudni nech ide na ihrisko a basta... ale teraz si človek povie "veď je to len ečko" .... a toto je smutné... že kam tá doba speje 😒
@sliver presne..veď to..úplne smiešne zará´bať na takých malých deťoch..keby tam pre ne pripravili občerstvenie,alebo čajík v zime,nepoviem,musíte sa poskladať..a keby to bolo aspon casovo neobmedzené,ale toto..na posmech..ale v tomto slovenskom štáte je ´viac vecí na hlavu postavených 😠 😠
Ahojte babenky, tak naše výsledky s moču zase zlé,takže nová vzorka a zase čakať. Inak sa máme dobre, stále nerozprávame v podstate sa ani nič nezmenilo,všetko máme po starom,
@janemari - a malinká je chorá alebo čo? prečo vám robia testy?
ani moja nič nehovorí 😉 v piatok tu bola na návšteve kamoška ktorá má o mesiac a pol mladšieho a on už niečo džavotal, ukázala mu kravičku a on muuuu, ukázala mu auto a on brrrrrrrm, že tata, mama, papa, mnam a také jednoduché fičí v plnom prúde a moja nič, ale nevadí ved to príde skôr či neskôr....
@sliver
@janemari Laurinka má zlý moč?
Nebojte,oni sa rozkecajú,dovolím si pochváliť Nelku,že v rozprávaní jej to ide fakt dobre,ako aj vo veciach ako je choď zaniesť toto do koša,dones metličku,urob toto,tamto..už spraví čo jej kážeme.. a nech ju len nevychvalujem,nočník zdá sa mi,má na háku..no nehovorím??Práve mi prišla oznámiť..kakám..a samozrejme do plienky 😀 😀 😀
@pohodacka - aj moja nosí všetko a robí všetko čo jej poviem, rozumieť rozumie všetkému, aj ked je hladná tak príde k ladničke a vydáva zvuky, len slová veškeré žádne... ale nevadí, teda mne to nevadí, potrebuje čas a ja jej ho dám 😉 vidím že je rozumná a krásne rozumie všetkému to je hlavné 🙂
@sliver presne tak!!Akurát včera sme u svokrovcov toto riešili..lebo sme hovorili,že Nelka rozpráva a tak a aony spomenuli,že bratov syn do 3 rokov nepovedal ani slovo,ni len mama..že rodičov to už začlo štvať,už chceli ísť k dr a po tom treťom roku že jak keb uťal..že malý proste začal rozprávať jak divý 😀 😀 že ony nechápali..normálne že vedel používať základné vety..no a čo ti poviem?Dnes má dve vysoké školy,vlastní realitku,,jednoducho úspešne podniká .A vôbec to nemalo nejaký vplyv kedy začal hovoriť ..proste je to tak ako sme to už tu riešili..každé dieťa je jedinečné,všetko má svoj čas,či už v rozprávaní,odplienkovní,samostatnosti..naša by teda bez nás zatiaľ nevydržala..po dvoch rokoch ju už ideme cvičiť po hodinke a potom tak postupne dlhšie a dlhšie.
@pohodacka - aj môj bratranec má takého syna, teda ešte nevieme akú bude mať budúcnosť lebo teraz má "len" 8 rokov ale tiež do troch ani cek... ale všetko krásne rozumel... mi bratranec rozpráva vždy takú príhodu: obedovali a malý sa fest krásne napapal a povedal mu že teraz isto pribral 2kilá a on (ten synček) sa postavil, chytil ho za ruku, dotiahol ho do spálne, postavil sa na váhu a kukal nanho hore, že koľko??? koľko som pribral? to mal 2,5r. a vôbec nič nerozprával, ani v tejto príhode nepovedal ani cek, iba všetko úžasne rozumel, že to je najdôležitejšie, tiež sa už báli a chodili aj po doktoroch že kde je problém, nič sa nenašlo, potom sám spustil....
@janemari ako je maličkej?
baby moje ..tak víkend za nami....ako vždy sa v pondelok neviem "rozhýbať" 😀 😀 😀 Michalovi sa v sobotu zlomil zub.....takže ideme zajtra k zubárke.....zubárku máme v Hodruši....takže ideme výletíkovať......juj tak sa teším, že si neplánovane vybočkám maminku 😀 😀 😀 síce vraj som to mala v pláne......že som naschvál dala do buchiet egrešový džem....aby si môj mangel na jadierku zub vymlátil 😀 😀 😀 😀
@crazybabenka vy ste dvojka 😀 😀 😀 😀
My trošku soplíkujeme,v sobotu sme boli u svokrovcov,dedo sa chudák nevie už týždne zbaviť soplov,samizrejme ho Neluša vyobijmala a do rána sopel ako moriak ..mm bol včera v lekárni,dali mu imunoglukan..čo ja viem..nemáte s ním skúsenosti?Myslím,že on je skôr ako prevencia na imunitu,nie na sopel..či ako??Soplík má kvalitne,chúďa,v noci ju to drhol ako jej zatekal,lsme pod ňu podkladali vankúš...dúfam,že z toho nebude choroba a teplota.Hlavne,že v stredu zubárke a to sme už mali ísť pred mesiacom,len som to preobjednala kôli Nelkinmu soplíku-vtedy zo zubkov..

@pohodacka http://www.bambini.sk/sk/8639/62/babymoov-ochra...