icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
29. dec 2012

@sliver presne,presne..my by sme to riešili tak,ukázať obrázok,toto chcem tu a tam,dovtedy a dovtedy a je to,len odovzdať kľúče..no len to je vyhliadka tak na 5 rokov dopredu 😎

crazybabenka
autor
29. dec 2012

my budeme určite stavať....nás to bude stáť nemej.....môj tatino má stavebno-stolársku firmu.....takže z oknami a dverami a vlastne všetkým čo je s dreva si nemusíme robiť starosť...."starý dom" by sme nechceli......chceme mať všetko podľa seba.....pozerali sme aj tie montované domy.....a teraz je už v podstate jedno....či je montovaný alebo murovaný.....a pri týchto montovaných je hrubá stavba za pár dní......ale rozmýšľali sme aj o zrube......je to môj sen.....ocino je dodávateľom pre firmy....čo stavajú zruby.....tak by sme mali aj "cenu" 😀 😀 😀

crazybabenka
autor
29. dec 2012

dnes sme boli aj my na výpredajoch.... http://www.deichmann.com/SK/sk/shop/dievcata/di... najväčší úlovok 😀 😀 😀 😀 a ešte pár kúskov hello kitty v c&a 😀 😀 😀

sliver
29. dec 2012

@crazybabenka - su super, normálne zvažujem či nepobežím aj ja 😀
aj my sme zvažovali montovaný dom hlavne kvoli cene ale nakoniec vyhral tento lebo už bol hotový, tí naši jedni kamoši urobili montovaný, to máš hned... fakt im najviac času zabilo vybavovanie papierov... domček bol rýchlo, postavili im ho za mesiac niekedy na jesen ale potom to nechali tak na zimu sa im do toho moc nechcelo tak na jar sa sťahujú...
ty ale mám chrobáka v hlave s tými čižmami....

crazybabenka
autor
29. dec 2012

@sliver vieš čo...sú naozaj krásne.....aj ja som brala....aj segra 😀 😀 😀

buba78
29. dec 2012

@crazybabenka skoda,ze ich nemaju v 25-26

sliver
29. dec 2012

@buba78 - v tej veľkosti potom tieto http://www.deichmann.com/SK/sk/shop/dievcata/di... tie su tie chutné... to Oli už má takú veľku nožku?
mne fest vrtaju v hlave... ako Sonka má kupené na zimu ale mám pocit že jej nevydržia do konca zimy tak zvažujem kupiť jej o číslo väčšie...

crazybabenka
autor
30. dec 2012

@sliver @buba78 my sme mali dvojo...jedny som kúpila....hneď na jeseň....ale tie už neobujeme.....tak sme potrebovali jedny do rezervy....pôvodne sme išli do deichmanu len na to ...že im tam idú rozprávky....a segra chcela ešte behať po obchodoch...no ale keď som videla...tak som neodolala..... 😀 😀 😀

pohodacka
30. dec 2012

@crazybabenka
@sliver ešte riešite čižmy baby?Ja už objednávam letné overaly 😀 😀 😀 ale za tú cenu,kráásne sú tie z deichmenu..my máme dvoje+tretie tie kornecki a vôbec ich nenosí,tie mala hádam dva krát obuté a mám obavu,že aj posledný krát,tak mi ich je ľúto,sú krásne 😖

sliver
30. dec 2012

@pohodacka - no ja som zatial neriešila ale isto budem ešte riešiť lebo Sonka má dvoje, jedny má len rezervné ktoré jej natiahnem iba občas aby mala zmenu... no a tie čo má nosí už druhý mesiac a su jej akurát no a tipujem až jej do marca isto nevydržia... isto jej budú malé, nie je možné aby nosila 5 mesiacov jedny topánky... čakám že do mesiaca hodí šprint v raste nohy a budem musieť kupiť...
ja vopred už nič nekupujem... teda na elto si ešte počkáme... neviem pri nej tipnuť veľkosť a ked som jej kupila niečo vopred tak som potom objavila niečo ešte krajšie a mala som nervy že som jej už kupovala predtým... tak už kupujem až ked je čas 😀 a v dnešnej dobe je toooooľko toho rep deti že ked si zmyslím že niečo potrebujem hned to mám 😀 😀 😀

pohodacka
30. dec 2012

Tak my sme sa práve vrátili z nemocnice ☹
Včera večer Nelka stále plakala a ukazovala,že tuto bojí ----tuto bolí-na ľavé uško..práve vyšla z vane,reku asi sa jej dostala voda..plakala ale stále,stále,tak sme jej pred spaním dali paralen..reku ok,ráno vstala,zase plač a zase stále ukazovala,že ju bolí uško,tak som volala do nemocnice,tam mi povedali,že to treba pozrieť ušným lekárom-takže najbližšia pohotovostná ORL bola skoro hodina cestyy autom,ale tak išli by sme kdekoľvek..takže výsledok zápal stredného ucha ☹ ☹ ,našťastie sme to zachytili v začínajúcom štádiu,takže ešte nemá nejaké teploty,nedala jej ani ATB,ale akékoľvek malé zhoršenie a treba prísť pre ATB,ale máme masť,kvapky do uška,nosa,sirup,prášok na zarábanie do nosa,no požehnane liekov..bože..a že dieťa nevie identifikovať bolesť,len mrnčí,ešte že už tak rozpráva..chúďa,ja som si prežila týchto stredoušných zápalov požehnane,je to desná bolesť,chúďa a že čo tak plakala.A to máme rezervované od 2hého Tatry,kašlať na ne,ak jej nebude lepšie,nepôjdeme nikam na úkor jej zdravia,to by sa jej muselo 100% polepšiť,inak to rušíme,2.1.máme ísť na kontrolu na ORL,tak uvidíme...

sliver
30. dec 2012

@pohodacka - chúďatko, hlavne že ste išli a odchytili to na začiatku... chuďa sa musí trápiť 😒 to je hrozná bolesť ☹ ☹ ☹
Sonka bola doobeda von a teraz si stále strká palec do ucha tak ju asi tiež trošku vyfúkalo 😒 hádam to nebude nič hrozné...
no tie Tatry by som asi zrušila 😒 ale možno jej to zaberie a bude fajn... uvidíš, veď su to tri dni a lieky jej isto pomôžu

pohodacka
30. dec 2012

@sliver veru..Tatry idú zatial bokom..už sme aj volali známym čo sme mali ísť spolu,že na 80% nejdeme..teda záleží na malej..musí byť 100% ok,inak nejdeme.Dr hovorila,že každý organizmus je iný a možno za dva dni ani nebude vedieť,že ju niečo bolelo a bude úplne fit a možno za dva dni sa budeme musieť vrátiť pre antibiotiká..dúfam,že nie..čo najďalej od lekárov.Bože,stále ju tá fóbia neprešla,ešte len zbadala dr,aj to na chodbe,ani nevedela,že to je ona a ten reeeeeeeev,ona cíti tatíka ako ochrancu,tak len za ním na ruky,držala ho ako kliešť,rukami nohami a kričala,poood,peeeec(preč),dr jej držala hlavu,tato nohy,sestrička ruky,ona vrieskala,keď jej pchala ten "lievik" do uška..no des...akurát zohrievam kvapky na radiátori,máme jej dať priamo do zvukovodu 2 kvapky v telesnej teplote,inak,že by ju to bolelo,až mám nervy z toho..jáááj,nech sú zdravé tie deti naše...

sliver
30. dec 2012

@pohodacka - ti páni to ako jej dáte do ucha? si neviem predstaviť ako by som to dala mojej, ved ona si nechce dať ani sopel odsať, kvapky do nosa môžem zabudnúť a nie to ešte do ucha.........

janemari
30. dec 2012

@pohodacka želáme maličkej skoré uzdravenie a snáď to prejde rýchlo a vy si aj tie Tatry užijete.

crazybabenka
autor
30. dec 2012

@pohodacka no moje zlaté....skoré uzdravenie

sliver
30. dec 2012

babeny akurát som videla nové ceny pošty od nového roka ☹ som z toho úplne navetvy.... ved to je hrozné, ako môžu balík zdvihnúť o 0,40e ..... hrozné, som sa tu porozčulovala 😒

crazybabenka
autor
30. dec 2012

a to si kde našla????? 😲 😲 😲 😲
@sliver

pohodacka
30. dec 2012

@janemari
@crazybabenka dííík moc baby..
@sliver do uška sme kvapkali na silu,chytili sme hlavu,nšťastie bolak tomu taká dobrá sklenneá pipeta,tak som ju tm rýchlo strčila,kvapla a bolo,potom dvoje kvapky do nosa,to sa jedovala,ale zvládla a nurofen s pomarančovou príchuťou jej chutí viac ako jahodový,sme jej povedali,že mňááám,to je dobrý džúsik,tak že aj ona chce a vypila sama,ešte si aj vypýtala..ešte ani 9 hodín nebolo,už spala,to je čo povedať..len nech spí,choroba rýchlejšie mizne..s tou poštou otras,neviem za čo pýtajú toľké €,tie ich služby spomalené,ešte aj aby si dávala poisťovať čo sa bojíš,aby ti poštárka neukmínila..na pošte večne oduté,čo otravuješ...aj bazár bude o ničom,každá mamina keď si priráta poštu,tak si povie,že to si môže aj nové kúpiť 😠

buba78
30. dec 2012

@pohodacka chuda..skore uzdravenie..teda by som nepovedala,ze usko...to je bolest..esteze povedala,lebo co sme si my uzili placu pre asi brusko bolo hrozne..neboj zaberu a bude ok..vyspi sa aj ty..bude urcite spat po nurofene

pohodacka
30. dec 2012

@buba78 ďakujeeem..aj dr hovorila,že môžme byť radi,že ukázala hneď na uško..že deti zvyknú plakať a podľa mrznutosti a následne zvýšenej teploty dedukujú čo im je..chúďa a včera večer keď plakala,že bolí uško,tak ja som ju hrešila,že určite si špáarala prstami a zaškrabla,tak že teraz nech neplače..a ona chúďa aha..dúfam,že bude zajtra lepšie..

buba78
30. dec 2012

@pohodacka nevycitaj si..to ma matka taku intuiciu..aj mne sa to stalo

sliver
30. dec 2012

@crazybabenka - písala to tu kamoška, neviem čo to tebe zobrazí https://www.modrykonik.sk/fotoblog/cilicka22/al...

sliver
31. dec 2012

kočeny
krásneho Silvestra a vykročte tou správnou nohou ho nového roka!!!

sliver
31. dec 2012

@pohodacka ako Nelka?
ja akurát balím, ideme ku kamošom oslavovať...

pohodacka
31. dec 2012

@sliver dakujemee,aj tebe a celej rodine vsetko len to naj naj naj v roku 2013 😉 😉dik,nelka lepsie,super v noci spala po tolkych oblbovakoch co vecer dostala,od deviatej do pol 10,dnes uz aj santi,vystraja,dokonca od rana este nespomenula,ze boli usko..klop.klop.klop
Dobre sa zabavteeeeeeeeee 🙂 🙂

sliver
31. dec 2012

@pohodacka - to je super že sa už má lepšie?
ako tie Tatry? či ešte nevieš?

buba78
31. dec 2012

baby pokojneho Silvestra...všetko dobré v Novom roku

buba78
31. dec 2012

@sliver veru ma 25..bola som v Košútoch v Deichmane a nic nam nebolo..obzrela som aj Elephanty..teraz su za 20e..su fakt makke,ale nemali nasu velkost a farba sa mi nepacila..este obzriem v Partizanskej obuvi tie Peddy