Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
ahojte, čo to tu čítam o zuboch?
mne vypadli dve plomby ale akosi som tomu nevenovala pozornosť, môže to súvisieť aj s tehu?
môžem ísť teraz k zubárke či ako to je?
ďakujem
@sliver zuby sa v prvom trimestri kazia vplyvom ranných nevoľností....pretože je to samá kyselina......a ešte je aj zvýšená krvácavosť keď si čistíš.......a či ti to opravia.....no to záleží od zubára.....mne moja nechcela počas tehu opravovať......aby mi nevyvolala kontrakcie.....ale od báb v "januárovkách" viem, že niektorým normálne vŕtali aj blombovali.....tak neviem
@janemari tak sa nám tam drž a aký je vlastne dôvod?Tvrdlo ti bruško?To som mala aj ja,tiež som mala týždeň v nemocnici,dostávala som magnéziové infúzie a už je to ok.Musím zaklopať.Ja som to inak najviac cítila keď som veľa v ten deň behala,mala som bolesti a brucho som mala ako balón,ktorý každú chvílu praskne,Teraz ale väčšinou oddychujem,max.čo navarím a pomaly upracem a je to lepšie.Dnes som bola aj na poradni,všetko ok,malinká si ležká stále opačne,už sme sa aj bavili o predoper,vyšetreniach pre istotu ,ale inak rastieme ako máme.Krčok ešte úplne zavretý..Našťastie.Zajtra nás čaká MT.
A to krvácanie ďasien počas tehotenstva 😲 ,môžem si dať aj neviem akú pastu.A to ani nehovorím koľko mám kazov,lebo neviem,odvahu dostanem až po pôrode pre istotu 😎
No ani neviem co mi je,len uz asi tyzden ked trochu prejdem zostanem uplne slaba,na odpadnutie,srdce bije ako dive a nestiham dychat.Pri chodzi ma boli podbrusko a mam pocit,ze sa male tlaci dole.Tlak mam nizky rano som vypila kavu,najedla sa a mala som 90/50. Potom ma dokina vysetrila,dlho robila sono a zaver ze lezat do nemocnice.Zbalila som si uz veci a rano vyrazam do nemocnice.
Ahojte babule.
Mám odkaz od janemari. Je v nemocnici, zobrali jej krv na vyšetrenie, zajtra bude mať výsledky. Tlak mala nízky. Robili jej aj sono, čaká krásnu dcérku. S malinkou je všetko v poriadku. Na základe zajtrajších výsledkov z krvi sa ukáže, či si v nemocnici ešte poleží, alebo ju pustia domov.
Inak naša malinká Sofinka krásne rastie a priberá. Dnes máme 8 týždňov a sme na šťastie zdraví. Každý deň beháme po vonku aj doobeda aj poobede. Už obzerá všetko okolo seba, má rada svetlo z lampy, z vianočného stromčeka a rada sa pozerá von oknom. Už sa začíname aj krásne usmievať. Minule mi až slzy vyhrkli aká bola nádherná s tým bezzubím úsmevom. Robí nám veľkú radosť, je veľmi dobručká.
Všetky sa držte a nech to s bábätkami všetko dobre dopadne a nech sú zdravé.
Tak toto je sila.....ďalšie dievčatko 😀 .....juj nech je už janemari doma.....aby mala aspoň cez vianoce kľud a pohodu 🙂
@pohodacka no gratulujeme k dobrým výsledkom.....len tak ďalej 😀
@crazybabenka ďakujemeeee.
@janemari ako?Už sa nám hlásiš doma?Veríme,že výsledky dopadli ok a rybku so šalátom budeš papať domácu 😉 .
ahojte,tak uz som doma aj ked to velmi nadejne nevyzeralo.Ale kedze aj oni su radi ze im v nemocnici im nezostane vela ludi.Okrem toho mali stale prijmi,rodili,operovali tak potrebuju volne lozka.Mam dodrziavat kludovy rezim,vela pit a ostatok sa bude riesit na poradni,kedze mam anemiu a nizky tlak.
@janemari - to je super, aspon budeš mať sviatky doma!
jojo oni na vianoce tam nikoho nechcu, aj mne povedali že ma na vianoce isto pustia, nakoniec to bolo skôr 😉
a berieš železo? lebo že to sa berie na anemiu, mne ho dr. hned predpísal a tiež bojujem s nízkym tlakom 😒
a hlavne oddychuje a ničnerob, relax so spánkom su najlepší lekáry 😉
No rada by som nic nerobia,ale len co sme prisli domov otec chod vysavat,stromcek treba stavat,vyzdobu robit,riadit.Tak som odmietla,ze mi nakazali lezat a oddychovat 😠 tak bolo zle nedobre.Okrem toho mm bol u dokiny a narobil mi tam problemy,tak ked som sla s prepustacou spravou k nej ma dobre zvozila,ze si nezela,ayby za nou moj partner chodil a obtazoval ju nasim sukromim 😠 ma skoro rozhodilo od jedu. Nakoniec skonstatovala,ze podla toho co uz vie,ze sa deje v mojom zivote to bol u mna psychicky kolaps a preto som skoncila aj v nemocnici 🙄 A on este robi dalej problemy ☹
@janemari vieš čo,normálne som vytočená aj ja.Ten tvoj mm by mal síce zájsť k lekárovi,ale nie na gynekológiu,ale na psychiatriu!To nie je normálne,aby ti stále takto robil problémy,hlavne teraz keď si tehotná a potrebuješ kľud.Ešte máš aj problémy a do toho psychika,No ďakujem pekne.Nič proti ocinoví,ale nech ťa aspoň chvíľku nechajú ležať.Ja ako som zistila,že som tehotná,tak som sa vysávača nechytila.Vysáva môj mm,aj keď teraz už som dva krát skúsila aj ja,lebo som doma a nudím sa,tak reku pomaly upracem.Dávaj si prosím ťa pozor,keď som bola v nemocnici,tak vedľa na izbe boli dve babule,ktoré tam ležali od začiatku do konca tehotenstva-museli.. ☹
@pohodacka No mm vytocil aj mna,ale este som s nim nehovorila,ale ked budem tak mu povie svoje.A ked nebude mat zaujem prestat robit problemy bude sa to musiet riesit nejako inak.... A oco?Ja som povedala,ze musim lezat a nerobila som v podstate nic,jedine ze som si vybalila veci z nemocnice a teraz sme naplnili kosicky plnkou,mnam. 🙂
Babuľky prájem Vám....Vašim rodinkám a bruškám.....ničím nerušené prežitie vianočných sviatkov.....nech len brušká utešene rastú a keď to bude mať prísť....nech to je rýchle a najkrajšie na svete. Posielame s Paulínkou obrovskú pusu 😀
@crazybabenka ďakujemeeeee pekne,podobne aj Tebe a celej Tvojej rodinke krásne Vianoce nech všetko dopadne na velikánsku jednotku 🙂 .
Aj sa pripajam k tomuto babincu buducim maminam aj kockam v bruskach,vesele ale hlavne prijemne a pohodove vianoce 🙂
@janemari ,@crazybabenka no čo?Aký bol Ježiško?U nás som síce poslúchala aj ja a vyzerá že veľmi,najviac ale náš malý anjelik.Už má krásne nové náušničky,deku do kočiarika,monitor dychu-vysielačky,dotykový teplomer,2 veľké knihy o dieťati...no mamina môže študovať cez celé sviatky 🙂

@janemari moja drž sa ......dúfam, že budete obaja v poriadku ☹