icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
25. jan 2011

@jalanecek ak ti nevadia napríklad dvojičky,prípadne trojičky,tak skúste.Ale tiež by som počúvala asi rady docenta,vždy som verila tomu,čo mi povedal.Ale keď túžite po bábätinku tak kľudne skúste.Tiež som sa liečila clostylbegytom,mal za úlohu laicky povedané "zosilnieť "ovuláciu...aby bola väčšia šanca.Mne nepomohlo.Takže ak to má prísť,príde,ak nie,nie.Je to na tebe-držím každopádne palce.
@crazybabenka no počúvaj,zase do jari ťa čakať nebudem. 😀 😀 Ja by som to videla tak na koniec februára.Tak šup šup,lebo ten je tu čo nevidieť.
😉 😵

jalanecek
25. jan 2011

@pohodacka nevadia mi dvojicky ani trojicky ved co ma prist pride..A viem docent je skvely lekar sympaticky a velmi mily ako vsetci v martine rada tam chodima uvidime ale skusila by som to za to nic nedam aj tak sa to nepodari 6 rokou nic a ze by teraz?? 😲

pohodacka
25. jan 2011

@jalanecek jasné,skús,nič za to nedáš.Držím palce,aby to vyšlo,ak nie,určite sa o to postará docent s jeho skvelým tímom 😉

jalanecek
25. jan 2011

@pohodacka to mas pravdu ak to nepojde prirodzene pojde to z panom docentom a jeho tymom mooocinky sa na to tesiim

sliver
25. jan 2011

@jalanecek - áno to býva že sa v takomto prípade zakáže nechránený pohlavný styk, sa mi zdá že aj bbtina bola jedna z tých čo sa jej vytvorilo viac folíkov a mala stopnuté IUI
no ono to je na rozhodnutí vás dvoch, nedá sa v tom poradiť lebo nikto si nezoberie nakrk to riziko ☹ ani doc. si ho nezobral a preto vám poradil že sa máte chrániť....
zodpovedajte si otázku čo ak by si mala čakať dvojčatá - trojčatá či je to OK... ale zase ak sa snažíte už 6 rokov verím že vidieť túto veľkú šancu otehotnieť.... popravde ja neviem čo by som robila
ale tiež poznám kočky z témy clostyliek ktoré to riskli aj tak no a nič .....

crazybabenka
autor
26. jan 2011

@pohodacka neboj....hádam do budúceho týždňa niečo vymyslíme 😀 maličká proste čaká....na moje narodky.....a tie sú 5teho....ale nie.....posledný termín je 4teho.....ale dúfam, že si to maličká rozmyslí skôr.....ozaj pripájam sa k vašim palculienkam.....naša krpaňa má 3240g.....ale dokyna ma upozornila, že je to vždy minimálne +- 320g.....teda dúfam, že nie -

janemari
26. jan 2011

@crazybabenka pekne pekne,zase nic,ja som cakala,ze uz pekne lezis v nemocnici a malicka sa uz pyta na svet,alebo minimalne je uz tu.Ale hlavne ze je vsetko v poriadku 😉 Baby dufam,ze sa tu nebudeme cakat navzajom a potom urobime hromadny porod 😀

jalanecek
26. jan 2011

@sliver Ahojky dakujem za radu,,zkusili s=jsme to vcera po tyzdni prisiel z prace no uvidime aj tak je este skoro mam iba 10 dc ale co vies,a urcite to poznas aj sama ako clovek tuzi po babetku nikdy jsem sa nechranili a ni sa nechcem chranit..Je to 6 rokou co sa snazime a nikdy sa mi nevytvorilo tolko vajicok. ani po clostilbegytu uz som ho uzivala aj v minulosti a mala som vzdy iba jeden folikul.A teraz tolko ak mame mat viacej deti tak nech su hlavne nech su zdravucky ale aj tak tomu moc neverim,ze by sa to zrovna teraz malo podarit..

pohodacka
26. jan 2011

@crazybabenka tak ďalšia palculienka 🙂 .Sme tím,to je jasné-nesklamala si ani ty. 😉 Ja už sa tak sama upokojujem a aj moji blízki,že budem mať ľahší pôrod a radšej malé drobuliatko ako moja teta,ktorá mala skoro 5 kilového syna.Veď potom ony rýchlo podrastú.Dôležité je nech sú zdravé.Ja si myslím,že Paulínka príde 2.2.,to bude mať aj krásny dátum 🙂 .

sliver
26. jan 2011

@jalanecek - tak držím palce nech to víde!!! šup sa snažiť ďalej, nie 😉
jo clostyl poznám, ja som ho mala skoro rok... a nepomohol preto som skončila na IVF
veľmi ti držím palce aby tebe pomohol!

sliver
26. jan 2011

@pohodacka
@crazybabenka
aj ja by som chcela radšej palculienku a potom si ju krásne vykrmiť a to ja rada 😀 😀 mám doma dvoch kocúrov a stále ich vykrmujem!!! no a samo ešte tu je že ľahší pôrod ako sa tam trápiť s veľkým babatkom...
uvidíme ako to všetko dopadne 😀

pohodacka
26. jan 2011

@sliver veď jasné,je to aj také podarenejšie malinkavé,zlaté.len ja už mám stres teraz ako ju vôbec chytím do rúk a kúpanie-aby som jej neublížila.ke´d to bude také malé,jemné stvorenie.Ale vraj to tej mamine ide tak nejak automaticky.A čo by si radšej,dievčatko alebo chlapčiatko?Aké mená sa ti páčia?

sliver
26. jan 2011

@pohodacka - kamarátka má 7 mesačnú dcerku tak ona je moja poradkina a presne si pamätám aký mala stres ked malú doniesla domov (no malú-mala 4kg) že ako ju má držať, že sa ju bojí chytiť aby jej neublížila.... že v nemocnici jej pomohli sestričky no a teraz si musí poradiť sama, že prvý týžden bol taký bojazlivý....
Chcela by som radšej dievčatko ale cítim že to bude chlapček... neviem prečo ale nejak to cítim.... uvidíme.... budem rada obom 😉
Mená: Zuzka (po mamine) - len by mala hned meniny tak asi Soňa (vtedy sme začali spolu randiť 😀 )
Juraj - mal by iniciálky J.J. čo sa mi páči, len u drahého boli 4 generácie Jozefov tak vyhral Juraj 😀
Také klasiky 😉 každý sa nám smeje že ako rýchlo už vieme mená, no ked sa človek dlho snaží a teší na maličké tak už má všetko premyslené 🙂
A ty budeš mať aké meno?

pohodacka
26. jan 2011

@sliver skoro?Ja po NELE túžim niekoľko rokov.Takže Nela alebo Nina,ale skôr Nela.Poviem ti ja by som sa o milion stavila,že budem mať chlapčeka.Aj som tak každému hovorila.že ženská intuícia,resp.matkina a aj mne všetci vraveli,že podľa bruška,tváre a neviem čoho všetkého chlapček.Aj sme sa mu s mužom prihovárali v mužskom rode.Potom keď sme prišli na sono a dr sa javila na dievčatko,stále som neverila.Ale keď to potvrdili na 4D sone a ešte sa na nás fešanda usmiala-bolo to jasné.A ja šťastná ako blcha.A tato chcel syna a teraz by už nemenil.Žiarl isíce na ňu ešte aj teraz keď je v brušku,ale keď jej začne rozprávať a hladkať mi bruško,to by si mala vidieť ten brušný tanec 😀 .

sliver
26. jan 2011

@pohodacka - jej krásne si to napísala, skoro mi slzičky vyhrkli....
ja by som bola za Nelu, tá kamoška čo som ju spomínala má Ninu a tiež ešte jedna.... je keď rozmýšlam nad menom tak si vždy poviem koľkými spôsobmi sa dá povedať a Nelka vyhrala 😉

pohodacka
26. jan 2011

@sliver ďakujem moja 🙂.
Hej,Nela,Nelinka,Nelka,Neluška to je veľmi pekné meno.Páčilo sa mi už na strednej,volala sa tak spolužiačkina sesternica.A to som maturovala v roku 2000.Tak nech vám nikto nehovorí,že máte zavčasu vybraté mená 😀
Aj veci do pôrodnice mám už nejakú dobu kúpené.Budúci týždeň ich len uložím do tašky,keďže vraj začatím 36TT by mala byť mamina zbalená a pripravená .Tak som sa aspoň dočítala na najmama.sk.
A ty ako,brušenko už vykúka?Ani sa nenazdáš a bude ťa kopkať.To je tiež úúúúúúúžžasnýýýýý pocit.

crazybabenka
autor
27. jan 2011

@sliver
@pohodacka no ja som sa bála, že to bude malý sloník....lebo mi všetci hovoria, že mám veľké bruško....no ale nemá byť po kom.....mm mal 3100g a ja 3050g pri narodení......aj keď tie 4kg ešte môže dohnať.....ale dúfam, že nie 😀

sliver
27. jan 2011

@pohodacka - to si aj tak dlho vydržala nepobalená 😉 ja budem asi skôr pobalená.... lenže ja som strašný nedočkavec 😀
bruško začína trošku a postupne si začínam uvedomovať že som tehotná 😀 lebo tým hyperstimulákom a tou nemocnicou na začiatku sme si to vôbec nevychutnali že sa nám to podarilo, potom som stále v strachu doma ležala a teraz mi je konečne fajne tak už mi začína tehotenstvo 😀 pozerám vecičky na nete, robím si prehľad čo všetko treba, dohadujeme sa s drahým či chceme toto alebo tamto.... a tak postupne

@crazybabenka - nedobehne, nebude mať kedy, veď sa narodí dokonca týždňa 😉 😀

crazybabenka
autor
27. jan 2011

@sliver keby si tak mala pravdu 😀

pohodacka
27. jan 2011

@sliver ak ti môžem poradiť.Prichystaj sa teraz kým si v pohode.Ja som dnes ďakovala pánu Bohu,že som mala toľko rozumu a aj som si poprala vecičky aj zariadila čo bolo treba.Dnes som mala asi najhorší deň celého tehotenstva.Viem,,že mám oddychovať,ale reku trochu sa prejdem len na pečivo,ten obchod je od nás možno 200-300 metrov.No a ja som si dala!Ja som zostala stáť v strede cesty-príííšerné bolesti krížov a ani krok ďalej.Bála som sa volať hocikomu z rodiny,lebo mám zakázané behať a by ma riadne zvozili.Ale mne už bolo dlho,tak som sa chcela prevetrať.Ale už to nespravím ani keby čo bolo.Budem ležať a nudiť sa a hotovo.Aj keď keď sa idem postaviť ,tak tie kríže,no hotové pôrodné bolesti. ☹ Ani neviem ako som domov prišla.Viem len,že mi to trvalo hodinu-inokedy 10 minút a s krívaním.

crazybabenka
autor
27. jan 2011

@pohodacka moja....my sme mali asi dnes rovnaké "inteligentné" nápady.....ja tiež ani dopredu ani dozadu....lenže ja som išla v čase....keď sa mal mm vrátiť domov.....prišiel....byt prázdny....môj mobil doma....a ja nikde....a ešte ma ani nemohol vidieť....keď prichádzal....lebo som bola za panelákom.....to bolo kriku ....keď som sa dogúlala domov 😕

pohodacka
27. jan 2011

@crazybabenka no to ti verím.Mňa vyhrešil tiež,lebo zbadal,že ležím nejaká doplašená 😉 .Ale už to nespravím.Inak kto povedal,že 9 mesiacov tehu je najkrajšie obdobie?Veď to je len strach o bábo celý čas,stres pred každou poradňou a tento posledný mesiac-normálne by som plakala.Ale na druhej strane,jasné,že ten pocit malého chrústa je na nezaplatenie.Ale už doslova rátam dni.Veď som ako invalid ☹ .Už musia mm uši bolieť,lebo len stonám.Už sa nejeden krát zľakol či mám bolesti keď som zjajkla.Už aj hrešííím,júj,zlá som.Ale dnes bola malinká ukážková,keď som prišla domov,teda dokrívala,tak som rýchlo zaľahla a pekne ju poprosila,aby chvíľku maminu silno nekopala,lwbo musíme zaspinkať,lebo mamina má veľké bolesti.Ona ani nemukla,akoby mi rozumela...moja zlatá a potom že nestojí všetká tá bolesť za to..???V dobrom ti závidím,že si už v 41 TT.

sliver
27. jan 2011

@pohodacka - ☹ ☹ ☹
tak to teda žiadna sláva.... a mne kamoška hovorí že mám na všetko čas že ona posledný týžden pred pôrodom bola každý deň v obchode a nakupovala veci pre malé..... no a náhodou ja budem presný opak tak čo.... nebudem mať nič pre maličké.....to teda nie radšej skôr ako neskoro!!!
tak teraz už iba oddychovať a verím ti že ti je dlho.... aj ja mávam také pocity no zakaždým to dopadlo v poho, iba som bola potom trošku viac unavená ako inokedy... ale snažím sa moc nevystrájať 😉

@crazybabenka - no bez mobilu ani na krok!!! som minule išla za maminou a ona je v budove vedľa nášho paneláku a drahý na mňa kričal: Nezabudni si mobil! ja moc mobilová nie som, najradšej ho nevidím nech mám p okoj, to kvôli robote keď som mávala firemný a stále vyzváňal..... tak mi drahý povedal že mi ho dá na šnúrku na krk 😀 ako dieťaťu klúčik 😀

pohodacka
27. jan 2011

@sliver tiež som sa bála,že keď všetko pochystám,aby som niečo zlé neprivolala,ale poviem ti všetkým týmto poverám nesmieš veriť,lebo je to iba horšie na psychiku a ešte ozaj bože chráň niečo privoláš.Ak by som ti mohla poradiť,radšej maj aspoň tie základné veci pekne nachystané.Aj keď sme každá iná.Dnes som volala s dvomi kámoškami,jedna ešte deň pred pôrodom behala a makala akoby nič a druhá to čo ja,neuveriteľné bolesti krížov,lekár povedal,že sú aj také maminy -čo majú tieto krížové bolesti,že ich posledné dni na poradni dovezú na vozíčku,čo už nedajú ani krok od bolesti.Neviem si predstaviť v tomto stave behať po meste a zháňať všetky tie vecičky,aj keď ti samozrejme prajem,aby si bola prípad,ktorá všetko zvláda super a bez najmenších bolestí 😉 .

crazybabenka
autor
28. jan 2011

@sliver ja som tiež zástanca postupného nakupovanie.....po prvé nikdy nevieš....kedy sa bábatko vypýta.....to v akom "stave" budeš v posledných týždňoch.....a v neposlednom rade......takto pomaličky to menej finančne "bolí".....teraz kúpiš hento.....potom zase tamto.....keby sme to mali kupovať naraz....tak ups.....ja viem.....dá sa postupne sporiť.....ale to nie je ono.....ideš s poradne.....no nezastavíš sa v detskom obchode niečo kúpiť.. 😀 ...aj keď to ešte nie je pre miminko.....ale pre našu radosť 😀 a jedno z druhým ....a výbavička je na svete.....plus pár vecí navyše 😉 😀 😀 😀

janemari
28. jan 2011

Ja som si vzdy hovorila,naco skoro nakupovat,ale po vlastnej skusenosti uz viem,ze naozaj treba nakupovat postupne. Zo zaciatku mi byvalo strasne zle tak som nebola schopna nakupovat,ked mi bolo lepsie zacala som postupne nakupovat aspon malickosti,potom zrazu bac skoncila som v nemocnici a som si uvedomil,ze nemam kupenu ani zakl.vybavu,takze ked som prisla z nemocnice hned som sa na to dala,ale kym som nieco stihla skoncila som zase v nemocnici a teraz sa z domu ani nepohnem.Takze postupne nakupovat a ked nieco bude aj navyse vzdy s ato da podarovat.

sliver
28. jan 2011

@pohodacka
@crazybabenka
@janemari
Ďakujem kočeny, aj ja som za postupné nakupovanie 😉 len to ešte vysvetliť môjmu drahému!!! asi mu skopčím do mailu vaše príspevky 😀 😀 😀 a poviem: píšu ti kočky o nakupovaní! 😀 😀 😀
ale postupne ho spracujem.... veď nič nechcel a už mám doma 6 body 😉

janemari
28. jan 2011

@sliver pokial mas doma chlapa,ktoremu nebude robit problem ist do obchodu ked sa tebe nebude dat a nakupy oblecenie,zavinovacky,flasky,plienky,odsavacku a ostatne veci tak v pohode,urob mu zoznam/poriadne dlhy/ a opytaj sa ho ci bude ochotny ist toto vsetko kupit ak nahodou budes musiet lezat a nebudes moct ist po obchodoch 😉 Uvidis ako zareaguje 😀

sliver
28. jan 2011

@janemari - no vieš, on na to že sa dá všetko kúpiť na nete 😉
že si objednám z e-shopu 😀
ale nie veď on je v pohode, ľúúúbim ho najviac, aby som ho nejak neočiernila.... on len trošku verí na povery... no každý sme nejaký ale aj tak nakoniec urobí čo mi vidí na očiach 😉

janemari
28. jan 2011

@sliver vsak jasne,len som chcela povedat tym,ze je lahsie nakupovat postupne aj penazne to nebude taky velky vydavok naraz ako ked zrazu mas vsetko kupovat.Rozmyslam,ze sa dnes pomaly vyberiem do mesta nieco dokupit,ale uvidim ako sa budem citit,nechcem velmi riskovat.