icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

pohodacka
16. mar 2011

@crazybabenka
@buba78 baby moje,tá moja hladoška ťahala ten čajík o 106-bolo jej jedno,hlavne,že pila 🙂 .Som jej musela tú fľašku trhať z úst,lebo by to vypila celé.Dala som jej za noc 2x po 10.Fúäha,to som asi prehnala,čo?Doprdele.
Budem dávať teda menej,som nevedela ☹ .Dnes ideme na kĺbiky na sono a kúpim v lekárni celé balenie hippu.
buba hej?Myslíš teda,že fusak už nie?No včera som to teda riadne prehnala jak som ju naobliekala.No ale veď nevieš,hlási pršať teta a je z toho horúce,pomaly 20 stupňové slnko.Tak dnes sa vystrojíme k dr naľahšie.
Diki baby moje,jájaká som rada,že som na koníku.A to mi mm ešte keď som bola tehula stále naň hundral,že veľa čítam a potom stresujem. 😀 A teraz keď niečo nevieme,tak mi povie:Napíšna koníka či by nám neporadili 😀 😀 😀 .

sliver
16. mar 2011

jojo to aj u nás tak je..... keď som nebola tehu tak mi drahý stále vytýkal koníka, lebo som mu len hovorila tá je tehu, tá je tehu, tá je tehu.... a ja stále nič tak mi nadával že sa sama ničím..... ale teraz keď sa niečo deje tak len čo hovoria baby na koníkovi???
😀 😀 😀 😀

petuska123
16. mar 2011

@sliver 😀 no aky zvedavy je teraz

crazybabenka
autor
16. mar 2011

@sliver
@pohodacka jaj moje....to asi všetci manželíkovia nadávali....aj ten môj....mi stále...zase si na koníkovi a potom budeš depkovať.....a teraz.....a čo na to hovoria baby na koníku....a uznal že je to super....takto si vymieňať info 😀

pohodacka
16. mar 2011

Sono bedierok našťastie v poriadku.Len mám nervy,zisťujem,že mám menej a menej mlieka.Malá sa napapká a plačea mne ide riedka voda.Naliala som sa nasilu minerálkou,uvidíme čo bude zajtra a voláme k dr ☹ .

buba78
16. mar 2011

@pohodacka tak to Ti zavidim, ze pije caj..........dnes som kupila dalsi cumlik na flasku.......este sme neskusali..........ked je ozaj take teplo nemusi byt fusak..........staci deka a malinka v perinke ............ten Tvoj mm je betar

buba78
16. mar 2011

@pohodacka perliva voda nafukuje...pozor............dojci ju z obidvoch...........do dalsieho krmenia sa Ti obidva naleju.............neboj je to prechodne obdobie, lebo zacala rast, tak potrebuje viac papat..............aj my sme mali taku krizu dva krat..............dojcim nadalej.........a bez problemov............nestaci len pit, ale aj jest............mlieko nie je riedke ani huste

janemari
17. mar 2011

Myslim,ze vsetci chlapi su rovnaky.Akoby ziarlili ze piseme na konikovi.Aj ten moj bol taky,zase si na konikovi,a kto to ma pocuvat ze ta je tehu,tato je tehu a podobne.Ale ked sme mali ist do centra,alebo bolo treba nejake info tak hned chod na konika a opytaj sa.A potom kazdu chvilu chodil uz odpisali?A co odpisali 😠 Dnes je hnusne pocasie brr ani nic sa mi nehce,asi len navarim a ozaj pojdem len na nakup a koniec 😎

sliver
17. mar 2011

@pohodacka - to fakt??? dufam že sa to mliečko upraví, držím palce, asi treba fakt riadne piť a jesť..... ale to isto zvládnete len to nevzdávaj, ja som mala dve kamošky ktoré sa dostali do tohto obdobia a vzdali to a samozrejme ostali na Nutrilone..... čo je veliká škoda ☹
@janemari - tak dnes iba relax 😉 ani ja nemám nič moc v pláne ved čo sa dá... asi pôjdem iba na nákup....

janemari
17. mar 2011

@sliver ja navarim,urobim kolacik a pobede by sme mali ist na nakup,uvidime.Ale v takomto pocasi sa cloveku nechce ani nos vystrcit von 🙄

pohodacka
17. mar 2011

@sliver
@buba78 diki baby za podporu.Som mala strašný večer.Preplakala somho celý.Rýchlo som samu seba ukľudňovala,lebo by som mlieko stratila úplne.Ale keď sompozrela na malú ako spinká a keď sa zobudí a ja jej nebudem mať čo dať,tak mi srdce roztrhá,no to sa nedalo,strašný pocit.Život by som za ňu dala...
bubi viem,mám len nízko mineralizovanú Lucku,alebo úplne neperlivú.Večer som sa najedla,napila,vypila čaj na kojenie a v noci som cítila bolesť,že sa nalievajú.Ale už to nechcem zažiť.Pre istotu ale poviem dr,že sa to stalo,aby som mala po prípade po ruke doma mlieko-umelé. ☹ Nech mi nejaké odporučí,aj keď by som to nechcela...Dúfam,že to bola fakt len nejaká kríza,ale vidím,že malá už pýta častejšie aj spapá viac,tak moje mliečko nejak nestíha ☹ .Buba,nemáš čo závidieť.Malá pilačajík len vtedy v noci,asi zo spánku,potomsom jej dala cez deň a vyplula ho,mračila sa,plakala,tak čajík skončil v umývadle.Budem piť ja,nebudem ju trápiť.

buba78
17. mar 2011

@pohodacka moja netrap sa placom.............kazdy hovori, že dojcenie je super........kamaratka dojcila 2 roky a nakoniec dcerka jej ma astmu..........takze sa netrap aj keby si nedojcila..........dnesne mlieka su kvalitne..........dobre robis, ze pijes caj na dojcenie..ja mam leros..pijem dva krat denne...........v lekarni sa da kupit predajna vzorka mlieka, lebo ked otvoris celu krabicu musis ju spotrebovat do mesiaca...........skus si najprv kupit tu vzorku........neboj a mliecko zacne stihat tak to nevzdavaj.............ja uz necitim ci mam prsia plne a stale jej to staci....velmi pribera...mame 4 mesiace a 7kg............drzte sa obidve..........idem sa najest a do terenu von............pekne sa vyspala...stihla som ozehlit.....idem jej dat papat.............papa

pohodacka
17. mar 2011

@buba78 diki moc moja.Hej,mám aj ja leros.Obsahuje fenikel atď,tak by jej to mohlo pomôcť aj prdkať.Lebo vždy keď prdká a kaká,tak mrnká a tvári sa boľavo.Tu dnes prší,tak my jedine otvoríme okno 🙂 .

pohodacka
17. mar 2011

Tak.Volali sme s pani doktorkou.Malinká tak staršne plače keď kaká..doktorka povedala,že to je kolika.Ja som myslela,že kolika je vlastne len ten stav,keď sa dieťatko nevykaká vôbec.Ona sa vykaká,dokonca do každej plienky,ale s veľkým krikom,zvíjaním a červeňou v tvári ☹

pohodacka
17. mar 2011

Ešte som zabudla,máme espumisan.

buba78
17. mar 2011

@pohodacka aj moja to tak robila..kazde prdkanie a kakanie plac...........teraz je to len obcas..........aj tu prsalo........mala som dazdnik...........my sme vyskusali espumisan, sabsimlex a este jeden.........nazov uz neviem..........neviem ci to pomahalo.......plakala rovnako len viac prdkala
dnes som kupila treti cumel na flasku...........aj ked je hladna tak sa hra s nim a necucka respektivne do neho fuka........strasne sme sa smiali s muzom.........ked som ho vybrala hned otvarala ustocka, aby som jej ho dala..........snad sa to niekedy nauci alebo pojdeme rovno na poharik

janemari
17. mar 2011

koceny vy tu opisujete uz mamickovske problemy a ja nestiham sledovat co ma vsetko caka 😲 Ale na jednej strane je dobre ze mame vsetky baby,lebo takto si mozme radit bez problemov.No ked sa tu zadari konecne chlapec tak nebudeme vediet poradit ako sa postarat o "pipika" 😀

sliver
18. mar 2011

@janemari - možno sa zadarí bbtine rovno dvoch chlapcov dať 😉

mne včera volali od dr. že mám anémické testy veľmi zlé, hemoglobín úplne dovi...... ako vedela som že to nebude slávne lebo už v decembri v nemocke mi dali železo a beriem ho doteraz, no som sa upokojovala že ked ho beriem tak to bude lepšie a prd................... tak načo ho do seba pchám.......... som ostala taká smutná z toho 😢 😢 😢
tak ho nebudem jesť a budem na tom tak isto...........

sliver
18. mar 2011

@bbtina - ako sa máš moja? všetko vporiadku??? koľký si už týždeň? daj nejaké info o sebe 😉

pohodacka
18. mar 2011

@buba78 tá musí byť zlattááá 🙂 .Tie bábätinká stále majú čím prekvapiť.Kým ešte nedávajú prvé hlášky,ktoré budú zaujímavé,smejeme sa aspoň na tých ksichtíkoch čo vystrúhavajú 🙂 .Zaujímalo by ma,či vedia resp.či si uvedomujú keď sa smejú alebo je to len ich náhodná grimasa.Moje dieťa práve spinká,do toho "ručí",lebo tlačí a medzi tým sa vyškiera.Zožrala by som ju,aj keď v noci som sa na ňu hnevala,lebo presne od pol 12 dopol 3 sme sa hontŕlali na rukách.Ale už má odpustené 😀 .

pohodacka
18. mar 2011

@sliver neboj,to je v tehu normálne,dajú ti tabletky a bude ok.Mne dr vysvetlila,že bábo v tele maminy je ako parazit. 🙂 Berie všetko,jednej mamine to nevadí,iná má všetky výsledky zle.Ja som bola až na hematológii,na internom,lebo som mala zlých veľmi veľa hodnôt krvi,dokonca aj zrážanlivosť,čoho som sa v súvislosti so všeliakými krvnými zrazeninami bála najviac.Nakoniec všetko bolo z tehu a verím,že už mám všetko v poriadku,len nejak nemám čas ísť na kontrolné testy.Dokonca ma poslali aj na sono žalúdka a žlčníka,lebo aj tie hodnoty boli zlé,ale už som nestihla,lebo som rodila.Ale tiež povedali,že malá mi tlačí na žalúdok,preto hodnoty stúpali.O vápniku a krvácajúcich ďasnách radšej pomlčím.To je veľmi zle teda doteraz.Ale čo sabudem ľutovať,pozriem na toho chrústa vycereného,aj keď niekedy jedovatého a je všetko v najlepšom poriadku. 😉

buba78
18. mar 2011

@sliver uzivas k tomu zelezu aj kyselinu listovu?

buba78
18. mar 2011

@pohodacka to poznam ked som nahnevana a po chvilke ma to prejde ked sa usmeje...........vraj kolika je ked je mamina v nepohode.......tak sa snaz byt kludna.......aj moja obcas v noci nespavala.........nerozpravaj sa s nou a stlm svetlo........skus ju drzat za rucicku a hladkat po hlavicke ked lezi vedla teba alebo niekedy pomoze zmena polohy..........moze jej byt aj teplo alebo zima...........ale sa mi mudruje ked uz mame za tym.............ten usmev zo zaciatku je grimasa a potom je to opatovne vracanie osobe, ktora sa na neho usmieva.......teraz si spominam ked nam tyzdne nespavala poobede aj 6 hodin do 22hod...........uz sme boli hotovi..........ked presvihne cas tak uz potom nevie zaspat........potrva kym bude mat rezim..........az v 3,5 mesiaci sa nam dari mat rezim............teraz presne viem kedy ide spat.............spi 4 krat za den...........tri krat spi po hodine a raz dve hodiny vonku.............konecne mam cas aj v byte nieco urobit ked spi.............prajem vela sil a trpezlivosti

buba78
18. mar 2011

@pohodacka je dobre, aby si stale uzivala lieky az kym nepojdes na gyndu po sestonedeli a tym Ti skontroluju krv hlavne to zelezo...........ak ho mas stale malo budes aj z toho unavena...........radsej nic nepodcenuj lebo ked budes musiet ist do nemocnice tak malinkej Ti bude luto.............nezabudaj aj na seba .........potom je uz neskoro

janemari
18. mar 2011

@sliver aj ja som brala zelezo a nakoniec vysledky este horsie,teraz ho beriem sporadicky a kaslem na to.Stravujem sa striedmo aj ovocie,zelenina,maso skratka vsetko.Jednej baby sa sestricka pytala ze co je ked sa jej tak napravil hemoglobin,ze ma perfektne vysledky krvi a ona ze je dyne,alebo melony myslim ze tie zlte hovorila.

sliver
18. mar 2011

beriem železo a tie vitamíny pre tehu kde je aj kyselina listová....
ja viem že anémiu máva 90% tehotných ale ma nahnevalo to že beriem železo, ktoré je hnusné na žalúdok, pri nom si sledujem stolicu lebo zapeká, jednoducho to nie je nič dobré a aj tak ešte horšie výsledky..... čo by bolo keby som ho tie 4 mesiace doteraz nebrala? nedali mi nič navyše, ja som sa ešte pýtala či teda nemám brať dve tabletky denne a že nie len takto pokračovať........... tak mi tie testy nemuseli vôbec robiť, ved načo, už v decembri povedali že budem brať železo dokonca tehu tak čo.... iba sa utvrdilo že je to na nič........

pohodacka
18. mar 2011

@buba78 práveže ja som mala veľa hodnôt zlých-a na počudovanie železo ukážkové.Tak mi to povedala dr.Na všetky tie ostatné veci mi povedala,že by bolo potrebné lieky,ale nesmeli sa v tehotenstve.Tak nemám nič.Uvidíme na kontrole.Ale verím,že to bude ok.Ešte aj tehotenská cukrovka sa na mňa nalepila,ale verím tiež že je fakt len tehotenská.Lebo ja a sladké sme veeeeľmi dobrí kamaráti 🙂 .

janemari
18. mar 2011

@sliver aj mna hnevalo to ze ma zapekalo aj napriek tomu,ze som mala zelezo s kysel.listou aby tak nezatazovalo zaludok.Ale kedze aj tak som mala problem so stolicou vybodla som sa nan a teraz mam pekne pravidelnu stolicu a ked si dam ovocie a ak ma dobre precisti 😀 Ja mam celkovo slabu anemiu a teraz v tehu sa to este zhorsilo,ale kaslem uz na to.
@pohodacka ja som sladke od zaciatku tehu ani vidiet nemohla a teraz nerobim nic ine len sladke do seba pcham,katastrofa 😅

pohodacka
19. mar 2011

@janemari presne,presne,presne..ja som na začiatku tehu nemohla ani cítíť sladké,skôr slané chipsy,pistácie a tak.Dokonca salámu som vyjedala len tak bez chleba.A potomneviem ale okolo piateho mesiaca som chytila žravú nemoc na sladké.Veľká čokoládka Milka padla za obeť večer pri telke a to ešte v priebehu dňa som stále niečo cumlala. 😀 A že bábo bude veľké a aha.Malinký môj chrústik.Ale teraz papá tak,že za chvíľku dobehneme aj štvorkilové deti mám dojem 😉 .

sliver
19. mar 2011

@janemari , @pohodacka asi v tomto období ako som ja teraz sa prejavila chuť na sladké, lebo zo začiatku ma normálne natiahlo ked som si spomenula na sladké a to boli vianoce..... a ja som si nedala ani jeden koláčik lebo mi z nich bolo nagrc...... a teraz posledné 3 dni??? čokoláda padne len tak za jedno doobedie čo som doma a potulujem sa po byte, tak vždy ked idem okolo kocka šup do úst a za 5min znova až padne celá len taký šuchot.....