icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@pohodacka máva.....ale musím si poklopať tak raz za týždeň .....možno aj väčší interval.....naposledy mala síce včera večer....ale to po týždni a pol.....je to obrovský pokrok oproti každovečerným kŕčom a plaču.....a stačí jej pocvičiť s nožičkami a masírovať bruško.....pekne si poprdká a kakušá....a nemusíme použiť rúrku

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@janemari juj moja....toto presne si pamätám....posledné tt sú zabiják 😒

janemari
28. mar 2011

@crazybabenka ale snad to uz nejako dotiahnem do konca 😔
Dnes do rana sa mi snivalo prvy krat s malou,ako som ju kupala a skoro utopila 😅 ,potom ako som ju chystala po kupani na spanie a tak,bolo to take zvlastne,ale pritom mi to bolo prirodzene 😕 Uz sa asi ozaj blizi porod. 🤐

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@janemari to som aj ja keď som prvý krát kúpala vo vedierku....pozerám...čo je malá ticho ...a ona chúďa pusu pod vodou 😒 neboj všetko bude ovkej

janemari
28. mar 2011

@crazybabenka no aj v mojom sne to tak nejako bolo,ze polozila som do vanicky a otocila som sa a potom kuk do vanicky a mala pod vodou 😅 ,ale nastastie sa mi podarilo dat prvu pomoc a malej sa nic nestalo,este ze to bol len sen 😀

pohodacka
28. mar 2011

@crazybabenka to je super.Ja už začínam byť zúfalá z toho,deň ,noc,plač.Vydrží spinkať tak hodinu a potom máme budíček ako tlačí a plače.Už som odstavila všetky kvaplky a nasadila probiotiká infants dophilus.Uvidíme...som totálne nevyspatá a najhoršie je,že potom som nervózna.Ale verím,že je to len krátke mrchavé obdobie 😉 .

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@pohodacka neboj určite to rýchlo prejde

pohodacka
28. mar 2011

@crazybabenka hmmm,už neviem čo by som mala jesť či jej niečo nevadí.Strašne mám rada ovocie a keďže teraz jem maximálne banány,lebo ostatné buď nesmiem alebo jej vadí,tak somto nahrádzala výživami a mám dojem,že aj tie vadia ☹ .Lebo rozmýšľam čo som večer jedlakeďsme mali takú ťažkú noc a samozrejme som si večer o deviatej šupla výživu.Dnes si nedám okrem jogurtu nič a uvidíme.Jogurt tiež nejem ochutený,ale len sladkú bielu activiu-3 za deň,aj mi chutia,aj mi to poradili,že bude "smotankovejšie"mlieko.Chudiatko moje,teraz spinká a zo sna tlačí...dúfam,že aspoň tie probiotiká pomôžu.Veĺmi ich chvália.Aj moje známe,aj dr,dokonca aj na MK majú úspešnosť.Len niekomu zaberú za dva dni,inému za desať.Tak nech nám už zaberú,dávame to 4.deň.Inak crazy,je to dobré na všeličo,na imunitu,keď je bábo choré,aby sa rýchlejšie vyliečilo,keď mamina nekojí,dopln´všetky vitamínky materského mliečka atď.Mrkni na net.Nie sú škodlivé,neslúžia ako tabletky,takže len pomôžu a neublížia.Len nie sú na predpis,tá malá pixla ma vyšla na cca 400 sk,ale toje to posledné čo ma trápi keď jej to má pomôcť.

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@pohodacka no ja som tiež chcela malej dávať probiotiká....ale doktorka mi povedala, že je ešte na to malá....že ich mám papať ja ....a ona ich dostane cez mliečko....že tak je to lepšie...papaj všetko čo ti chutí....len to ovocie opatrne....tak nepapaj celú výživu daj si len polku....ja som včera skúšala zavárané broskyne....zjedla som síce len dve....ale prešli....môžem papať zase niečo nové.....inak to čo zješ tak sa ti v mliečku prejaví až za 6až8 hodín.....activia mi nechutí....aj doktorka mi v nemocke povedala, že je to umelina a reklamný ťah....že to nemá žiadne účinky....no a teraz si vyber 🙄

pohodacka
28. mar 2011

@crazybabenka no a activiou ti poviem že by som ju jedla preto-ako hovoria v reklame-,že upraví trávenie,tak teda aspoňmne neupravuje.To je asi fakt len reklamný ťah.Len mi chutí tá sladká.Jáááj,to ti závidím,že broskyne-mňaaaam.Vieš čo,mne tiež dr vravela,že probiotiká sa papajú až od 3.mesiaca,ale tieto ako jediné sú od narodenia.Presvedčili ma hlavne tri známe,ktorýmto vraj pomohlo až veľmi.Ja už som zúfalá,tak skúšam všetko ☹ .

crazybabenka
autor
28. mar 2011

@pohodacka prajem....nech vám to zaberie....nech Nelinku už nebolí bruško....ale uvidíš....už to bude len lepšie a lepšie 😉

pohodacka
28. mar 2011

@crazybabenka ďakujeeeemeeeeeee 🙂 .

buba78
28. mar 2011

@pohodacka pozor na vyzivy marhulove, broskynove, tie tiez nafukuju................ja som dala malej minuly tyzden ryzovu kasu od 4mesiacov dva dni a od vtedy sa nevie sama vykakat............a vraj sa ma zacinat ryzovou............zase sme na rurke....uz 4den ju nemala..........zajtra pojdem kupit probiotika biogaiu alebo to co ty pises...........neviem co je lepsie.........nech sa jej flora upravi.........budem sa bat ju zacat prikrmovat mrkvou ked takto zareagovala.......aj ked probiotika doporucuju az po 3 mesiaci ja som jej ich zacala davat uz v 6 tyzdni, ale asi uz 6tyzdnov ich nemala lebo pekne kakala

kosodrevina
28. mar 2011

Čaute baby, sorry, že Vám sem leziem...... po dllllhom čase....
neviem, čo to v tom Iscare MT robia, ale aj my čakáme dievčatko.... 🙂
tak kto bude chcieť dievčatko, odkážte na toto centrum 🙂
inak, držím Vám palce, aby Vám detičky robili len radosť a čo najmenej trápenia s kakaním a papaním, lebo čo tak čítam, máte to pestré.... veľa zdravia

janemari
28. mar 2011

@kosodrevina jeee dalsia baba,gratulujeeem 🙂

Kocky tolko trapenia mate s tymi detickami,normalne zacinam mat strach ako to zvladnem s malou a sama 😖 Zostava mi len dufat a verit,ze bude uplne zdrava,aspon v tomto by som mohla mat stastie 😔

sliver
29. mar 2011

@kosodrevina - ajoooooooooj
jééééj blahoželám k dievčatku a vklude sa ukáž častejšie 😉 veď v lete si začneme aj mi písať problémy s kakaním 😀
tak zatial si môžme písať aké problémy máme s kakaním my 😀 😀 😀

ozi bbtinka pozdravuje a verí že aspon jedno babatko bude chlapec aby sme tu mali aspoň jedného pipíka 😀

janemari
29. mar 2011

@sliver no ja ti uz nejako neverim,ze v tomto centre sa nejaky "pipik" podari resp.objavi 😀 Maju nastavene len na vyrobu bab 😉

crazybabenka
autor
29. mar 2011

@kosodrevina akéže sorry, že vám sem leziem.....sem patrí každá....s bruškom ..... bez bruška....s bábom....aj bez bába 😀 no ďalšia baba? tak to asi ani nezlomíme 😀

pohodacka
29. mar 2011

@buba78 veď ja múdra,to bola marhuľová výživa.Už viac nejem pre istotu žiadnu.Táto noc?Od 9 každé dve hodiny hore a od jednej v noci presne do 4. 😉 Dávali sme rúrku a čičíkali.Tiež som počula,že biogaja je super,ale môže sa až od 3-mesiaca,tak mám ten infants dophilus,vraj sú rovnako dobré-známa má obidva.Fúha,malnká ti takto reagovala?No Bože,chudiatko moje...to zase bude keď budeme skúšať prikrmovať.A hlavne keď vidím moju malú ako jej všetko vadí.
@janemari ja už som ti hovorila,že klobúk dole,že budeš všetko zvládať sama.My len rekrálnu zavádzame dvaja-ja držím nožiny a mm zavádza rúrku.Ale verím,že budeš mať dobré dieťatko a zvládneš to sama ľavou zadnou.

sliver
29. mar 2011

@janemari - sa aj môj drahý smial že tam robia niekde chybu 😀 😀 😀
a ja som mu len povedala nech len robia dalej, radšej samé dievčatká ako žiadne!!!
a na tomto svete nikdy nebude dosť krásnych malých princezien 😉

crazybabenka
autor
29. mar 2011

@sliver
@pohodacka
@janemari tak bacha baby....v centre nerobia žiadnu chybu.....ako mi povedal doky....spermia rozhoduje, či to bude chlapec alebo dievča.....takže kde je chyba....predsa v našich mužíčkoch....za všetkým hľadajme chlapa 😀 😀 😀 😀

pohodacka
29. mar 2011

@crazybabenka presne.My tam máme ešte dvoch mrazáčikov,že ideme o tri roky pre syna.To je mm želanie.Tak ak sú tam baby,nech sa sťažuje u seba 😀 .

pohodacka
29. mar 2011

@crazybabenka
@buba78 baby dávate malinké aj na bruško?Aj keď nie spinkať,ale len tak skúsiť akoby na štyri.To odkedy môžem?Lebo pozerám len tak foto tu na MK a tam má jedna holka malinkú na brušku v 4.týždňoch a ona pekne drží hlavičku a je na štyroch..

crazybabenka
autor
29. mar 2011

@pohodacka u nás sa to volá....že dať pásť koníky.....ja tak malú dávam stále....aj v pôrodnici ju tak dávali.....malá sa vtedy dobre vyprdí.....aj doktorka nám to doporučila......keď mala......tie najväčšie koliky.....tvrdá podložka pod bruškom stimuluje vraj pracovať črievka.....len vtedy treba dávať na ňu väčší pozor....lebo môže grckať a vdýchnuť to

pohodacka
29. mar 2011

@crazybabenka tak dnes vyskúšam,ja som sa bála,ja som ešte neskúšala.A na štyri alebo úpne ju položím lažkať?

crazybabenka
autor
29. mar 2011

@pohodacka ležkať....pochybujem, že by vydržala na 4roch.....len jej daj pekne ručičky vedľa hlavičky

pohodacka
29. mar 2011

@crazybabenka dobre,ďakujeme,skúsime 😉

janemari
29. mar 2011

@crazybabenka takze to zalezi zase na chlapoch ci baba alebo chalan 😠 ?A kedy budeme rozhodovat o niecom my baby 😝 No mm chcel babu a aj ju ma,tomu sa hovori stastie 😒 No ma ju ako ju ma 😎 Dnes sme v podstate dokoncili bytik,uz len prestahovat veci,doukladat a moze sa byvat.Zajtra poradna,tak snad bude vsetko ok a mala mi da este aspon tyzden cas aby som sa v klude nachystala na jej prichod 🙂

petuska123
30. mar 2011

bre rano baby ....tak a uz mam termin na ziadost ohladom ivf a ide sa do toho

pohodacka
30. mar 2011

@petuska123 držíme palce,určite tovíde 😉
@janemari tak daj infošky,som zvedavá kedy ku našim chrústikom pribudne kámoška.Aj keďja simyslím,že to takskoro nebude 🙂 ,lebo to tak býva u bábeniek-najprv sa ponáhľajú a potom sa im nechce.Ale to je jedno kedy príde medzi nás,nech je len zdravučká..
@crazybabenka
@buba78 babule poraďte akémáte plienky?Veď japrídem na mizinu 😀 ,mám tie najdrahšie-pampers alebo huggies a nestíham ich malej meniť.Keďže stále papá,prdká-pri každom prdkaní zašpiníme,tak meníme plienku.Minulú stredu som načala huggiesky maxi balenie-90 kusové a zisťujem,že dochádza 😒 ..Ale najhoršie je,že Nelka má citlivú riťušu,stále nejaké červené ranky,už máme štvrtú mastičku,tak neviem čo urobia iné ☹ plienky..