icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
4. apr 2011

@pohodacka ked pojdes do poradne opytaj sa doktorky..........kludne moze mat pupocny pruh.........citala si spravne, ze to do roka zmizne, ale az ked to budes spravne lepit.........mala by Ti to ukazat alebo poslat do ambulancie detskej chirurgie........je to jedna z castych diagnoz deti.......stretavala som sa s tym skoro denne........ak to nie je az extremne velke lepenim to zmizne..........kup si proti alergicky leukoplast, aby nemala reakciu........drzte sa

pohodacka
4. apr 2011

@buba78 diki moc moja,a z čohoto vzniká prosím ťa?Veď to takéto nemala.Bože moja zlatá,normálne sa bojím je dávať na to plienkualebo pančušky-či to nebolí keď sa to odiera.A ak by to nezmizlo..?Musia to operovať?Mám nervy ísť zajtra do poradne.Ak jej to bude stláčať,tak vyletím z tej ambulancie.Aj keď zdá sa,že ju to na dotyk nebolí keď jej to jemnučko chytím,tak nereaguje..zatiaľ.

pohodacka
4. apr 2011

@buba78 no keď plače alebo vypučí bruško tak je to váčšie a cca 1,5 cm tomá určite ☹ .

crazybabenka
autor
4. apr 2011

tak hlásim....kĺbiky v poriadku....kontrola v 4. mesiaci.....očko....no to v štvrtok uvidíme

pohodacka
4. apr 2011

@crazybabenka tak supeeeeeeeer.

sliver
4. apr 2011

@janemari - jééééj po dlhej dobe si si dala foto 😉
ešte si pamätám keď si si ju dala preč, som rada že si si ju dala späť!!!
krásne bruško máš, ináč na tých fotkách v albume ho podla mňa nemáš až také veliké, to ja ho mám skoro také isté a to len v ktorom som týždni......... božinku čo to bude v lete........

buba78
4. apr 2011

@pohodacka neboj a nehysterci...........neboli ju to......plienka aj pancusky jej neublizia.........ked sa to zacne neskoro lepit uz to same nezmizne.......potom uz len operacia.......je to vrodene t.z ze pocas vyvoja to vzniklo ale nie je to dedicne....brusne organy su obalene a ten obal /svaly spevnia a sa to uzavrie/ ma medzeru a cez nu crievko vybehne a same sa vrati na spat........nie je to vazne tak nestresuj........su omnoho horsie choroby..........pekne sa vyspi na zajtra do poradne.....snad Ta to vysvetlenie nevystrasi

pohodacka
4. apr 2011

@buba78 no ďakujem za vysvetlenie,ja som už len zvedavá na zajtra 😨

crazybabenka
autor
5. apr 2011

@pohodacka no ako?

pohodacka
5. apr 2011

@crazybabenka tak hej,máme pupočný pruh...pôjdeme na detskú chirurgiu,ale až neskôr.Zatiaľ nás bude kontrolovať dr.Nič s tým robiť nemáme,len čakať a dúfať,že sa vtiahne.Ak nie,tak po roku sa robí operačný zákrok.Ale nás upokolovali,že je to bežné a zvykne sám zmiznúť.Ale aj nás pochválili,za tri týždne+700 gr,čo je ok.Aspoň niečo.

crazybabenka
autor
6. apr 2011

@pohodacka juj moja....držím pršteky, aby sa to spravilo samé.....no teda....toto trápi Nelinku 😒
no mi môžeme o takom prírastku len snívať....nám sa naposledy podaril rekord + 450.....my rastieme do dĺžky 😅

pohodacka
6. apr 2011

@crazybabenka ďakujeme,dúfam,že sa to samé spraví,chúďatko moje malinké...No,takto aspoň pekne priberá.Niekde som to čítala,že detičky s nízkou pôrodnou hmotnosťou potom priberajú rýchlosťou blesku 🙂 .Je to riadny hladoš,o chvíľku jej nebudem stačiť.Tak nám pani dr potom dovolila bebu.Tú úplne že 0,to je pre najmenšie detinky,ktoré majú koliky,nadúvanie a podobne.Toto mliečko tomu zabráni..Ale ešte nemáme dávať,až keď to bude fakt nutné,aby sme ju neprekŕmili.

janemari
6. apr 2011

Tak kocky dnesna poradna dopadla ok,zajtra idem na predoperacne vysetrenia,o tyzden strihame stichy a potom uz len porod.Takze ze nejake 2 tyzdne uz budem svami maminami 😀 Neviem ci sa mam radovat alebo bat 😅 ked citam kolko starosti mate s princeznami.Uz mam vybavenu aj detsku lekarku.

crazybabenka
autor
6. apr 2011

@pohodacka juj moja držkajte sa....Pauluška je tiež papkáč....už ťaháme 150 ml....len ju to ťahá do dĺžky....a pri tej jej každodennej spartakiáde....sa ani nečudujem.....že veľa nepriberá.....toľko mece tými ručičkami a nožičkami....že raz vzlietne 😀 😀 😀
@janemari no tak super.....a ty sa neboj.....od pôrodu je to každý deň len a len lepšie......lebo môže byť aj ten najhorší deň....a stačí jeden úsmev tej hviezdičky.....a na všetko razom zabudneš 😉 a ku komu ideš dať malú?

bbtina
6. apr 2011

Ahojte babenky, tak včera sme boli na sone v 13tt a všetko je OK,a čo ma šokoval dr. už druhý krát mi povedal, že sú jednovaječné a popritom bol vklad 2. Tá príroda sa vie teda zahrať 🙂 Sme krásny, presne podľa sonu sme zodpovedali aj tt, najvacsi gol bolo, keď nám jedno začalo mávať ručičkou, aj dr. sa zasmial, že už nás majú dosť a lúčia sa, že im máme dať pokoj

@janemari krásne brušinko 🙂

pohodacka
6. apr 2011

@crazybabenka ďakujeme 🙂 ,naša je tiež taká čipernica ako Paulínka.Už by najradšej niečo hádamaj porozprávala,tak bude špúliť tie ústočká.A jak dvíha hlavičku,musímna ňu dávať bacha keď ju držím odgrgnúť,lebo tá sa tak trepe,že hrúza 😀 .Hlavne,že Paulínke chutí.Super.
@janemari,bude tiež CS ako my s crazy?Držíme palce.Neboj,teš sa,je to síce náročné,ale tie naj nádhernejšie starosti aké si vieš predstaviť.Niekedy keď Nelka v noci vymýšľa,už sa aj hnevám,ale potom keď sa usmeje,tak má všetko odpustené.Zožrala by som ju.To je taká láska,že sa ani povedať nedá,uvidíš,potom nám povieš.Stále s mm na ňu pozeráme a hovoríme,že si už bez nej nevieme predstaviť život.A nech jeduje koľko chce 😉 😀 .
@bbtina tak gratulujem,držkajte sa,len tak ďalej..

crazybabenka
autor
6. apr 2011

@bbtina gratulujeme a tešíme sa s vami 😉

janemari
6. apr 2011

@bbtina jeeej gratulujem a nech to takto pokracuje pekne az do porodu 😉
@crazybabenka,@pohodacka urcite,aj ked som prisla dnes domov a lahla som si tak som si povedala a bude krasna a bude sa podobat ... 🙂

Kocky tak vam dam dalsi hlod od mm,pisal mi,ze sa nemusim na tych tehu fotkach nasilu usmievat,lebo on vie ze mi je zle ako jemu zato ze sme stratili jeden druheho 😀 On to stale nepochopil,ze mi je konecne dobre a bez neho 🙂

sliver
6. apr 2011

@bbtina - jéééééééééééj úžasné
krásne
hned je den krajšííííííí
gratulujem, opatrujte sa!!! teraz budeme len netrpezlivo čakať na to pohlavie 😉

bbtina
6. apr 2011

@sliver juuuj veď toto je to, taká som nedočkavá, mám pocit, že všetky krásne vecičky sú buď modré alebo ružové a ja už chcem vedieť, ktoré farby môžem kupovať 😀

janemari
6. apr 2011

@bbtina aj ja som sa nevedela dockat kedy budem vediet pohlavie,lebo vsetko som nakupovala biele,lebo zohnat nieco zlte alebo zelene otras. A teraz sa vsetko ruzovie a cervenie 😀

pohodacka
6. apr 2011

@janemari vieš čo,ten tvoj chlap "nemá chybu" 😀 .Takže to tu sleduje na MK. Tak ťa pozdravujem fešák a vedz,že tvoja ex je najšťastnejší človek pod slnkom keďže čaká dcérku,ktorá jej bude vo všetkom podobná.. 🙂

buba78
6. apr 2011

@bbtina supeeeeeeeeeeer, to je zazrak.........tak to znamena, ze Ti vlozili dve vajicka a jedno odumrelo a to jedno sa rozdelilo......drzte sa

buba78
6. apr 2011

@pohodacka pekne priberate........mozno nas dobehnete.......my bezne mesacne priberieme kilo........dnes mame 5 mesiacov 8kg 66cm..........snad uz zacne menej priberat.........ved vaha sa jej do roka nie z trojnasobi ale stvornasobi.......my nie sme puckata rodina............vcera nas ockovali.........to bolo placu az do vecera.........zase mame mierne zvyzene teploty...........a kde by Vas poslala na detsku chirurgiu

pohodacka
6. apr 2011

@buba78 veď to,aj ja hovorím,že nemôže tak papať,lebo o chvíľu bude ako sudík 🙂.Ona je taký hladoš,až to neni normálne.Tiež nám to vychádza vyše kila mesačne.Na detskú chirurgiu do Nitry,sme odtiaľto-blízko.A malinká už aj sedká?

bbtina
6. apr 2011

@buba78 buba presne, to je iná sila, že? 🙂
@janemari nooo, keď tie ružové a modré sú krásne, aj by som tiež kľudne nakupovala ja žlté aj zelené ,a le to ako naschvál nevyrábajú 🙂 No ešte musíme počkať 🙂

sliver
6. apr 2011

@bbtina - neboj sa nájdeš aj iné farby, ja som zo začiatku tiež mala pocit že je všetko ružové alebo modré že iné farby sa nevyrábajú a napr. dnes som kupila krásnu kombinézu bielo-zelenú
a po pravde mám veľa vecí zelených, fialových a hnedých, ja som asi trošku divná v týchto farbách ale mne sa moc ružová neto....
ale aj tá sa objaví 😉

buba78
6. apr 2011

@pohodacka sama este nie..............sedi nam na kolenach a v stolicke na krmenie v trakoch

janemari
6. apr 2011

@pohodacka nie tu aspon dufam 😅 ale na fb ale ako to nechapem ked ho mam zablokovaneho 😠
@bbtina ved aj ja ked som kupovala nevyrabali 😀 ale mam par kuskov aj takych zelenych a zltych.

bbtina
7. apr 2011

@sliver budemhľadať ako o dušu 🙂

@janemari dá sa to na fb aj keď je blokovaný, stačí keď si v nastavení zmeníš, že tvoje príspevky a všetko možné budú vidieť len tvoji priatelia a nie priatelia priatelov alebo ostatní, vtedy už dosah nebude mať