icon

Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?

crazybabenka
27. máj 2010

NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?

buba78
27. apr 2011

@pohodacka ano to je hroza..........cely den fajn a ked sa blizil vecer uz som mala stresy....do 3,5mesiaca........raz vecer sme si uvedomili, ze je ticho........to bol sok pre nas........neboj urcite to odide......inac to moze byt aj ked si nervozna

pohodacka
27. apr 2011

@buba78 no bože,ja som nervózna z toho každý deň,že čo bude večer...Už teraz mám nervy.Tak mi jej je ľúto keď tak plače.Len si ju s mm prehadzujeme na ruky a čičíkame.To si ma nepotešila,že do3,5 mesiaca.

pohodacka
27. apr 2011

@janemari nemáš zač,neboj,to je dobré znamenie,že ho už cítiš,budeš ho mať an navyše.Skús si dať ten leros čo ti aj buba radila,j ja ho mám...

janemari
28. apr 2011

Tak aj mi sme mali vcera prvu uplakanu noc.Mala nie a nie zaspat,napapana,prebalena a len plakala a plakala a nie nie zaspat 😖 Dnes sme boli na poradni a dokina povedala ze to mohla byt aj kolika. Tak som dnes so strachom ako to bude do rana.Mali sme problem zaspat,ale uz spi cca 2 hodinky tak snad sa zobudi len na papanie a bude spat dalej 😅

pohodacka
29. apr 2011

@janemari moja,buď rada,ak to bola "len" kolika.Kúp si rektálnu rúrku radšej popredu ,aby si ju mala k dispozícii,pomasíruješ bruško,pocvičíš nožinami a je to.Laurinka bude buvkať.Horšie bude ,ak to bude to,čo trápi už nejaký týždeň nás.Včera nám pani dr povedala,že je to úplne normálne,dokonca u 90% detí..Malá je proste spokojná,napapaná,okúpaná,prebalená a vždy večer ako keby uťal príde sedemhodín,spustí strašný,neutíšiteľný rev a končí o desiatej.Je to na nervy,to mi ver,nijako sa nedá utíšiť.O desiatej keď skončí padneme vysilení aj s mm do postele.Tak držím palce,aby ste nemali toto.Je to proste nevysvetliteľný plač,ktorý nemáš šancu utíšiť.. ☹

janemari
29. apr 2011

@pohodacka mala zatial kaka dobre a skusam jej natierat brusko tym pupikom a troska jej ho masirovat,poprdkava si. Aj teraz len zaspala od rana,vobec nie a nie zaspat.Akurat sa chystam s nou von tam spi dobre.

pohodacka
29. apr 2011

@janemari no,ten pupíček používame aj my.Totiež masírujeme v smere hodinových ručičiek.Skús jej nasadiť probiotiká INFANT DOPHILUS,to môžu aj novorodenci.Pomáha pri kolikách.

crazybabenka
autor
29. apr 2011

@janemari a keď bude najhoršie.....tak ju daj na chvíľu na bruško.........alebo daj teplú plienku na bruško

janemari
30. apr 2011

@crazybabenka
@pohodacka neviem ci su to koliky,natieram jej brusko pre istotu pupikom a poprdkava. Baby davali ste vasim princeznam okrem mliecka co ste kojili alebo UM aj nieco ine ako vodu,alebo cajik? Lebo mam pocit ze niekedy ani nieje hladna ale skor smedna.

pohodacka
30. apr 2011

@janemari myslím,že kľudne môžeš dať prevarenú vodu alebo čajík,ktorý je určený od 1.týždňa života.Moja malá nechce ani jedno,ani druhé,stále len ciciky,či je smädná,alebo hladná a potom že má 5200 gramov 😀 .Ako často sa v noci Laurinka budí?

janemari
30. apr 2011

@pohodacka skusila som jej dat prevarenu Lucku dojcensku a pila. A ako casto sa budi?Kym som mala mlieko a kojila som tak cca kazde 2-3 hodinky a teraz ked davam UM mliecko tak je to 2 krat za noc,ale to neratam to,ze vacsinou som do polnoci hore a krmim ju.Takze v podstate 3 krat. Ale minule ked nemohla od 19.00 zaspat a zaspala az nadranom po polnoci tak spala vkuse do 7.30.

pohodacka
30. apr 2011

@janemari také malinkavé ešte nemajú rytmus.naša si už začína vytvárať,rozoznáva deň a noc,v noci ju prebalujem a kŕmim a ani nevníma,už spí.Len škoda,že večer ide ažminimálne o desiatej.Aj teraz leží medzi nami a ešte si hundre..Už rozpráva ga,gu,agu a a tak,tak si kecá 🙂 .Vyplakala sa a teraz oddychuje.Kým neplače,tak je dobre.Tak Laurinke dávaj vodu keď jej chutí,jasné,že môže byť smädná.Len nie aby sa jej naplnilo bruško vodou a nebude chcieť papať a nebude priberať..na toto nás upozorňovali.Jej stačí maximálne myslím10.Kedy idete na poradňu či priberáte?Pamätám si keď sme za týždeň pribrali 120 gr ako somsa tešila.Už má naspäť pôrodnú váhu?

crazybabenka
autor
1. máj 2011

@janemari dieťatko nemusí okrem mliečka nič.....ono nerozoznáva či je hladné alebo smädné.....preto by stále malo dostávať mliečko......čajíky a voda by sa mala dávať vo výnimočných prípadoch.....ako keď má koliky.....tak dať dieťatku feniklový čajík.....keď dostáva vodičku......a zaplní si tak bruško.....tak zbytočne prichádza o elektrolity a iné už si nepamätám čo 😒

pohodacka
1. máj 2011

@crazybabenka @janemari hej,aj nám dr tvrdí nedávať zbytočne nič,mliečko je ako jedlo,tak nápoj pre bábo 😉 .

janemari
1. máj 2011

@crazybabenka
@pohodacka dakujem za rady.Na poradnu idem vo stvrtok.Za tyzden sme pribrali 200g. Zajtra idem zaniest nausnicky vycistit,aby jej prepichli uska. Velmi sa bojim,ze ju to bude boliet,mam z toho zly pocit.Vy ste kedy davali nausnicky?

crazybabenka
autor
1. máj 2011

@janemari ja na prvej poradni.....a keď som počula malú plakať....lebo ju zobrala sestrička a mňa dnu nepustili....tak som sa chcela prefackať.....ale za pol hodinu malá nevedela, že sa s ňou niečo dialo 😒

janemari
1. máj 2011

@crazybabenka tak dufam,ze aj u malej to tak bude aj ked by som asi pri tom najradsej nebola. Nikdy som nebola taka citliva,ale aj ked ju ockovali proti TBC mala som taky stiesneny pocit a ked doviezli deticky tak vsetky plakali a ona jedina spala az som si nebola ista ci ju vobec zaockovali 😅

pohodacka
1. máj 2011

@janemari aj moja spinkalapri TBC,náušničky nám dali už v pôrodnici,vtedy sú vraj ušká najjemnejšie,teda to najmenej bolí a malá vlastne ani neplakala,len tak mrnkla zo sna.Na najbližšej poradni nás budú pichať do oboch nožiniek,to už sa bojím,lebo Nelka je vnímavá až až. 😀

crazybabenka
autor
2. máj 2011

@pohodacka nás očkovanie čaká o 2 týždne......tato si berie dovolenku.....ak by sme mali zlú noc po očkovaní 😅

crazybabenka
autor
2. máj 2011

@janemari no my sme si po TBC poplakali.....ale tiež ako sme vyšli z ordinácie.....bolo po plači 😀

pohodacka
2. máj 2011

@crazybabenka no veď to..to bude náreku,budú ju bolieť celé nôžky.Mm ma už upozornil,že tento krát so mnou dovnútra nejde,ale počká za dverami.No isto,ja musím...!!!???A to som sa bavila s jednou..vraj ich upozornili,že môže vzniknúť reakcia-choroba.Jej malá to aj mala,soplíky a tak.No.Strašne sa teším 😠

janemari
2. máj 2011

Ved uvidim ako dopadneme s uskami,ale co narobim ked to treba dat urobit.Nejako popri rieseni mm som na to zabudla a zase doplati na to len mala 😠 Ale budem verit,ze to bude znasat dobre.

crazybabenka
autor
2. máj 2011

@janemari ozaj zabudla som ti povedať.....ak kŕmiš UM tak si kúp preventívne antikolikovú fľašku.....nám to veľmi pomohlo 😉

pohodacka
2. máj 2011

@janemari a nekojíš vôbec už?

janemari
2. máj 2011

@crazybabenka mam nejaku flasu od aventu ci ak osa vola a je tam cumlik,ktory neprepusta bublinky a je dokonca c1 co je pre novorodevcov s najmensou dierkou aby sa neodnaucili od prsnika.
@pohodacka ale kojim,aspon si myslim 😅 malu vzdy ked sa da pred krmenim UM mlieckom prikladam a snazim sa aby vytiahla cim viac z oboch prsnikov a potom ked si este pyta dokrmim ju UM,kedze ja mam mlieka stale malo.

pohodacka
2. máj 2011

@janemari super,robíš veľmi dobre,že si malinké prikladáš.Ona teraz ešte nevytiahne toľko mliečka,tak tebe sa ho veľa nespraví.Lebo koľko vytiahne,toľko sa naspäť vytvorí.Každým dňom ako bude Laurinka rásť,bude ťahať viac a neboj,budeš mať mliečka aj veľa.Ja mám tiež niekedy prsia na prasknutie,lebo Nelka papá za dvoch.Tak len trpezlivosť a ešte moja rada-vlastná skúsenosť-minimálne 2.5 litra tekutín,až tri.Ako vládzeš.Ja pijem na silu.Keďsom pila málo,ledva liter,mala som mlieko husté a malú zapeklao a bolelo bruško.Teraz keď pijem veľa,má pekné,bezbolestné kakanie,klop,klop.

crazybabenka
autor
3. máj 2011

@janemari tá aventová sa nám nepáčila.....nám sa osvedčili tie.....čo majú "šroubovacie" dno....a tam silikónové tesnenie 😉

janemari
3. máj 2011

@crazybabenka ja som zatial spokojna s touto flaskou,ale pojdem dnes do mesta a pojdem kupit injekcnu striekacku a tak jej budem skusat davat UM,aby sa prisavala len na prsnik a nie na flasku a uvidime ako to pojde dalej.Len mala je strasny spachtos a docielit pravedilne krmenie je nemozne,jedine co sa pravidelne budi je v noci 😀
@pohodacka snazi sa pit co najviac,pijem aj caje pre tvorbu mlieka,mam aj nejake homeopaika na tvorbu mlieka,zaprazena polievku,mliecne vyrobky skratka snazim sa vsetko mozne robit.

crazybabenka
autor
3. máj 2011

@janemari len na mlieko pozor....zvykne drobcov nafukovať

pohodacka
3. máj 2011

@janemari tak je dobre.Neboj,uvidíš,ono sa vytvorí.Ja som mala tiež ten problém na začiatku,že som stresovala,že sa malá nebudí aja ju nemôžem nakŕmiť.Dr povedala,že to nevadí pokiaľ to nie je nejak extrémne dlho.Ak bude staršia,naučí sa aj to.Naša už vstáva ako hodinky 🙂.V noci sa ti tak budí?Nooo,to je to keď sme ti s babami hovorili,vybuvaj sa ako tehula a uži si nočný spánok 😀 😀.