Tehuľky a maminy, kt. pomohol doc. Tomáš. Koľko nás je?
NO koľko nás je čo vďaka doc. Tomášovi môžme prežívať najkrajšie obdobie života?
@janemari juj to musí byť pekné.....mne sa tisnú vždy slzy do očí....keď vidím.....ako malú aj jeden dedko aj druhý dedko zbožňujú.....teda ako sa rozlíšili....môj ocino je starký.....a svokor je dedko 😀 😀 😀 ešteže neexistuje viac pomenovaní 😀 a inak ja som pripravená na to......že za takých 10 rokov budem len ráno počuť buchnúť dvere a na stole si nájdem odkaz .....že šli sme na poľovačku.....tá naša bude celý tato.....zelená krv sa nezaprie 😀 😀 😀
@pohodacka no a vy ako spinkáte.....dúfam, že sa už netrápite.....každý večer na vás myslím a aj modlím aby Nelinka už pekne spinkala aby ju nič netrápilo
@crazybabenka ďakujeme moja,no,ešte sa trápime ,aj keď jeden deň trvá nárek dve hodiny a na druhý 40 minút.Zabávame ju ako sa len dá.Si zlatá.O tých dedkoch a babkách mi hovorte-my s mm hovoríme,že no pomoc,toto bude najrozmaznanejšie dieťa pod slnkom..môžme sa tešiť 😀 .
@pohodacka no veď to.....hodina so starými rodičmi.....moja dvojdňová snaha o odúčanie navláčania na rukách v prdeli 😀
@crazybabenka preeeeeeeesneeee 😀 😀
tak baby máme za sebou prvé skúsenosti s kliešťom.....skoro ma porazilo keď som ho našla.....doktorka už nerobila.....a ja neviem kliešťa vytrhnúť ani sebe ☹ ☹ ☹ tak som to musela predýchať.....ale dostala som ho von 😖
@crazybabenka kliest vie vzdy vystrasit,ja si riadne namydlim vatovy tampon trosicku pritlacim na kliesta a kruzivymi pohybmi je za chvilu von.kaslem na ich pinzety,vtedy najcastejsie ostane dnu hlavicka,kazdy radí ine,ale ak si clovek neni isty aj pohotovost je dobra. Juj normalne ma zacalo vsetko svrbiet
@crazybabenka si sikulka a mozem ti povedat,ze ked treba tak zena dokaze vsetko 😉
Chcela som sa opytat UM davate do toho caju,alebo pridavate troska caju do UM? 😅
@janemari ja dávam úplne do čaju....myslím tak, že miesto vody dávam čaj
si nevieš predstaviť ten hysák čo som chytila....volala som doktorke....tá už nerobila.....zavolala som mm do roboty.....dobre som na neho nakričala....že je to jeho vina.....samozrejme že nie.....ale mne sa uľavilo 😀 😀 😀 potom som volala mamine.....a nakoniec kamarátke sestričke.....tak sme to spolu cez telefón zvládli.....teraz som pozerala.....a nemá tam nič....no dúfame
@bbtina no veď to....ja neviem vybrať kliešťa sama sebe.....vždy mi to robila mamina alebo teraz mm.....a teraz nikoho nikde....normálne som od zúrivosti revala.....ale potom som dala malú na bruško.....držala ako hluchý dvere.....a išli sme na to
@crazybabenka dakujem za radu 🙂 Od vcera davam HA Nutrilon tak uvidime ako jej bude,ale nechcem to porieknut ťuk ťuk ťuk ,ale dnes je to zatial v poriadku,zatial sme vynechali ten strasny plac,snad ani nebude.A stale sa snazim rozbehnut mliecku a verim,ze sa to podari 😅
@crazybabenka chúďatká moje zlaté,ešte že ste si pomohli.Dávaš von Paulínke krátke rukávy?Ja som stále doplašená,aby nenachladla a keď bolo také teplo som jej dala také dlhé body tenké a chúďatko chrbátik mala dopotený,že som mohla žmýkať.
@janemari,neboj,určite sa pustí.Vraj aj beba HA je dobrá..
@pohodacka krátke rukávy som jej ešte nedala....ale bojovala som sama zo sebou.....ja v trištvrťákoch a v tričku a ona doobliekaná.....tak som ju bola prezliecť....dala som jej bodynko s dlhými rukávmi.....na to tenulinké šaty a holé nožule a ponoštičky.....taká bola šťastná.....ale tiež keď som ju zobrala na ruky tak prepotený chrbátik.....ale na noc som jej dala len bodynko bez rukávov a "nožičiek" síce nám posledný týždeň strašne zle spáva......budí sa skoro každé dve hodiny.....tak vydržala od 18.00 do 00.00.....potom pokračovala vo svojom "šantení" ale bol to úspech 😅
@janemari ako som ti písala do IP my sme boli s HA veľmi nespokojný aj keď sme boli v ZH na detskej pohotovosti s Paulínkou tak sa nás hneď doktorka Zigová....neviem či ju poznáš....pýtala či nedokrmujeme bebou HA alebo Nutrilonom HA.....že strašne zapekajú a zahusťujú stolicu.....ako sme prešli na sunár nutra defense.....musím si klop klop sme spokojný.....HA sú aj horké....tak ich detičky nechcú piť....a sunár do nej len tak stečie.....presne tou istou tortúrou si prešla aj kamarátka s pôrodnici....ale ony sú úplne na UM....najprv beba HA.....s tej malú bolelo bruško....potom Nutrilon HA....s toho ju zapekalo.....a teraz sú na france latei.....a po finančnej stránke je sunár najlacnejší.....a čo som pozerala jeden test detských mliek....ak to nájdem tak to zavesím....tak skončil ďaleko pred nutrilonom ....bebou......a tými ostatnými.....prvý bol taký čo som ešte v obchodoch nevidela
@crazybabenka - možno trápna otázka od budúcej mamičky 😉
je rozdiel medzi sunarom a nutra defense? to je jeden druh alebo dva? idem si kúpiť jedno balenie do výbavičky ak by náhodou bol nejaký problém tak nech doma mám a vôbec sa v nich nevyznám 😉
@sliver no ja mam pocit ze vsetky UM mlieka su v podstate to iste,len je iny vyrobca a cenovo je to tiez poriadne rozdielne.Najdrahsi je Nutrilon a najlacnejsi asi Sunar.Z kazdeho druhu UM je viac stupnov od novorodencov az do neviem akeho veku zivota. Zalezi na tom,ako ho prijme dieta.Ked mam pravdu povedat ja som tiez chcela kupit pre istotu nejake UM kym som sla do porodnice,ale vobec som si nepripustala,zeby som nemala kojit.KEd som vsak utekala kupit mliecko ked som jej nemala co dat papat,automaticky som brala Nutrilon,kazdy mi ho odporucal,ze je najlepsi. Mala mi ho pije bez problemov aj ten obycajny aj HA. Len sa mi zda ze ten HA jej lepsie sadol ako obycajny,ale to je mozno aj tym,ze jej davam ten cajik co mi odporucila @crazybabenka. 😉
@sliver Sunar nutra defense je jeden výrobok 😉 ja som ho videla zatiaľ len 1dnotku a 2ku....1-do 6. mesiacov....2od 6tich mesiacov.....potom je už len obyčajný sunár.....tento nutra defense.....je len max rok na trhu....a ja si ho neviem vynachváliť.....s bebou a nutrilonom sme mali len problémy....a nikdy už nechcem zažiť ten plač....keď malá zapečená kakala....už len to ako tlačila ju muselo strašne bolieť.....a teraz má mať bábo kakanie ako "riedka praženička" a keď ona tlačila .....tak to skoro "držalo tvar".....už nikdy viac
@janemari som rada, že vám čajík pomohol 😉
@sliver toto je ono http://www.nutradefense.sk ....a najlacnejší je v DMke 😉 a aby som nezabudla....keď prídeš do DMky aj s kartičkou poistenca bába....a vyplníš tam formulár....a dostaneš tam taký chutný balíček pre bábo....a kupóny a v nich je aj tento sunár
Ahojte dievcata,tak sme boli dnes na sone a ku tym vasim princeznam konecne pribudnu dvaja princovia 🙂 Tak sme domaslickovali a zbohom ruzova. Nuz ale hlavne ma tesi,ze je vsetko v poriadku
Uz ste to pricarovali,ked sa len baby rodili🙂 ja som tiez cakala ze to budu baby a aha ho,vraj a tu je 100% pipik
@sliver mali sme len body a take komplet supravicky do porodnice a nastastie biele,ale hned zo sona som isla nakupit chalanske modre😉 no v Mt som uz nebola ale obcas pisem docentovi,ze co a ako🙂. Aj ja by som uz chcela finisovat,lebo mam brusisko ako pred porodom,si ani neviem predstavit,ze este moze narast
@bbtina jeeee gratulujeme.....no konečne aj nejaký chlapi.....len nech ste všetci zdravučký 😀 😀 😀 😀
@bbtina jej gratulujem k chlapom. a tebe to vyslo na 1krat?? no mne vcera dosiel mail od poistovne ze mam ziadost schvalenu a uz len cakat kedy sa mi ozvu z MT 😒
ahojte, natrvalo sa k vam chcem pridat az o tyzden 😀 , ale chcem sa vas spytat. som 5 dni po KET, myslite si, ze keby sa to podarilo, mala by som uz nejake priznaky? je mozne ze to vyslo aj ked necitim ziadne zmeny v prsiach ani nic? pytam sa ako 15-rocna, ja viem 😀 , aj viem ze kazda sme ina a aj priznaky su alebo aj nie su u kazdej inak, takze aj tusim co mi odpoviete 😅 ale to cakanie je take dlheeeeee 😅 😅 😅
@bbtina jeee super,konecne nejaky chlap a hned dvaja,len aby sa tie nase princezne o nich nepobili 😀
@petuska123 tak sa uz len pripravovat na stimulku 😉
@mabumi je to skoro aby si nieco citila,mozes tak max.citit priznaky na mrchu,ale inak nic mozno este nejake pichanie v podbrusku.Hlavne na to nemysli,skus fungovat ako v beznom zivote a potom ked pride cas urobis testik a najdes krasne // 😉

@pohodacka aj ked otec by asi skor vnuka chcel aby mohol s nim behat po hore a na ryby,ale aj tak je zblazneny do tejto slecny.Keby si videla ako sa vedia rozpravat a ked pride oco domov a pride k malej ta usmev od ucha k uchu,potom som jej aj ja ukradnuta 😀