icon

Tehuľky po IVF. Pokecáte?

rebeka33
24. jan 2011

Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.

kefalinek
28. jan 2011

@rebeka33 neboj po porode to zhodis, ja som pri mojom prvom tehu v prvych mesiacoch nabrala necelych desat a po porode islo zo mna 18 kg dole, ani neviem ako 😀 😀 😀

kosodrevina
29. jan 2011

@rebeka33 ja som od stimulky tiež pekne pribrala cca 8 kg, a pritom som moletná aj bez tehu 😒 a tiež mám už riadne brucho, normálne som celá vysoká a veľká a teraz ešte väčšia 🙂 proste hovado 😠
ja som musela jesť, lebo inak mi bolo stále zle, stále mi aj je, ale mám pocit, že sa to už zlepšuje.....
teraz sa mi zdá, že sa stravovanie vracia do normálu, tak dúfam, že to tak aj zostane až do konca tehu a priberanie sa zastaví... ono sa asi lepšie kontroluje príjem potravy, keď človek nerieši v prvom rade, či to, čo zje, v ňom aj zostane 🙂
aj keď ja som nevracala, hoci mohla som na počkanie 🙂

rebeka33
autor
29. jan 2011

ďakujem baby, ukľudnili ste ma. Mne známa povedala ,že za celé tehu by som mala pribrať 13-15 kg. Tak by mi už veľa nezostávalo 😀 . Mne to vôbec nevadí, ak to dobre dopadne , tak to potom zhodím. Ale vraj to nie je dobré pre mimi. Už to radšej nebudem riešiť.
@katy2 ja si ťa pamätám z inej témy v Ke, ďakujeme za upresnenie. Ja som sa sem ešte nikdy nedostala. Aj sa k Dankovčíkovi teším aj sa bojím, čo povie. Dúfam,že budú O.K. 🙂 Vraj je macher a čo povie platí.
Prajem pekný deň. 🙂

katy2
29. jan 2011

@rebeka33 je mozne, ze teraz ti bude robit uzv dr. muranska, ona to robieva u dankovcika... ale je v tom dobra a morfologicky robi dankovcik, super zazitok, je super odbornik... hned teraz po uzv sa k nemu u sestricky objednaj... drzzim palce 😵

pimma
29. jan 2011

@rebeka33 jej, super temicka 🙂 a gratulujem k dvojickam 😵 😵 😵
katy 🙂 ahoj
zdravim vsetky tehulky po ivf 😉 ja som zatial pribrala 3,5 kg. tiez sa uz neviem dockat na morfologicky utz k dankovcikovi,ale az koncom februara.

rebeka33
autor
30. jan 2011

Už 2x som napísala a neprešlo to .Skúšam

rebeka33
autor
30. jan 2011

No a táto blbosť prešla. Bože ,ja a počítače.
@pimma vítam známe tváre a gratulujem k 18tt. Super.
Chcem sa opýtať na USG v13tt sa robí ešte vaginálne alebo au cez bruško. Nech viem ako sa obliecť.
a mávate tlakv podbrušku, niekedy to je až bolesť. Vždy ma to vystraší. keď si ľahnem tak sa to prejde. Máte to?
ďakujem a prajem pekný zbytok nedele 🙂

pimma
30. jan 2011

@rebeka33 mne robili ultrazvuk v 13tt cez brusko 🙂 do 3.mesiaca som mavala tlaky a pichanie v podbrusku, dokonca par dni aj dost silne bolesti po nejakej namahe,napr.upratovanie, chodza. potom to preslo 🙂 urcite sa porad s gynekologom. mne moja povedala,ze ak bude bolest,alebo krv, hned mam prist.

rebeka33
autor
30. jan 2011

ďakujem @pimma.mne doki povedala,že len keď bude krv. A že to asi rastie maternica. No je to taká zvláštny pocit. 🙂 tak som chcela vedieť či ho máte aj vy. A ja max. šetrím.Ste na PN-ke? Ja rozmýšľam,že by som sa dala vypísať, trocha oddychu/ aj keď robotu flákam 😀 / pred tým ako budem mať dvojičky. A niektoré z vás trojičky. 🙂
Ako sa máte?

pimma
1. feb 2011

@rebeka33 ahoj 😵 ja som PN, aspon som kludnejsia, ze sa nebudem zbytocne stresovat v praci.myslim si,ze po ivf je to tehotenstvo rizikovejsie,ako normalne. ja by som na tvojom mieste urcite ostala doma 🙂

rebeka33
autor
1. feb 2011

Ahojte naozaj asi sme rizikovejšie. Včera sme o 1 bábo prišli, ono ho lekári dlho nevideli a asi nebolo v poriadku. Aspoň sa tak ukľudňujem. No ten druhý sa má dobre. Dnes som bola u Muránskej a povedala ,že je bábo o.k.. Tak sa teším s toho jedného. aj mi je smutno. Tak som trocha zhoršila štatistiku tejto diskusie. 😀
Dúfam,že sa máte dobre. 🙂

kefalinek
2. feb 2011

@rebeka33 to ma mrzi, nic si nezhorsila, neboj bude kopec radosti aj z jedneho 😀 😀

rebeka33
autor
2. feb 2011

@kefalinek ďakujem a dúfam,že bojovníček zabojuje. Už mi je lepšie, len som smutná a ešte dosť špiním. Dúfam,že to čoskorro prejde. Ty sa máš ako ,všetko O.K. kedy máš USG?

kefalinek
3. feb 2011

ja uz to mam za sebou nastastie a preco spinis, ja som nespinila vobec

kefalinek
3. feb 2011

@rebeka33 prepac to patrilo niekomu inemu 😀 😀 😀 , ja som mala usg vcera a nastastie je vsetko v poriadku, to spinis z toho "akoze" "potratu" z tej jednej dvojicky,???? mas nejake lieky skus ascorutin ten by ti mohol pomoct .

jay25
3. feb 2011

Ahojte, ja som tiez po IVF - vklad jedno embryo, lebo som mala OHSS. Mala som dost velke problemy, od 6 tt do 13tt som krvacala a spinila, brala som rozne lieky (urtogestan, Anopirin a Duphaston). Teraz je uz vsetko v poho a dufam, ze aj bude. Zatial som pribrala len 2 kg, ale brusko mi uz pekne vypuklo.

kefalinek
3. feb 2011

@jay25 vitaj medzi nami

deinad
3. feb 2011

@jay25 ahoj, mozem sa spytat, ci si bola od toho 6tt na PN-ke alebo na rizikovom? ked si mala take tazkosti?
chcem sa pripravit na vsetko 🙂 dakujem za odpoved a drzim pacleky.

jay25
4. feb 2011

@deinad odkedy som zacala 1. krat krvacat, tak som bola 2 mesiace PN. Najprv sa krvacanie objavovalo kazde 2 tyzdne, medzitym som spinila a chodila stale na kontroly prip. aj na pohotovost. Hrozila mi aj nemocnica... Posledny tyzden som krvacala kazde dva dni, tak som musela len lezat a chodit max. na zachod. Uz mam mesiac klud a chodim do prace 2 tyzdne, tak dufam, ze 2. trimester si uzijem
Vsetkym drzim palce, hlavne s dvojickami a trojiáckami 🙂

mysiatko
4. feb 2011

ahojte aj ja som tehulka po IVF, uz dva mesiace som PN, zacala som spinit a moj gyndos ma bez sprdol ze som mala byt PN aj tak od zaciatku takze len oddychujem a je to fajn. zatial nevieme co to bude 22.2. idem na morfologiu tak snad tam sa nam drobcek ukaze 🙂

rebeka33
autor
4. feb 2011

@deinad je to na dr. mňa dodnes nedali na PN, aj sa chystám na to spýtať. No do roboty veľmi nechodím,ale prečo nevyužiť PN ak sa dá. Asi to je na dohode s Dr..
@jad25 no ty si si ale užila, 😖 prajem oveľa lepší 2 trimester.
Ja sa mám lepšie ,ale stále ešte špiním. Do fotoblogu sa mi ani neviem ako podarilo dať fotky. 😀 Ja som fakt slabý používateľ PC .
Prajem všetkým pekné tehulkovanie. 🙂

jay25
4. feb 2011

@rebeka33 ja mam velmi dobru gynekologicku a odporucila mi klud hned od zaciatku. Ak sa necitis dobre, chod na PNku. Babatko je dolezitejsie ako vsetko ostatne...
Uzivas nejake lieky? Ja som mala ascorutin a duphaston. Mala som aj krvnu zrazeninu v maternici, ktora nastastie zmyzla - aj ked jej to trochu trvalo a po case prestalo aj spinenie.

deinad
4. feb 2011

@jay25 dakujem pekne za info, ja sice este len na vysledok KET-u cakam, ale tiez sa velmi bojim krvacania a spinenia, a chcem urobit pre to maximum, prajem Ti teda, aby si si uz len tehu uzivala 🙂

deinad
4. feb 2011

@rebeka33 tiez si myslim, ze to zalezi aj na dr. ale zas ked sa vypytas, je aj v jeho zaujme aby bola jeho pacientka v poriadku, a presne ako pises, preco to nevyuzit, ked je taka moznost a este k tomu ked aj spinis, tak nie je dovod to oddialovat, ja si idem pre vysledok 9.2 a potom uvidime co dalej, drzim palceky nech sa pekne tehulkuje. 🙂

rebeka33
autor
4. feb 2011

@deinad tak len dobré správy 9-teho. nech sa pridáš. 🙂
@jay25 ako dlho si špinila. 1 bábo odišlo v pondelok, už je piatok a ešte stále špiním. počkám do pondelka a skočím k Dr. Ja beriem prednison, duhaston, femibion, magne B6 a pichám fragmin. 😀 Som ako lekárnička.

jay25
5. feb 2011

@rebeka33 spinila som dva mesiace v kuse

milacik10
5. feb 2011

ahojte, som po IVF, 1.2. vkladali dve vajicka a povedali mi,ze az po 14.2. mam prist na krv. som z toho uplne na prasky, to cakanie ma ubija.. po kolkych dnoch od vlozenia ste prisli na to, ze to klaplo??????????? citim sa stale rovnako, ako pred ivf, tak neviem...

deinad
5. feb 2011

@rebeka33 verim len v dobre spravy, i ked obavy tu su, ked vidim, co kazda prezivate, takze // je len zaciatok toho vsetkeho, ale aj hory doly prenesiem, len aby to vyslo. Beries slusnu zbierku liekov, na co to vlastne vsetko je? Predpisuje ti to tvoj gynekolog alebo este v CAR-e?

rebeka33
autor
5. feb 2011

@jay25 no síce si ma ukľudnila ,ale nepotešila 😀
@deinad mne to nasadili v care + vitamíny mi doporučila aj hematologička. Prednison je ,aby moje telo neodmietalo imunologicky plod, to budem brať do 15-16tt, fragmin mám na riedenie krvi, lebo mám 2homozygotné formy mutácii na hematológií- a ten pichám celé tehu, femibiom mám pre vysoký homocysteín. V mojom care povedali, že po druhom potrate urobíme všetko, aby sa to neopakovalo. No zatiaľ to zaberá na polovicu. 🙂 Urobíme všetko pre mimi 😵
@milácik10 na 10 deň po vklade,už je väčšinou duch na mamateste. Snaž sa niečim zamestnať, ja som upratovala ako blázon. Mali super poriadok. 😀 Nič na tom nezmeníš, len je to horor čakanie. Držím palce na //

kefalinek
6. feb 2011

@milacik10 to ti verim,ze to cakanie je nekonecne, ale na 10 den by si na teste uz mala mat dve ciarky, budem ti drzat palce ,aby to vyslo ...