Tehuľky po IVF. Pokecáte?
Chcem osloviť dievčatá, ktoré podstúpili IVF_ka a podarilo sa im otehotnieť. A teraz by sa radi podelili o svoje pocity a problémy. Hoci ako v téme ,keď som chodila sú perfektné baby ,ale je mi ľúto tých čo im to nevyšlo ,alebo ma MA a ja tam bude rozoberať radosť s tehu knižky. A medzi prirodzenými tehuĽkami mi neodpovedia,kedy vysadili prednison a utroš. Tak sa podobne cítite- ozvite a snáď si pomôžeme ak to bude treba. 🙂 alebo len tak pokecáme.
ahojte.... mozem sa k vam pridat, aj ked som este len cerstva tehulka? rada by som tiez pokecala a vymenila par skusenosti.. ja som po 1.IVF a pred dvoma dnami mi potvrdili druhym odberom krvi, ze som tehu... takze som este len na zaciatku... inak ja zaidne extra priznaky nemam, okrem toho, ze mam pocit ze su prsia trochu vacsie, ktore ma na boku trochu pobolievaju pri stlacenie a obcasnych pichaniach v podbrusku.. mala by som mat uz aj ine priznaky? alebo je to este skoro? su priznaky nevyhnutnostou? (ako napr.chute, zvyseny cuch, migrena atd...)
ahojte tehulky 🙂
@gazovicka vitaj 😉 dva odbery na hcg myslim, ze stacia, hlavne, ked ti tak pekne rastie... Nabuduce pri uzv uz hcg netreba 😉 tam to pekne uvidi na uzv, ci je fazulka, kde ma byt... a mozno aj srdiecko.... teraz budes stale na nieco cakat, hlanve sa obrn trpezlivostou a co najvacsim pokojom..... babo potrebuje pokojnu maminku 😉
inak, ja som mala len jeden odber, kvoli vysokemu hcg.... ale pri prvom tehu som tiez mala dva
@kafalinek to poznám. Mne pomáha prekvapivo masáž medzi lopatkami až krkom a bolesť hlavy sa výrazne zlepší. Ale aj tak ma hlava pobolieva. Skús. 😉 A jahôdkový džús bol premiant do takého 15tt. teraz je grepový. 😀 Veru teplo by som brala. 🙂
@pimma ležať je otrava ,ja ležím už 3 mesiace.Dobre robí masáž, aj keď len laická od mm. Držím palce. Berieš magnézko a koľko?
@nemko ja som otehotnela ,vždy len po PK. Máme vyšší vek a tým aj menej kvalitné embryá a inak ako PK to nerozlíšiš, ktoré sú kvalitné. Ja som za PK. každý má asi iný názor. Mal by ti to lekár v care vysvetliť, čo a prečo idú robiť.
@gazovicka ty si bola na ET? Ak ano, odo dna odberu vajicok odratas 14 dni a to beries aj ako 1.den ms.... Mne to robi rozdiel oproti skutocnemu dnu ms az 10 dni, ale vsade budem udavat ten den po preratani... Vychadza to potom ovela presnejsie. Aj v prvom tehu som to tak ratala.... Dufam, ze si rozumela... 😉 Totiz den odberu sa rata za den ovu, den oplodnenia... a rata sa ako 28 dnovy cyklus. Pekne to vychadza
@katy2 verim, verim... aj ja sa uz neviem dockat prveho sona.. pre mna je to vsetko uplne prve 🙂 ja sa len bojim, aby sa dovtedy nic nestalo, ale snazim sa mysliet pozitivne.... moj muz je teraz dost chory (chripka a nachladnutie), vyhnala som ho do obyvacky 🙂 ... ale aj tak sa motame okolo seba, neda sa tomu vyhnut, tak sa modlim, aby somto nedostala od neho.. 😢
ahojte. gazovicka ja mám rada tehotenskú kalkulačky -zadaj do googlu a hodí ti ju. Presne ti vypočíta tt aj iné.a pekne týždeň po týždni popisuje čo sa v bruchu deje. Skús pozrieť. 😀
@rebeka33 ahoj.. aj som to skusala, ale ozaj sa to rata inak, ked si po IVF ako normalnou prirodeznou cestou... katy2 mala pravdu.. skusala som si to ratat podla zadania prveho dna poslednej ms, ale vyhodilo mi to tam, ze pravdepodobnost otehotnenia este skor, ako som vobec mala punkciu... 🙂 , len sa cudujem, ze to nikde nenapisu, ze by sa to malo inak ratat 🙂 ale dakujem za tip ... uz som sa tam vrtala 🙂
@gazovicka vitaj medzi nami ,skus si vyratat termin porodu,podla tejto stranky http://www.ivf.ca/duedate.php, zadas tam datum OPU, mne to sedi presne
ahojte baby...pri vypisovani ziadosti na ivf je aj lekar??a potom ked sa schvali ziadost sa vsetko prebera co sa bude diat ci este pred vypisovanim??
@petuska123 ziadost na IVF vypisuje lekar.... To, ako bude prebieat IVF, teda oboznamenie s tym pacientku nesuvisi so ziadostou... Zavisi to od zvyklosti v CAR... Ale staci aj po schvaleni.... Popripade sa spytaj pri vypisovani ziadosti.... Drzim palce

@kefalinek aj ja sa na to tesim,lebo v tej zime sa neda nikam ist a este zuria chripky 😒 snad o chvilku vykukne na nas jarne slniecko 😉 tak ty mozno budes mat augustove babuliatka,male levicatka 😉